• 736
    uzun uzun daha önce yazmıştık. tff tarafından "komisyon" kurulacağı da az çok belliydi. referans entri girince moderatör arkadaşlar bazen siliyor, bunun için eklemiyorum. neyse konumuza dönelim:

    1) basitçe; fb camiası, federasyona karşı neyi savunuyor: avrupa'da "amatör ulusal şampiyonluklar" sayılıyormuș. bizde de sayın.

    2) tff'nin 2002 ve 2014 kararları, açıklamaları ne diyor: "ben profesyonel ulusal ligi sayarım, amatörü saymam."

    yani tüm mesele bu.

    3) yani komisyon buna karar verecek "amatör" sayılsın ya da sayılmasın... işin nitelik kısmına girebileceklerini pek sanmıyorum... (örnek veriyim: istanbul ligi'nde üç büyükler "tam kadro" maçlara çıkıp asılmışlar. ama fb'nin şampiyonluk istediği turnuvalar rekabet ortamından uzak, çoğu zaman yedek takımların mücadele ettiği maçlar... bir takım şampiyonluk final maçına yedek takımla çıkar mı?? fb, çıkmış...)

    4) peki, tahkim kararları bir kez alınması ve değiştirme gibi bir durumun kanunen mümkün olmamasına rağmen.. bu kararları tartışmak için komisyon kurmak hukuki mi? bence burada iş biter, bitmeli...

    (bundan sonraki tamamen benim hayal ürünümdür.)

    hukuki diyelim. komisyon araştırdı. karar aldı.

    5) benim bu konuda görüşüm sabit. iş bu noktaya gelirse.. konu kapansın diye türkiye futbol birinciliği'ni verebilirler diye tahmin ediyorum. o dönem önemsiz olsada tff'nin düzenlediği ilk turnuva olma niteliği taşıyor..

    6) bu durumda galatasaray 23, fb 22 şampiyonluk olarak tescillenme olasılığı var.

    7) şayet bu olursa, karşı olarak bizim camianın yapacağı tek bisey var: avrupa'dan aberdeen kulübünün "resmi" olarak uyguladığı gibi avrupa kupaları için (uefa kupası ve süper kupa) "yıldız" talep etmek.

    8) bunu tff'den talep ederken de tıpkı fb camiasının yaptığı gibi, önceden 7 yıldızlı armayı kullanmaya başlamak..

    yıldız konusunda fb'nin bizim gerimizde olduğu gerçeğini zaten tüm dünya biliyor...

    not: 7 dedim çünkü bu iş 2-3 sene sürer. biz 5'i zaten takarız. allah'ın izniyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın