• 752
    beşiktaş'a yıldız hesabına katılan 2 şampiyonluğu veren tahkim kararı bunu avrupa şampiyon kulüpler kupasına katılması için uefa'ya bildirilen takımın beşiktaş olmasına dayandırıyor. 1956 yılında da galatasaray şampiyon kulüplere katıldı. o zaman galatasaray'ın yıldız hesabına 1 şampiyonluk daha yazılmıyor ? bu birinci sorum. ikincisi ise fenerbahçe'nin talep ettiği şampiyonluklar tahkimin bunu avrupa kupalarına katılmaya bağlaması fenerbahçe'nin talebini otomatik olarak geçersiz kılmıyor mu?
  • 753
    @drogba11 'in sorusu kesinlikle doğru. daha önce reddedildiğini savunanlara karşı fener tff'e taleplerinin olmadığını belirtiyor. ''talep etmedik ki reddedilsin'' tarzında bir algı yürütüyorlar. ama herhangi bir kulübün talebi zaten re'sen tüm lig adına karar alındığından cevap niteliği taşıyor. tabi hukuken bilmiyorum ama mantıklı olan şey bu.
    onun dışında bana şey de saçma geliyor. 59'da lig kurulmuş denmiş ki ''arkadaşlar sıfırdan başlıyoruz, milli sınırdaki herkese açık olacak ligimiz. avrupa yoksa bizi şampiyonlar ligine almayacak.'' e siz de kabul etmişsiniz. galatasaray'ı fener'i beşiktaş'ı vs... fener tarafından kabul edilmiş zaten sıfır şampiyonlukla herkesin lige başlaması, ligin açılışıyla. çünkü o dönemkiler biliyor o kupaların gerçekten bir lig değeri taşımadığını. hiç muhabbeti dönmemiş bile. dönse bilirdik.
    sonradan algılarla işi buraya getirdiler. şu an basında dehşet gücü var ali koçun. umarım bir an önce şu saçmalık biter ve son kozundan da olur. he türkiye burası bu adamlara bilmem kaç yıldız verirlerse artık galatasaray bile olsa bırakırım abi ligi izlemem. ama taraftar olarak tff'e gideceğiz tepki yürüyüşümüz var derseler şu an saat gece 1:35 gelirim. biraz fazla saldık meydanı boş bıraktık taraftar olarak. 5 yıldızlı paylaşım yapan yayın kuruluşlarının videolarını, yayınlarını izlemeye devam ettik. şu an bile hala izleyen galatasaraylılar var. ne yazık ki. şu an ne vole, ne sport digital hiç birini izlemiyorum. en büyük taraftar oluşumuyuz, hem nicelik hem nitelik olarak. bunu ürkütücü olarak kullanmamız gerekiyor.

    bir de trabzonsporluların paylaşımlarına bakıyorum. adamlar 7 yıldızımız olacak filan diyor. o yüzden onlar da sessiz ve bu yüzden yıldız konusunda tekiz. adamlar 1967 doğumlu ama iki kulübün birleşimiyiz ikisinin kupalarını bize yazmalı tff diyor. çok ilginç kafalar valla.
  • 754
    galatasaray camiasının bütün bileşenlerinin bu konuda birlik olup karşısında durması gereken yalandır. kişisel kavgaları bir kenara bırakıp tek vücut olmazsak sahada kazandığımız şampiyonlukların hiçbir anlamı kalmaz. bugün bu halı saha kıvamındaki turnuvaları şampiyonluk diye kabul ettirirlerse yarın öbür gün bizim önceden kazandığımız şampiyonlukları da kafalarına göre iptal eder bunlar. onu yapamazlar dememek lazım. 100 sene önceki dörtlü turnuvayı ulusal şampiyonluk olarak kabul ettirebiliyorlarsa her şeyi yapabilirler.

    uğur karakullukçu geçenlerde “evet şampiyonluklar sayılsın ama o şampiyonluklar yıldız hesabına eklenmesin.” dedi. bu o kadar tehlikeli bir öneri ki bugün buna evet dersek yakın zamanda yıldızlara da evet demek zorunda kalırız. galatasaray taraftarı o zamanki şampiyonlukları inkar etmiyor zaten. evet şampiyonluk var ortada ama ulusal şampiyona değil ki oynadıkları. sakızına, gazozuna, baklavasına yapılan maçlar bunlar ve kalkıp bu maçları 34 maçlık bir ligmiş gibi lanse ediyorlar. allah akıl fikir versin diyecem de boşuna konuşmuş olacağım.
  • 755
    sözlük yazarlarından ve galatasaray medyasındaki isimlerden bir ricam olacak.

    seksenlerde ya da doksanlarda fb yarışta öndeyken 59 öncesi diye bișey yoktu. o dönem fb camiası, 59'u başlangıç olarak kabul etmiş bir camiaydı. doksanlarda yıldız falan kullanılmıyorken, gazete küpürleri olsun, söylemler olsun. fenerbahçe şampiyonluk sayısı 12-13 idi. hatta kadir çetinçalı böyle bir pankartın da fb tribünlerinde açıldığını hatırladığını söyledi.

    2000'lerde biz bunları şampiyonluk sayısında yakaladıktan sonra söylemleri değişti.

    şu an fenerbahçe camiası, 2001'de tahkim kurulu'nun şampiyonluk sayısını (14) ve yıldız sayısını 2 olarak belirlediği için 2 yıldız'ı zorunlu olarak kabul ettik diyorlar...

    arkadașlar bu bilgi önemli. neden? fb yarışta geri düşünce eski defterleri karıştırmaya başladı.

    ben aradım taradım. seksenler yada doksanlardan internetten küpür veya fotoğraf bulamadım. o yıllarda başkan ali şen yada başka birinin şampiyonluk demeci yada malum pankartı bulup fenerbahçe camiasına tarihi hatırlatması gerekiyor.. onlar 59 öncesi küpürleri rahatlıkla buluyorsa doksanlar çok zor olmamalı.

    edit:
    varan 1: https://gss.gs/4JG.jpg
  • 756
    deli sacmasi seyi gundeme atip ortami dagitan, gelen tepkiler sonrasi da mutlu olan, buyukluk ilan eden fenerbahce'nin son bombasi. kufur yedikce mutlu olan bir camia bu, bununla var oluyorlar. iste anasini satiyim malesef sen de rakibin kadar buyuyebiliyorsun anca, malesef bunlarla ayni ulkede ezeli rakip durumundayiz, cita buradayken de biz de istedigimiz hayal ettigimiz yerlere gelemiyoruz. elalem porto-benfica-sporting, ajax-psv-feyenoord rekabeti yasiyor, rakibi guclenince kendisi de oraya cikmaya calisiyor, rakibi bizim seviyeye indirelim demek yerine. sorsan ali koc ve avaneleri de lafa gelince bunlari soyler ama icraat olarak surekli futbol disi aptal saptal gundem degistirme cabalari.

    arkadas mert olun, gercek niyetinizi soyleyin bari. bu arada bence herkese hatirlatmakta fayda var, bugun dursun ozbek de ayni seyi soyluyor, neden bunca sene beklediler madem diye. bunun baslangici benim yanlisim yoksa tv yayin gelirlerinin sampiyonluk sayilariyla dogru orantili dagitilma karari sonrasi oldu. pastanin en buyuk dilimini alamayacak olmalari sonrasi, bir saniye en fazla sampiyon olan biziz madem aslinda demeye calisiyorlar. iddialarini bunun uzerine koysalar gene makul bulacagim, ama anlamadigim sekilde ergen bir aptal gibi yildiz sayilarina taktilar. valla bana kalsa sampiyonluk sayisinin disinda bir diger kriter taraftar sayisi, hatta belki daha onemlisi. kimin taraftari fazlaysa, yayinciya kim daha fazla izleyici sagliyorsa aslinda ona gore pay edilmeli. yapilan butun anketlerde, istatistiklerde de galatasaray ulkenin en cok taraftarina sahip takimi, ama tabi bu yuzden buna da macalari yemeyecektir. tutturdular aptal bir muhabbet, ciddiye alinmasini da engelliyorlar bu sekilde farkinda bile degiller. beyin yoksunlari demagoji yapiyor, metin oktay falan uzerinden bir de. ben kimsenin 59 senesi oncesi fenerbahce'nin sampiyon olmadigini, kupa kazanmadigini iddia ettigini gormuyorum duymuyorum, kupalarini almissin muzende duruyor iste, saygimiz sonsuz. sadece gunumuzde de oynanan sekline en yakin haldeki profesyonel lig bu tarihte basladi, kistas buna gore yapiliyor. yayin gelirinden daha fazla para alman gerektigini dusunuyorsan da buna gore talepte bulunun gecin anasini satiyim, zaten bir ton derdi var ulkenin ve ulke futbolunun, bu muhabbetten gina geldi.
  • 757
    öncelikle sen başvurunu yaparsın, kabul görürse gider formanı bastırırsın. bu adamlar kimseye sormadan etmeden formaya birsürü yıldızı koymuş, emrivaki yapıyorlar. yavuz hırsız ev sahibini bastırı hesabı. kimse de demiyor ki hayırdır kardeşim bu yıldızlar bir anda nerden çıktı, sen buna nasıl cüret ediyorsun?

    bu rezilliğin ivedilikle reddedilerek kapatılması lazım. bir rezilliktir bu. bu tavrın kabul görmesi durumunda herkes kafasına göre amblem değiştirir, yıldız takar, isterse galaksiyi oraya indirir. burada bir nizam varsa ona aykırı hareketler cezalandırılmalıdır. dingonun ahırından hallice bir ülkede haklı olan değil en çok bağıran dinleniliyor bunu bi aşamadık.
  • 760
    kimse kusura bakmasın bu iş anca cumhurbaşkanlığında çözülür.
    bu ülkede sistem böyle işliyor yapacak bir şey yok.
    kulüp gidip açık açık 30 milyon kişinin bundan rahatsız olduğunu gösteremediği sürece hakmış hukukmuş hiçbir şey işlemez bu adamlara.
    galatasaray taraftarının, atadığı adamın alacağı kararlara kendisini de sorumlu tutacağını göstermesi lazım.
  • 766
    büyük kapışmaya sebep verecek konu.

    isteğim değil, duyumum değil, bilgim değil ama tahminim şu yönde:

    * her yıl dağıtılan “eski şampiyonlar primi” nde bir değişim olmayacak. 1959 sonrası olarak kalacak çünkü öbür türlü trabzon, başakşehir, bursa’nın (payda büyüyeceğinden) payı azalır. buna izin vermezler.,(bjk’nin de payı azalır, ama onlar rahmi koç’un kucağında oldukları için ses çıkarmazlar.) yani bu işin sonunda fener parasını arttıramayacak.

    *sadece milli kümeleri kabul edecekler. fener’de 6 tane, biz de 1 tane var. fener , 19+6 =25 olacak. galatasaray, 23+1=24 edecek. bu yılın sonunda da şampiyon olup 25 olacağız. ( ekleme: bu arada bizim bir tane de saydırmadığımız federasyon kupası var. bjk nin 2 federasyon kupası daha önce sayılmıştı. dolayısıyla şampiyon olamasak da 25 oluyoruz)
    iki takımı 25’e bağlayacaklar. iki takımda 5 yıldızda eşitlenecek.
    akp genel stratejisi hep bu yöndedir.
    bu iş yerel seçimlerden önce sonuçlanmaz.
    vizyon aliyi şampiyon olmadan postalarlar, o da 6 şampiyonluk kazandırdım diye ortada gezer, şapşal fb seyircisi de mutlu olur.

    *galatasaray, etkili ve iyi tepki gösterirse, formasına uefa kupası ve süper kupa işlenir.

    işte tam bu yüzden 3.dünya ülkesi kapsamında değerlendiriliyoruz dünyada.

    ekleme: bizim bir de saydırmadığımız federasyon kupamız var. bjk masa başında 2 federasyon kupasını saydırdı, biz imtina ettik.
  • 767
    gerçekleşmesi hukuken mümkün olmayan yalan.

    (bkz: #3655976)

    eğer buna rağmen fenerbahçe’nin başvurusu bir punduna getirilip de kabul edilirse yazıklar olsun. bu işin bu kadar uzaması ve medyada destek bulması, galatasaray yönetimlerinin pasifliğinden kaynaklanmaktadır. hepsinin hatası var. kimse kusura bakmasın, şimdi bu işin altından kalkacaklar.
  • 768
    ultraslan, ya da yönetim taraftarı alevlendirsin. gidelim tff binasına. pankart asalım, kortej yapalım. mıy mıy konuşmalarla olmaz. gerekirse siyasi salvo atalım. en büyük taraftar bizde, en büyük rağbet bize. direk resmi sayfadan önce tüm taraftarlara algı yapan, fenerin 5 yıldızını kullanan kanalları izlememe çağrısı yapsınlar. yok öyle üç beş maçla hanene kupa yazdırmak.

    gerekirse 59 öncesi şampiyonlukları sayılacak kararı alınırsa ligden çekilip azerbeycan, kazakistan ve bir kaç arap kulübüyle anlaşıp bölgesel bir lig oluşturacağımızı bu sayede arapları da şampiyonlar ligine almanın formülünü bulduğumuzu bize yandaş olan basına servis edelim. birileri de tutuşur. çok saçma diyeceksiniz. ama adamların saçma ötesi yıldız mevzusu ne kadar ciddileşti değil mi? nasıl? basın ile. o yüzden mıy mıy davranılmasın. mantıklı mantıksız gerçekten artık önemi çok yok. yönetimden bir hareket bekliyoruz. durgun durgun konuşarak olmuyor. şu an ünal aysal olsa bizi bu konuda çok daha iyi savunurdu. erden timur ve dursun başkan daha naifler.
  • 769
    ali koç'un ve vasıfsız yöneticilerinin medyadaki demeçlerinden gördüğümüz üzere bol bol almanya örneği vermişler... baktığım ve incelediğim üzere konu hiç de öyle değil. neyse hadi diyelim örneklere göre 28 kez şampiyon oldunuz, peki neden 5 yıldız takıyorsunuz?

    sizin anlattığınıza göre, almanya'da eski şampiyonlukları olan nürnberg'in 2 yıldız, leipzig'in 1 yıldız takması gerekiyor. ama formalarına bakınca ben yıldız falan göremiyorum (linkte mevcut). çünkü almanya'daki eski şampiyonluklar yıldız hesabında yok. ee örnek verdiğiniz almanya'da bu yoksa, siz neden kafanıza göre logonuza yıldız koyuyorsunuz?? işiniz gücünüz dalavere.

    https://gss.gs/drT.jpeg
    https://gss.gs/YgC.jpeg
  • 771
    2014 yılında eski şampiyonlukların neden kabul edilmediği hakkında soru önergesi hazırlayan bir milletvekiline, gençlik ve spor bakanlığı; tahkim kurulunun şampiyonların tespitini yaparken yalnızca millî olan ligleri göz önünde bulundurduğunu, bunun sonucu olarak yerel olarak oynanan ve türkiye'nin tamamını kapsamayan liglerin millî olarak kabul edilmediği bildirmiştir.

    fb kulübünün ‘daha önce tahkim kuruluna başvurmadık, dolayısıyla reddedilmedik’ tezi yine çürümektedir. başvurulmuş olunsun veya olunmasın tahkim kurulunun daha önce almış olduğu kararlar bellidir ve bu kararlara karşı hiçbir yargı merciine başvurulamaz.

    --- alıntı ---

    tahkim kurulu kararlarına yargı yolunu kapatan anayasa değişikliği resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    6214 sayılı ''türkiye cumhuriyeti anayasasında değişiklik yapılması hakkında kanun''la anayasanın ''sporun geliştirilmesi'' kenar başlıklı 59. maddesinin başlığı ''sporun geliştirilmesi ve tahkim'' şeklinde değiştirilirken, maddeye, ''spor federasyonlarının spor faaliyetlerinin yönetimine ve disiplinine ilişkin kararlarına karşı ancak zorunlu tahkim yoluna başvurulabilir. tahkim kurulu kararları kesin olup bu kararlara karşı hiçbir yargı merciine başvurulamaz'' fıkrası eklendi.

    --- alıntı ---

    kaynak; https://www.tff.org/...285&ftxtID=12197

    linke tıkladığınızda soru önergesi ve spor bakanlığının yanıtını görebilirsiniz; https://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-32760sgc.pdf
  • 772
    tek argümanları lefter'i, baba hakkı'yı, gündüz kılıç'ı, metin oktay'ı yok mu sayacağız? bu delil değil, tespit değil, aslında argüman bile değil.
    tarih de böyle bir şey değil.

    iyi ben de "binlerce yıl önce yaşayan kabileleri yok mu sayacağız" deyip, elimde mızrak götümde yaprakla nişantaşı sokaklarında dolaşayım. bana da kesin kurul toplanır ama tff'de değil, sağlık bakanlığında. bana da yıldızlı gömlek takarlar, ama yıldızlar göğsüme değil sırtıma denk gelir.
  • 773
    2 senedir gerek sözlükte gerek etrafımda avazım çıktığı kadar bağırıyorum. etrafımdaki fenerbahçeliler bile bana hak vermeye başladı. ama bizim kulüp hala daha sokak ağzı ile cevap veriyor. yok eski defterler, yok aynı değil, yok sayılamaz da bilmem ne.

    https://twitter.com/...722231074291712?s=46

    trabzonspor muazzam bir açıklama yapmış. fenerbahçe’nin isteğinin ne kadar saçma olduğuny tek tweet ile özetlemiş resmen. ayakta alkışlıyorum kendilerini.

    öncelikle şunu açıklayalım. saydırmak istedikleri şampiyonluklar 1959 öncesi değil, 1950 öncesi. 1950-1959 arasında profesyonel istanbul ligleri oynandı. sonrasında uefa kendi organizasyonlarına katılım için bir milli lig kurulmasını istedi. hatta beşiktaş’ın 2 şampiyonluğunun sayıldığı federasyon kupası sırf avrupaya giden takımı belirlemek için yapıldı ve sonrasında milli lig kuruldu.

    şimdi trabzonspor burada çok iyi bir noktaya değinmiş. madem 2 şampiyona aynı yıl içinde 2 ayrı şampiyon çıkarabiliyor 1952 yılında başlayan ve 1996 yılına kadar devam eden türkiye amatör futbol şampiyonası da sayılsın ?

    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Türkiye_Amatör_Futbol_Şampiyonası

    1923-1950 arası ara ara oynanan, bazen birlikte çakışan, kulüplerin önemsemediği ve yedek oyuncularını gönderdiği 2 amatör turnuva şampiyonluktan sayılıyor da, 1952 yılında başlayan ve 1996 yılına kadar devam eden amatör türkiye şampiyonası neden şampiyonlukan sayılmıyor ? e 2 ayrı şampiyon çıkarabiliyoruz ya zaten sizden öyle öğrendik. yine 2 şampiyon olsun ?

    adamlar 0 araştırma ile gazete küpüründe yazan türkiye şampiyonu yazısı için lig şampiyonluğu istiyorlar. bu nasıl bir kafadır ? madem öyle yazıyorum buraya 2013-2014 türkiye kupası şampiyonu galatasaray. hadi bakın içinde türkiye yazısı geçiyor, içinde şampiyon yazıyor. verin bana bir şampiyonluk daha.

    yani kulübümüz o kadar saçma sapan cevaplar veriyor ki inanılır gibi değil. ya bu konuyu “iflas eden tüccar eski defterleri karıştırırmış” diye saçma sapan açıklama ile savunarak zaten adamların saçmalığını kabul ediyoruz. bak trabzon’a şak diye bana 58-64-66 şampiyonluklarımı verin diyor. adamlar amatör türkiye şampiyonasını kazanmış e versinler onlara da o zaman.
  • 774
    https://twitter.com/...722231074291712?s=46

    trabzonspor'un yaptığı gibi herkesin sözde "haklı" talebini ileterek olayı çıkmaza sokması ile kendini zeki sanıp tezgahı kurduğunu düşünen kravatlılara gerekli ders kolayca verilebilir.

    adamlarda gram zeka olsa zaten böyle bir tartışma söz konusu bile olmaz. madem olayın saçmalığını anlatarak bir yere varmıyor kimse, o zaman olayı daha da saçmalaştırmak en güzel yol.

    eskişehirspor çıkıp 20 şampiyonluk talep edecek. trabzonspor 20 talep edecek. bu kadar basit.
  • 775
    galatasaray yönetiminin dün biraz tonunu sertleştirmesiyle hemen havanın değişmeye başladığı olay.

    yok bırakın eğlensinler, yok ne olacak, yok müflis tüccar falan diye diye olayın cılkını çıkardı adamlar. bam bam vuracaksın. eğer 1959'da kurulan türkiye süper ligi'ne sırf türkiye'de oynandı diye başka liglerden şampiyonluk ithal edilebiliyorsa türkiye kupası, türkiye süper kupası vs.'yi de saydırırız diye olay çıkaracağız durun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın