• 64
    25 ekim 2015'de oynanan ve 1-1 sonuçlanan 2015-2016 sezonunun ilk derbisi sonrası da devam eden durum...

    evet, kadıköy'de galip gelememe hasreti 17 yıla çıktı, ayrıca, dün akşamki oyuna da bakılırsa 1-1 bile iyi sonuç gibi görünüyor bizim için.
    çünkü maç boyunca neredeyse hiç oynayamadık ve fenerbahçe bariz olarak üstündü...

    buna kadıköy laneti, psikolojik üstünlük, tavuk ayağı gömmüşler, papaz büyüsü yapılmış falan gibi zibilyon tane isim takabiliriz.
    ama bir gerçek var, kadıköy'de oynanan maçlar galatasaray'ı psikolojik olarak "kendinden uzaklaştırıyor" ve fenerbahçe'yi o statta bir şekilde yenemiyoruz...

    kadıköy'de oynanan her fenerbahçe - galatasaray derbisi için mevcut fenerbahçe'nin gücünü 1,5 ile çarpıp galatasaray'ın mevcut gücünü 2'ye bölmeniz gerekiyor.
    yani işin matematiği aşağı yukarı böyle, fenerbahçe %50 güç kazanırken galatasaray %50 güç kaybediyor.

    ancak, şahsen bunu - yani fenerbahçe'yi kadıköy'de yenememeyi kompleks yapmıyorum, şöyle açıklayayım:

    - fenerbahçe'nin elinde, galatasaray'a kadıköy'de yenilmemekten başka galatasaray'a üstünlük sağladığı ne var?
    - cevap: hiçbirşey...

    yani, galatasaray eğer kadıköy'de fenerbahçe'yi normal rutininde yenebiliyor olsaydı, 2-3 senede bir orada galip gelebiliyor olsaydık, bir fenerbahçeli'nin bir galatasaraylı karşısında kendisini ifade ederek rakip görebileceği hiçbir alan kalmayacaktı...

    şampiyonluklar? kupalar? avrupa başarıları? taraftar sayıları? - hiçbirisi... ellerinde bir tek kadıköy ve 6-0 var... başka hiçbirşey yok...

    ayrıca, bu durumdan çok rahatsızlık duyan arkadaşlarıma şöyle bir başlık armağan edeyim, galatasaray'ın fenerbahçe'yi kadıköy'de yenememesi durumunun dünyada tek örnek olmadığını ve bunun da fenerbahçe'yi galatasaray karşısında büyütmediğini şu başlıkla gösterelim:

    (bkz: real madrid'in riazor'da bir türlü galip gelememesi)
    (bkz: real madrid'in 18 senedir deportivo'yu riazor'da yenememesi) - 19 sene sonra son buldu, 30 ocak 2010'da real madrid 3-1 kazanarak hasrete son verdi.

    evet böyle bir durum var ve bu durum deportivo'yu real madrid'den büyük yapmıyor gördüğünüz üzere...
App Store'dan indirin Google Play'den alın