• 229
    dışarıda ne kadar gözden düşen adam varsa sulandığımız transfer sezonu. bu +30 futbolculara da en az 3 yıllık sözleşme ve bizim gibi bir takım için fazla olan maaş veriyoruz. böyle transferler yerine 25 yaş altında olan oyunculara 6-7 milyon bonservis ve düşük maaş vermek daha mantıklı. en azından elden çıkarırken verdiğimiz bonservisi karşılamasada maaşından dolayı sorun yaşamazdık. bu sene gittiğimiz çoğu futbolcu son sözleşmesini alan futbolcular. bunlar maksimum 1 sene yüzünü güldürür, sonra şafak saydırır.
  • 230
    gençleştirme operasyonu yapılan, geleceğe yönelik potansiyelli transferlerin ağırlıkta olduğu 21-22 sezonu transferlerinden sonra oluşan kadronun direkt etki verecek tecrübeli futbolcu eksikliğini gidermeye çalıştığımız transfer dönemidir.

    bir sezondur bu kadro kötü değil eksik diyorduk, bir kaç tane 30 yaş ve üzeri futbolcu transferi olacaktır ancak çoğunlukla 25-28 yaş arası isimlere gideceğimizi düşünüyorum. geleceğe yönelik isimler de gelecektir, kazımcan karataş bunun bir örneği. transfer dönemi bittiğinde gelecekte bize bonservis getirebilecek bir kaç tane isimle daha anlaşmış olacağımızı düşünüyorum. ancak ana hedef şampiyonluksa bu transfer döneminde direkt katkı verecek olmuş futbolculara ihtiyacımız var, rakiplerimiz çok güçlü.

    kadromuzda yeteri kadar genç ve potansiyelli futbolcu mevcut. hem son 2 yıldır alınanlar var hem de alt yapıdan gelenler var. bir kaç tane daha eklenecektir.

    bu transfer dönemini de geçen yıl gibi geçirirsek kasım ayında bu takım çöp diye buralar yine yangın yerine döner.
  • 231
    geçtiğimiz sezon fazla fazla genç oyuncu alıp küme düşme hattında yarıştığımız için doğru şekilde hem bu gençlere yön verecek, hem de takıma tecrübe katıp başarıya ulaşmayı sağlayacak oyunculara gittiğimiz transfer dönemi. bu açıdan şu ana kadarki tutumu doğru buluyorum. satmak istiyorsanız, boey, nelsson, berkan, cicaldau, morutan, kerem, yunus, mohammed gibi sürüsüyle genç oyuncu var. derseniz ki bunların kalitesi yeterli değil; üzgünüm ama alabileceğiniz ve sizi tercih edecek olan genç oyuncular bu şekilde. 22 yaşında mbappe alamıyorsunuz gayet tabi.
  • 236
    yeni feghouliler, yeni belhandalar ve yeni babellerin isimlerinin geçtiği dönem.
    30 yaş altı futbolcuların asla isminin geçmediği, son kontratını alıp 1 bilemedin 2 sene sonra başa bela olacak ve sonrasındaki 2 sene gitsin diye gün sayacağımız fakat dolgun maaşları nedeniyle asla takımdan ayrılmayacak olan futbolcularla ilgilendiğimiz transfer dönemi.

    aslında pek bir şey olduğu da yok. sadece tarih tekerrür ediyor ve edecek...
  • 237
    bahsi geçen isimlerin oyuncu profili olarak hiç bir benzerliği yok. anlaşılmaya en yakın isimler 30+ yaş 3+ kontrat 2.5m euro+ maaş talep eden son transferni yapan kişiler. bahsi geçen solbakken gibi botheim gibi genç oyuncuların ise absürt maaş isteklerinde bulunulduğu basına pompalanıp takımımızın geleceği düşünülüyor imajı veriliyor. hoşgeldin dursun aydın özbek, hoşgeldin cenk ergün.
  • 238
    peşkeş dönemi başlamıştır. hayırlı olsun. 30 artılara 2.5 milyon 3 milyon eurolar bağlanırken elimizdeki oyuncuları ucuza bırakıyoruz. fatih hocanın kulupten kovaladığı adam fatih hocanın yarattığı değerleri ucuza salıyor. okan hoca gibi bir transfer işlerinde amatörü getirmelerinin sebebi var. erden timur ay oncesinde kendi oyuncularının o değerlere çıkmayacağını söyleyen basın toplantısı yapıyor. kendi mulklerimizi taraftar değil yöneticiler küçültüyor zaten. kardeşim monchi oyuncunu almak için gelmiş. bunun reklamını bile kullanmayı beceremiyorsun. 1. dursun > burak elmas > 2. dursun özbek dönemi olacağını düşünüyorum. 3 yıl daha bu ekibi çekeceğiz. cok zor bir 3 sene bizi bekliyor butun galatasaraylilara sabır diliyorum.
  • 239
    her donemde oldugu gibi yine transfer hastalarinin, her genc oyuncuya yukselenlerin, youtube dan ya da bilgisayar oyunlarindan oyuncuya bakip ahkam kesenlerin, kendi begendigi topcularin en iyi ama baskalarinin dusundugu topcularin tamaminin cop oldugunu dusunenlerin donemidir. bugun erik botheim, solbakken gibi isimlerin alinmamasi sebebiyle ortaligi yangin yerine cevirenler donup benjamin tetteh basligini okuyabilirler. o donemde de bir cok taraftar bugun yapildigi gibi yangin yerine cevirmislerdi ortaligi. bugun benjamin tetteh malatyaspor ile kume dustu, birinci ligde oynayacak. piyasa degeri 1 milyon euro falan. az kalsin 10 milyon euro ya bize kilitleyeceklerdi.
  • 240
    * bu dönemden ilk beklentim brezilyalı önlibero. melo fernando, en kötü jozef tipinde. olmazsa olmaz bir transfer bu.
    * ikinci beklentim elimizdeki âtıl durumdaki oyuncularınızın(taylan,berkan, cicaldau, morutan) seviyesini yükseltip satılmasını sağlayacak kreatif oyuncular.
    * sergio oliviera'ya maaşından dolayı tereddütlü bakıyorum. 4 yıl 11 milyon euro kemiksiz maaş, ooooh yan gel yat derse naapıcaz? yıllardır babel, feghouli, arda gitsin diye şafak saydık. tamamen oyuncunun insafına kalıyor iş. 30 yaş üstünde sınırımız 2+1 yıl olmalı(opsiyon mutlaka ama mutlaka olmalı ki oyuncu kalabilmek için yırtsın kendini)
    * mert müldür hem sağ hem sol bek oynaması, hem de yerli ve çok genç olması sebebiyle mutlaka sonuna kadar zorlanmalı.
    * orta sahaya üçüncü bir transfer daha yapılmalı önlibero ve sergio dışında. antalyalı fernando yada konyalı hadziahmetoviç olabilir. lig uzun. sakatlık var, formsuzluk var, rakipler feci güçlendi. ayrıca sadece fb, ts, bjk değil konya var, başak var, antalya var.
    * gomis yerine 30 yaş civarında düşük maliyetli bir fırsat transferi yapılmalı transfer döneminin sonlarına doğru.
  • 241
    transferde geç kaldığımızı düşünmekle birlikte simdiye dek doğru hamleler yaptığımız transfer dönemidir.

    kazımcan karataş uygun sayılacak maliyetle takıma katıldı. sol beki kapatmış olduk böylece.

    abdülkerim bardakcı'ya ödenen bonservis ve yıllık ücret bence tam sınırda. oyuncunun da geçmişteki yerli stoper transferlerinden daha çok katkı vereceğini düşünüyorum. yine de stopere bir takviye daha lazım marcao giderse. denayer, nelsson, abdülkerim, emin dörtlüsü olursa lig için yeter de artar.

    sergio oliveira'nın sözleşme şartları ağır olacak gibi duruyor. buna rağmen bence iyi bir transfer çünkü duran top kullanan, belli bir seviyenin üstünde kendini kanıtlamış tecrübeli bir 8'e deli gibi ihtiyacımız vardı. orta sahaya kendisi ayarında bir yabancı daha alırsak ilk 11'i çözeriz. bu bölgeye bir ya da iki yerli veya yabancı genç oyuncu alınabilir duruma göre. cicaldau ve taylan giderse 2, sadece cica giderse 1 yeni oyuncuya fitim.

    yani:

    kale: muslera ve okan tamam
    bekler: boey giderse mert müldür, gitmezse gerek yok.
    stoper: jason denayer'de orta yolu bulup bu bölgeyi çözeceğimize inanıyorum
    dos: oliveira ayarında bir isim alınmalı ve alınacaktır da. (+taylan)
    merkez os: oliveira, berkan, cica (?), transfer (x2)
    kanatlar: kerem, yunus tamam ama en az bir tane daha hazır oyuncu lazım. barış ve morutan'dan biri kiraya biri kulübeye. tercihen morutan kulübeye.
    forvet arkası/ yardımcı forvet: görünen o ki okan hoca bu profilde oyuncular istiyor. yedeği akbaba olacak şekilde bir transfer gelecektir.
    forvet: diagne ve gomis'e elveda deyip umut bozok'u alabilirsek mükemmel senaryo olur.

    yani en az 6 en çok 8 transfere ihtiyacımız var. luyindama, boey ve cicauldau'dan bonservis kazanırsak ne ala. bununla birlikte diagne ve gomis'ten kurtulmak harika olurdu.
  • 242
    1 adet sol stoper
    1 adet sağ bek
    1 adet sol bek
    1 adet 6 numara
    1 adet 10 numara ve
    1 adet santrfor

    alınması gereken dönemdir. top kapma sıkıntımız aynen devam ediyor. kerem ve yunus kanatlarından mütevellit beklerin çizgiye basan tempolu adamlar olması lazım. aanholt ve omar ile bu iş olmaz.

    abdülkerim ile de bu sezon bitmez. mutlak suretle sol stopere yeni bir transfer şart. bakın aynı hata geçen sene berkan alınınca yapıldı. berkan geldi direkt 11'e yazıldı sonu malum. bardakçı ilk 11 topçusu olmaz. olamaz.

    6 numara takviyesinin gerekçesini zaten yazdık. orta sahayı dolduramıyor takım. fiziksel kalite düşük, top kapma süreci uzun.

    forvete de hem 10 numaradaki adamı hem kanatları işin içine sokacak adam lazım. 10 numaradaki adamın da skorer olması önemli.
  • 245
    şimdilik iki orta saha ihtiyacımız olan transfer dönemi. diğer mevkilere giden olursa adam alınır.

    forvet ve sağ bek de iyi olur ama o mevkiler çok şişkin. önce adam satmamız lazım. bence omar, boey, diagne ve mohammed'den çıkarsak çok rahatlarız. bu durumda bir iki transfer daha yapıp yolumuza bakarız.

    daha fazlası israf olur. burada yazılanlara baksak her mevkiye transfer yapmamız gerekiyor ama hem büyük israf olur hem de tek kulvardayken sıkıntı çıkarır geniş rotasyon. bence avrupa yoksa şampiyonluk için dar rotasyon idealdir.
  • 247
    1 sol bek(tempolu ve teknik olan)
    1 sağ bek(tempolu ve teknik olan)
    1 sol stoper(1.88 cm ve daha uzun)
    2 adet 8 numara(çalım atan,top tekniği olan) mümkünse brezilya varoşlardan gelsin,tekmek tokat girsin
    sol ve sağ açık(kerem ile yunus sezonu tam anlamıyla bitiremez)
    2 forvet( bir target man bir adet seri ve topla arası iyi olan)

    takımdan gitmesi gerekenler;

    aytaç,omar,pva,taylan,diagne,gomis,morutan(kiralık),cicaldau,barış alper(kiralık),iyi para gelirse mostafa mohamed gidebilir.

    bu dönüşüm filan yapılmazsa unutun şampiyonluğu filan, bütün sezon burada,orada ve statta millet kanser olur.

    galatasaray'ın acilen kadro kalitesini yükseltmesi lazım, takımdan 2 seneden beri marcao,onyekuru,gedson gibi adamlar gitti ne yerlerini doldurabiliyoruz ne de oyuncu alabiliyoruz.
  • 248
    malesef galatasaray'ın al, parlat, sat modelinden elde ettiği geliri (marcao), geri dönüşümü olmayacak şekilde harcadığı ve görünen o ki harcamaya da devam edeceği transfer dönemidir. ismi geçen oyuncular (gueye, carvalho, oliviera) kötü oyuncular değiller. hepsi galatasaray'ı belki şampiyon yapacak kalitede oyuncular. ama şunu anlamak gerekiyor ki galatasaray sürekli bir başarı peşinde koşacaksa ve hedefi avrupa'da da başarı olacaksa, marcao tarzı transferlere devam edilmesi gerekiyordu. marcao transferi başarı ile sonuçlanmış ve oyuncu neredeyse 4 katı fiyata elden çıkarılmışken neden aynı sisteme devam edilmez, anlamak güç. galatasaray, geleceği için yeni marcaolar keşfetmek zorunda. 30 yaşını geçen oyunculara 4-5 milyon euro maaş verecek bir lüksümüz yok. cicaldau, morutan, boey, mohamed gibi olumsuz örnekler olsa bile, galatasaray bu transfer politikasına devam etmek zorunda. konuşulan futbolcular o fiyatlara gelecekse eğer, bizi ligde şampiyon yapmalarının gerçekten bir anlamı yok. şampiyonlar ligi'nde çeyrek final oynamamızı falan sağlamayacaklarsa bu kadar para harcamaya lüksümüz yok.
  • 249
    görünen o ki scout transferinden tamamen uzaklaşılmış ve menajer ağı transferlerine yönelmiş durumdayız. bunun olmasında geçen seneki kötü transfer dönemi de çok etkili tabi ki ama en etkili nokta da cenk ergün.
    herhangi bir avrupa takımında olsaydı marcao satıldığı gibi yerine gözlemlenen 3-4 milyon euroya hazırda bulundurulan yine benzer bir potansiyelli oyuncu getirilirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın