• 281
    taraftara bir sakin olun demek istediğim dönem..

    hali hazırda kulübün ne başkanından, ne teknik direktöründen , ne de futbol menajerinden
    hiç hazzetmesem de , aslolan galatasaray olduğundan bir serinkanlı ve sağduyulu olmakta yarar olduğu inancımı koruyorum. bu kulübün ne olursa olsun , bir hafızası vardır, kültürü vardır, aklı vardır( buna rağmen burak elmas gibi bir felaket nasıl geldi başımıza, hayret verici). ayrıca geçen yıl basketbol takımıyla bir mucize gerçekleştiren bir eren timur işin dümeninde.

    her ne kadar bizim talip olduğumuz futbolcuların fiyatını yükseltelerek talip olmaktan ibaret bir stratejisi olan ali koç varsa da , bu starteji uzun zamandır var zaten onlarda . bu stratejiye başladıklarında ( şike süreçleri, ünal aysal hamleleri, terim dominasyonu sonrası geçirdikleri travmalardan sonra vs) şampiyonluk sayıları aynı/yakın ve de toplam borçlarımız ise onların gene aleyhine ama daha yakınken, şimdi geldiğimiz noktada ise bizin 250-300 milyon borcumuz ve 3 şampiyonluk fazlalığımız varken, onların 700 milyon dolara yakın borcu var ki ali koç bıraktığında makyajlı bilançolardan ötürü borcun reelde çok daha fazla olacağını öngörmek için kahin olmaya gerek yok( azizde böyle olmuştu). fifa kurallarına göre başkanların direk para sokması engellendiğinden , ali koç dolaylı yollardan nakit akışına katkı yapmaktadır. bu yüzden fenerin aldığı sattığı futbolcu rakamları da son derece şüphelidir.

    eren timur’un transfer politikasını anlamak için basketbol takımına yaptığı geçen seneki transferlerine bakmak ( zamanlama, maliyet, uygunluk vs..) lazım. şu anda yanına tüyocu gazetecileri topluyor, isimler atıyor çünkü fenerin transfer politikasının rogon menajerlik kimi yollarsa ve galatasaray kime talip olursadan ibaret olduğunu bildiğinden malzeme veriyor. sen rakibinin nasıl çalışacağını biliyorsan, gerçekten istediğini başta bitirirsin çabuk çabuk , sonra da adamların kurşunun bitmesini sağlarsın, sonra da akşam pazarında mostralıkları uygun fiyata toplarsın.

    tek tek bakalım:
    abdülkerim doğru transferdi çünkü istatistikleri geçen yıl yerine aldıkları marcao’dan daha iyiydi.üstelik yerli olduğu için , takıma orta sahada aklı ve tecrübesi olan bir yabancı oynatma fırsatı kazandırdı. (8+3 kuralı) . yani abdülkerim’i alarak hem marcao’yu yedekledi,
    hem sergio’yu oynatma hakkını kazandı. okan buruk’un “ marca’nun yerine de adam alacağız” lafını ben hem yedek bir solak stoper alınacağı, hem de abdülkerim’e dikkatli ol uyarısı olarak algıladım.
    sergio doğru transfer, kontratındaki 4.yılı gereksiz gözükse de , başka türlü alamazdık. zaten geldiği takımın taraftarları da “ucuza gitti, gitmemeliydi” diyor. ha keza konya taraftarları da iyi konuşuyor abdülkerim için.
    eskiden bu sözlükte bizim ve rakiplerin toplam futbolcu değerleri, bordro analizleri, kulüp borçları, mevki karşılaştırmaları, vs gibi incelemeler olurdu. şimdi varsa yoksa “eyvah fener”.

    son olarak , transferde geç kalınmış falan değildir.
    esas tehlike transfer şuursuzu fener değil, oturmuş kadrosu ile ts ve isabetli transferlerinden sonra bjk’dir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın