• 733
    kısmen doğru olan yalanlar içeriğidir.
    büyük ihtimal bu yazı, en ofsayt yazılarım arasına girecek. ancak, fb'nin bugün (17.07.2023)'de twitter'da yaptığı açıklama
    `https://twitter.com/...79317692461057?s=20`

    hem ajans 1905'in çıkardığı tahkim yazısı

    `https://twitter.com/...97498771390464?s=20`

    aslında benzer süreçlerden bahsediyor.

    1. fb'nin tahkimle sonuçlanan herhangi bir başvurusu yoktur. fb burada haklı, çünkü tahkim'e direkt kendilerinin gittiği bir süreç yok.

    2. tahkim, bence beşiktaş'ın yıldız işinde de bjk'yı üzmeme adına böyle bir orta yola gitmiştir. en baştan yıldız işi "o sene avrupa kupalarına veya uluslararası müsabakalara katılım hakkı alan takım şampiyon sayılmıştır" tarzı bir ifade ile başlasa fb dışında (onlar zaten 7/24 itirazdalar) kimsenin derdi olmazdı. ancak siz 1959 sonrası bu süreci sayıyoruz derken, aslında 1957 ve 58'te şampiyon olan takıma bizi dışarıda temsil et yetkisi veriyorsanız, bunu da çuvala atmanız gerekirdi. ki o dönemki konjoktür de bjk'a bu 2 yıldızı hediye etti.

    3. fb'nin derdi milattan önceki şampiyonlukları saydırmak vs değil. tff'nin açıklaması önemli. şimdi tam detayını hatırlamıyorum ama " şampiyonluk ve gelirlerin belirlenmesi tarzı bir ifade var". yıldız hesabına bunlar alınmaz, ancak sizi şampiyon saydık diyerek onlara 3 temmuzun diyeti (!) verilebilir. bu herkes için win win olur. fb yıldız işinden vazgeçer. parasını alır. 59 öncesi şampiyonluklara bir kılıf bulunur ve herkes mutlu olur.

    4. gs ne yapabilir? açıkçası bu sadece gs için değil, diğer tüm takımlar için de geçerli. siyasilere göbekten bağımlı olan her kulüp, ona ne söyleniyorsa onu yapar. ama ben cumhurbaşkanının koç holding varislerinden birisinin, seçim öncesi divanında söylediği tehditkar ifadeyi çok unutacağını, kulak arkası yapacağını düşünmüyorum. bu iş olsaydı, nihat özdemir döneminde iki al ver ile hallolurdu.

    son olarak, tahkimin kararında, 1957 öncesi takımlar şampiyon olmuştur olmamıştır tarzı bir ifadeden ziyade, 57 öncesinde biz avrupa'ya takım göndermediğimiz için yıldız hesabı böyle yapılmıştır tarzı bir sav var. bunu federasyon ve tahkim çok rahat biçimde manipüle edebilirler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın