• 251
    avrupa'da olmadığımız için transferlerin uzun sürede ve yüksek maliyetle bitiyor olması maalesef ki normal. bu yüzden sakin kalmaya devam etmemiz lazım.

    bir orta saha geldi. bir tane daha orta sahayı 1 hafta içinde açıklamak lazım. geri kalan eksikler veya gidenler olursa yerine gelecek isimler zaten transfer sezonu sonuna kadar halledilir. aşırı zaruret içermiyor. ama orta saha aşırı zaruret içeriyor. diğer transfer de bir hafta içerisinde bitse takımla en az iki hafta çalışmış olacak ki ilk resmi maça kadar bu da hayli hayli yeter.

    bu arada dursun özbek yönetimi sizi şu an için bu konuda eleştirmiyorum çünkü tepkisel davranan birisi değilim. ama günün sonunda eksikler doğru şekilde tamamlanmamışsa o cüzdanın hesabı size bol bol sorulur.
  • 253
    fenerbahçe'nin yaptığı transferler:
    (bkz: emre mor)
    (bkz: armindo tue na bangna bruma)
    (bkz: lincoln henrique oliveira dos santos)
    (bkz: joshua king)
    (bkz: willian souza arao da silva)

    beşiktaş'ın transferleri:
    (bkz: gedson carvalho fernandes)
    (bkz: romain saiss)
    (bkz: jackson muleka)
    (bkz: wout weghorst)
    (bkz: cenk tosun)

    galatasaray'ın transferleri:
    (bkz: sergio oliveira)
    (bkz: abdülkerim bardakcı)
    (bkz: kazımcan karataş)

    fenerbahçe geçen sezon* ligi 2. sırada bitirdi. yeni sezona başlamadan önce kanat, orta saha ve forvet bölgelerine takviye yaptı. defansta ise hiçbir eksiklikleri yok.
    geçen sezon ligi 6. sırada bitiren beşiktaş ise orta sahasını gedson ile güçlendirdi. defansa premier lig görmüş saiss'i aldılar. geçen sezon'un ikinci devresinde ligi kavuran jackson muleka'nın yanı sıra bundesliga'da her sezon 15'ten fazla gol atan weghorst transfer edildi.

    gelelim galatasaray'a;

    geçen sezon ligi 13. sırada bitirdik. marcao gibi en önemli oyuncumuzu sevilla'ya gönderdik ve yerine abdülkerim'i aldık. her ne kadar aynı tipte oyuncu aldığımız söylense de, o bölgede güç kaybettiğimiz su götürmez bir gerçek. sol bek'e ise kazımcan karataş'ı aldık. pva'nın arkasında rotasyon oyuncusu olacak, tabi ömer bayram'dan da sıra bulursa. neyse, orta sahaya ise sergio oliveira takviyesi yaptık.

    bakın transfer delisi değilim ve ne kadar çok transfer yaparsan, o kadar çok başarılı olursun da demiyorum ama geçen sezon küme düşme tehlikesi yaşadığımız halde bile halen daha akıllanmayıp gerekli yerlere transfer yapmazsan veyahut geç kalırsan, işte orada sonuna kadar eleştiririm. ismini bile anmak istemediğim başkan ve yönetimdekiler cüzdan sallayacaklarına, az biraz görevlerini yapsınlar. o oraya uçtu, o oraya sefere çıktı, balkanlardan rüzgar esti vs. banane kardeşim? haber yapıp taraftarı oyalasın diye sağa sola binlerce futbolcu ismi üfürüleceğine, gerekli yerlere 3-5 takviye yapmak bu kadar zor mu ya? her sezon katlanarak devam eden sinir ve streslerden bıktım artık.
  • 254
    rakip takım transferleri bir bir açıklandıkça doğal olarak hepimizin beklentisi ve sabırsızlığı artıyor. ancak taraftarın yönetim üzerinde baskı yaratmasının bugüne kadar olumlu sonuçlandığına hiç şahit olmadım. bknz. falcao, diagne transferleri... tüm camianın sakin kalıp, transfer döneminin bitmesi akabinde ortaya çıkacak kadroyu görmek için beklemesi doğru olacaktır. rakiplerimize kıyasla kaliteli oyuncu sayımız daha az. ancak doğru isimlerle oluşturulacak bir takım yine şampiyonluğa yürüyebilir. en kaliteli kadronun değil, en kaliteli oyunu oynayan takımın sezonu lider bitireceğini unutmayalım...
  • 256
    aşağıda ortaya çıkarttığım hesaplar gibi yüzlercesi var. bazıları bizim taraftar bazıları rakip taraftar sayfaları. sürekli bir kaos basılıyor yok kemerburgaz florya o bu şu peşkeş çekilsin transfer yapılsın kafasıyla yazılmış ortam gerici sosyal medya taraftarlarını gaza getirip yönetime baskı yapıp panik transferleri yaptırmak.

    bunların hiçbiri kendi kişisel gerçek hesabıyla bunları yapamıyor. taraftar transferlerin gecikmesiyle ilgili çok haklı. bundan 15 gün önce takip eden arkadaşlar bilir 10 temmuza kadar iki orta saha indirilemezse kaos başlar yönetim panik transferlerine yönelebilir yazmıştım.

    eğer amaç miço çiço izlemekse az alkmardan gider getirirsin transfer yapmış olursun. amaç gueye-oliveira izlemekse biraz ağırdan alınması gayet doğal. sergio oliveira transferi sanson olmadı, ndombele olmadı gittik 1 gün içerisinde bitirdik transferi değildi. oliveira transferi içinde 15-20 gün mesai yapılmıştır.

    eğer pedro alalım maliyeti umurumuzda olmasın deniliyorsa yarın gelir imza attırılır. fakat menajerinin isteklerine boyun eğmek istemiyorsan süreci yavaşlatırsın. menajeri de gider rakibine oyuncuyu satmaya çalışır veya rakibin üzerinden haber yaptırıp taraftarını gaza getirip sana boyun eğdirtmek ve o parayı almak ister.

    bu arada cenk ergün kampta istifa gibi bir durum ortada yok.

    https://twitter.com/...IFFbJCMBOOi_H26i9eeg
    https://twitter.com/...IFFbJCMBOOi_H26i9eeg
    https://twitter.com/...sgMsJFI4oCp2_JgU1r9g
    https://twitter.com/...IFFbJCMBOOi_H26i9eeg
    https://twitter.com/...IFFbJCMBOOi_H26i9eeg
  • 257
    avrupada olmadığımız sene için oldukça lüks ve külfetli ancak tek senelik isimlerin geçtiği transfer dönemi.

    oyun kurucu aldık iyi de para verdik 2 sene az çok performans almak için kalan 2 senesinde bankamatik memuru gibi takılmasına izin verdik. bundan başka pahalı transfere ihtiyaç ve imkan yoktur.

    bir tane pivot santrfor al bir tane b2b al bir tane de stoper al bitir transferi.

    yabancı sınırı kalkacak zaten, mevcut tff başkanı bunun sinyallerini verdi. o yüzden mert müldür ya da kaan ayhan hamlesi yapılmamalı. eğer kural devam ederse bir sene sözleşmesi kalmış mert daha ucuza gelecektir. bunun yolunu şimdiden menajer aracılığı ile yapmak lazım. boey olmasa bile omar idare eder bir sene.

    marcao’dan gelen paranın yarısını sörloth’a yarısını diawara’ya harca, 5 sene forvette ve orta sahada kafa dinle.

    marcao, nelsson ve luyindama gibi stoperler bulan scout departmanının bir planı vardır diye düşünüyorum. 7-8 harcayarak 20 kazandırabilecek bir stoper daha vardır veritabanlarında.

    bir kaç gündür menajerler yaşlı ve pahalı oyuncuları galatasaray’a çakabilmek için kadromuzdaki oyuncularımıza kalitesizmiş algısı kasıyor. oyuna gelmeyin.
  • 258
    şampiyonluk yarışında var olabilmemiz için aciliyet sırasını dikkate alarak aşağıdaki transferleri yapmak durumundayız.
    1- sırtı dönük top alabilen, hava toplarında etkili ve isabetsiz pas oranı düşük 6 numara
    2- forvet ve kanatları rahatça pozisyona sokabilecek kadar kaliteli 10 numara.
    3- pivot santrafor. gol ve asist katkısı verebilecek pivot santrafor. ( sörloth,yaremchuk,jonas wind tarzı)
    4- kanat (kerem ve yunus ile forma rekabetine girebilecek seviyede bir kanat forvet. mümkünse her iki kanatta da oynayabilen)
    5- stoper ( abdülkerim'in tutmaması durumunda formayı kafamız rahat şekilde teslim edebileceğimiz )
    6- sağ bek (savunma yönü güçlü, hücumda ayağı düzgün olması yeterli)

    diagne, gomis, omar, luyindama gibi futbolculardan çıkabilirsek yerlerine ekstra transferler yapılabilir.
  • 261
    yaptigimiz ilk yabanci transferinde her ne kadar iyi oyuncu da olsa, ileride satamayacagimiz bir isim olan sergio oliveira'ya bonservis arti maas ile 20 milyon euro bagladigigimiz donem.

    bahsi gecen gueye/carvalho ve joao pedro gibi isimlerden en az bir tanesi gelirse iki oyuncuya bagladigimiz meblag 50, ucu gelirse uc oyuncuya bagladigimiz meblagnin minimum 80 milyon euro olacagi donem olarak anariz.

    yani amiyane tabirle neredeyse mevcut borcumuz kadar parayi 3 tane satisi imkansiz olan oyuncuya baglayacagimiz iddia ediliyor. her kim ki bu bahsi gecen uc transferi yapiyorsa bilin ki o kisinin galatasaray'in iyiligini istemesi gibi bir durum soz konusu degildir.
  • 262
    boş zamanlarımda avm'lerdeki teknoloji mağazalarını gezip kırık ekranlı telefonum yerine her bütçeden telefonlara göz gezdiriyorum. bu sırada yanıma gelen görevlilere paramın olmadığını belli etmemek için ödeme şartlarını vs soracak kadar işi ilerletiyorum. sonra neyse ben biraz dolaşayım diyerek uzaklaşıyorum. ancak kızım için bütçe ayırabiliyorum. oyuncak, kıyafet vs ihtiyaclarını bir şekilde karşılıyorum. işte bizim için tam olarak böyle geçiyor bu dönem.
    gueye, talisca, sorloth, seferovic, denayer, pedro, carvalho son olarak da dybala. bu futbolcular ihtiyacımız olan ancak beş kuruşumuz olmadığı için de sadece durumlarını sorabildiğimiz isimler.

    sergio kızıma elli taksitle aldığım ithal marka güzel, abdülkerim ve kazımcan ise yerli marka uygun fiyatlı oyuncaklar.
    marcao kızımın kırmadan, bozmadan oynayıp annesinin güzel fiyata sattığı oyuncağı. genelde annesi sattığı oyuncak yerine güzel bir oyuncak alır o parayla. bakalım bizimkiler alabilecek mi:(
  • 265
    yavaş ilerlediğimiz dönem. fakat kampa da geç başladık. bizim kafamızda sildiğimiz birçok oyuncu var ama hocanın onları idmana çıkarması ve görmek istemesi çok doğal. şu an için acil 6 numara transferi yapmamız gerekiyor sadece. onun harici duruma ve kadroya göre tercihler yapılır. ve eğer idrissa gueye ismi için de olasılık yüksek olarak görülüyorsa beklenir. tabi alternatif isimlerle de görüşülür fakat zaten görüşülüp görüşülmediğini bilmiyoruz. görüşülmesi için de piyasaya isim düşmesi gerekmiyor.

    bana göre önceliğimiz kadrodan oyuncuların gitmesi. çok fazla oyuncu var kadroda. rotasyon oyuncularımızın belli olması gerekiyor. burada ve sosyal medyada bir sürü transfer ihtiyacımız olduğu söyleniyor ama katılmıyorum. sadece ilk 11 için ekleme yapmamız yeterli olacak.

    sürekli genç oyuncuların kaçmasından şikayetçiyiz. muazzam potansiyelli genç kadromuz var. hem az maaş alıyorlar, hem yetenekliler, hem de istekliler. rotasyon için bu çocuklara mı yoksa aytaç, ömer, oğulcan gibi isimlere mi güveneceğiz, yoksa yine transferle mi geçireceğiz buna karar vermemiz lazım. bana göre bu çocuklardan daha potansiyellileri yedeğe getiremeyiz. o zaman bu çocukların oynaması lazım.

    pozisyon pozisyon gidelim;

    kalede muslera zaten ilk oyuncu. okan kocuk bana göre fazlalık. batuhan ahmet şen ve kendi yaş kategorisinde milli takımın as kalecisi jankat yılmaz'ı yedek olarak kullanmalıyız. ayrıca ismail çipe ve berk balaban ile de yollarımızı ayırmalıyız.

    sağ beke transfer istiyoruz. eğer transfer olacaksa o zaman hem sacha boey hem de omar elabdellaoui ile yollarımızı ayırmalıyız. orayı da ali turap bülbül yedeklemeli. yine omar elden çıkarılmıyorsa bile onun 1 yıl kontratı kaldı deyip mazur görebiliriz. yine de 2. oyuncu ali olmalı.

    sol bekte zaten 2 isim de belli. ömer bayram, emre taşdemir ve süleyman luş gönderilmeli. süleyman için hala umut varsa kiralanabilir.

    stoperde victor nelsson ve abdülkerim bardakcı isimleri as oyuncu olarak düşünülüyor gibi. yedekte de emin bayram, metehan baltacı ve ışık kaan arslan var. özellikle emin 3. stoper olmalı. biz hala transfer istiyoruz. zaten savunmada yedek oyuncular çok fazla oynamıyorlar. en fazla devamlılığı olan isimler savunma oyuncuları oluyor. bizde çok potansiyelli isimler varken buralara yapılacak ekstra trasnsferlerle bu isimlerin önünü tamamen kapatırız. buraya anca biri giderse yerine biri bakılması lazım. luyindama da gitmeli.

    yani sağ bekte bence de bir transfer iyi olur ama oradaki 2 ismin gitmesi şartıyla. dediğim gibi savunma oyuncularında yedeklere çok iş düşmüyor ve iş düştüğünde bu genç arkadaşlar çok rahat sorumluluklarını yerine getirecek isimler. diğer takımlara baktığınız zaman defans oynayan genç oyuncular nasıl parlıyor görürsünüz. bizim de bu çocuklara güvenmemiz lazım.

    orta sahada zaten 6 numaraya biri şart. ve bu ismin kaliteli olması lazım. yedeği de berkan kutlu olur.

    8 numarada sergio oliveira transferi yapıldı. onun yedeği de hamza akman olmalı. taylan antalyalıve cicaldau da takımda kalmalı taktik değişikliğini düşünerek. aytaç kara, abdussamet karnuçu, atalay babacan gönderilmeli. atalay belki kiralanabilir. özgür baran aksaka, emirhan kayar ikilisi de kiraya gönderilmeli.

    10 numara ya da ikinci santrafor için yine bir isim alınmalı. bu isim halil dervişoğlu da olabilir bu arada ama brezilyalı, kaliteli bir oyuncuya da hayır demem. yedeği de emre akbaba olur.

    sol kanatta kerem aktürkoğlu var zaten. yedeği için de barış alper yılmaz ve beknaz almazbekov gayet yeterli isimler.

    sağ kanatta da yunus akgün var. yedeği için de morutan ve emre kılınç var. kanata yapılacak her transfer de bu genç isimlerin önünü kesmek anlamına gelecek. eğer ki morutan kiraya verilirse o zaman bir transfer yapılır ama bu isimler varken ve çok güvendiğimiz iki as oyuncumuz varken transfer gereksiz olur. oğulcan çağlayan ve jesse sekidika da gönderilmeli.

    ve son olarak forvet kaldı. mostafa mohamed bana göre gitmeli. o gidince de yerine sisteme uygun bir forvet transferi yapılmalı. gomis, diagne ikilisinden de biri gitmeli ve 3. oyuncu olarak da eren aydın'a güvenilmeli. ali yavuz kol da hala umut yoksa satılmalı, eğer varsa da kiralanmalı.

    yani kısaca söylemek gerekirse; aslında bence karalar bağlanacak bir kadromuz yok. bir 6 numara ve bir 10 numara kesin almamız, onlar haricinde de gidecek oyunculara göre transfer yapmamız lazım. forvet ve sağ bek değişikliğini de tekrar söylemek gerekirse isterim ama eldeki oyuncuları da göndermemiz lazım. forvet konusunda sorun yaşayacağımızı sanmıyorum ama sağ bekte oyuncuları gönderme konusunda sorun yaşarız. kanat ve stoper transferlerini de şu an için gereksiz buluyorum. nelsson giderse denayer, morutan giderse de bir oyuncu alabiliriz sadece.

    tüm bu sebeplerle sakin olmakta fayda var. şu 2 transfer olacak, kaçarı yok. duruma göre 2 transfer daha olur. bekleyelim bakalım kim alınıyor. sonra da gençlerimize güveneceğiz.

    hayır bir de daha önce başkanlığımızı yapmış biri var. transferde nasıl olduklarınızı biliyoruz. çok bir beklenti içinde olmamızı anlamıyorum. geç olacaktı zaten. en azından yangın yapıp yanlış karar almalarını sağlamayın. kadroda çok kaliteli gençler var. 2-3 doğru transferle akar gider takım.
  • 266
    bir adet 6 numara dışında acil bir ihtiyacımızın olmadığı dönem. orta sahayı sergio - 6 - cicaldau şeklinde kurgulayabiliriz.
    mohamed, yunus, kerem forvet hattı; omar nelson bardakçı aanholt defans dörtlüsü de süper lig için gayet yeterli.
    ha nolur, diagne ve gomis'in sözleşmelerinden çıkabilirsek forvete transfer yapabiliriz. almadan önce göndermemiz gereken en az 7-8 oyuncu var. luyindama mesela stoper için gayet iyi bir alternatif, maaşı da çok değil.
  • 267
    6 ve 10 numara alınmadan kapatılmaması gereken dönem, bu pozisyonları doldurmamız gereken dönem.

    3 türk var, abdülkerim, yunus ve kerem’le seneyi kapatabiliriz gittiği kadar. sergio’nun gelmesiyle berkan’lı bir ortasaha seçeneğimiz kalmadı. 3 yabancıyla ilerleyeceğiz çünkü gerek 6’yı gerekse de 10’u dolduracak bir türk yok bizim çapımıza göre.

    taylan’ın 6 cicaldau’nun sahada olduğu bir düzende galatasaray futbol takımı geçen sene hangi sorunları yaşadıysa onları yaşamaya devam eder. bu cicaldau’dan zarar etmiyorduk, etmeyelim madem şu dönem de artan euro kurunu da dikkate aldığımızda 4-5’e satsak.

    işin özü şu aslında babel, belhanda ve feghouli nasıl sevr anlaşmasıysa bu cicaldau denilen arkadaş onların yanına o maddelere eklenen bir oyuncu, yeni sevr anlaşmamız. maaşı düşük olabilir ama adamın kalite eksiği var, bu sebeple 900 bin euro kazanıyor. 901 bin euro verecek adam yok bu arkadaşa senelik, kiralamak seçeceğinden başka yolumuz yok.

    gönül istiyor sağ bek türk olsun, kanatlara destek çıkalım, forvet alalım yada. ancak bunlar daha sonra yapılacak takviyeler. asıl ve gerçek olan galatasaray’ın zarar etme uğruna, kazıklanma uğruna 6 ve 10 numara transferlerini yapması.
  • 269
    takımın en az 7-8 tane üst düzey oyuncuya ihtiyaçı var. tek sağlam yerimiz kalemiz,geri kalan her yerde büyük açıklar var. özellikle kanatlarda kerem-yunus güvenip kanat transferi yapmadan geçmemeliyiz. bek pozisyonlarına en az 2 oyuncu gerek, hem sol hem sağ bekte büyük açıklık var. orta saha zaten herkesin bildiği bir durum. bu takımın forveti yok bu arada. 2 hazırlık maçında 1 gol atıp,çok az pozisyon bulduk. geçen senede gol yollarında sıkıntımız vardı..

    (bkz: 2022-2023 yaz transfer dönemi/#3401649)
  • 270
    ilk 11’e direkt yazılacak 6 numara, 10 numara, net katkı verecek santrafor ve sağ sol oynayabilecek kanat kesinlikle takıma katılmalı, olursa sağ bek ancak ali turap bülbül oynasa ona yatırım yapılsa daha mı iyi olur diye düşünmüyor da değilim. yukarıda belirtmiş olduğum transferlerden biri umarım adı şanı duyulmamış bir scout transferi olur ilerleyen süreçte kasayı döndürmek için ciddi anlamda ihtiyacımız var.

    gitmesi gerekenlere geleceksek gomis-momo-diagne üçlüsünden gomis ve diğer ikiliden birinden kesin çıkmamız gerekli. morutan, sacha oynatılacakları takıma kiralık verilebilir. cica için 10 numara pozisyonu denenmeyecekse gönderilmesinde fayda görüyorum. batuhan keşke kalede olsa ancak 3. kaleci olarak görülecek gibi o sebeple kiralık gönderilmesi şart ciddi anlamda iyi kaleci olacak gibi duruyor.

    gerçekçi olmak gerekirse çok zor işimiz. dar süreçte bu kadar oyuncu getirmek göndermek oldukça zor.
  • 271
    sakin olunması gerekir. hele ki panik transferi asla yapılmaması gerekir. bu yangıncı taraftarı susturacağız diye yapılan hamle anca kuru sıkı olur bizim için. transfer edilen oyuncular kampa yetişmeyecek diye karalar bağlamamak gerekir. beşiktaş son 2 transferini motor kuryeyle son gün teslim etti. o sezon beşiktaş şampiyon oldu. zaten bu sezon sadece ligde varız. sanki her sezon takımı temmuz ortası kuruyoruz da bi bu sene böyle geciktik. her sezon aynı senaryo işte, taraftar alışsın bi zahmet.

    twitter’da, sözlükte, orda burda yapılan yorumlara bakıp plandan sapmamak lazım. ben okan buruk’a güveniyorum. adam zaten ilk hazırlık maçından sonra transfer durumunu netleştirdi. belli ki elinde olan kadroyu görmek istiyor. kimi kazandırırsam kardır diyor belki içinden. bizim 23-24 arası oynadığımız halı saha maçları bile daha iddialıdır şu hazırlık maçlarından. bu statüdeki bir maça bakıp anlam yüklemek de ne bileyim. ne güzel gençleri de görüyoruz. daha da çok süre alacaklar. futbol keyif oyunu arkadaşlar. siz bayadır unutmuşsunuz bu tanımı ama biraz keyif almayı öğrenmenizi öneririm. oynanan oyundan kimse memnun değildir ama şu maçı 7-0 kazansak da hiçbir eksikliğimizi tamamlamaz. tam aksine, bu tür yenilgiyle biten hazırlık maçlarından daha çok zevk alıyorum ben. en azından neler yapılmalı daha çok fikir veriyor.

    sözlüğü ayrı, twitter’ı ayrı, insta’sı ayrı, facebook’u ayrı, ben bıktım yemin ediyorum bu yangıncı taraftardan. bunların olmadığı bi yer varsa söyleyin de oralarda takılayım. bi de ben sosyal medya kullanmayan bir insanım düşünün yani. takımın paylaştığı günaydın fotoğrafının altına yapılan yorumları okumaktan çekinir oldum. evet kendi tuttuğum takım taraftarından bıktım, siz düşünün artık.

    bu kadar yazdık bari kadroyla ilgili bi şeyler karalayayım;

    savunma (denayer olabilir), 2 orta saha ve bir de bulduğunu atan bir forvet transferi şart gibi. tabi kerem ve yunus geçen sezonki gol/asist rakamlarına ulaşırsalar. bana göre oralara da bir alternatif lazım ama neyse. keşke onyekuru’yu biz alsaydık, geç kaldık.

    cica, morutan, mustafa gibi oyuncularla da vedalaşmak iyi olur diye düşünüyorum. para getirmeyecek yerlilerden bahsetmiyorum bile.

    şu gençlerden de 1 2 oyuncuyu kadroya sokabilirsek iyi olur diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın