• 701
    maalesef süreç aleyhimize işliyor. fenerin kupa seromonisine 5 yıldızlı logoyla çıkmasına müsade eden bir tff var. bunun için hiçbir cezai yaptırım da uygulanmadı. madem komisyona göre karar verilecekti de neden sonuç kararlaştırılmadan 5 yıldızlı logo kullanılması sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı?

    değerlendirilmesi için komisyona karşı çıkan bizken, onlar hiçbir şekilde karşı çıkmıyor ve güya adil bir değerlendirilme istiyorlar. önceden bazı anlaşmaların yapıldığı çok belli. belli ki ali koç saha içi başarısızlıklarını göz ardı etmek için tek çare olarak tüm gücüyle bu yalanı meşrulaştırmaya çalışıyor.

    tam da bjk’ye transfer çalımı attığımız gün tff’nin bu açıklaması da bana artniyetli geliyor. şimdiye kadar bu konu hakkında sessiz kalan bjk’nin sanki fb’ye yanlaması için özel olarak bu tarih seçilmiş. türkiye’de haklı değil çoğunluk olan ve sesi çok çıkan haklı gözükür. bu toprakların kanunudur bu.
    bundan sonra bu mühim konu hakkında daha agresif tutum sergilemeliyiz. yoksa adamlar mahalle maçlarını şampiyonluktan sayarken biz sadece izlemekle yetineceğiz.
  • 704
    kulübümüzün başından beri yanlış strateji izlediği yalanlar silsilesidir.

    karşımızdaki adamlar laftan anlayan insanlar değil ki muhatap alıp laf atlatmaya çalışıyorsun. bizim müzenin depodan kupalarla birkaç poz, birkaç gazete kupürü. bizimde 13 şampiyonluğumuz eksik diyip olaya dahil olması gerekiyordu. bakalım o zamanda bu kadar sesleri çıkıyor muydu...

    sonrada arkalarına yaslanıp destek vereceklerdi. versinler bizimde, onlarında şampiyonlukları...
  • 705
    işin icinde para varsa, ne yazik ki insanin oldugu her yerde bir çapanoğlu bulunabilir.

    şöyle ki, yayin gelirleri dagitilirken haliyle bu sampiyonluk sayilarina göre de oransal bir dagitim soz konusu.

    fenerbahcenin 19 şampiyonlugunun katsayisi ile 28 sampiyonlugunun katsayısı haliyle bir olmayacak. yani eger fenerbahcenin sampiyonluk sayisi 28 olarak dagitimlar yapilirsa, bu sefer bu sampiyonluk payinda galatasaray'dan daha cok para alacak. oturup bu safsata icin hesaplama yapmayacagim cunku daha kiymetli şeylerle doldurabilirim o zamani.

    --- paralel evren senaryosu ---

    ancak arada diyelim ki 2 milyon dolarlık bir fark olsun.

    komisyon olusturuldu diyelim. bu komisyonda kac kisi var? yine salliyorum 5 kisi.

    fenerbahçe'nin ilgili yoneticileri gitse dese ki, yahu birader bak biz su anda su kadar aliyoruz. ama bu tescillenirse su kadar alacagiz. aradaki fark şu, gelin siz bunu onaylayin, tertemiz tescilleyin, biz de aradaki farkin %10'unu 5'e bolunecek sekilde 10 yil boyunca size aktaralim.

    --- paralel evren senaryosu ---

    simdi bu senaryo kulliyen, kat'iyyen, zinhar olmaz, bu topraklarda bu tur senaryolar gerceklesmez diyen varsa beri gelsin, beraber karsilikli açıp birbirimize gulelim.

    lafin ozu, adamlar ince ince, isita isita bu isi kabul ettirmeye kararlilar.

    ha, yillardir 4. yildizi yukleniyor diye bekleyen fenerbahce, ne acayip bir tesadüf ki, fetö denen soytarılarin 17-25 aralik sonrasi foyasi ortaya ciktiktan sonra bir daha sampiyonluk yuzu gorememesine ragmen birakin 4 yildizi, 5. yildizi takiyoruz diye hedef saptiriyorlar.

    olay yildiz falan degil beyler, olay galatasaray'in profesyonel liglerdeki sampiyonluklara gorulen paydan para koparmak.

    hani yonetimden, genel kuruldan birileri varsa bu başlığı okuyan, lutfen bu acidan bakarak yol alsinlar. degilse yildiz falan hikaye.
  • 706
    tüm takımlar kazandıkları saçma kupa ve şampiyonlukları saydırmaya çalışarak işi sululuğa vurdurabilir. burda asıl yaklaşım böyle olmalı ki adamların bedava şampiyonluk almalarından duyulan endişeden ziyade düştükleri aciz ve komik durum ön plana çıkarılmış olunsun. durumu ciddiye alıp daha da heveslenmelerine neden oluyoruz. sonuçta burası muz cumhuriyeti. biri çıkar der ki tamam kardeşim bunlar haklı 28 şampiyonluğu var sayıyorum yıldızlarını. sonra bir daha geri alamazsın. beşiktaş'ın beleş 2 şampiyonluk sayısı örneği mevcut.

    benim bu olaya karşı bakış açıma gelince; fazladan yıldız almışlar, almamışlar çok önemli değil. ben fenerli olsam bu kadar başarısız ve travmatik sezonların ardından verilen şaibeli şampiyonlukla kendimi tatmin edemem. ergen tayfanın avuntusu, ali koç'un başarısızlığını örtme çabasıdır bu. coşkusunu yaşamadığım şampiyonluğu neyleyim. 5 yıldız olunca şimdi bunlar kendilerine türkiye'nin en başarılı kulübü mü diyecekler.

    bu kafayla giderlerse 10 sene sonra biz 6.yıldızı takmış oluruz bunlar da gene geçilmiş olmanın verdiği hazımsızlıkla bi yerlerden şampiyonluk bulmaya çalışırlar
  • 707
    galatasaray yönetimi bugüne kadar yapılanlara ses çıkarmadığı için olay bugün bu hale gelmiştir. bu saatten sonra da dönmez. derdim yıldız değil, şampiyonluk sayılarına göre dağıtılan para. yönetim 3, 5 maçla şampiyonluk kazandık yalanını para mevzusuna sokmasın isterse malum kulüp 10 yıldız taksın. bir de bu şımarık çocuklarla uğraşmayıp yıldızları kaldırmak lazım. onun yerine uefa kupası ve süper kupayı koyalım mal gibi kalsınlar.
  • 709
    bu olayda bunları ciddiye alıp kardeşim burada kanunsuzluk var, olmaz olmamalı demek yerine yukarıda bi arkadaşın da dediği gibi işi sulandırsak, dalga geçsek daha ağırlarına gidecek. biz kanunsuzluk dedikçe korktular, korkuyorlar oluyor onların aklınca. şampiyonluk mu kardeşim tamam 1959 öncesi müzede bulunan her teneke için biz de yıldız istiyoruz deyiversek, ne fiyakalı ali koç yalanı kalacak ne de sözüm ona sisteme kafa tutan asi fenerbahçe taraftarı.

    kanunsuzluğa, yalana alışkın adama kanunsuzluk yapıyorsun, yalan söylüyorsun dedikçe boşa kürek çekiyoruz. adam alışmış, şike yapmış neredeyse ödüllendirilmiş filan. işi taşağa vurmak lazım artık.
  • 710
    fenerbahçe'nin hak gaspıyla hukuksuz bir şekilde galatasaray'ın önüne geçme istemesinin öznesi uydurma şampiyonluklar yalanı. ama her zaman ne kötülük girişimi yaptılarsa yüzleri gülmedi. 2010-11 sezonundan sonra aziz yıldırım'ın beli doğrulmadı, nemrut suratlı aykut konyaspor'u küme düşürmek üzereyken galatasaraylı bülent hoca konya'yı ligde tuttu. şimdi de tff ile bir komisyon kurup haksız kazanım peşindeler. şu dünyada beddua etmekten elimden geldiğince kaçarım. ama bazen kalbimden kötü sesler de duyulabilir; yalan yok. dilerim ki, kim bu haksız şampiyonluk işinde emeği, payı olacaksa allah herkese merhametiyle, onlara adaletiyle muamele eylesin.
  • 714
    komisyon kurulması demek, ne şiş yansın ne kebap demek.

    kısacası bunların beklediği gibi 9 tane şampiyonluk yerine elemine yaparak, statüye uymuyor diyerek 3-5 tanesini kabul etmeyip kalanı kabul ederek en kötü bizimle aynı sayıda şampiyonluğa kavuşturacaklar demek. bize de yalandan 1 tane eklerler. eklenenler yıldız statüsüne uymuyor diyerek de sadece sayı olarak bunları okşarlar. hem ne demişti sevilen, koyu! galatasaraylı objektif uğur karakullukçu ağzını yaya yaya: yaneee fenerbahçe haklı abiiii. sonuçta kupa almışlar ama yıldız hesabına dahil edilmesi doğru değil abiiii. senin ben abini seveyim..

    olay bundan ibaret işte. dönüp dolaşıp şampiyonluklarını arttıracaklar. herkes de şampiyonluk geliri var, olmaz diyor. ali koç için şampiyonluk geliri dediğimiz şey 2 paket sigara parası. onun derdi para değil ki! tamamen kompleks. galatasaray'ın arkasında kalmak. yemin ederim başka bir şey değil.

    bu ülkede bir adet temizlikçinin bile bazı yerlerden referans almadan işe giremediğini biliyorsak bu demek oluyor ki bu komisyon zırvalığı için de bazı yerlere ulaşılmıştır. önümüzde sadece bu kulüp olsa sorun yok ama işin rengi çok farklıdır.

    efendim biz federasyona 2 yıl önce başvurduk da kabul/red etmediler, bizi oyaladılar, bu komisyon da oyalamak için kuruldu diyor bunlar. yine mağdur olmuşlar allah allah! idare hukukuna giriş 101; idareye başvuru yaptın ama sana cevap vermedi. 2021 yılından önce 60, o yıldan itibaren 30 gün sonra başvurunun zımnen red edildiğini kabul edip konuyu yargıya taşırsın. öyle biz başvurduk 2 yıldır cevap yok, dava açma hakkımızı gasp ediyorlar dersen ya süzme bir salaksın ya da algıcı bir i...ne...
  • 715
    bizim küçükken mahallede dört tane taş ve bir topla oynadığımız maçlardan daha düşük seviyeli maçlar sonucu kazandıklarını iddia ettiği maçlar ile şampiyon olmuşlar. aynı puan aynı sıralama bile olsa şampiyon saymışlar kendilerini. rakiplerinin daha az maç yaptığı seneler var vs. şükrü saraçoğlu var o senelerde, yine şike yapmışlar o zamanlar. tam şöyle şampiyonluklar iste;

    https://youtu.be/4LjyfJ0vjEE
  • 716
    https://gss.gs/3480908

    sözlüğe geri döndükten sonra yazmış olduğum dördüncü veya beşinci entry olması lazım. konuya dair yok "avrupa birliğinin de yıldızlarını alın", yok "cumhurbaşkanlığı forsundaki yıldızları da alın" ekseninde sergilemiş olduğumuz 'ciddiyet' bizi bu noktaya getirdi. rakibin eylül 2019'dan beri her platformda (yazılı, sosyal, görsel vs.) ilmek ilmek işlediği bir konuyla gır gır geçmeye çalışırsan, olacağı budur. komisyon oluşturulması kararı ile birlikte fenerbahçe'nin istediği noktaya gelmiş bulunuyoruz.

    bir küçük eleştirim daha var taraftarımıza. 2015 şampiyonluğu ile birlikte şampiyonluk sayısında 20'ye 19 öne geçtik diye gerekli gereksiz her ortamda dört yıldızlı logo kullanımının üzerine gidip, bir de üstüne artık insanı bayma noktasına getirecek kadar rakiple uğraşırsan, sonuçlarına katlanırsın. yazmış ya resmi sitemiz "yıllarca kabul ettiğiniz şampiyonluk sayılarına bir yenisini ekleyemediğiniz için..." diye; işte yıllarca kabul ettikleri sayılara dair birden çark etmelerinde bizim görgüsüz (kusura bakmayın) yaklaşımımızın da payı var. arı kovanına 2015'ten sonra yüz kere çomak soktuk, yarısından fazlası gereksizdi. üstelik galatasaray klasında bir takıma yakışmıyordu. eşeğin aklına karpuz kabuğu düştü bir kere, o karpuzu yiyinceye kadar da rahat etmeyecek...
  • 724
    ülkece şuursuzca enerji ve vakit israfına dönüşmüş konu.

    yıldız sayısından da önemli olan konu yıllık şampiyonluk gelir dağılımı. galatasaray, en çok burada kararlı duruş sergilemeli. bu konu gerekirse üst mahkeme, uefa ve ahm’ye kadar götürülmeli. tırt mahalli lig kupası ile 2023 lig şampiyonluğu aynı ağırlıkta olamaz. bu arada tabii ki bjk, trabzon, ibb ve bursa’nın aldığı payda azalacak. bizden başka kimse olayın ciddiyetinde değil. trabzon ,1967de kurulmuş zaten.

    kaldı ki zaten geçmişte tff tahkim komisyonu bu konu ile ilgili kanuni gerekçeli nihai kararını verdi. konu bitti, kilit. kanuna göre, karara bağlanmış bir dava tekrar görülemez.

    ayrıca fenerin kabul ettirmek istediği yıllarda, aynı yıl içinde, türkiye’de başka başka ,eşdeğerde lig/kupalar var. onların şampiyonları da pay isteyecek. içinden çıkılmaz bir karmaşa.

    aklıma başka bir ihtimal daha geliyor. esasında bir şeyin değişeceği yok ama olumsuz ekonomik/siyasi gelişmeler konuşulmasın diye sunni gündem yaratılıyor. 12 eylül sonrasında 3 büyükler arası rekabet ve gerilm artırılıp hesapta basın gündemi bu şekilde doldurulmaya çalışılmıştı. türkiye’de bu da yapılıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın