• 9785
    10 sene önce fener taraftarıyla dalga geçerdik, "siz galatasaray'ı yenmekle, biz şampiyon olmakla övünüyoruz" diye.

    şu anda galatasaray taraftarı "fener'e son bilmem kaç maçta kalesine şut çektirmemekle" övünecek noktaya gelmiş durumda.

    inkar halinden acilen çıkıp durumun ciddiyetini anlamamız gerekiyor. hakkımız yeniyor. takım kötü yönetiliyor. yıldızlar ortada yok. okan hoca tek başına. üç beş özverili ismi çıkartırsak camia dağılmak üzere.

    taraftar kendine gelecek. yönetime tepkisini koyacak. okan hoca'ya ve isyan eden oyunculara desteğini gösterecek.

    sonra sıra hakemlere ve fener'e gelecek. ama önce içimizde hesaplaşıp toparlanmamız lazım. bunun yolu da acilen inkar halini, sorunları minimize etme durumunu çıkartıp; hem iç hem dış sorunların ciddiyetini kavramaktan geçiyor. tren kaçmak üzere. bu sezon hiçbir maçın ve tek bir puanın bile telafisi yok.

    durumun ciddiyetini anlamayan naif ruhlu renktaşlar, normal bir spor organizasyonun içinde rekabet ettiğimizi, bizim antu kafasına girdiğimizi sanıyor. değil, gerçekten değil. şu son 2-3 senede yaşananların izahı yok. yüzeydeki birkaç olay avrupa'da manşet oldu. derinde, kapalı kapılar adından neler yaşandığını tahmin edebiliyor musunuz?

    her ama her maç, hakkımız gasp ediliyor. okan hoca ve oyuncular geçen sene bu oyunu bozdu. erden timur da daha aktifti. şu an takım yapayalnız. biz uykudan uyanmazsak, aynı başıboşluk devam edecek.

    uyanın. ölü toprağını atın. düşmanlarınızı tanıyın. eksiklerini kabul edin. hala vakit var. hala telafisi var. bu sezon dişimizi sıkıp direnç gösterebilirsek, koç devri bitecek. sonrasını, sonra düşünürüz.

    ama bu naiflikle, bu pasiflik, sadece saha içinde kalalımcılıkla olmaz. sahada kazandığınızı, masa başında verirsiniz. burası orta doğu. burası cehennem. burada çamura, kana, tere, kire bulanmadan başarı yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın