• 265
    yavaş ilerlediğimiz dönem. fakat kampa da geç başladık. bizim kafamızda sildiğimiz birçok oyuncu var ama hocanın onları idmana çıkarması ve görmek istemesi çok doğal. şu an için acil 6 numara transferi yapmamız gerekiyor sadece. onun harici duruma ve kadroya göre tercihler yapılır. ve eğer idrissa gueye ismi için de olasılık yüksek olarak görülüyorsa beklenir. tabi alternatif isimlerle de görüşülür fakat zaten görüşülüp görüşülmediğini bilmiyoruz. görüşülmesi için de piyasaya isim düşmesi gerekmiyor.

    bana göre önceliğimiz kadrodan oyuncuların gitmesi. çok fazla oyuncu var kadroda. rotasyon oyuncularımızın belli olması gerekiyor. burada ve sosyal medyada bir sürü transfer ihtiyacımız olduğu söyleniyor ama katılmıyorum. sadece ilk 11 için ekleme yapmamız yeterli olacak.

    sürekli genç oyuncuların kaçmasından şikayetçiyiz. muazzam potansiyelli genç kadromuz var. hem az maaş alıyorlar, hem yetenekliler, hem de istekliler. rotasyon için bu çocuklara mı yoksa aytaç, ömer, oğulcan gibi isimlere mi güveneceğiz, yoksa yine transferle mi geçireceğiz buna karar vermemiz lazım. bana göre bu çocuklardan daha potansiyellileri yedeğe getiremeyiz. o zaman bu çocukların oynaması lazım.

    pozisyon pozisyon gidelim;

    kalede muslera zaten ilk oyuncu. okan kocuk bana göre fazlalık. batuhan ahmet şen ve kendi yaş kategorisinde milli takımın as kalecisi jankat yılmaz'ı yedek olarak kullanmalıyız. ayrıca ismail çipe ve berk balaban ile de yollarımızı ayırmalıyız.

    sağ beke transfer istiyoruz. eğer transfer olacaksa o zaman hem sacha boey hem de omar elabdellaoui ile yollarımızı ayırmalıyız. orayı da ali turap bülbül yedeklemeli. yine omar elden çıkarılmıyorsa bile onun 1 yıl kontratı kaldı deyip mazur görebiliriz. yine de 2. oyuncu ali olmalı.

    sol bekte zaten 2 isim de belli. ömer bayram, emre taşdemir ve süleyman luş gönderilmeli. süleyman için hala umut varsa kiralanabilir.

    stoperde victor nelsson ve abdülkerim bardakcı isimleri as oyuncu olarak düşünülüyor gibi. yedekte de emin bayram, metehan baltacı ve ışık kaan arslan var. özellikle emin 3. stoper olmalı. biz hala transfer istiyoruz. zaten savunmada yedek oyuncular çok fazla oynamıyorlar. en fazla devamlılığı olan isimler savunma oyuncuları oluyor. bizde çok potansiyelli isimler varken buralara yapılacak ekstra trasnsferlerle bu isimlerin önünü tamamen kapatırız. buraya anca biri giderse yerine biri bakılması lazım. luyindama da gitmeli.

    yani sağ bekte bence de bir transfer iyi olur ama oradaki 2 ismin gitmesi şartıyla. dediğim gibi savunma oyuncularında yedeklere çok iş düşmüyor ve iş düştüğünde bu genç arkadaşlar çok rahat sorumluluklarını yerine getirecek isimler. diğer takımlara baktığınız zaman defans oynayan genç oyuncular nasıl parlıyor görürsünüz. bizim de bu çocuklara güvenmemiz lazım.

    orta sahada zaten 6 numaraya biri şart. ve bu ismin kaliteli olması lazım. yedeği de berkan kutlu olur.

    8 numarada sergio oliveira transferi yapıldı. onun yedeği de hamza akman olmalı. taylan antalyalıve cicaldau da takımda kalmalı taktik değişikliğini düşünerek. aytaç kara, abdussamet karnuçu, atalay babacan gönderilmeli. atalay belki kiralanabilir. özgür baran aksaka, emirhan kayar ikilisi de kiraya gönderilmeli.

    10 numara ya da ikinci santrafor için yine bir isim alınmalı. bu isim halil dervişoğlu da olabilir bu arada ama brezilyalı, kaliteli bir oyuncuya da hayır demem. yedeği de emre akbaba olur.

    sol kanatta kerem aktürkoğlu var zaten. yedeği için de barış alper yılmaz ve beknaz almazbekov gayet yeterli isimler.

    sağ kanatta da yunus akgün var. yedeği için de morutan ve emre kılınç var. kanata yapılacak her transfer de bu genç isimlerin önünü kesmek anlamına gelecek. eğer ki morutan kiraya verilirse o zaman bir transfer yapılır ama bu isimler varken ve çok güvendiğimiz iki as oyuncumuz varken transfer gereksiz olur. oğulcan çağlayan ve jesse sekidika da gönderilmeli.

    ve son olarak forvet kaldı. mostafa mohamed bana göre gitmeli. o gidince de yerine sisteme uygun bir forvet transferi yapılmalı. gomis, diagne ikilisinden de biri gitmeli ve 3. oyuncu olarak da eren aydın'a güvenilmeli. ali yavuz kol da hala umut yoksa satılmalı, eğer varsa da kiralanmalı.

    yani kısaca söylemek gerekirse; aslında bence karalar bağlanacak bir kadromuz yok. bir 6 numara ve bir 10 numara kesin almamız, onlar haricinde de gidecek oyunculara göre transfer yapmamız lazım. forvet ve sağ bek değişikliğini de tekrar söylemek gerekirse isterim ama eldeki oyuncuları da göndermemiz lazım. forvet konusunda sorun yaşayacağımızı sanmıyorum ama sağ bekte oyuncuları gönderme konusunda sorun yaşarız. kanat ve stoper transferlerini de şu an için gereksiz buluyorum. nelsson giderse denayer, morutan giderse de bir oyuncu alabiliriz sadece.

    tüm bu sebeplerle sakin olmakta fayda var. şu 2 transfer olacak, kaçarı yok. duruma göre 2 transfer daha olur. bekleyelim bakalım kim alınıyor. sonra da gençlerimize güveneceğiz.

    hayır bir de daha önce başkanlığımızı yapmış biri var. transferde nasıl olduklarınızı biliyoruz. çok bir beklenti içinde olmamızı anlamıyorum. geç olacaktı zaten. en azından yangın yapıp yanlış karar almalarını sağlamayın. kadroda çok kaliteli gençler var. 2-3 doğru transferle akar gider takım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın