• 726
    mantık çerçevesinde alınacak her kararda fb lehine bir şampiyonluk bile çıkmaması gerekiyor. dolayısıyla komisyonun da fb yi sonsuza kadar susturmak için kurulmuş olması gerekiyor. ancak saçma sapan logo her kurum tarafından kabul gördükten sonra ve bizim yönetim sessiz kaldığı için kanunlara aykırı bir karar çıkacak olması endişe yaratıyor. umarım böyle hukuksuz bir karar çıkmaz yoksa ne futbol ne başka spor keyif verir. ligin marka değeri diye diye konuşanlarda 3 kuruşluk değere inecek markasını ellerine alır otururlar.
  • 727
    türkiye futbol federasyonu'nun hemen, acilen, bir hafta içinde malum takımın talebini reddetmesi ve noktayı koyması gerekmektedir.

    böylesi akla, mantığa, etiğe, adalete uymayan taleplerinden dolayı; türk futbolunun markasına zarar verdiği içinde ciddi şekilde malum kulübü uyarması, gerekirse yaptırım uygulayacaklarını açıklaması gerekmektedir.
  • 728
    https://twitter.com/...869030276521986?s=20

    suyun karşı tarafının sözde tarihçilerinin, yöneticilerinin hatta fb tv çalışanlarının "1959 öncesini inkar etmek cumhuriyet'i inkar etmektir" dayatmasıyla aksi fikri savunanları korkutmaya çalıştığı yalan. kendi kirli emellerine atatürk'ü alet etmekten hiç çekinmiyorlar ama sorsan onlar atatürkçü.
  • 730
    şu 28 şampiyonluğun olayı ne diye merak edip araştırdım. sonuç komik bile değil, trajikomik.

    1.şampiyonluk: fenerbahçe websitesinde 1. şampiyonluğu için 1932-1933 sezonu yazıyor. fenerbahçe bu şampiyonluğu sadece 4 maçta almış. maçlar ve tarihleri şöyle;
    20 ekim 1933 fenerbahçe-adapazarı idman yurdu 12-0 (marmara grubu)
    25 ekim 1933 a.gençlerbirliği-fenerbahçe 1-4 (final 1.maç)
    27 ekim 1933 fenerbahçe-trabzon idman ocağı (yarı final)
    10 kasım 1933 izmirspor-fenerbahçe 0-8 (final)
    1932-1933 sezonu dedikleri şeyde bırak 1932'yi maçlar bir haftada oynanmış bitmiş :) üstelik ne galatasaray ne beşiktaş yok.

    2. şampiyonluk 1934-1935 sezonu. yine 1934'ün olaylarla alakası yok. tamamen bambaşka takımlar katılmış. galatasaray ve beşiktaş burada da yok. fenerbahçe 2 haftada oynanan 4 maçla şampiyon olmuş.

    5. şampiyonluk: fenerbahçe bu defa maarif mükafatı adıyla düzenlenen bir turnuvada şampiyon oluyor. aynı sene içerisinde ülkede bir dünya benzer turnuva düzenleniyor.

    6. şampiyonluk: en eğlencelilerden birisi bu şampiyonluk. fenerbahçe 3, 4 ve 5. şampiyonluğunu milli küme maçlarını sayarken 6. şampiyonluk olarak türkiye futbol 1. ligini sayıyor. aynı yıl milli küme şampiyonu beşiktaş oluyor. türkiye futbol 1. ligi ne derseniz 27 mayıs 1944'te başlayıp 30 mayıs 1944'te biten 3 günde 3 maçın oynandığı, katılımcılarının fenerbahçe, harp okulu, mersin iy ve göztepe olduğu bir lig. ayrıca şunu da ekleyelim galatasaray bu senede de ne milli kümeye ne de türkiye futbol 1.ligi'ne katılmamış.

    8. şampiyonluk: rasgele 6 takımın katıldığı, galatasaray'ın katılmadığı milli eğitim kupası'nda fenerbahçe şampiyon oluyor. aynı dönemde ülkenin çeşitli yerlerinde çeşitli turnuvalar oynanıyor.

    menemenspor'un ya kardeşim biz tsyd izmir kupası'nda 5 kez şampiyon olduk bize 1 yıldız verin demesi ne kadar saçmaysa fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk hikayesi de o kadar saçma.
  • 731
    bu isleri en iyi cozume kavusturacak hatta bu sacmaliga son noktayi koyacak tek kisi 70 yil futbolun icinde kalmis ustad halit kivanc’ti. aslen fenerbahceli olmasina ragmen olaylara objektif bakip bu arsiz hazimsizlari susturacak tek kisi oydu.* ancak halit kivanc da son 5-6 yildir yas haddiyle saglik sorunlariyla bogustugu ve sonunda gectigimiz ekim ayinda 97 yasinda vefat ettigi icin o doneme dair pek gorgu tanigi kalmadi.

    o yuzden malum partinin stratejisini uyguluyor suyun karsi tarafi. onlar nasil kurtulus savasina, milli mucadeleye sahit olmus tum gaziler vefat edince, etrafta yasayan gorgu tanigi kalmayinca, sarlatan tarihcileriyle tarihi degistirip kurtulus savasini degersizlestirmeye calistilar; suyun karsi tarafi da 1959 oncesine sahit olmus taniklarin yas haddi yavas yavas 80’e dayaninca ve bu insanlarin vefat etmesiyle gorgu tanigi kalmadigi icin 1959 oncesi oynanmis maclari manipule etmeye calisiyor.

    bu hareketleri 20-30 yil once yapamazlardi cunku biri cikar o yillarda milli lig yoktu bak o yillarda ne yazmisim neyi elestirmisim diye cikar bunlari sustururdu. ulkemizde hile, yalan, gormezden gelme mekanizmasi her zaman ise yariyor. algilar boyle yapiliyor.
  • 733
    kısmen doğru olan yalanlar içeriğidir.
    büyük ihtimal bu yazı, en ofsayt yazılarım arasına girecek. ancak, fb'nin bugün (17.07.2023)'de twitter'da yaptığı açıklama
    `https://twitter.com/...79317692461057?s=20`

    hem ajans 1905'in çıkardığı tahkim yazısı

    `https://twitter.com/...97498771390464?s=20`

    aslında benzer süreçlerden bahsediyor.

    1. fb'nin tahkimle sonuçlanan herhangi bir başvurusu yoktur. fb burada haklı, çünkü tahkim'e direkt kendilerinin gittiği bir süreç yok.

    2. tahkim, bence beşiktaş'ın yıldız işinde de bjk'yı üzmeme adına böyle bir orta yola gitmiştir. en baştan yıldız işi "o sene avrupa kupalarına veya uluslararası müsabakalara katılım hakkı alan takım şampiyon sayılmıştır" tarzı bir ifade ile başlasa fb dışında (onlar zaten 7/24 itirazdalar) kimsenin derdi olmazdı. ancak siz 1959 sonrası bu süreci sayıyoruz derken, aslında 1957 ve 58'te şampiyon olan takıma bizi dışarıda temsil et yetkisi veriyorsanız, bunu da çuvala atmanız gerekirdi. ki o dönemki konjoktür de bjk'a bu 2 yıldızı hediye etti.

    3. fb'nin derdi milattan önceki şampiyonlukları saydırmak vs değil. tff'nin açıklaması önemli. şimdi tam detayını hatırlamıyorum ama " şampiyonluk ve gelirlerin belirlenmesi tarzı bir ifade var". yıldız hesabına bunlar alınmaz, ancak sizi şampiyon saydık diyerek onlara 3 temmuzun diyeti (!) verilebilir. bu herkes için win win olur. fb yıldız işinden vazgeçer. parasını alır. 59 öncesi şampiyonluklara bir kılıf bulunur ve herkes mutlu olur.

    4. gs ne yapabilir? açıkçası bu sadece gs için değil, diğer tüm takımlar için de geçerli. siyasilere göbekten bağımlı olan her kulüp, ona ne söyleniyorsa onu yapar. ama ben cumhurbaşkanının koç holding varislerinden birisinin, seçim öncesi divanında söylediği tehditkar ifadeyi çok unutacağını, kulak arkası yapacağını düşünmüyorum. bu iş olsaydı, nihat özdemir döneminde iki al ver ile hallolurdu.

    son olarak, tahkimin kararında, 1957 öncesi takımlar şampiyon olmuştur olmamıştır tarzı bir ifadeden ziyade, 57 öncesinde biz avrupa'ya takım göndermediğimiz için yıldız hesabı böyle yapılmıştır tarzı bir sav var. bunu federasyon ve tahkim çok rahat biçimde manipüle edebilirler.
  • 734
    galatasaray yönetminin ve camiasının karşı taraf anlayacakmış gibi bomboş şekilde haktan hukuktan bahsederek karşı tarafı vazgeçirmeye çalıştığı yalanlar silsilesi.

    başkanlık yarışında 2 şampiyonluk geriye düştük diyen adamlar, şu an 4 şampiyonluk geriye düşmüş adamlar sanki aa evet haklısınız bir seneden 2 şampiyon çıkmaz veya onlar ile bunlar farklı organizasyonlar falan diyecekmişiz gibi. boooom boş iş.

    bak güzel kardeşim müzen ağzına kadar kupa dolu. o kupalardan kendine şampiyonluk devşireceğin 8-10 tane kupa bul, 18 tane de türkiye kupasını şampiyonluk olarak ekle hedef 40 bilmem kaç diye sür piyasaya, twitter, instagram hesaplarından 10 milyonlarca taraftarını konsolide et.

    sağda solda 10 milyonların dilene dolansın bu, 3-5 tane de yalandan ürün çıkar 8 yıldızlıdı ( fenerbahçe'ye ceza vermeye maçası yemeyen tff sana versin bir tarafı yerse, hodri meydan) bitti gitti. bu sefer onlar yırtınsın sana laf anlatmaya, bu şampiyonluklar olmaz, sayılamaz demeye. keza fenerbahçe'nin şampiyonluk olarak istediği organizasyonların yanında türkiye kupası hayli hayli şampiyonluktur, ulusal niteliktedir.
  • 735
    https://twitter.com/...ce?src=hashtag_click

    tesadüfen #sarıkırmızıhayatlarspace odasına denk geldim. çok güzel konuşmalar var, ben bu kadar kültürlü bir ortam beklemiyordum.tavsiye ederim şu an mehmet yüce konuşuyor. bülent timurlenk, nevzat dindar dahil gazeteciler de çok keyifli paylaşımlar yapıyor.

    kaliteli renktaşlar. tavsiye ederim harika paylaşımlar yapılıyor.

    bu akşamın kaydı bile 1959 öncesi fenerbahçe'nin acınası tezlerini 10 kere gömer.
  • 736
    uzun uzun daha önce yazmıştık. tff tarafından "komisyon" kurulacağı da az çok belliydi. referans entri girince moderatör arkadaşlar bazen siliyor, bunun için eklemiyorum. neyse konumuza dönelim:

    1) basitçe; fb camiası, federasyona karşı neyi savunuyor: avrupa'da "amatör ulusal şampiyonluklar" sayılıyormuș. bizde de sayın.

    2) tff'nin 2002 ve 2014 kararları, açıklamaları ne diyor: "ben profesyonel ulusal ligi sayarım, amatörü saymam."

    yani tüm mesele bu.

    3) yani komisyon buna karar verecek "amatör" sayılsın ya da sayılmasın... işin nitelik kısmına girebileceklerini pek sanmıyorum... (örnek veriyim: istanbul ligi'nde üç büyükler "tam kadro" maçlara çıkıp asılmışlar. ama fb'nin şampiyonluk istediği turnuvalar rekabet ortamından uzak, çoğu zaman yedek takımların mücadele ettiği maçlar... bir takım şampiyonluk final maçına yedek takımla çıkar mı?? fb, çıkmış...)

    4) peki, tahkim kararları bir kez alınması ve değiştirme gibi bir durumun kanunen mümkün olmamasına rağmen.. bu kararları tartışmak için komisyon kurmak hukuki mi? bence burada iş biter, bitmeli...

    (bundan sonraki tamamen benim hayal ürünümdür.)

    hukuki diyelim. komisyon araştırdı. karar aldı.

    5) benim bu konuda görüşüm sabit. iş bu noktaya gelirse.. konu kapansın diye türkiye futbol birinciliği'ni verebilirler diye tahmin ediyorum. o dönem önemsiz olsada tff'nin düzenlediği ilk turnuva olma niteliği taşıyor..

    6) bu durumda galatasaray 23, fb 22 şampiyonluk olarak tescillenme olasılığı var.

    7) şayet bu olursa, karşı olarak bizim camianın yapacağı tek bisey var: avrupa'dan aberdeen kulübünün "resmi" olarak uyguladığı gibi avrupa kupaları için (uefa kupası ve süper kupa) "yıldız" talep etmek.

    8) bunu tff'den talep ederken de tıpkı fb camiasının yaptığı gibi, önceden 7 yıldızlı armayı kullanmaya başlamak..

    yıldız konusunda fb'nin bizim gerimizde olduğu gerçeğini zaten tüm dünya biliyor...

    not: 7 dedim çünkü bu iş 2-3 sene sürer. biz 5'i zaten takarız. allah'ın izniyle...
  • 740
    kabul edilirse türk futbolunun ali baba'nın çiftliğine dönmesi resmiyet kazanacaktır. medya zaten çoktan dönmüştü. altyapısı hazır. engellemek için taraftarı sokağa dökmek gerekir. ama tepkimiz yalan yıldızlara olmamalı. bunlar önemsiz. tepkimiz hukuksuzluk ve tek adam rejimine olmalı. parayla her şeyi kontrol etmeye olmalı. bu tepki devleti de rahatsız edecektir. kızım sana söylüyorum gelinim sen anla olayına çevirmemiz gerekiyor. burda muhalefet/galatasaray bütünlüğünün sağlanması için bir fırsat var. ali ismail korkmaz fenerbahçe yıkılmaz diyenler hangi tarafta olacak bakalım.

    ekleme: hatta biz de çıkıp ali ismail korkmaz fenerbahçe yıkılmaz diye bağıralım gerekirse. ali koç feneri de ele geçiriyor çünkü.
  • 741
    son derece pasif, 2 senedir oya gibi işlenen plana gözlerini yuman, son olarak tff'nin skandal komisyon kararına karşı "kınıyoruz" seviyesinde açıklama yapan dursun özbek yönetimi sayesinde artık gerçek olmak üzeredir.

    ali koç denen vasıfsız bir başkan eliyle dan diyen 9 (yazıyla dokuz) şampiyonluğun cebe indirilmesi mevzu bahis ama dursun özbek ve yönetimi bizi eyleme derdinde. baya güzel hikaye.
  • 743
    bu yalanı savunan bir tarihçi vardı, sırf galatasaray liseli olduğu için fb’liler tarafından ‘bakın liseli adam bile kabul ediyor’ denilmesine vesile olan. işin detayına girmeden, milli küme ve türkiye futbol birinciliği’nin ne kadar ulusal ya da aynı sezonda oynanması gibi sorunları görmezden gelerek cumhuriyet, tff’nin kuruluşu bilmem ne diyerek kanal kanal geziyordu. en başta o adamın komisyona girmesi engellenmeli.
  • 745
    bir yalanı 40 defa söylersen gerçek olurmuş.

    1-) fenerbahçe bahsi geçen organizasyonlarda şampiyon olmuştur, hepsi tescillidir, resmidir, kupaları müzelerindedir. bunu football manager oynayan bile kulübün geçmişine girince görür. buna neden, kim itiraz etsin? ama ali koç futbol camiasını manipüle ediyor ve bu şampiyonluklar ve 59 öncesi futbol komple yok sayılıyor gibi algı kasıyor.

    2-) itiraz edilen noktanın 59 öncesi oynanan futbolun profesyonel düzeyde olmadığı yönünde olduğunu kendisi de bal gibi biliyor. fakat amacı hem yıldız ve prestij sayısını arttırmak, hem kendi itibarını bir anda 9 şampiyonluk alan başkan olarak arttırmak, hem de şampiyonluk sayısına göre dağıtılan süper lig yayın gelirinden daha büyük pay almak.

    3-) şimdi hepsini ele alırsak kafa karıştıran sorular şunlar:
    * 59'dan itibaren futbol ulusal düzeyde profesyonele geçmiş ve 2000'li yıllarda yıldız meselesini burdan itibaren başlatalım denmiş mi? denmiş, itiraz neden şampiyonluk sayısında geri kalınınca yapıldı?
    * 59 yılı öncesi olan turnuvalar ne kadar düzenlidir, ne kadar önemlidir, ne kadar ulusaldır? o zamanki futbolcular milli eğitim bakanlığının düzenlediği (milli küme) bir turnuvanın ilerde pro derecede şampiyonluk sayılacağını bilse turnuvaya yedek kadroları ile katılır mıydı? (takımların istanbul ligi'ne önem vermesi) veya turnuvayı sallamayıp abd'ye turneye gider miydi? (bjk'nin abd turnesi)
    * aynı futbol yılı takvimi içerisinde farklı turnuvalardan hangisinde şampiyon olunmuşsa onda ülkenin şampiyonu olarak kendisini gösteren fenerbahçe, diyelim ki o yıl bir diğer turnuvada da şampiyon olsa kendisini 2 defa mı şampiyon yazdıracaktı?
    * turnuvalardan hangisi türkiye kupası'nın, hangisi ligin, hangisi süper kupanın öncülüdür? eğer bu bilinmez bir durumsa ve hala fb hangisinde şampiyonsa kendisine o turnuvaya göre o yılın şampiyonu ilan edebiliyorsa galatasaray'ın da 18 tane türkiye kupası başta olmak üzere diğer kupalarını şampiyonluk ve yıldız hesabına saydırmasının önündeki engel nedir?

    eğer tüm bu ve benzeri gülünç saçmalıklar kabul edilecekse son çare şu olmalıdır: tüm takımların tüm "resmi" organizasyonlarda kazandığı kupalar yıldız hesabına sayılsın. bundan sonra 10 şampiyonluğa 1 yıldız verilsin. uluslararası getirilen her yıldıza altın yıldız verilsin. bitti gitti.

    al sana toplam kupa sayıları:

    https://tr.m.wikipedia.org/...7_B%C3%BCy%C3%BCkler

    gs: 83 (8 yıldız + 2 altın yıldız)
    fb: 71 (7 yıldız)
    bjk: 65 (6 yıldız)
  • 746
    galatasaray taraftarının(en azından sözlük nezdinde) kırılganlığını gösteren yalan. bu yalan gerçek olacak demiş herkes. arkadaşlar kolay bir şey mi bu ? ülkenin en çok taraftara sahip takımını masa başında alacağın kararlar 4 şampiyonluk geri atacaksın. ülkede iç savaş çıkar hiç kimse cesaret edemez bu karara imza atmaya. o komisyon da ali koç'a zaman kazandırmak ve oyalamak için kuruldu oradan da bir şey çıkacağı yok. nihat özdemir, servet yardımcı, selim soydan gibi amigoların bile gerçeğe dönüştüremediği yalandan bahsediyoruz lütfen kendinize gelin biraz. zaten camia olarak çok hızlı reaksiyon verdik komisyon saçmalığına da. yönetim de ciddiyetle bu saçmalığın peşinde.
  • 747
    70 yıl öncesinin mahalle maçlarının kazananı olup bunu şampiyonluk olarak saydırmaya çalışıyor adamlar. madem öyle, biz de türkiye kupası şampiyonluklarımızı şampiyonluk hesabına dahil edelim. çok daha mantıklı olur fenerin yaptığına göre. hatta duruma göre uefa ve süper kupayı da dahil edebiliriz. evet söylediklerim çok saçma ama fenerin yaptığı saçmalıktan daha mantıklı. madem kafasına esen kıçından şampiyonluk uydurup yıldız ekliyor kendine, biz de bu dille konuşursak herkes haddini bilir bence. sözlükteki değerli yazarlarımızın affına sığınarak söylüyorum öyle g...... böyle y....... bunların anladığı dil bu. bizim yönetimimiz maalesef hala çok pasif duruyor. umarım gerekli çalışmalar yürütülüyordur bu manipülasyonlara karşı.
  • 748
    bülent timurlenk'in dün bir space yayınında dediği gibi; türkiye'nin siyasi haritasını baz almadan, istanbul ve doğu illeri arasındaki milli ülke bilincinin ne zaman oturduğuyla ilgili sosyolojik kıstasları es geçerek ve sadece bugünden geçmişe bakarak bu karar verilemez. türkiye her şeyde olduğu gibi sporda da geç bir şekilde profesyonelleşebilmiştir. tam rekabetçi lig olarak, uefa'nın kabul ettiği, 1959 'da kurulan "ulusal deplasmanlı lig" kabul edilir. bu sayede türk takımları avrupa kupalarına katılım hakkını elde edebilmiştir. mehmet şenol ve melih şabanoğlu yıllardır bu detaylar üzerinden onlarca anlatı yaptı. her iki kanattan da dönem tanıklarının hepsi bu anlatıları destekledi.

    2023 yılına gelmişken sistemde açık bulmuşçasına yağmacı zihniyetle geçmişten bir şeyler koparmaya çalışmak ahmaklığın daniskasıdır. normal bir hukuk devletinde bahsi bile açılamayacak mevzuları, siyasi lobilerle ısıtıp ısıtıp önümüze koyarak gündem değiştirip insanları baskı altına almaya çalışıyorlar. bu sporla alakası olmayan mafyatik anlayışa koskoca mahkemeler ve hukukçular dur diyemiyorsa spordan öte açıklar var demektir türkiye cumhuriyeti hukuk sisteminde.
  • 750
    18 temmuz 2023 süper lig 2023-2024 sezonu fikstür çekimi sonrası bazı süperlig kulüplerinin twitter hesaplarında kulüp logolarını yıldızsız kullandığına denk geldim. genel olarak pek şaşırılmayacak bu kulüpler;

    -adana demirspor

    https://twitter.com/...M9lvO5obCDA&s=19

    -antalyaspor

    https://twitter.com/...oCQhf3Oeg6g&s=19

    -kasımpaşaspor

    https://twitter.com/...je5XdeaWb_g&s=19

    -konyaspor

    https://twitter.com/...S_2HQEL6lSw&s=19

    -sivasspor

    https://twitter.com/...lTv9q-Iio3Q&s=19

    -trabzonspor (bunların kafayı çözemedim)

    https://twitter.com/...NRreDT--4Lg&s=19

    -karagümrük ve rizespor, fikstürü logo olmadan liste şeklinde yayınlamış.

    -logoları doğru kullanan alanyaspor, ankaragücü, gaziantep fk, hatayspor, istanbulspor, kayserispor, pendikspor ve samsunspor'a teşekkürler..
App Store'dan indirin Google Play'den alın