• 745
    bir yalanı 40 defa söylersen gerçek olurmuş.

    1-) fenerbahçe bahsi geçen organizasyonlarda şampiyon olmuştur, hepsi tescillidir, resmidir, kupaları müzelerindedir. bunu football manager oynayan bile kulübün geçmişine girince görür. buna neden, kim itiraz etsin? ama ali koç futbol camiasını manipüle ediyor ve bu şampiyonluklar ve 59 öncesi futbol komple yok sayılıyor gibi algı kasıyor.

    2-) itiraz edilen noktanın 59 öncesi oynanan futbolun profesyonel düzeyde olmadığı yönünde olduğunu kendisi de bal gibi biliyor. fakat amacı hem yıldız ve prestij sayısını arttırmak, hem kendi itibarını bir anda 9 şampiyonluk alan başkan olarak arttırmak, hem de şampiyonluk sayısına göre dağıtılan süper lig yayın gelirinden daha büyük pay almak.

    3-) şimdi hepsini ele alırsak kafa karıştıran sorular şunlar:
    * 59'dan itibaren futbol ulusal düzeyde profesyonele geçmiş ve 2000'li yıllarda yıldız meselesini burdan itibaren başlatalım denmiş mi? denmiş, itiraz neden şampiyonluk sayısında geri kalınınca yapıldı?
    * 59 yılı öncesi olan turnuvalar ne kadar düzenlidir, ne kadar önemlidir, ne kadar ulusaldır? o zamanki futbolcular milli eğitim bakanlığının düzenlediği (milli küme) bir turnuvanın ilerde pro derecede şampiyonluk sayılacağını bilse turnuvaya yedek kadroları ile katılır mıydı? (takımların istanbul ligi'ne önem vermesi) veya turnuvayı sallamayıp abd'ye turneye gider miydi? (bjk'nin abd turnesi)
    * aynı futbol yılı takvimi içerisinde farklı turnuvalardan hangisinde şampiyon olunmuşsa onda ülkenin şampiyonu olarak kendisini gösteren fenerbahçe, diyelim ki o yıl bir diğer turnuvada da şampiyon olsa kendisini 2 defa mı şampiyon yazdıracaktı?
    * turnuvalardan hangisi türkiye kupası'nın, hangisi ligin, hangisi süper kupanın öncülüdür? eğer bu bilinmez bir durumsa ve hala fb hangisinde şampiyonsa kendisine o turnuvaya göre o yılın şampiyonu ilan edebiliyorsa galatasaray'ın da 18 tane türkiye kupası başta olmak üzere diğer kupalarını şampiyonluk ve yıldız hesabına saydırmasının önündeki engel nedir?

    eğer tüm bu ve benzeri gülünç saçmalıklar kabul edilecekse son çare şu olmalıdır: tüm takımların tüm "resmi" organizasyonlarda kazandığı kupalar yıldız hesabına sayılsın. bundan sonra 10 şampiyonluğa 1 yıldız verilsin. uluslararası getirilen her yıldıza altın yıldız verilsin. bitti gitti.

    al sana toplam kupa sayıları:

    https://tr.m.wikipedia.org/...7_B%C3%BCy%C3%BCkler

    gs: 83 (8 yıldız + 2 altın yıldız)
    fb: 71 (7 yıldız)
    bjk: 65 (6 yıldız)
App Store'dan indirin Google Play'den alın