• 782
    net bir dayanağı olmadığı için, saçma sapan argümanlarla desteklenmeye çalışılması kadar doğal bir olay olmayan hadise. bizim gibi hastalıklı bireylerin* çocukluğunu heder eden en büyük kim tartışmaları gibi sonu hiçbir zaman gelmeyecek ve getirilemeyecek bir noktaya evrilmiştir çoktan. bu konuda yavuz hırsızlık yapan tarafa ne kadar mantıklı yanıtlar versen de ikna olmuyorlar. diğer taraf da refleks olarak geri adım atmıyor.

    açıkçası bu böyle bir devirde bu konunun döne dolaşa tartışılması, uzadıkça uzaması gerçekten çok saçma. ama bu kadarı da ancak bu coğrafyada mümkün açıkçası. o yüzden çok da şaşırmamak gerekiyor.

    ne kadar ciddi gibi görünen adımlar atılsa da kısa hatta orta vadede bu konuda bir sonuç alınması imkansız görünüyor. açıkçası biraz da danışıklı dövüş havası almaya başladım artık. ülkede futbolu yönetme iddiasındaki federasyonun bu konuyu en fazla 3-4 günde çözebilecekken sürekli ayak sürümesi, galatasaray başta olmak üzere ezeli rakip takımların dişe dokunur bir reaksiyon vermemesi, fenerbahçe'nin bu konuyu saplantı haline getirmesi falan hiç mantıklı şeyler değil.

    2011 nisan ayında 6222 sayılı kanuna şike ile ilgili hükümler eklendiğinde dönemin federasyonu, yapması gerektiği şekilde, disiplin talimatındaki 58. maddeyi eş zamanlı olarak değiştirseydi; şike sürecine dair bugün hala çözülememiş olan ikilemlerin çoğu hiç yaşanmayacaktı. 6222 sayılı kanuna şike ve teşvik ile ilgili müeyyideler eklendikten 1 sene sonra kavga dövüşle 58. madde değiştirilip o kanunla örtüşür hale getirildi.

    o da arada patlayan şike soruşturması sonrası "birilerinin götünü kurtaralım mı, kurtarmayalım mı" oylamasına dönüşüverdi. o dönemki federasyonun "aman tadımız kaçmasın" diyerek işi ağırdan alması sonrası kulüpler, eğer mantığı bir kenara bırakıp da duygularıyla reaksiyon gösterselerdi, kendilerinin de başını ağrıtacak bu tezatlığın devamı yönünde karar alabilirdi.

    bu konuda federasyonun aksiyon almadığı her gün de tıpkı bu olaydaki gibi türk futbolunun aleyhine işlemektedir. en basit örnek olarak federasyon "ne yapacağını bilemediği" için süper kupa maçının tarihini bile açıklayamamaktadır. fenerbahçe'nin türkiye kupası finalinde yaptığı saçmalığa dair soruşturmayı bile tamamlayamamıştır.

    böyle giderse 3 hafta sonra ligler başladığında da fenerbahçe ısınmaya başka, maça başka, maç sonuna başka formayla çıkmaya devam edecek. bu konu da türk futbolunun olmayan marka değerine zarar vermekten ve ciddiyetini yitirmesinden başka bir işe yaramayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın