• 35252
    "ligin çok üstünde bir kadro" ile başlayan, emre belözoğlu'nun "galatasaray tarihinin belki de en güçlü kadrosu" cümlesi ile müthiş bir ivme yakalayan ve en son olarak da "bu kadro ile avrupa kupası kazanmalı okan hoca" mırıldanmaları ile niyetindeki kötülüğü açığa çıkartan bir stratejik atak ile karşı karşıya olduğunu düşündüğümüz takımımız.

    baştan söyleyim, galatasaray kadrosu son günlerde abartıldığı kadar güçlü değil. her takımın olduğu gibi bizim de zaaflarımız var. kusursuz kesinlikle değiliz, kusurlarımızın görülmemesini sağlayan yegane unsur galatasaray teknik heyetidir. futbolcuların özverisinin, disiplininin ve hırsının da katkısı var mutlaka. ama konumuz bu değil. "ligin çok üstünde bir kadro" vurgusu galatasaray'da bir şımarma, bir gevşeme yaratmadığı için, eldeki işe yaramayan yönlendirmeden çok daha etkili olması muhtemel bir "galatasaray tarihinin en iyi kadrosu" vurgusuna başvuruldu ki, bu gördüğüm kadarıyla işe de yaradı. emre gibi 1996-2001 arası sürecin parçası olan ve daha önce parçası olduğu kadro hakkında "türk futbol tarihinin en iyi takımıydık" diyen birinin, şimdi başka bir galatasaray futbol takımı hakkında "galatasaray tarihinin en iyisi" demesi, spor kamuoyunda büyük bir intiba yarattı. bunun doğru olup olmadığı galatasaraylı eski yöneticilere, futbolculara, gazetecilere sorulmaya başlandı; burada bile emre'nin cümlesinin doğru olup tartışılmakta bazı başlıklarda. bu çok gereksiz ve gereksizliğinin de önemlisi tehlikeli bir durum. çünkü bu durumun, bu gidişatın arkasından yavaş yavaş "okan buruk bu kadro ile avrupa kupası kazanmalı" şeklinde sinsi bir mırıldanma gelmeye başladı ki, bu aslında mevcut yaklaşımın galatasaray'ın aleyhine bir baskı unsuru olduğunu apaçık ortaya koyuyor. bir yandan takıma "siz en iyisiniz" denilerek oyuncularda bir gevşeme, bir rahatlama sağlanmaya çalışılırken; bir yandan da "bu takım ile artık avrupa kupası gelmeli" şeklinde bir baskı unsuru oluşturulmaya ve bu turda veya ilerleyen turlarda olası bir elenmenin gerçekleşmesi halinde teknik heyeti suçlu çıkartmanın hazırlıkları yapılmaya çalışılıyor.

    galatasaray'ın futbol takımını olumsuz etkilemesinden korktuğum, tartışmayı ortaya çıkartanların da umdukları şeyin bu olduğunu düşündüğüm mevcut gündemin artniyetini bir parça olsun anlatmak istedim açıkçası. galatasaray futbol takımı "ligin çok üstünde" bir takım değil. bütün unsurlarıyla başarılı giden bir takım ama ligin çok üstünde bir takım değiliz. galatasaray tarihinin en iyi takımı ise hiç değil. bu kadro ile okan hocanın, teknik heyetin bir avrupa kupası kazanması gibi bir "zorunluluk" da kesinlikle yok. birbirini peşi sıra gelen bu cümlelerle yaratılan ve gündemi meşgul eden algı(lar), galatasaray için zararlı. biz bu algının bir parçası olmayalım derim galatasaray sözlük olarak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın