• 142
    belki bu baslik dogru degil ama bence yine de en alakali baslik bu baslik. o yuzden buraya yazacagim. her fenerbahce maci sonrasi kendini uzen taraftarlarimiz var. haklilar, ben de istemsizce her mac puan kaybi bekliyorum, sonra husran oluyor. muhtemelen ayni sey fenerbahce taraftari tarafindan, bizler icin oluyordur. molde maci icin soyle yazmistim. galatasaray ilk defa ciddi bir rakibe karsi oynadi. kendi oyununu test etme imkani olmadigi icin, guclu bir oyun karsisinda afalladik. ne yapacagimizi sasirdik diye. insanlar farkinda degil ama su an ligimizde molde kalitesinde takim yok. molde maciyla ilgili soylemek istedigim de tam olarak buydu. koca sezon 38 mac oynuyorsun, kalite olarak sana karsi koyabilen takim sayisi bir ya da iki. gecen yil besiktas deplasmani haric, puan kaybettigimiz maclar dahil hicbir mac oyunu vermedik rakibe. hatta besiktas macinda da skoru aldik, oyunu tutamadik bir sekilde. koca bir sezon takim kendini test edemeden sampiyon oldu. kendimizi test ettigimiz noktalar oyundan ziyade sinirsel oldu. hakem hatalari vs.

    bizim basarili olabilmemiz icin ligin ve ulkenin yeni dinamiklerine ayak uydurmamiz gerekiyor. yayin gelirlerinin ciddi dusmesi, ulkedeki doviz krizi bu ikisi ligin temellerini sarsti. artik ligimizde iyi kadrolara sahip anadolu takimlari olmayacak. uzun sure bu gercegi kabul etmek gerekiyor. cunku bizim ve fenerbahce'nin kismen besiktas'in yayin geliri haric gelirleri var. ya da gelir yaratma yollari var. sponsorluk, arazi, taraftar gelirleri, loca gelirleri ya da hicbir sey olmasa ulke'de fenerbahce'li, besiktas'li zengin insanlar bir sekilde omuz atabiliyorlar bu kuluplere. fakat borc batagindaki anadolu takimlarinin tek gelirleri yayindi. dovizin 30 tl'ye dayandigi yerde. anadolu'da insanlar artik temel insani ihtiyaclarindan fedakarlik edip hayatta kalmaya calisiyorken. allah'in unuttugu cografyadaki takima milyon eurolar verilerek oyuncu transfer etmeyi unutacaklar.

    bir diger nokta lige zorlama eklemlenen takimlar, seyirci olarak, katma deger olarak lige hicbir sey katmiyorlar.

    https://www.transfermarkt.com.tr/...ahlen/wettbewerb/TR1 ligin taraftar ortalamasini gosteren grafik. 20 takimlik super ligin icinde, 12 takim, 10.000 seyirci ortalamasinin altinda oynuyor. bu takimlar lig icin 0 katma deger uretiyor. her takim winner olmak zorunda, liginin buyuk takimi olmak zorunda degil. bazi takim vardir altyapi gorevi gorur. bazi takim vardir taraftari vardir. bazi takim vardir yenilikcidir, yeni teknik direktorler denir, yeni oyun planlari dener. bunlarin hicbiri bizim ligimizde yok. bu sezon fenerbahce ve biz siyrildik ama seneye de farkli olmayacak. sonraki sene de farkli olmayacak. federasyon ligin kalitesini yukseltmek icin ciddi hamleler yapmak zorunda yoksa ligin sonu karanlik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın