• 731
    bu isleri en iyi cozume kavusturacak hatta bu sacmaliga son noktayi koyacak tek kisi 70 yil futbolun icinde kalmis ustad halit kivanc’ti. aslen fenerbahceli olmasina ragmen olaylara objektif bakip bu arsiz hazimsizlari susturacak tek kisi oydu.* ancak halit kivanc da son 5-6 yildir yas haddiyle saglik sorunlariyla bogustugu ve sonunda gectigimiz ekim ayinda 97 yasinda vefat ettigi icin o doneme dair pek gorgu tanigi kalmadi.

    o yuzden malum partinin stratejisini uyguluyor suyun karsi tarafi. onlar nasil kurtulus savasina, milli mucadeleye sahit olmus tum gaziler vefat edince, etrafta yasayan gorgu tanigi kalmayinca, sarlatan tarihcileriyle tarihi degistirip kurtulus savasini degersizlestirmeye calistilar; suyun karsi tarafi da 1959 oncesine sahit olmus taniklarin yas haddi yavas yavas 80’e dayaninca ve bu insanlarin vefat etmesiyle gorgu tanigi kalmadigi icin 1959 oncesi oynanmis maclari manipule etmeye calisiyor.

    bu hareketleri 20-30 yil once yapamazlardi cunku biri cikar o yillarda milli lig yoktu bak o yillarda ne yazmisim neyi elestirmisim diye cikar bunlari sustururdu. ulkemizde hile, yalan, gormezden gelme mekanizmasi her zaman ise yariyor. algilar boyle yapiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın