• 776
    yönetimimiz bu konuda çok zayıf. gazeteciler sormasa hiç konuşmayacaklar bile. çıksana trabzon gibi, "madem öyle bende 19 türkiye kupası şampiyonluğumu istiyorum" desene, ortalık iyice bulansın. hatta iyice abartıp "bu iş olacaksa bütün amatör, mahalli şampiyonluklar sayılsın" deyip bir anda yüzlerce kulübü topa soksun. tff de görsün ki bu saçmalık iyice çığrından çıkacak, kesip atsın.
  • 777
    rakip takımın yıldız sayılarını arttırmak için başvurduğu yöntemdir.

    deplasmanlı futbol ligi 1959 yılında kurulmuştur. bundan önceki şampiyonlukların liselerarası futbol turnuva şampiyonluklarından farkı yoktur. bu tahkim kurulu kararıyla sabit.

    adamın biri dünya düzdür diyor. dünyanın düz olduğunu ispatlayacakları yerde diğerleri bunları dünyanın yuvarlak olduğuna inandırmaya bunu kanıtlamaya çalışıyor.

    işin trajikomik yanı da bu.
  • 778
    bu başlık altında dalga geçmek sözlük severlerin artık alışkınlığı haline geldi...

    biliyorsunuz 2021 yılında "biz yeni lig kuracağız" diyerek 10 dan fazla dev kulüp bir araya gelmişti. adı: the super league...

    arsenal
    chelsea
    liverpool
    manchester city
    manchester united
    tottenham hotspur
    milan
    ınter
    juventus
    atlético madrid
    barcelona
    real madrid

    bu takımlar yeni lige katılacağını açıklamıştı. psg, bayern ve dortmund ise lige katılmayı reddetmişti.

    yeni lig, katılımın olmadığı (seçmece olduğu) ve sadece para için kurulduğu tartışmaları ve eleştirilerine maruz kalmıştı. bununla birlikte uefa başkanı ve fifa başkanı adı geçen tüm kulüplere yaptırım uygulayacağını açıklamıştı. kamuoyunun ikiye bölündüğü o günlerde, tepkiler geldikçe birkaç kulüp ardından daha fazla kulüp lig başlamadan katılmaktan vazgeçmişti.

    hem tff, hem spor bakanımız "organizayonların bütünü kapsaması gerektiği" açıklamışlardı.

    o günlerde spor bakanımızın attığı twit:

    https://gss.gs/kxL.jpg

    bu twit sonrası herkes bakan'ın bu açıklamasının ülkemiz içinde de uygulanıp 59 öncesi şampiyonlukların reddedilmesi ve bunun kamuoyuna açıklanması gerektiği yorumları yapılmıştı. zira, milli küme 3 şehir dışına çıkmayan "katılım"ın olmadığı o dönem sadece para için kurulmuş bir ligdi. kısaca "katılım" diyenler, 2 sene sonra komisyon kurdular :(

    dipnot: 1959'dan sonra 8 yıl boyunca 3 şehir in takımları oynamış, falan filan fb zırvalarını çok görüyorum twitter'da... mehmet yüce bey buna cevabı verdi zaten: 59'da lig başlamış artık "katılım" var. 8 yıl boyunca diğer anadolu kulüpleri, olayın ciddiyetini ya da maddiyatını beğenmemiş olabilir ama isteyen her kulüp 1959'da katılabilirdi.. 1951'den önce ise yani milli küme'de böyle bir şey söz konusu değildi "katılım" yoktu. bu konuda mehmet yüce bey'in belgeler ile argümanları çok güçlü...
  • 779
    https://twitter.com/...722231074291712?s=46

    trabzon'un hamlesi çok yerinde olmuş; federasyon bu şampiyonlukları ve yıldızları sayacaksa galatasaray'ı da 5 yıldıza çıkarmadan yapmaz bunu. bunun için de ateş güneş'in kazandığı bir şampiyonluğun bize eklenmesi gerekiyor. bunu yaptığınız anda trabzonspor'un kurucu kulüpler argümanını destekleyen bir emsal oluşturuyorsunuz.

    bizim de yapmamız gereken başından beri buydu. liselilerin hayata bakışını biliyoruz tabii ama devletin mevcut işleyişine senden benden yüz kat daha yakından şahit olan insanlarsınız yahu. galatasaray'ın komisyona türkiye kupası şampiyonluklarının sayılması için bir başvuru, uefa'nın düzenlediği turnuvalardaki şampiyonluklarının sayılması için bir başvuru, 1923 öncesi şampiyonlukların * * sayılması için bir başvuru yapması gerekiyor. aynı şeyi trabzonspor yapmaya başlamış işte bakın. öyle norveç vatandaşı gibi saf saf hukuki sürecin tarafsız ve adil şekilde yürümesini beklersek "e ama 20 yıl önce verilmiş emsal karar var, nasıl ona aykırı karar verirsiniz, noldu hani hukuk vardı?" diye bakakalır gideriz.

    bu arada fenerbahçe galatasaray'ı medyayla kamuoyu oluşturarak masa başında yenebileceğinden emin görünüyor ama mevcut düzende trabzonspor için o kadar emin olmasınlar bence.
  • 780
    verilecek cevap bu dandik turnuvalardan hem daha resmi hem de daha ulusal olan turkiye kupasi sampiyonluklarini hesaba kattirmak olmalidir. bir anda 4 sampiyonluktan 7 sampiyonluk farka ciksin da gorelim lefterlerin, metin oktaylarin attiklari gollere olan sayginin samimiyetini.

    bu camiaya laf anlatmak bos is. bunlar anlamak istemiyor bunlar kayrilmak istiyor. o yuzden anladiklari dilden cevap verilmedigi muddetce boyle simarikca seylerle bizi kendilerinin oldugu rezillik seviyelerine cektikce cekerler.
  • 782
    net bir dayanağı olmadığı için, saçma sapan argümanlarla desteklenmeye çalışılması kadar doğal bir olay olmayan hadise. bizim gibi hastalıklı bireylerin* çocukluğunu heder eden en büyük kim tartışmaları gibi sonu hiçbir zaman gelmeyecek ve getirilemeyecek bir noktaya evrilmiştir çoktan. bu konuda yavuz hırsızlık yapan tarafa ne kadar mantıklı yanıtlar versen de ikna olmuyorlar. diğer taraf da refleks olarak geri adım atmıyor.

    açıkçası bu böyle bir devirde bu konunun döne dolaşa tartışılması, uzadıkça uzaması gerçekten çok saçma. ama bu kadarı da ancak bu coğrafyada mümkün açıkçası. o yüzden çok da şaşırmamak gerekiyor.

    ne kadar ciddi gibi görünen adımlar atılsa da kısa hatta orta vadede bu konuda bir sonuç alınması imkansız görünüyor. açıkçası biraz da danışıklı dövüş havası almaya başladım artık. ülkede futbolu yönetme iddiasındaki federasyonun bu konuyu en fazla 3-4 günde çözebilecekken sürekli ayak sürümesi, galatasaray başta olmak üzere ezeli rakip takımların dişe dokunur bir reaksiyon vermemesi, fenerbahçe'nin bu konuyu saplantı haline getirmesi falan hiç mantıklı şeyler değil.

    2011 nisan ayında 6222 sayılı kanuna şike ile ilgili hükümler eklendiğinde dönemin federasyonu, yapması gerektiği şekilde, disiplin talimatındaki 58. maddeyi eş zamanlı olarak değiştirseydi; şike sürecine dair bugün hala çözülememiş olan ikilemlerin çoğu hiç yaşanmayacaktı. 6222 sayılı kanuna şike ve teşvik ile ilgili müeyyideler eklendikten 1 sene sonra kavga dövüşle 58. madde değiştirilip o kanunla örtüşür hale getirildi.

    o da arada patlayan şike soruşturması sonrası "birilerinin götünü kurtaralım mı, kurtarmayalım mı" oylamasına dönüşüverdi. o dönemki federasyonun "aman tadımız kaçmasın" diyerek işi ağırdan alması sonrası kulüpler, eğer mantığı bir kenara bırakıp da duygularıyla reaksiyon gösterselerdi, kendilerinin de başını ağrıtacak bu tezatlığın devamı yönünde karar alabilirdi.

    bu konuda federasyonun aksiyon almadığı her gün de tıpkı bu olaydaki gibi türk futbolunun aleyhine işlemektedir. en basit örnek olarak federasyon "ne yapacağını bilemediği" için süper kupa maçının tarihini bile açıklayamamaktadır. fenerbahçe'nin türkiye kupası finalinde yaptığı saçmalığa dair soruşturmayı bile tamamlayamamıştır.

    böyle giderse 3 hafta sonra ligler başladığında da fenerbahçe ısınmaya başka, maça başka, maç sonuna başka formayla çıkmaya devam edecek. bu konu da türk futbolunun olmayan marka değerine zarar vermekten ve ciddiyetini yitirmesinden başka bir işe yaramayacak.
  • 783
    az önce çok alakasız bir yerde konusu geçti ve bu bakış açısını kullanmamanız gerektiğini düşünüyorum.

    yayını 1.35.20 sonradan dinlerseniz değişik bir bakış açısı yakalayacaksınız.
    https://www.vavtv.com.tr/...dogudan-batiya-tarih

    - tükiye'de ilk karayolu haritası 1949 yılında inönü döneminde üretiliyor. ....1959 öncesi doğru düzgün yol yok ki birbirleri ile maç yapabilsinler.
    - 1934 yılında iran şah'ı bile ülkeye 6 günde gelebiliyor. önce erzurum, oradan trabzon sonra gemiyle samsun'dan kara yolu ile ankara...

    ülkenin en fakir dönemlerinde deplasmanlı ve tüm türkiye'yi kapsayan bir futbol lignin olduğunu düşünmenin mantıksızlığına güzel bir bakış açısı.
  • 786
    fenerbahçe'nin resmi bir maça fake arma ile çıkmasıyla kabul edileceği netleşmiş oldu. bu armanın formaya basıldığı anda tff tarafından reddedilmesi gerekiyordu ancak olmadı. resmen yavuz hırsız ev sahibini bastırdı ve fenerbahçe bugünden sonra net bir yasaklama olmadıkça bu armayı ve sonrasında da kafasına göre 6 7 yıldızlı armaları kullanmaya devam edecektir. muhtemelen bu sezon içinde fenerbahçe'nin yeni arması resmileşecektir. dünyanın hiç bir yerinde bu kadar kanunsuz bir iş görmemiştik, illegal iş nedir ve nasıl yapılır sorusunu gördük öğrendik ve ses çıkarmadığımız için gelecek bir nesil fenerbahçeden 4 şampiyonluk önde olmamıza rağmen fenerbahçe'yi yakalamak için 5 şampiyonluk daha almamız gerekmesi durumuyla mücadele edecek.

    hala kimse ses çıkarmıyor. bu rezilliğin bir an önce sonlandırılmasi gerekirken iş avrupa çapına büyüdü. herkese geçmiş olsun. bir bardak soğuk su içebilir herkes.
  • 787
    ben uefa tarafından gözardı edileceğini ve erden timur'un son açıklamaları sonrasında tff tarafından izin verileceğini düşünmüyorum.

    haftaya oynanacak uefa rövanş karşılaşmasında ak koyun kara koyun ortaya çıkar. belki de yalı çocuğu sponsorluklarına guvenmistir ancak en azından biliyoruz ki uefa, tff kadar kokusmus bir oluşum değil.
  • 788
    bu olayı pompalayan müptezellerle hâlâ rasyonelite çerçevesinde mahalliydi milliydi tartışma zemini aranmasını hayretle karşılamaktayım. adam kupasızlıktan türkiye kupasını götüne sokacak, kafayı yemiş, azmış. tff de artık tahmin edilen gerekçelerle çanak tutuyor açıkça.

    iki yol var, ya her mahalli şampiyonluk sayılacak, neredeyse her takımın şampiyonlukları olacak ve yıldız muhabbetinin içi boşalacak. böylece fenerbahçe’ye neredeyse iki yıldız fark atmış olduğumuz gerçeği sönümlenmiş olacak. bu ihtimal tff sayarsa. ya da fener bu korsan 5 yıldızla kamuoyunu inandırarak bizi de facto geride bırakmış olacak. bu da tff saymazsa. her türlü işlerine geliyor kısacası.

    zaten halihazırdaki yıldız sistemi 2002’de beşiktaş’a eklenen şampiyonluklarla çökmüştü. fener’in ağlaması da bu olaydan sonra başladı aslında. madem doğru düzgün bir zemine oturtamıyorsunuz, baştan yapmasaydınız şu işi. herkesin kazandığı turnuvaları bir liste yapıp yayınlayıp geçseydin. yayın gelirini de son 5 yılın sıralamasına göre yapardın biterdi giderdi. yıldık lan bu heriflerin fake efsanelerinden, post-truth sıçmıklarından. ööh yani.
  • 790
    çok merak ettiğim bir husus var. adı geçen müptezellerin, her yıl aynı anda düzenlenen iki turnuvanın şampiyonluklarını birer lig şampiyonluğu olarak saydırması durumunda, tff hangi gerekçeyle bizim türkiye kupası şampiyonluklarını saymayacak? bir diğeri de, tahkimin zaten karar verdiği bir hususun tartışılmasını, neden hala gs yönetimi mahkemeye götürmüyor? bu iş gerçekten fenerin istediklerini kabul ettirmesiyle sonuçlanırsa, çok büyük hezimet olur bizim için, zaten pamuk ipliğiyle bağlı olduğumuz türk futbolundan şahsen ben koparım!
  • 793
    yönetimin en önemli meselesidir. benim için şampiyon olup olmamaktan daha önemli bir konu. o kadar insan emek verecek, bin tane sıkıntıyla uğraşacak, şampiyonluk kazanacak. birileri çıkıp fazladan 9 şampiyonluğu havadan kapacak. bu iş bu kadar kolaysa hiç uğraşmayalım transferle taktikle vs. doğru düzgün bir şekilde bu konuyla uğraşıp hakkımızı savunmalılar.
  • 794
    bu konuya mantık, hak, hukuk çerçevesinde yaklaşanlarla mümkün mertebe dostluğu kesin. "yapamazlar, hukuk var" diyenlerle hiç konuşmayın. şu ülkede hak, hukuk kaldığına inanan sadece bizim taraftar var yeminle. bunlara bunlar gibi davranacaksın. koy formaya bakalım 7 yıldız o zaman yıldız muhabbeti yapıyorlar mı? hatta o da yetmez. 50 küsür kupamız var koy hepsini yıldız hesabına işte. 11 yıldız ile çok sahaya. sen ne uğraşıyorsun tff uğraşsın. tff yok saysa da bu adamlar o yıldızları takmaya devam edecekler. farkında olmayanlara duyurulur.
  • 796
    bu konu hafife alınacak bir şey değil.

    evet, biz dalga geçelim yine, dalga geçilecek bir mesele çünkü ama diğer yandan adamlar nasıl haince bunu kabul ettirmek için adım adım planlar yapıp bunları uyguluyorsa bizim de benzer şekilde bu yalana karşı sistemli, adım adım bir planımız olması lazım. bu bağlamda sözlüğün yaptığı ve twitter'da paylaşılan çalışmayı çok anlamlı buluyorum, herkesin emeklerine sağlık.

    fenerbahçe artık ciddiyetini kaybetmiş bir camiadır. fazla ciddiye almadan he he deyip geçmek, amiyane tabirle çocuk eğler gibi eğlemek gerekiyor ama diğer yandan bürokratik anlamda her yerde karşılarında olmamız, belgesiyle somut delilleriyle her yerde bu adamları rezil etmemiz gerekiyor.

    önemsenmez, zaten bir şey olmaz denilirse meydanı boş bulup her türlü ahlaksızlığı yapabilecek zihniyette insanlar var çünkü karşıda.
  • 797
    ali koç'un sadece kendi taraftarını oyalamak için değil, galatasaray camiasının da sinirlerini bozmak, konsantrasyonunu bozmak için sürekli altını deştiği büyük yalan.

    buna tff ve özellikle mehmet büyükekşi denen atanan herif ses çıkarmıyor.

    hak hukuk tanımayan bu insanlara karşı galatasaray taraftarı tek yürek olmalı.

    şahsen ben, mehmet büyükekşi'nin şirketlerinin önünden geçmiyorum. bunu daha önce yazmıştım.

    (bkz: #3515013)
  • 798
    forma meselesi fenerbahçe'nin bugün özelinde hiç suçlanmaması gereken bir konu. dün formayı fiilen bir maçta futbolcularının üzerinde görünce "aaa bu nereden çıktı" tadında yaklaşanlar oldu bizim cenahta. "ama bu haksızlık" diyenler oldu. federasyon'un komisyon kurma kararından sonra bir "aaaa nasıl olur böyle bir şey", "ayyy ben şookkk" tarzı çıkışlar da bizim kış uykusundaki yönetimden geldi. galatasaraylılar ve galatasaray'ı yönetenler bu konu sanki ilk kez bir ay önce gündeme gelmişçesine konuştukları sürece başımıza ne gelirse müstehak.

    fenerbahçe eylül 2019'dan beri kör göze parmak sokarcasına işliyor bu konuyu. 2019-2020 sezonu başlarken "hedef 29. şampiyonluk" diye yola çıktılar, cevap veren oldu mu? olmadı. son üç senedir fenerbahçe'nin youtube kanalını, televizyon kanalını, divan kurullarını izleyen bir tane galatasaraylı da mı olmadı? fenerbahçe senelerdir gerek televizyon kanalında gerek youtube kanalında 28 şampiyonluk konu başlıklı yayınlar yapıyor. üç senedir bunu yapıyorlar. belgesel tadındaki kaliteli yayınları, resmi sitelerindeki "28 şampiyonluğumuz" başlıklı içeriklerle desteklemeye çalışıyorlar. konuyla ilgili özel yayınları halihazırda mevcut ve resmi sitede de özel bölüm oluşturdular seneler önce. hadi bunlar görülmedi, fenerbahçe'nin mart 2021'de federasyona "biz önümüzdeki sezon formamızda üç yıldız takmayacağız çünkü bizim 19 değil, 28 şampiyonluğumuz var. bu konuyu inceleyin" şeklinde özetlenebilecek resmi başvurusunu da mı görmedi galatasaraylılar? görmediler sanırım. fenerbahçe peki ne dedi mart 2021'de? "biz önümüzdeki sezonlarda formamıza yıldız takmayacağız". dediklerini yaptılar mı? yaptılar. aynı fenerbahçe eylül 2022 - haziran 2023 arası her divan kurulunda veya yönetici/başkan düzeyinde katıldıkları her yayında "biz 2023-2024 sezonunda 5 yıldızlı forma ile oynayacağız" dedi mi? dedi. bunu da duymayacak, görmeyecek kadar kör ve sağır mıydı galatasaray'ı yönetenler veya galatasaraylılar? herhalde öylelerdi. peki fenerbahçe bu dediğini de yaptı mı? yaptı, bundan sonraki süreçte de muhtemelen yapmaya devam edecek.

    utanmamız lazım. taraftar olarak da, yönetim olarak da utanmamız lazım. hadi biz taraftarız, gücümüz kısıtlı; son 2 senedir kadıköy deplasmanına giden yöneticiler stada girişteki, koridorlardaki, yedek kulübesindeki onlarca 5 yıldızlı fenerbahçe amblemini görmediler mi? arena'ya yaklaşık iki ay önce fenerbahçe 5 yıldızlı takım otobüsü ile gelmedi mi? maç önü seremonide çubuklu formalarının üstüne 5 yıldızlı logo barındıran sweathshirt giymedi mi futbolcuları? bütün bunlar olurken ses yok, hiçbir şey yok; fenerbahçe 5 yıldızı formadaki amblemin üstüne ekleyince "auuuvvvv". ben fenerbahçeli olsam bir tarafımla gülerim buna. bu arkadaşlar laf ola mı statlarını, tesislerini, fenerium'larını 5 yıldız ile doldurdular? bunca senedir boşuna mı uğraştılar? filmin sonunun ne olacağı en başından beri belliydi ve bu gizli saklı yapılmış bir şey de değildi. aleni bir şekilde söyledikleri bir durumdu. senin bu konuyla ilgili gözlerine perde inerse, kulakların duymaz olursa; kusura bakmayın, fenerbahçe'nin bir suçu olmaz. "bu uzun yıllara dayanan bir mücadele. biz bütün hazırlıklarımızı yaptık, bizi çürütecek argüman bulmaları neredeyse imkansız" diyor ali koç, haklı. yaklaşık dört senedir varını yoğunu bu konu üzerine çalışmaya adamış bir kulüp ile, bir ay önce sanki hayatında ilk kez bu konuyla karşılaşmış gibi reaksiyon veren bir kulübün hazırlığı aynı olur mu? gücü aynı olur mu? olmaz. o yüzden en başta da dediğim gibi; tek cümlelik haliyle camiamızın bütün unsurlarıyla utanması ve elini vicdanına koyup düşünmesi gereken bir konu bu. bu saatten sonra ne yapabiliriz, bir şey yapabilir miyiz onu da hep beraber göreceğiz.
  • 799
    kabul edilmesi hukuken mümkün olmayan yalan.

    fakat galatasaray yönetimleri, 4 senedir ısıtılan bu konu hakkında alay etmek dışında hiçbir şey yapmadıkları için yavaş yavaş kamuoyunda zımni bir kabul söz konusu olmaya başladı. korkarım ki fenerbahçe'nin başvurusu hakkında hiçbir şey yapılmayacak ve fenerbahçe 5 yıldızlı formasını maçlarda kullanacak.

    artık top galatasaray yönetiminde. bu işler bu noktaya geldiyse camiamızın pasifliği yüzünden geldi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın