• 101
    santrafor zaten allahin emri ama sag ve sol bek de gerekir diyordum. sanirim sol bek'de telles ligin son haftalarindaki cikisiyla formayi giyebilecegini gosterdi. hala super tatmin edici degilse de gozle gorulur bir iyilesme var ve hic de fena oynamiyor su haliyle bile. aslinda yani sabri de yuregiyle falan oynuyor ama maalesef ikiye birler ve driblinglerde cok basarisiz.
  • 104
    transfer edilecekler kadar gönderilecek oyuncuların da önemli olduğu transfer sezonu. aklımdaki oyuncuların çoğunun gönderileceğini sanmıyorum ama yine de fikrimi belirteyim.

    selçuk inan: 2,75 milyon € maaş alıyor, maç başılarla beraber 3,5'u bulacak. takıma sağladığı katkı aldığı maaşla çok orantısız. istediği hocayla oynar istemediğiyle oynamaz, şampiyonlar ligi için çok yetersiz. ayrıca kendisinin derbi maçlarda pazubant çıkarıp trip atma huyu vardır.

    burak yılmaz: maaşı kankasıyla aynı. şampiyonlar ligi seviyesinde bir takım burak'a bel bağlayamaz. aldığı maaşla yedek oturtulması çok lüks. ayrıca kendisinin oyundan alındığı maçlardan sonra hocasının elini itme gibi huyu vardır.

    umut bulut: yeteneksizlik abidesi. bu yıl hepimize saç baş yoldurdu. yedek oturur sorun etmez diyeceğim ancak kendisi yıllık 1,8 milyon € alıyormuş. şaka gibi...

    hamit altıntop: net 2,75 milyon € para alıyor. senenin dörtte üçünü sakat geçiriyor yaşı da artık 33 olmuş. tam bir mali külfet.

    yekta kurtuluş: takımın kamburlarından biri daha. verilen şansların hiç birini değerlendiremedi, yıllardır yattığı yerden galatasaray'ı sömürüyor.

    aydın yılmaz: hakkında söylenecek tek kelime yok artık. utan be adam, utan da defol git.

    blerim dzemaili: umutluydum fakat olmadı. zorlamanın anlamı yok. bu sezon 2,4 milyon € aldı fakat şampiyonluğa katkısı sıfır.

    eray işcan: bırakın galatasaray'ı iddia ediyorum kendisi 2. lig takımlarında oynayamaz. kaleciliğe dair hiç bir umut vermiyor terbiyesizliği de ayrı mesele.

    pandev, gökhan zan, eboue ve engin baytar'da sözleşmeleri bittiği için gidecekler. eğer yukarıdaki isimler de giderse maddi açıdan epey bir rahatlar güzel bir transfer bütçesi yaratabiliriz.

    edit: tarık çamdal ve olcan adın'da bu sezon göz önüne alındığında kesinlikle yollanmaları gerekir ancak herkes ikinci bir şansı hak eder bana göre.
  • 106
    eger sampiyonlar ligini ciddiye alacaksak cok yol kat etmemiz gereken sezon. yoksa yerler bizi kamil! hatirlayin avrupa'da dalga konusu olan oyunculardan biri welbeck bizi londra'da hacamat etmisti. hani reus'u falan saymadim bile.

    herseyi gectim besiktas maci beni bayagi bir karanliga dusurdu, tamam kazandik sampiyonuz ama bakiyorsun demba ba bile - gol atamamasina ragmen- bizim semih ve hakan'i mac boyunca calim manyagi yapti. simdi gelecek rakiplere bakiyorum da icim fena oluyor. orta sahamiz ne yazik ki cok yavas, hatirlayin 4-0 kaybettigimiz dortmund macindaki ilk iki golu, bire bir kopya. iki saniyede orta sahamizi gecip topu kanada attilar ve aumabeyang ayni kolaylikta iki gol atti.

    onceki seneler sampiyonlar ligi deyine gururla heyecanlanirken artik bu heyecan yerini biraz endiseye birakti. evet renktaslar biz korkmayiz ama gorunen koy kilavuz istemez. hamit agir bir oyuncu, melo eski enerjisini kaybediyor, selcuk desen zaten hicbir zaman hizir bir oyuncu degil daha cok pasordu. o yuzden en onemlisi hizli ve calim atabilen birkac oyuncuyla anlasmamiz lazim. kim olduklarinin onemi yok. ama oyle bilal kisa falan deiyorsa o zaman rakipler bizi fena dagitir.

    bence onceligimiz hizli, teknigi orta seviye ama dedigim gibi hizli bir on libero/orta saha olmali.
  • 107
    *gönderilmesi gerekenler: sinan, eray, tarık, koray, gökhan zan, olcan, yekta, dzemaili, aydın, umut, pandev, amrabat, dany, furkan, eboue.
    *olası transferler: kaleci için, mert günok vaya gökhan değirmenci ( şu an ikiside bonservissiz ), sağ bek için maxi perreira (bonservisi elinde) stoper için, agger veya rannochia (bonservisi elinde ), sol bek alternatifi için güray vural, orta saha için alex song (kiralanabilir) veya bonservisi elinde olan m'bia, kanat için konoplyanka (bonservisi elinde), forvet için luiz adriano (sözleşmesi 6 ay sonra bitiyor) ve forvet alternatifi için muhammet demir. bunun yanında oğulcan'ı da kaptırmamak lazım. futbolcuların sayısına ve isimlerine bakıldığında çok para harcamamız gerek gibi dursa da gerçek öyle değil. üstteki gereksizleri gönderdiğimizde çok ciddi bir maaş bütçesi oluşuyor. üstüne konulacak azami 10-12 milyon euro ile bu kadro oluşturulabilir. ama yönetim tabi ki böyle yapmayacak. benim söylediğim en ideali değil elbette. ama gidecekler ne kadar menajer varsa zengin edip bir sürü gereksiz oyuncuyla kadroyu şişirecekler. 2011-2012 sezonu hariç hep böyle olmadı mı ?
  • 109
    *gidecekler üç aşağı beş yukarı belli zaten. senelerdir takımın kangreni olanlar, ztk topçuları, kankacılar gözünün yaşına bakılmadan gönderilmeli.

    *en direkt eksik sağ bek, sabri'ye teşekkür edilmeli. tarık yedek olarak kadroda tutulup şl. seviyesinde bir oyuncu buraya monte edilmeli. abate, pareira gibi isimlerden biri ikna edilebilirse şahane olur.

    *direkt eksiğin sağ bek olmasının yanı sıra sistem için en kritik eksik bir komple forvet. kendisine atılan uzun topları indirecek ya da kontrol edecek. topun rakip yarı alanda dolaşımını sağlayacak, etkili pres yapacak, sistemi işletecek bir forvet şart. profil olarak dzeko buna uygun bir isim örneğin. burak yılmaz rotasyon/hamle oyuncusu olmalı.

    *merkez orta saha: şl.'de orta sahamızın fizik direnç alt sınırı melo olmalı. selçuk en iyi döneminde dahi bu konuda ciddi zaaflar gösterdi. melo selçuk ikilisinin yanına/yerine daha genç fizik kalitesi, mücadele gücü, devamlılığı yüksek bir isim şart. bu oyuncu imbula profilinde biri olabilir.

    *yedek kaleci: sinan ve eray malum. şans geldiğinde güven verecek tecrübeli bir isim şart. sanırım gökhan değirmenci gündemimizde, makul ve emonomik bir çözüm olabilir.

    geri kalan pozisyonlar için hamza hoca'nın telles, olcan gibi oyuncuları bireysel olarak yukarı çekmeye çalışacağını düşünüyorum.
  • 116
    sezona şampiyon olarak başlamamıza rağmen en az 4-5 oyuncu ile yolları ayırmamız gerek.
    bunlardan sadece bazıları. kiraladığımız oyuncularda dâhil (son 2)

    tarık çamdal:
    kendisi ne yazıkki hiç bir anlamda bekleneni ver(e)medi. fizik olarakta çok zayıf. galatasaray'ın transfer komitesinin ne kadar başarısız olduğunu gösteren bir transfer.

    blerim dzemaili :
    bu sezon prandelli döneminde katısı oldu ve iyide futbolcu. sakatlığı formunu kaybetmesine sebep oldu. hamza hoca'nın dediği gibi takıma uymuyor ne yazıkki. ama kendisi bugün net premier league'de ilk 10'a oynayan çoğu takımda oynama kapasitesine sahip.

    umut bulut:
    eski günlerinden çok uzak oynayan futbolcumuz. kendisi önümüzdeki yıllarda galatasaray vizyonun'nda olmayacaktır. yaşıda 30 üzerinde.

    sercan yıldırım :
    balıkesirsporda fena değil niteliğinde bir sezon geçirdi. ama orası balıkesirspor burası galatasaray. ilk maçta bize şansa *
    attığı gol sonrası sevincini unutmayacağım. gelmesine gerek dahi yok.

    dany achille nounkeu tchounkeu:
    elimizde kalan bir başka futbolcu. kendisini bu sezon takip etmedim ama galatasaray forması için kapasitesi yeterli değil.
  • 117
    iki farklı yolla gelirlerimizi arttırabiliriz arkadaşlar. tasarruf yapıp küçülerek. risk alıp yatırım yapıp büyürerek ve elde edilecek gelirlerle borç kapatarak. ünal aysal'ın seçtiği yol ikincisiydi. şu yabancı sınırı saçmalığı olmasa planlarını tutturabilirdi. sneijder ve drogba'nın takıma kattıkları, ucuz olsun diye alınan ve yanlış transferler olan dzemaili, burdisso, ontivero, salih dursun gibi adamlardan kat be kat fazla. yeni yönetimde akıllı davranıp bir iki kritik bölgeye iyi transferler yapmalı ve diğer bölgelere de bonservis vermeden alabileceğimiz ve elimzidekilerden kaliteli adamları almalı ya da kiralamalı.
    herkesin kabul ettiği sağ bek, sağ açık, forvet bölgelerine transferler yapılmalı. özellikle forvet ve sağ açık için biraz paraya kıyılmalı. podolski, joel campbell gibi daha önce ilgilendiğimiz futbolcular mantıklı gibi.
    stoper bölgesine deneyimli bir oyuncu alınmalı (bonservissiz bulunabilirse daha iyi). sol bek yedeklenmeli.
    kimse kabul etmek istemese de orta sahamız git gide hantallaşıyor, orta saha çift yönlü oynayabilecek dinamik 1-2 adam alınmalı. orta sahadaki oyuncularımızı ne kadar sevsek de, seneler adamların fiziklerini ve hızlarını götürüyor ve çağdışı kalıyorlar. seneye şampiyonlar liginde gruplardan çıkmak istiyorsak doğru yerlere doğru yabancıları almalıyız.
    elimizdeki göt, göbek büyütenleri ise anında postalamalıyız. (bkz: olcan, yekta, pandev, dzemaili, umut vb.)
    hata yaparsak önümüzdeki senelerde yayan kalacağımız transfer sezonu.
  • 120
    yabancı sınırının kalkması ile birlikte taraftarın* approach to sign tutkusunu zirveye çıkarmıştır. maxi pareira, andre pierre gignac, stephane m'bia, ron vlaar gibi direkt 11'imizi güçlendirecek isimleri görünce insan neden olmasın diyor. sahiden de fazlalıklarımızdan kurtulup rahatlıkla bu isimler ile güçlendirebiliriz kadromuzu. daha önce de yabancı kulüpler ile transfer konusunda yarışıp galip gelmişliğimiz var.
  • 121
    çokça önem arzeden transfer sezonudur. gerek yapılması gereken sözleşme revizyonları , gerek kabarık gönderilecek oyuncu listesi , gerekse takımda bulunan gediklerin kapatılması açısından tez elden harekete geçilmesi gerekiyor. bana göre 5 adet ilk 11 oyuncusu alınıp gelecek vadeden genç oyunculara yönelinmelidir. bu 5 oyuncunun pozisyonları hangileridir peki?

    sağ bek: nasıl bir transfer olmalı konusunda açıklama yapmaktansa emsal vermek daha faydalı olacaktır. gündemimizde de olan (bkz: maxi pereira). lütfen alınsın.

    stoper: benim görüşüm tecrübeli ve hava hakimiyeti olan bir stoperden yana. savunmanın gediklerini kapayacak ,oraya liderlik edecek bir komutan da diyebilriz. düşük maliyet öncelik olmalı bu transferde.

    orta saha: tam anlamıyla bir makina alınması gereken pozisyon. hareketli , çabuk , top çalan, rakibe aman vermeyen bunların yanında pasör özelliği de olan modern bir orta saha alınması durumunda seviye atlayacaktır takımımız. emsal vermek gerekirse hala içimde ukde olan (bkz: alex song)

    kanat(tercihen sol kanat): skorer bir kanat oyuncusu olması önemlidir. ayrıca oyun bilgisi ve tekniğinin de yeterli olması gerekmektedir. bu iki şart sağlanırsa sneijder ve birazdan bahsedeceğim forvet transferimiz ile birlikte öldürücü üçgenler kurup fazlaca skor bulabilir. gönlümden geçen emsal (bkz: lukas podolski)

    forvet: kesinlikle sırtı dönük top alıp , almakla kalmayıp topu doğru kullanabilen bir forvet transferi gereklidir. bu tür bir forvet kanatları oyuna sokacak , onlara alan açacaktır bu bağlamda kanatlarımızdan daha çok skor katkısı bulmamız hiç de şaşırtıcı olmayacaktır. bunun yanında vuruş özelliği de olursa tadından yenmeyecektir. uç bir emsal vermek gerekirse (bkz: karim benzema)
  • 124
    öyle bir periyot geliyor ki, fatih terim'in veya roberto mancini'nin antrenör, ünal aysal'ın başkan olduğu bir galatasaray'ın elini sallasa ellisini alabileceği bir imkan ve serbestlik var. ancak malesef şu an başımızdakiler hiç de o kafada değil gibi duruyorlar.

    benim bildiğim fatih terim ibrahimovic, robin van persie ve daniel alves'in üçünü birden ister, ünal aysal üçünü birden bitirir, hocam iki tanesini seç derdi.* ancak kişiliğini, karakterini ve duruşunu çok sevsem de hamza hamzaoğlu ve yeni başkan dursun özbek'in bu şekilde hareket edeceğini, bırak onu, onun yarısı kalibredeki adamlarla görüşme yapacağını bile tahayyül edemiyorum.

    hayaller ibra, rvp, hayatlar bilal, güray, fernandao amk. inşallah maxi pereira veya vlaar'dan biri biter de teselli buluruz.

    not: işbu bu entry, ünal aysal'ın fatih terim ile arasının iyi olduğu zamanlardaki gibi düşünülerek yazılmıştır, örneğin 2011 temmuz -2013 ocak yılları arası.
  • 125
    ______________________________muslera ( transfer )____________________________

    transfer (sabri )_______semih ( chedjou )_______transfer ( hakan )_______telles ( olcan )

    _____________________melo ( hamit )_________selçuk ( transfer )__________________

    transfer ( amrabat )________________sneijder (emre )_________________yasin (transfer )

    _______________________________transfer ( burak )______________________________

    2015-2016 sezonunda kadronun 28 kişi olacağını düşünürsek yukarıdaki kadro ile 22 kişi tamamlanmış olacak.

    23. alperen uysal
    24. sinan gümüş
    25. umut bulut
    26. bruma
    27. genç oyuncu
    28. genç oyuncu

    gitmesi gerekenler =gökhan zan, bilerim dzemaili, aydın yılmaz, goran pandev, furkan özçal, emmanuel eboue, koray günter, yekta kurtuluş, sinan bolat, engin baytar, eray işcan, umut gündoğan, dany nounkeu, lucas ontivero, sercan yıldırım

    kiraya verilmesi gerekenler =emre can coşkun, birhan vatansever, tarık çamdal, endoğan adili, oğuzhan kayar, berk yıldız, berk ismail ünsal

    belki bazı futbolcuların sözleşmesi bu sene bitiyordur ama tam hakim olmadığım için yazmadım. sonuçta 7 transfer ile yeni sezona başlarsak takımın şampiyonlar liginde başarılı olma ihtimalinden söz edebiliriz. fizikli, tecrübeli, hava toplarına hakim bir stoper, 2011 model eboue'den izler taşıyan bir sağ bek, yedek kaleci, şimdi ve gelecekte orta sahayı emanet edebileceğimiz iki yönlü bir orta saha, sağ ve sol açık ve en önemlisi sırtı dönük oynayabilen ve skor yapabilen bir santrafor.

    önem sırasına göre sıralarsak;
    1.santrafor
    2.sağ bek
    3.stoper
    4.sağ açık
    5.orta saha
    6.yedek kaleci
    7.sol açık

    yedek kaleci zaten alınacaktır ( gökhan değirmenci ) geriye kalan 6 transferden sol açık hariç diğerlerinin mutlaka alınması lazım. sol açık yasin, amrabat ve bruma ile kotarılabilir ama diğer bölgelere üst düzey oyuncular alınmazsa önümüzdeki sezon şampiyonlar liginde hüsran yine kaçınılmaz olacaktır.

    borç içinde olduğumuz bilinse de, klubün yapısı ve potansiyeli bu transferleri gerçekleştirebilecek seviyede. burada belirleyici olan unsur, yeni başkanımızın ve başarılı hocamızın vizyonu olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın