• 798
    forma meselesi fenerbahçe'nin bugün özelinde hiç suçlanmaması gereken bir konu. dün formayı fiilen bir maçta futbolcularının üzerinde görünce "aaa bu nereden çıktı" tadında yaklaşanlar oldu bizim cenahta. "ama bu haksızlık" diyenler oldu. federasyon'un komisyon kurma kararından sonra bir "aaaa nasıl olur böyle bir şey", "ayyy ben şookkk" tarzı çıkışlar da bizim kış uykusundaki yönetimden geldi. galatasaraylılar ve galatasaray'ı yönetenler bu konu sanki ilk kez bir ay önce gündeme gelmişçesine konuştukları sürece başımıza ne gelirse müstehak.

    fenerbahçe eylül 2019'dan beri kör göze parmak sokarcasına işliyor bu konuyu. 2019-2020 sezonu başlarken "hedef 29. şampiyonluk" diye yola çıktılar, cevap veren oldu mu? olmadı. son üç senedir fenerbahçe'nin youtube kanalını, televizyon kanalını, divan kurullarını izleyen bir tane galatasaraylı da mı olmadı? fenerbahçe senelerdir gerek televizyon kanalında gerek youtube kanalında 28 şampiyonluk konu başlıklı yayınlar yapıyor. üç senedir bunu yapıyorlar. belgesel tadındaki kaliteli yayınları, resmi sitelerindeki "28 şampiyonluğumuz" başlıklı içeriklerle desteklemeye çalışıyorlar. konuyla ilgili özel yayınları halihazırda mevcut ve resmi sitede de özel bölüm oluşturdular seneler önce. hadi bunlar görülmedi, fenerbahçe'nin mart 2021'de federasyona "biz önümüzdeki sezon formamızda üç yıldız takmayacağız çünkü bizim 19 değil, 28 şampiyonluğumuz var. bu konuyu inceleyin" şeklinde özetlenebilecek resmi başvurusunu da mı görmedi galatasaraylılar? görmediler sanırım. fenerbahçe peki ne dedi mart 2021'de? "biz önümüzdeki sezonlarda formamıza yıldız takmayacağız". dediklerini yaptılar mı? yaptılar. aynı fenerbahçe eylül 2022 - haziran 2023 arası her divan kurulunda veya yönetici/başkan düzeyinde katıldıkları her yayında "biz 2023-2024 sezonunda 5 yıldızlı forma ile oynayacağız" dedi mi? dedi. bunu da duymayacak, görmeyecek kadar kör ve sağır mıydı galatasaray'ı yönetenler veya galatasaraylılar? herhalde öylelerdi. peki fenerbahçe bu dediğini de yaptı mı? yaptı, bundan sonraki süreçte de muhtemelen yapmaya devam edecek.

    utanmamız lazım. taraftar olarak da, yönetim olarak da utanmamız lazım. hadi biz taraftarız, gücümüz kısıtlı; son 2 senedir kadıköy deplasmanına giden yöneticiler stada girişteki, koridorlardaki, yedek kulübesindeki onlarca 5 yıldızlı fenerbahçe amblemini görmediler mi? arena'ya yaklaşık iki ay önce fenerbahçe 5 yıldızlı takım otobüsü ile gelmedi mi? maç önü seremonide çubuklu formalarının üstüne 5 yıldızlı logo barındıran sweathshirt giymedi mi futbolcuları? bütün bunlar olurken ses yok, hiçbir şey yok; fenerbahçe 5 yıldızı formadaki amblemin üstüne ekleyince "auuuvvvv". ben fenerbahçeli olsam bir tarafımla gülerim buna. bu arkadaşlar laf ola mı statlarını, tesislerini, fenerium'larını 5 yıldız ile doldurdular? bunca senedir boşuna mı uğraştılar? filmin sonunun ne olacağı en başından beri belliydi ve bu gizli saklı yapılmış bir şey de değildi. aleni bir şekilde söyledikleri bir durumdu. senin bu konuyla ilgili gözlerine perde inerse, kulakların duymaz olursa; kusura bakmayın, fenerbahçe'nin bir suçu olmaz. "bu uzun yıllara dayanan bir mücadele. biz bütün hazırlıklarımızı yaptık, bizi çürütecek argüman bulmaları neredeyse imkansız" diyor ali koç, haklı. yaklaşık dört senedir varını yoğunu bu konu üzerine çalışmaya adamış bir kulüp ile, bir ay önce sanki hayatında ilk kez bu konuyla karşılaşmış gibi reaksiyon veren bir kulübün hazırlığı aynı olur mu? gücü aynı olur mu? olmaz. o yüzden en başta da dediğim gibi; tek cümlelik haliyle camiamızın bütün unsurlarıyla utanması ve elini vicdanına koyup düşünmesi gereken bir konu bu. bu saatten sonra ne yapabiliriz, bir şey yapabilir miyiz onu da hep beraber göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın