• 18
    saran grupla yaşadığı sıkıntılar sonrası ingiltere premier league'i doğrudan alan bein sports'un çarpışmadan çekileceğine inanmadığım ihale. eğer türkiye pazarında devam etmek isterlerse, ki öyle duruyor, muhtemelen ligi de alırlar. bein türkiye'nin bağlı olduğu ana yapının yerli adaylara oranla döviz kazancı bile almak isterse diğerlerini dağıtmasına yeter. mesele nasıl bir strateji izleyecekleri türkiye ile alakalı. belki de küçülmeye gidip eğlence paketi + premier league gibi paketlerle devam etmek isterler; ama pek mantıklı gelmiyor.

    tabi 2-3 senedir ''indirim indirim'' diyip durmaları da bir köşede duruyor. hepsinden yüksek fiyat verip iki ay sonra kırpmaya başlar mı yine? burası türkiye her şey mümkün.*
  • 29
    kapitalizmin avrupa’da uyguladığı ve şimdi patronların türkiye’de de uygulatmak istediği sistem.
    yanlış anlaşılmasın bu sistemi kesinlikle savunmuyorum, aksine bu sistemden muzdaribim.

    eskiden almanya’da bir sky aboneliği ile bundesliga, avrupa’nın büyük ligleri ve f1 gibi önemli spor organizasyonlarını çok makul bir fiyata sadece bir platformdan izleyebiliyordum. bir ara süper lig’ de eklenmişti.
    aboneliğime hediye olarak humax marka receiver de verilmişti. spor müsabakalarının yanında onlarca film, dizi, belgesel kanallara da ulaşıyordunuz.

    şimdi bu programları legal izlemek istiyorsanız bir çok aboneliğe ihtiyacınız var.

    alman kulüplerinin cl maçlarnı izlemek istiyorsanız dazn aboneliği yeterli değil, çünkü seçili maçlar başka kanallarda yayınlanıyor.
    misal dortmund bjk ile oynadığı cl maçı amazon prime’ da yayımlandı.
  • 44
    trt yada açık bir kanala verilmesinin daha doğru olacağını düşündüğüm ihaledir. günümüzde şifreli yayın pek geçerli olduğunu düşünmüyorum. ülkemizde futbola olan ilgi gün geçtikçe azalıyor. 90'larda bırakın babaları çocukları, anneler bile maçları ve peşinden spor programlarini takip ederdi. günümüzde y kuşağı ve z kuşağın bir kısmı hariç türkiye ligini izleyen neredeyse yok. isim gereği şirketlere gidiyorum ve dialog kuruyorum. inanın futbol konuşacak insan bulamiyorum. takip eden ve izleyen yok. toplu halde ülkede futbola olan ilginin artması gerekiyor. altyapıdan yetişmeyen oyuncular, evde izlenmeyen maçlar, boş stadyumlar ile bu futbol ilerleyemez.
    ihaleyi herkes kendi taraftarlarını satma projesi üç buyuklere yarayabilir. ancak kombine ve maç biletlerini alacak seyirci bulamayan anadolu kulüpleri, dekoderlerini kime satacak. bursaspor, trabzonspor, konyaspor, kocaelispor, sakaryaspor, eskişehirspor ve belki birkac anadolu kulübü hariç diğerleri iddia ediyorum bin dekoderi bile geçemez.
  • 20
    bein sports'un katılmak zorunda olduğu ihale. halihazırda satılmış kutular var ve bu insanlar hizmet devamı bekliyor, ihaleyi alamazlarsa dsmart2 olurlar. allahtan premier ligi aldılar.
    saran premier ligin rövanşını almak istiyor. açıkçası platformu açık ara en kaliteli arkadaşlar bunlar. s sport plus, buram buram kaliteli iş. rahat ederiz. dekoderi olmadığı için yayılımı sınırlı kalır. dsmart gibi bir kutulu arkadaşla ortaklık olabilir.
    acun joker, ne yapıp ne yapacağı belli olmaz, adaylardan biriyle ortaklığa girmesi en muhtemel kişi. sadece özetleri ve maç önü arkası programlarıyla ana yayıncıdan az harcayıp daha çok fayda sağlayabilir kendine. sarandaki dekoder sıkıntısı bu arkadaşta da var.
    turk telekom, turkcell gibi şirketlere çok ihtimal vermiyorum, en şaşaalı zamanlarında bile alamadılar. yeşillik niyetine masada olacaklardır.

    cipsimi kolamı aldım bekliyorum.
  • 98
    şimdi türk fuybolu öyle böyle denecek ama bu ihaledeki bedelin düşük kalmasının bir numaralı sebebi ip tv'nin ülkede giderek yaygınlaşmasıdır. fakir fukara için bir şey diyemiyorum, ahlaki boyutu yine var ama bir yere kadar ülkedeki gelir adaletsizliğinin kurbanı olanlara ben bir şey diyemiyorum.

    fakat buradan elde edeceği kara hiç ihtiyacı olmayan bir sürü insan, benim birçok tanıdığım dahil bundan aldılar. maalesef buradan elde edilen gelirler suç örgütlerini fonlamaktan başka bir işe yaramıyor. ip tv'ye topyekun bir savaş açmadan gelirleri arttırmak çok zor.

    iki numaralı sebep de tabii ki hükümetin futbolun içine girmesi ve hakem atamaları dahil her sürece karışmaları. bu zaten genel bir ülke problemi.
  • 32
    tüm kulüplerin ve biz izleyicilere maksimum fayda sağlamasını dilediğim ihale. kur sabitlemeler, sezon ortası revizeler olmadan anlaşılan tutarda kulüplerimiz ödemesini alsın.

    mevcut ticari paketler o derece yükseldi ki, belli bir gelir grubuna hitap eden iyi lokasyondaki/müşteri sirkülasyonuna sahip olan mekanlar dışında, nispeten daha düşük gelirli semtlerin sokak arası kahvehanelerde çocukken izlediğimiz gibi paket sahibi olmak ultra lüks oldu.

    zaten 4 gollü maçta 3 dakika özet veriyorlar, ondan da ayrı bir canımız sıkılıyor.
  • 53
    sadece galatasaray maçlarını izlemek için ilgilendiğim ama bana çaykur rizespor - antalyaspor mücadelesini, garip bein dizisi reklamlarını, fenerbahçeli yorumcuların maaşını falan da mecburen, üstelik fahiş fiyatlara çakan sistemin ihalesi. durum böyle oldukça insanların ihtiyaçlarını alternatif yollardan gidermeleri dibine kadar meşrudur, buna kimse şaşırmasın.
  • 159
    --- alıntı ---

    süper lig naklen yayın ihalesi iptal edildi ve daha önce de yapıldığı gibi bein sports'la sözleşme uzatıldı.

    belli ki, bundan böyle ihale falan yapılmayacak, türkiye süper ligi artık yola bein'le devam edecek.

    ülkenin bugünkü koşullarında zaten tersi mümkün değil.

    ortada bu işi yapabilecek başka bir medya gurubu falan kalmadı.

    uzatmada belirlenen bedel ise 2 milyar 200 milyon tl.

    bugünkü kurdan 129 milyon dolar.

    ama ekonominin gidişatına ve ödeme takvimine bakılırsa, bu sezon 100 milyon dolar, önümüzdeki sezon ise 60 milyon dolar falan olur.

    nereden nereye.

    2017-18 sezonunda 500 milyon dolardan, 2023-24 sezonunda 60 milyona.

    bu bein sports'un hatası değil elbet.

    bu çok açık biçimde türk futbolunun değer kaybı.

    avrupa'da c ligine düşmüş bir milli takım.

    kimsenin izlemek istemediği berbat bir futbola sahne olan ve üstelik de güvenilmez bir lig.

    kasım kasım kasılan kulüp başkanlarının, büyük bir halt ettiğini zanneden federasyon başkan ve yönetimlerinin, bu yöneticilerle pis ilişkilere girmiş spor medyasının olduğu yerde emin olun bu para bile çok.

    ve aslına bakarsanız bu sadece türk futbolunun değil, türkiye'nin de değer kaybının göstergesi.

    peki bunu hak ediyor muyuz!

    kusura bakmayın ama sonuna kadar evet.

    hem de fazlasıyla.

    --- alıntı ---

    fatih altayli
  • 1
    2021/2022 sezonu bein sports'un mevcut ihaledeki son sezonu ve önümüzdeki sezondan itibaren yeni yayıncı için ihale yapılacaktır.

    ntvspor 18.05.2021 tarihli haberinde konuyla ilgili şöyle bir haber yer almaktadır.

    --- alıntı ---

    süper lig ve yayıncı kuruluş beın medya grup'un yayın sözleşmesi gelecek sezon sona eriyor. kulüpler birliği ve türkiye futbol federasyonu, lig için yayıncı adaylarıyla görüşmelere başladı.

    akşam gazetesinden orçun özateş'in haberine göre şu ana kadar turkcell ve türk telekom'la görüşme gerçekleştiren komisyon üyeleri netflix, saadettin saran ve d smart'a randevu verdi.

    süper lig için yurt dışında türklerin yoğun olduğu ve türki cumhuriyetler için özel paket hazırlanacak.

    lig için bir yıl anlaşması kalan beın medya grup adaylık için henüz kararını vermedi.

    katar menşeili beın medya, 2016 yılıda süper lig için 500 milyon dolar verdiği yayın ihalesini kazanmıştı.

    --- alıntı ---

    önümüzdeki aylarda bu ihale yapılacak ve sezon bitmeden netleşecektir.

    sevgili yazarlarımızın tercihi ödenecek miktardan bağımsız şekilde hangi yayıncı olur şu anketten görebiliriz;
    https://anketinho.com/3474
  • 157
    keyfekeder bir şekilde iptal edildiği açıklanan ihale. düşük denilen tekliften teoride daha düşük olan eski sözleşmenin uzatılması yönünde karar alınması ayrı bir rezilllik, ihale ile verilmesi gereken bir işin süründüre süründüre finalde elden verilmiş olması ayrı bir rezillik. muhtemelen kur üzerinden bir cingözlük yapılarak para yükseltilmiş gibi bir ilüzyon yaratılacaktır.

    gerçi var olan şekliyle ihale neticelendirilseydi saran grubun da yapıp yapabileceği satın aldığı paketleri bein gruba tatlı bir komisyon ekleyip satmak olacaktı. federasyon bu hamleyle aslında bein grubu o komisyondan kurtarmıştır. en iyimser tahminle saran grup ilk pazarlıkta 10 lira komisyon istediyse federasyon bein'e "biz size verelim, siz de 5 lira fazla verin, diğer 5 de cebinizde kalsın" tarzı bir teklif yapmış olabilir.

    ihaleyle alamadığı teklifi böyle böyle almak da hakikaten türk işi bir zorbalık oldu tam. neticede bu sene de kulüpler transfer tahtasını açabilecek sanırım. önümüzdeki sene, hele de 2024-25 sezonunda neler olacağı hala muamma...
  • 105
    beinsports bu konu hakkinda aciklama yapmis bugün.

    https://beinsports.com.tr/...iyle-ilgili-aciklama

    --- alıntı ---
    süper lig'in ve 1. lig’in 2022 - 2023 sezonunu ve sonrasını kapsayan yayın hakları ihalesiyle ilgili olarak türkiye futbol federasyonu (tff) ve ihale komisyonu tarafından yapılan son açıklama, birçok açıdan kafa karıştırıcı olsa da yalın gerçekleri ortaya koydu.

    kamuoyunun da çok iyi bildiği üzere digiturk olarak, her paket için istisnasız en yüksek teklifi veren yayıncı olduk. öyle ki bazı paketlerde tek teklif veren yayıncı olarak, kulüplere garanti gelir taahhüt eden tekliflerimiz, ikinci sıradaki tekliflerin iki katıydı. ihale sürecinde kamuoyunun önünde yapılan bazı açıklamaların aksine, türk futboluna her zaman değer verdik, tüm taraflara saygı gösterdik ve iyi niyetle yaklaştık.

    tüm bunların yanı sıra, yirmi yılı aşkın süredir türkiye'de spor yayıncılığı yapan digiturk’ün teklifi, operasyonel açıdan kanıtlanmış gerçeklere dayanıyor.

    tff’nin kapalı zarf usulüyle iletilen teklifleri kamuoyuna açıklanmasıyla birlikte, biz de ticari çıkarlarımıza ve üyelerimizin menfaatlerine uygun hareket edeceğimizi belirtmek isteriz.

    digiturk olarak spor, eğlence, internet, ott ve diğer hizmetlerimizi kapsayan rasyonel ve uzun vadeli bir iş planına sahibiz ve aynı zamanda dünya çapında bir medya grubunun parçasıyız. faaliyetlerimizin uzun vadeli sürdürülebilirliği tek bir ihalenin sonucuna bağlı değil. alacağımız tüm kararlarda bu unsurları göz önünde bulunduracağımızı, kamuoyunun bilgisine sunarız.
    --- alıntı ---
  • 61
    leş olan futbolumuza hak ettiği değerin takdim edildiğini federasyon kanadı başta olmak üzere verilen tepkilerden anladığımız ihale. üründen bağımsız olarak dile getirmek neredeyse suç sayılsa da kurun böyle pornografik noktalara gittiği, zamların ve piyasanın kontrol edilemez halde istikrarsızlaştığı bir ekonomik ortamda sadece maçları yayınlamanın külfetinin son ihaleden bu yana kaç katı arttığını ölçebilecek bir endeks yok.

    ulaşım giderleri artmış. elektrik giderleri artmış. mobil güç kaynağı desen yakıt giderleri artmış. kurdan ötürü tüm malzeme ve bakım giderleri katlanmış. personel giderleri falan da haliyle artmış. gelir kaynağı olarak ise üyelik ve reklam kalıyor geriye. hiç üye kaybı yaşanmasa ve hiç artış yapılmasa bile üyeliklerden gelecek gelirin giderlere oranı düşecekti. yapılan artışlara rağmen hem üye kaybı hem de giderlerdeki artıştan ötürü bu kalemde dramatik bir düşüş var. reklam desen neredeyse yerel televizyonların verdiği reklamlar seviyesine inildi artık ligin sadece türkiye'de ve çok sıkı kurallarlar yayınlanmasından dolayı. kaldı ki zaten bizim firmaların da reklam yapacak gücü kalmadı artık. aynı firmaların nezaketen verdiği reklamlarla döndürmeye çalışıyorlar işte.

    kaldı ki gece maçlarının sebep olduğu enerji sarfiyatının gazete satırlarından ciddi hesaplara ve tartışmalara sebebiyet verebildiği bir dönemdeyiz. süper lig ve birinci ligde haftada 19 tane maç oynanıyor. bu maçların kaç tanesi kâr bırakmayı geçtim yayın maliyetini çıkartabiliyor? ya da kaç tanesi vakıfbank'ın iç saha maçındaki seyirci sayısını geçebiliyor?

    bu uzayıp giden listeyi alt alta koyup toplayınca, ürünün kendisinin bayağılığından bağımsız olarak, birinin bu ligi hatta ligleri yayınlamak için para vermesi bile mucize aslında...
  • 139
    türkiye'de kısa ve orta vadede profesyonel futbolun kaderini belirleyecek olan en önemli değişken bu ihalenin sonucu. sonuca bağlı olarak türkiye'de profesyonel futbol mevcut statüsünün yakınlarında bir yerlerde olmaya devam edecek veya tamamen yerel bir eğlence koluna dönüşecek. ancak haftalar ayları kovaladı; değil bir sonuç, bir resmi haber bile yok ortada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın