• 276
    tüm taraftarın, hocanın, yönetimin hem fikir olduğu 6 numara, 10 numara, forvet, sağ bek mevkilerini takımda ilk 11 oynayabilecek seviyede oyuncular ile doldurduktan sonra mutlaka yunus-kerem ikilisinin birinin gününde olmama, sakatlanma hatta seviye düşme ihtimaline karşı bir joker transfer etmemiz gereken dönem.

    ligde denenmiş, beğenilmiş ve 10 numara pozisyonu içinde kullanılabilecek matias ezequiel vargas martin gibi bir örnek önümüzde var. bu işi normalde morutan yapsın isterdim ama romanyalı arkadaşların maalasef bizde kritik rol almayı geçtim sağlıklı yaşam için spor yapmaları konusunda bile bir takım soru işaretlerim var. emre kılınç, barış alper yılmaz ise yine aynı şekilde kanat forvet rolünü bizim takımımız için kaldırabilecek durumda değiller. inşallah okan hoca ya böyle bir oyuncu ister ya da alacağı 10 numara joao pedro gibi forveti değil yeri geldiğinde kanatları yedekleyebilir.
  • 278
    sözlükte her transfer dönemindeki geyiklerin döndüğü transfer dönemi.

    son 10-15 yıldır sözlükleri takip ederim (ekşi, private, gss vs.), sürekli aynı şeyler yazılır. mesela daha bir sene önce herkesin bayılarak transferini kutladığı bir ton adam çöp ilan edilir (o adamlara ilk geldikleri zaman “çöp” diyenler de yerin dibine sokulur). her sene en az 5 tane as takım oyuncusu gereklidir. genç adam transfer edilir “tecrübeli futbolcu lazım.” denir, “tecrübeli” futbolcu transfer edilir “biz oyuncunun geçmişine değil, geleceğine yatırım yapmalıyız.” denir. 20 tane futbolcu ismi yazılır ve “bunlardan bir an önce kurtulmalıyız.” denir, sanki iphone satılıyormuş gibi. fm’de bile o kadar kolay adam çıkaramazsın elinden de kime anlatacaksın.

    denir de denir. bir sürü boş muhabbet.

    en fazla bir 6 numara ve bir sağ bek alınarak kapatılması gereken sezon. uçmaya gerek yok, eldeki kaynaklarla idare edilmeye çalışılmalı. 6 numara ve sağ bek alınmazsa da aynı şekilde.
  • 279
    bu transfer dönemine dair en rahatsız olduğum konu, her türlü gelişmenin anında basına servis ediliyor oluşu.

    artık bundan erdem timur mu yoksa başka bir yönetici mi sorumlu bilmiyorum ama bir an önce son bulmasını diliyorum.

    geldi, geliyor, bitti, bitecek diye haftalarca konuşulduktan sonra, olumsuz bir gelişme olunca taraftar da ekstra demotive oluyor haklı olarak. bu da yangına sebep oluyor. yangın, paniğe sebep oluyor. panik, transferde hataya sebep oluyor. o da başarısızlığa sebep oluyor.
  • 281
    taraftara bir sakin olun demek istediğim dönem..

    hali hazırda kulübün ne başkanından, ne teknik direktöründen , ne de futbol menajerinden
    hiç hazzetmesem de , aslolan galatasaray olduğundan bir serinkanlı ve sağduyulu olmakta yarar olduğu inancımı koruyorum. bu kulübün ne olursa olsun , bir hafızası vardır, kültürü vardır, aklı vardır( buna rağmen burak elmas gibi bir felaket nasıl geldi başımıza, hayret verici). ayrıca geçen yıl basketbol takımıyla bir mucize gerçekleştiren bir eren timur işin dümeninde.

    her ne kadar bizim talip olduğumuz futbolcuların fiyatını yükseltelerek talip olmaktan ibaret bir stratejisi olan ali koç varsa da , bu starteji uzun zamandır var zaten onlarda . bu stratejiye başladıklarında ( şike süreçleri, ünal aysal hamleleri, terim dominasyonu sonrası geçirdikleri travmalardan sonra vs) şampiyonluk sayıları aynı/yakın ve de toplam borçlarımız ise onların gene aleyhine ama daha yakınken, şimdi geldiğimiz noktada ise bizin 250-300 milyon borcumuz ve 3 şampiyonluk fazlalığımız varken, onların 700 milyon dolara yakın borcu var ki ali koç bıraktığında makyajlı bilançolardan ötürü borcun reelde çok daha fazla olacağını öngörmek için kahin olmaya gerek yok( azizde böyle olmuştu). fifa kurallarına göre başkanların direk para sokması engellendiğinden , ali koç dolaylı yollardan nakit akışına katkı yapmaktadır. bu yüzden fenerin aldığı sattığı futbolcu rakamları da son derece şüphelidir.

    eren timur’un transfer politikasını anlamak için basketbol takımına yaptığı geçen seneki transferlerine bakmak ( zamanlama, maliyet, uygunluk vs..) lazım. şu anda yanına tüyocu gazetecileri topluyor, isimler atıyor çünkü fenerin transfer politikasının rogon menajerlik kimi yollarsa ve galatasaray kime talip olursadan ibaret olduğunu bildiğinden malzeme veriyor. sen rakibinin nasıl çalışacağını biliyorsan, gerçekten istediğini başta bitirirsin çabuk çabuk , sonra da adamların kurşunun bitmesini sağlarsın, sonra da akşam pazarında mostralıkları uygun fiyata toplarsın.

    tek tek bakalım:
    abdülkerim doğru transferdi çünkü istatistikleri geçen yıl yerine aldıkları marcao’dan daha iyiydi.üstelik yerli olduğu için , takıma orta sahada aklı ve tecrübesi olan bir yabancı oynatma fırsatı kazandırdı. (8+3 kuralı) . yani abdülkerim’i alarak hem marcao’yu yedekledi,
    hem sergio’yu oynatma hakkını kazandı. okan buruk’un “ marca’nun yerine de adam alacağız” lafını ben hem yedek bir solak stoper alınacağı, hem de abdülkerim’e dikkatli ol uyarısı olarak algıladım.
    sergio doğru transfer, kontratındaki 4.yılı gereksiz gözükse de , başka türlü alamazdık. zaten geldiği takımın taraftarları da “ucuza gitti, gitmemeliydi” diyor. ha keza konya taraftarları da iyi konuşuyor abdülkerim için.
    eskiden bu sözlükte bizim ve rakiplerin toplam futbolcu değerleri, bordro analizleri, kulüp borçları, mevki karşılaştırmaları, vs gibi incelemeler olurdu. şimdi varsa yoksa “eyvah fener”.

    son olarak , transferde geç kalınmış falan değildir.
    esas tehlike transfer şuursuzu fener değil, oturmuş kadrosu ile ts ve isabetli transferlerinden sonra bjk’dir.
  • 284
    25 temmuz kampına kadar önemli ölçüde bitirileceğini umduğum, galatasaray’a seviye atlatmayacak hiçbir futbolcuya boş yere, aceleyle sözleşme yapılmamasını dilediğim dönemdir. sneijder, melo, drogba, hagi gibi oyuncular gelmeyecekse, oyuna doğrudan etkileri olmayacaksa almış olmak için alınan her oyuncuya, yaşına, ücretine, mevkisine bakmaksızın karşı, istenilen atılımı getirecek her oyuncuya da ücretine, yaşına bakmaksızın taraftar olduğum dönem. tek hedef sportif başarı, muhasebesini yönetime girenler, cüzdan sallayanlar yapsın.
  • 285
    bugün çıkan haberlere göre istediğim oyuncuları sıralamak istediğim transfer dönemidir. lemina, diawara, dolberg, denayer ve evander. bu adamların hepsi hem tecrübeli hem de hemen hos tekrardan satılabilir. satılamayabilir dediğim tek futbolcu ise lemina'dir onu da sakatlik falan olmazsa sonuna kadar kullanırız. her transfer satış için yapılmaz. dolberg için kiralık +satış opsiyonu düşünülebilir hatta mümkünse yönetim şu meşhur gayrimenkul projeleri ile seneye oluşacak maddi durumu hesap edip zorunlu satın alma yapılabilir. elde performansı düşük satılabilir oyuncuları ise kiralık verip piyasa yapmalarını sağlayabiliriz.
  • 286
    3+1 kiralık ev arayan bir arkadaşım var. çocuğun bütçesi maksimum 3000 tl. arkadaş bulduğumuz evler ya fiyati uygun ama dağ başında, ya fiyati uygun ama yıllık peşin isteniyor ya bina yaşlı ve ısıtma sistemi yok.

    nihayetinde çocuğun bütçeyi artırmaktan başka çaresi yok ki o da zor. durum böyleyken ev de bulamıyoruz haliyle.

    mevcut galatasaray yönetimini de buna benzetiyorum. 2-3 kriter belirliyoruz hepi topu ama ya topçu yaşlı oluyor, ya senelik maaş çok uçuk oluyor ya bonservisi el yakıyor. kardeşim para yoksa çıkın efendi gibi söyleyin. alamıyoruz para yok deyin. para yoksa kimseyi alamıyoruz işte. daha ne kadar bekleyeceksiniz yahu.

    beşiktaş eksik diye 3 tane santrfor aldı, fener ne olur ne olmaz diye ha bire orta saha aldı alıyor, min jae de gitti ki 5-10 oyuncu daha alırlar. yahu trabzon bile 3 tane 11 kurar. biz bugün gueyye derken ertesi gün carvalho diyoruz, o da olmadı vasat isvecli bir oyuncu ile görüşüyoruz. ben anlamıyorum bu nasıl bir skala. gueyye düşünülürken nasıl bir seviye düşüşü oluyor. gueyye'nin peşindeysen o olmazsa diawara ile görüşmen gerek, elit bir oyuncunun alternatifi 4.sinif bir orta saha nasıl olur?

    mert'i istedik, yabancı sınırı nedeniyle çok iyi olur dedik, sessiz sedasız konu kapandı şimdi 29 yaşında bir yabancı ile görüşülüyor. nasıl bir planlama lan bu?

    pedro pedro dediler o da olmayınca evander diyorlar, kardeşim bu adamların birbiriyle alakası yok ki ya. kim planlıyor bu işleri, okan buruk ne diyor bu aşure kazanı gibi transfer listesine ben anlamıyorum. vallahi anlamıyorum billahi anlamıyorum...
  • 287
    sayın dursun özbek'in de geri gelmesiyle beraber baya baya içime sinmeyen bir transfer dönemi.

    galatasaray yıllardır transfer döneminde heyecanlandıran bir klüp değil, bunu biliyoruz. bu sene bunun yanında korku da var bende.

    herhangi bir vizyon emaresi bile göremiyorum konuşulan oyuncuları gördükçe. ya arkadaşım, bu 28 yaşındaki kaan ayhan o kadar mı önemli oyuncu ki ölü yatırım yapıyorsun? joao pedroyu körfez ülkelerine mi satacaksın? satış işine girmek hiç istemiyorum ama sakar şakirin mal sattığı gibi pazarlıyoruz sanki oyuncularımızı.

    planlama mı, yaparız güzel kardeşim. planlarız. önce taraftar şampiyon olmak istiyor. şampiyon olup seneye şampiyonlar liginde sıfır çekmek istiyor. taraftar buna layık çünkü.
  • 288
    transfer yapacak adamlar osursa haber aldığımız dönem. tamam yıl olmuş 2022, digital çağın geldiği noktada bir şeyleri saklamak çok zor ama transfer listesine de komple hakim olmamalıyız diye düşünüyorum. alternatifleri ile beraber bütün liste sosyal medyada geziyor. transferi yapan bizde malesef yapmaya uğraşan insanların medyanın tüm organları ile bu kadar içli dişli olması yanlış bir durum.
  • 289
    bir çok özbek dönemlerine benzeyen transfer dönemimiz.
    - isimler havalarda uçuşur.
    -gazeteciler bol bol pohpohlar.
    -ortada bir sürü duyumcu çıkar.
    -her bir isim önce analiz edilir, türlü hikayeleri çıkar ardından, her şeyleri izah edilir. ( mevkisi, maaşı, menejer parası eşi, yediği yemek, giydiği terlik, dilindeki yara vs )
    -süreç uzar da uzar ama sakız olur. ( pedro, solbaken, gueye, william carvalho vs )
    -bazı isimler ortaya çıkar ama 2 3 günlük ağzımıza tad çalar, sonra sessizce söner.
    - bazı isimler ise çıkar 3 4 hafta boyunca ağzımızda sakız olur. sonra bir sebep ortaya atılır esasen her şey eski şartına eşdeğerdir. yazıp söylenmiştir, oyuncuya bu kadar para veremeyiz, oyuncu bize gelmez, bu paralara oyuncuya vermeyelim, menejer parası ya da bonservisi veyahut imza parası çok diye, 3 4 haftalık araştırmadan sonra özbek transfer heyeti de aynı noktaya gelip oyuncudan vazgeçer. önce yangın azalsın diye, gazetecilere haber uçururlar ardından ise duyumculara sonra da taraftar oo iyi yaptınız vs der.
    - asla isimler yalanlanmaz.
    - talisca, sörlöth, pedro, botheim solbakken, xeka, denayer vs... gider de gider hani.
    - sonra yönetim içi karışıklık olur, bu süreçte te olacaktır. yanlış giden işler var ve kesinlikle birileri bir şeyler diyecek ardından yönetimsel ayrılık.
    -sonrasında hiç alakamız olmayan 3 4 oyuncu ve süreç nihayete erer.
    -ya da çılgın fiyatlar ödenerek yapılan transferler, 2 sene kurtarırsın fakat 5 sene yakarsın. sen ileriye gittik sanarsın fakat yıllarını, emeğini çalınmış bulursun.
    - özbek'in tekrardan başkan olması bile saçmalık iken, transfer döneminden medet ummak taraftar saçmalığıdır.
    - tek beklentim arsaların ona buna peşkeş çekilerek elden çıkartılmamasıdır.
  • 291
    lemina ve sağlam bir 6 numara orta sahaya, sörloth forvete, mert sağ beke, bir de denayer. yaklaşık 25-30 milyon euroya bu işi kotarırsın. 15 zaten marcaodan geldi. bi 15 milyon harcayarak çok sağlam bir takım kurarsın ki hiçbir isim elinde patlamaz, maliyetini her zaman çıkarırsın. o para da cica, morutan ve berkana harcanan paradan az olur.

    uzatmayıp bir an önce bitirmek gerekiyor ama halen isimlere karar verildiğini zannetmiyorum.
  • 292
    bizi istemeyeni biz de istemeyiz, yolu acık olsun diyebilecegimiz bir donem oldugunu dusunmuyorum. bunun bir kac sebebi var.
    - ortada oturmuş bir kadro yok, neredeyse her yer eksik ve gecen sene yasanan 12. olma rezilliği var.
    - para onemli evet ama şu rezil kadroya, avrupaya gitmeyen, sampiyonluguna taraftarının yarısının inanmadıgı bir galatasaraya zaten yuksek profilli oyuncu bulmak cok zor.
    - elde bir transfer listesi olsa bile oncelikli istediklerini rakiplerine kaptırırsan alacakların ikincil seviyede olacak bu kesin ama maaelsef elde bir liste oldugunu da sanmıyorum.
    - daha once alamayıp kaptırdıgımız oyuncuların yerine aldıklarımız ortada, muriq, gedson, irfan.

    ikincisi daha zaman var ise tamamen kendini avutmadır.
    - takımlar kamplara gidip kadrolarını oturttuktan sonra ise yaramaz adamlarını elden cıkaracaklar (bizim de yaptıgımız gibi) baskasının aytac karasına, omer bayramına ok diyorsak mantıklı bakıs acısı. tabiki bir de bu adamlar gelip uyum saglayacak ve onlar gelene kadar giden puanları da bir sekilde cıkarmaya calısacagız. besiktasın ghezzal, rosier hikayesi 10 yılda bir olur, o da bize denk gelmez.
    - ayrıca kadron buyuk oranda tamam olur son anda fırsat transferi kovalarsın belki ama bizim normalde sartlar 11 olusturacak oyuncumuz yok.

    sonra surekli eldeki gencleri kiralamaktan bahseden bir taraftar grubu var. sanırım onlar gidince yerine super adamlar gelecek sanıyorlar. ama soylemek lazım defansta lyuindama bir sekilde gidecek, yedek yok, kanatta sol da alper dısında kimse yok, sagda yunus yokken oynayabilecek sadece emre ve morutan var. kerem yok, morutanı kiraladın, yunus cezalı maca alper ve emre ile cıkarsın ki bu takımdan heralde 15. 16. beklemek garip olmaz.
    hic hayal satmaya gerek yok. kazık yememek sadece rekabet olusan oyuncudan kacmak degil. su an takımda rekabet etmeden, genc diye aldıgın 1 m euro civarı maas alan onlarca cop oyuncu var, asıl kazım budur.

    mustafa cengiz doneminde ffp konuları yuzuden buyuk hatalar olsa da el kol baglıydı. ama gecen sene yasanan terimin fantazi yılı sonrası bu sene bos atma sansmız yok fakat maalesef su an gidisat ligde zor kalacak bir takımın kuruldugu tansfer donemidir.
  • 293
    luyindama, boey, ömer bayram, emre taşdemir, aytaç, cicaldau, mustafa, diagne, oğulcan, sekidika gibi isimleri çok kısa sure içinde elden çıkarmamız gerekiyor. bu isimlerinin toplamının 2-3 oyunculuk katkısı olacağını düşünmüyorum. bununla birlikte hem kadroda şişkinlik hem de mali yük oluşturuyorlar. bu isimleri çok hızlı şekilde çıkarıp bir sağ bek, bir stoper, bir 6 numara, bir 10 numara ve 2 forvet almak için ciddi şekilde bastırmamız gerekiyor.
  • 294
    rakiplerimiz eksikliklerini giderip kamplarına yetiştirdiler. en az 3-4 transferlerini bitirdiler. hazırlık maçlarında oynattılar. oyuncular birbirleriyle yeterince kaynaşma, birbirlerini tanıma fırsatı buldular.

    biz de çıktığımız ilk hazırlık maçına aytaç ve ömer ile çıktık. yani geçen senenin devamını izledik. taylanla oyun kurmaya çalıştık. sonraki hazırlık maçında yine aynı top kayıpları, aynı şekilde 3-4 pas yapamadan topu rakibe kaptırdık. birden çok sebebi var elbet bu problemlerin yaşanmasında. öncelikle burak elmas döneminin bir türlü bitmeyişi ve seçim sürecinin skandallarla ertelenmesi vs. olan yine galatasaray'a oldu.

    şuan takımın iskeletine ve rotasyonuna yapılması gereken transfer sayısı en az 5 iken sezonun başlamasına 2 hafta falan kalmışken biz hala her gün resmi hesap transfer açıklasın diye bekliyoruz. yazık ya bize. aynı şeyleri her sezon yaşıyoruz. sergio oliviera transferi de nasıl bitti ben hala şaşkınım. ligler başlar transfer sezonunun son gününde heralde bi 6-10 alırlar biz gene o zamana kadar geçen seneki takımı, yine o uyuz futbolu izleriz. burada sözüm okan hocaya değil. futbol kaliteli oyuncularla oynanır. klopp da gelse bu takıma taylan-berkan-cicaldau ile hücuma çıkamaz. geçiş oyunu oynar evet. ama konya deplasmanından puan alamaz. içerde altayı yenemez mesela.

    bu akşam üçüncü hazırlık maçımız var. maçı kazanmaktan ziyade istikrarlı bir oyun ve oyundan düşmeyen bir takım görmek istiyorum ben.
  • 295
    galatasaray’ın hala çok geç kalmadığı dönemdir. herkeste tuhaf bir panik havası var ancak kaliteli oyuncular kadroya katıldığı taktirde çok önemli bir eksiklik yaşayacağını düşünmüyorum galatasaray’ın. transferlerin erken yapılması önemli, ancak kaliteli oyuncuların transfer edilmesi daha önemli. bunu unutmamak gerekiyor. geçen sezon çoğu oyuncumuz kamplara yetişti de ne oldu? kalite her şeydir.
  • 296
    her sene aynı olaylar, uzayan süreçler, rakiplerin çalımı veya bizim çalımımız.

    gerçekten soruyorum, bıkmadınız mı? şurada 30+ yaşında onlarca adam öneriliyor, inanılmaz maliyetli.
    20+ yaşındakileri alamayız orası kesin olarak belli fakat en azından 1-2 senemizi altyapımıza ayırsak? daha iyi olmaz mı?

    altyapıya öncelikle bakılması ve güzel bir elemeden geçmesi gerek, potansiyel olan kişilerle de profesyonel sözleşme yapılması gerek, ardından da yavaş yavaş kadroya sokmak gerekiyor (belki kiralık olarak verilebilir)

    belki potansiyel gençlere 18+ kiralama ücreti + satın alma (örneğin 10 milyon euro) yapılabilir.
    al-sat veya yetiştir-sat yapmazsak, diagne, feghouli gibi çok üstümüzden geçerler.
  • 297
    hala bazı taraftarların iyi niyetle kaliteli isimler alınırsa gec kalmadık dediği donemdir. fakat maalesef onermeye gore ugrasılan kalitesiz isimleri bile 2 aydır almayı beceremeyen adamlar herkes kadrolarını oturtmusken ellerinden kalitelisini hem de uygun fiyata nasıl alacak acaba merak ediyorum.
    ya da alt yapıya donelim diyenler var, olur donelim de bastan anlasalım o zaman en az 2 -3 yıl ligi dusmeye yakın yerlerde bitirmeyi goze almak gerekir. 4 haftadan genc oyuncuların karaterinden, okanın beceriksizliginden bahsedilmesin.

    su an itibari ile cok buyuk supriz olmazsa gelecek adamlarla en iyi 4-5. lik hedefleyebiliriz, her gecen gun geciktikce daha asagılara dogru gidiyoruz. gercekleri gormek lazım, 2 hazırlık macındaki durum ortada, sonra hayal kırıklıgı olmasın.
  • 298
    planlamasını erken yapıp kampa oyuncu yetiştirmenin önemli olduğu dönemdir. kasım-aralık ayındaki dünya kupası sebebiyle lige ara verileceğinden lige erken ve hızlı başlayan takımlar ciddi avantaj elde edecekler. ilgili arada yapılacak yeni bir kamp ve yüklemelerle sezon sonuna kadar formda bir takım oluşturmak mümkün. rakipler transfer hamlelerini yaparken, hatta fenerbahçe ön eleme sebebiyle kamp dönemine erken başlarken büyük avantaj elde edecekler. biz ise hala ne formasyonu biliyoruz ne de oynayacak oyuncuları hazır edebiliyoruz. lige kötü başlangıç demek farkın erken açılması ve toparlaması zor bir noktaya gelmek demek. umarım yönetim bunun bilincindedir.
  • 299
    galatasaray’ın yapacağı iki kaliteli orta saha transferi ile her şeyin değişeceği dönemdir. bazı şeylere çok anlam yüklüyoruz. galatasaray çoğu zaman transferleri ilk kampa yetiştiremez zaten. bu durum kural gibi bir şey. ancak 2 yılda bir veya 3 yılda bir yapılan kaliteli transferlerle şampiyon olur. şu ana kadar transfer edilen üç oyuncu da içimize sinen transferler. alınacak iki kaliteli orta saha her şeyi değiştirecektir. fenerbahçe çok ama boş oyuncular alıyor. moral bozmaya gerek yok.
  • 300
    0 planlamayla, menajer önerileriyle ve para vermememizle geçen dönem. oyuncu alternatiflerinin birbiriyle alakası yok, menajer ne önerirse ona tav olmaya çalışıyoruz gibi hal var. aksiyon aldığımızda da paramız yetmiyor, muhasebe yapıp taylan-berkan-cicaldau gerçeğine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. muhasebe de bize 11-12 milyona patlıyor. 400-500 fazla vermeyip 12-13 milyonla kümede kalma mücadelesi veriyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın