• 1
    sevgili galatasaray sözlük kullanıcıları;

    bugünden itibaren galatasaray sözlük yepyeni bir yola girmiş bulunmakta.

    uzun süredir üzerinde düşünüp/çalıştığımız yeni galatasaray sözlük kuralları taslağını hemen hemen bitirmiş durumdayız. bu taslak metni, şimdilik kesin ve son bir kaynak hükmünde olmayıp; sözlük yazarlarından gelecek görüş ve önerilere göre son halini alacak ve önce madde madde sonra da bütünüyle oylamaya sunulacaktır.

    bilindiği gibi sözlüğümüzde diğer sözlüklerden farklı olarak konu ve içerik kısıtlaması var. aynı şekilde yine önemli bir farklılık olarak niteliksiz entry konusu var. moderasyonu en çok sıkıntıya sokan konu, bu iki husus üzerinde uyguladıkları yaptırımlar oluyordu. bu iki konuda etrafı kalın çizgilerle çizilmiş yazılı bir mevzuatın olmaması moderatörleri karar vermekte zorluğa itmekte ve aynı zamanda uygulamada farklılıklara ve göreceliğe sebebiyet vermekteydi.

    mevcut anayasanın yetersizliğinden dolayı moderasyonun farklı yaptırımları bazı kesimler tarafından yanlış anlaşılıyor ve ortaya garip garip hezeyan dolu sanrılar çıkıyordu. peşinen belirtelim ki, galatasaray'ın menfaatleri dışında ne bireysel olarak ne de moderasyon olarak hiçbir hesabın içinde olmadık, olmayacağız. tek derdimiz, sözlüğün adını aldığı galatasaray'a yaraşır bir yer olması.

    sözlük takribi 4 yıllık bir süredir hayatta. bu süre boyunca, sözlük hayatının maddi pratiğinde karşılaştığımız birçok durum, bize galatasaray sözlük'ün nasıl bir yer olması dahası olmaması konusunda önemli bilgi ve ipuçları verdi. özellikle birçok durumu direkt yaşayarak tecrübe etmemiz, getirilecek yeni kuralların, gelişigüzel değil de, deneyimlerden yola çıkarak oluşturulmasını sağladı.

    özellikle belirtmeliyiz ki; son yıllarda yapı olarak muadilimiz olan benzer sitelerde baş gösteren kuralsızlaşma dalgası yerine galatasaray sözlük yeni kurallarıyla beraber çok daha kuralcı ve katı olacak.

    galatasaray sözlük’ün talep edilebilirliği her ne kadar fazla olsa da, nicelik hiçbir şekilde galatasaray sözlük hedef ve planlarında yer alamamaktadır. bu sebeple, yeni kurallarla beraber sözlük içindeki katılık birçok yazarın sözlükten uzaklaştırılmasına sebep olabilir.

    yine galatasaray sözlük’ün temel hedef ve planlamalarında tekel olma gibi bir gaye yoktur. ayrıca galatasaray sözlük her galatasaraylının yazarlık ihtiyacına cevap vermeyi taahhüt etmemektedir. bu sebeple galatasaray sözlük’ün içine gireceği yeni formu beğenmeyen yazarlar galatasaray sözlük alternatiflerine yönelebilirler. çeşitlilik iyidir.

    yeni anayasa sürecine yazarların direk katılacak olması, sözlükte son zamanlarda oluşan genel memnuniyetsizlik havasının önüne geçeceğine inanıyoruz. bu süreçte özellikle rahatsız olunan konular irdelenecek ve tartışılacak ve bunların önüne geçmek için bu konularla ilgili düzenlemeler yapılacak. sonuçta ortak paydası sadece ve sadece galatasaray olan insanların birçok konuda uzlaşacağına ve salt çoğunluktan da öte nitelikli çoğunluk oluşturacağına inanıyoruz.

    yeni galatasaray sözlük kuralları, yeni galatasaray sözlük kuralları tartışması başlığında tartışmaya açılacak ve sözlük yazarlarından gelecek görüş ve önerilere göre maddeler tekrardan düzenlenecek ve eklenmesi gereken yeni maddeler eklenecek. aynı şekilde kuralların anlaşılabilirliği için yeni örnekler de eklenecek. galatasaray sözlük kuralları tartışması başlığında sözlük formatı gözetilmeyecek ve tartışmayı saptıran entry’ler hariç hiçbir entry silinmeyecek.

    tartışma ve düzenleme işlemleri 24 temmuz salı gecesine kadar devam edecek olup, 25 temmuz çarşamba günü yeni galatasaray sözlük kuralları metni son halini alacak.

    taslak metin son halini aldıktan sonra yazarlar oylamaya sunulmasını istedikleri maddeleri http://gss.gs/oylama adresinden seçebilecekler. bu işlem 25 ve 26 temmuz tarihleri boyunca devam edecek. takip eden gün, en az on veya daha fazla yazarın oylamaya sunulmasını istedikleri maddeler galatasaray sözlük anket uygulaması anketinho’da oylamaya sunulacak ve değerlendirme salt çoğunluk ilkesine göre yapılacak. oylama ile kabul edilmeyen maddeler yeni galatasaray sözlük kuralları’ndan kaldırılacak. tüm oylama işlemleri tamamlandıktan sonra yeni galatasaray sözlük kuralları uygulamaya girecek.

    sizlerden ricamız; yeni galatasaray sözlük kuralları tartışması başlığında sözlükte baş gösteren sorunları, en çok sıkıntı yaratan konuları, okunurluğu engelleyen etkenleri vb. problemleri sıralı ve açık bir şekilde yazmanız ve varsa bunlarla ilgili çözüm yollarını ortaya koymanızdır.

    ümit ediyoruz ki, yeniden yapılanan galatasaray ile birlikte galatasaray sözlük de yeni sezona kendisine yakışan bir biçimde girecek ve galatasaray sözlük giderek daha okunabilir ve yazılabilir bir yer olacak.

    yeni galatasaray sözlük kuraları taslak metni için: http://gss.gs/kurallar
  • 2
    "galatasaray sözlük’te yazar olan herkes sözlük kurallarına aykırı olarak gördüğü entry’leri ilgili entry’nin altında bulunan ihbar butonuyla ihbar edebilir."

    muhbir özelliğinin bütün yazarlar yerine sadece kıdemli yazarlara verilmesi bence daha doğru olur. bir ayrım yapmak için bunu söylemiyorum. ben de 4. nesilim sonuçta ama bu sözlüğü daha iyi tanıyan çok daha fazla enrty'i hafızasına yerleştirmiş ve enrty düzeni konusunda daha deneyimli arkadaşların muhbirlik yapması bence daha doğru olur. herkes yapmaya kalksa sanki moderatör arkadaşlarımızın başı ağrır gibi geliyor bana.
  • 3
    ekşi, uludağ ve itü sözlük, inci sözlük fırtınasıyla çöplük haline döndüğünden destekliyorum ben. katılıksa katılık. muhalif olmaya gerek yok. sayı arttıkça ortalık karışıyor. sözlükte, (bkz: #1015549) şu tarz entry görmek canımı sıkıyor. yani biz burada galatasaray için bulunuyoruz. bir yazar riera'nın aldığı parayı çok buluyor diye diğer yazarın "baros da aynı parayı alıyor. sizin ben terazinizi sikeyim" demesi bu sözlüğe yakışan bir olay mı? eğer görüşü bize uymuyor diye herkese küfür edeceksek e o zaman edelim. etmeyeceksek edenler cezasını alsın, aklı başına gelsin.
  • 4
    şimdilik görünen kısmını okudum. ne zamandır böyle bir düzenleme gerekiyordu. sözlük yönetimi güzel düşünmüş ve benim görebildiğim kadarıyla tüm maddeler kalmalı. belki de bir iki madde daha eklenebilir.

    bir de; taslaktaki ''entrylerin silinme sebepleri'' başlığındaki 5. maddenin a ve b bentleri ile 6. maddenin a ve b bentleri, sözlükteki yazarların başlıklarının altındaki entrylerinin neredeyse çoğunun silinmesine teşkil eder. bu sebepten bu maddelerle ilgili sözlük yazarlarının başlıklarına ilişkin bir düzenleme yapılabilir.
  • 5
    yıllarca "her şey politika'dır, politika da her şeydir" sözüyle eğitim görmüş bir insan olarak, üstelik siyaset bu kadar üstümüze çıkmış, içimize girmişken, "birilerini incitecek" diye sözlük formatının dışında olmasını desteklemiyorum. en azından galatasaray'ı ilgilendiren kişiler/kurumlar/kavramlar konusunda, ya da entry konuyu galatasaray'a bağlayabiliyorsa.
  • 6
    bütün yazarlarımızın aktif bir şekilde katılmasını istediğim tartışmadır. yeni galatasaray sözlük kuralları şablon metinden de anlaşılacağı üzere, galatasaray sözlük'ün nasıl bir yer olacağı yine kendi içindeki yazarlar tarafından belirlenecektir. bütün kuralları biz, kendimiz yazarlar olarak belirleyelim. bu fırsat elimize geçmiş durumda. demokratik bir şekilde her yazar kendi düşüncesini, eleştirisini, önerisini sunarsa galatasaray sözlük önünü daha net görebilir diye düşünüyorum.
  • 7
    buraya yazılan bütün düşüncelerin dikkate alınacağını düşünürsek yazarlarımızdan en büyük beklentimiz, akıllarında soru işareti oluşturan, şu şöyle olsa daha iyi olur ya da bu olmasa daha güzel, vs. her şeyi buraya aktarmalarıdır. sadece birkaç kişinin oluşturacağı kurallar bütününün bir sürü kişiye hakim olduğu düzen yerine, çoğulcu bir kurallar bütünü sözlüğü daha güzel yerlere getirecektir.

    lütfen çekinmeyiniz, kuralları okuduktan sonra düşüncelerinizi buraya aktarınız.
  • 13
    yazarların birbirlerine hitap ederken kullandıkları üsluplarının net olarak belirlenmiş saygı kuralları çerçevesinde moderasyon tarafından kontrol edilmesi gerektiğini düşünüyorum. saygı önemli. hepimizin yolu burada kesişmiş ve aynı amaç doğrultusunda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. klavye başında komiklik yapıp, sağa sola sallamak kimseye bir şey katmaz, bu ortama zarar verir sadece.

    yazarların başka bir yazarın hatalarını, kusurlarını ya da katılmadığı fikirlerini herkesin gözü önünde çirkin bir üslupla dile getirmesi bize yakışmıyor. uygun bir üslup kullanılması sözlük açısından daha iyi olacaktır. aksi girilerin katı kurallar çerçevesinde imha edilmesi taraftarıyım. ayrıca nick altından veya herhangi bir başlıktan sallamak yerine yazarın hali hatrı sorularak mesaj ile uyarmak sözlüğün samimiyetini ve kalitesini artıracaktır.

    bunların dışında niteliksiz entry maddesinde biraz değişiklikler yapılarak katı kuralların uygulanmasına devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. diğer sözlüklerin*** durumu ortada. saldı gitti ve şimdi hepsi ah nerede o eski bayramlar modunda. inanılmaz çirkinlikler, troll akımının önüne geçilememesi, sözlük formatının dışına çılması vs.. sorsan herkes özgürce istediğini yazıyor. yazsın tabi, herkes fikrini belirtsin ama belli kurallar dahilinde olsun.
  • 14
    hazır bu başlıkta kuralsız bir ortam varken dibine vuralım bakalım.*

    şimdi bahsedilen şey gerçekten büyük, devrim niteliğinde bir değişim. taslağı okudum, tekrar tekrar okuduğum yerler de oluyor tabi. şu an tüm yazarların hazır ola geçtiği bir an yaşıyoruz.

    galatasaray taraftarlığını yapmak, o ismi yanımızda taşımak o kadar kolay değil bir kere. bir ağırlığı var, hafife alınamayacak derecede. altyapısından store'una, twitter'ından sözlüğüne ne kadar profesyonel bir oluşum olduğumuzu göstermek, bu çerçeve içerisinde davranmak kolay değil, bunu en başta bu kulübe gerçekten değer veren insanların kabullenmesi gerekiyor.

    içinde bulunduğumuz bu sözlük de kulübün resmi yayın mercilerinden sonra en ciddi olması gereken oluşum bence. bu kapsamda uygun davranmamız gereken bir anayasa altında olmamız gerekmekte. kuralları, yaptırımları olan ve kalite ve düzen konusunda sürekliliği sağlayan bir metin dahilinde aksiyon almamız gerekmekte. ancak halihazırda internet dünyasında aktif halde olan sözlük formatındaki oluşumların kurallarına alışmış bu bünyelere sanki bazı açılardan ağır gelecek, alışılması zaman alacak maddeler içeren bir anayasayı tartışıyoruz şu an. ben burada aktif yazarlık yapanların büyük çoğunluğunun bir şeyler yazarken katkıda bulunmayı amaçladığını düşünüyorum. gerçekten emek harcıyorlar, düşünüyorlar, yazıyorlar, hoşlarına gitmiyor, başka kelime seçiyorlar tekrar yazıyorlar falan. yani buraya bir entry girerken ecel terleri döken bünyeler de var, tabi pek .iklemeyen insanlar da.

    bu değişimin yazdığı şeye önce kendisi değer vermeyen yazarları bir bir elemesini umuyorum öncelikle. bazı entrylere bakıyorsunuz, ne kadar laubali, ne kadar sinir bozucu ve düşünülmeden yazılmış anında anlıyorsunuz. bunların elemine edilmesi lazım. ancak formata uymayan entrylerin açıklandığı bölümde bakıyoruz ki, eğer her kurala uyan bir entry girmeye kalkarsak akademik bir makale yazıyormuşçasına uğraşmamız gerekiyor. kendimce tezat gördüğüm bazı yerler de var mesela;

    kendisinin transfer dedikodusu çıktığında hasta laziolu arkadaşlarıma** sormuştum "nedir usta bu kızanın olayı" diye? "çok kötü kaleci, boş kaleye oynasak daha iyi skor alacağımız bir sürü maç var" minvalinde bir yanıt almıştım. sonra lorik canayla takası gerçekleştiğinde kendisi bana teşekkür mesajı attı "lorik cana gibi bir savaşçıyı verdiniz tam lazioya göre bir adam yerine muslera'yı aldınız allah sabır versin kaarşim" şeklinde.

    mesela bu entry legal notunu almış. çünkü birçok kurala uyuyor. ama tanım göremedim ben burada mesela. bunun gibi birkaç örnek entry daha var. bu kuralların hepsinin uygulandığı bir entry girmek biraz sıkıntı yani.

    revize edilmesi gereken şeyler var. inşallah en uygun, kurunun yanında yaşın, gerçekten emek harcayanların da yanmadığı bir değişim yaşarız.
  • 15
    iyi olmuş, güzel olmuş da hukukçu, başlık standart ekibi, onay ekibi derken ota boka kullanıcı grubu oluşturmak gibi olmuş bir bölüm. o kadar abartmanın gereği yok bence. aramızdan birkaç arkadaşın hukukçu ekibinde olması iyidir. fakat onay ekibi falan fazla bence. 1. nesillere entry şikayet etme özelliği gibi çaylak onaylama özelliği de verilebilir. veya admin arkadaşlar kişi / kulüp / maç / sponsor ekleri gibi başlık düzenlemelerinin nasıl olacağıyla ilgili bir metin oluşturursa olay halledilebilir yani.

    şu anki durumu iyi gözüküyor özetle. ancak biraz daha üzerinde düşünülürse yüzyıllarca anayasamız olacak güzel bir metin hazırlanabilir. *
  • 16
    bu entrym 1 milyon 15 bin küsürüncü entry. istatistiklere bakıyorum toplam entry 837 binlerde. aradaki fark eğer silinmiş entry sayısına işaret ediyorsa bu gerçekten çok çok fazla. ya gerçekten de çok fazla niteliksiz entry yazılmış ya da moderatörlerimiz çok hassas davranmış.

    ek olarak da istatistiklerin her gece otomatik olarak güncellenmesi sağlanabilir, sağlanmalı da. sözlüğün diğer bir eğlence kaynağı karma'ların yanına sayısal değerlerin de konulması çok daha iyi olacaktır.
  • 17
    x kişisine galatasaray'a fayda vermeyen oyuncu demek niteliksiz entry'miş, çünkü öznel yargıymış. şimdi ben ali turan'a galatasaray'a fayda vermemiş oyuncudur desem öznel mi oluyor bu? 10000000000000000000 kişiden 9999999999999999999 kişinin aynı fikirde olduğu şeyi söylemek öznelliği geçmiştir artık.

    edit: okudukça daha da saçmalaşıyor. tahmini yasaklamak ne arkadaş ya!

    edit 2: dünyanın en iyi kalecisi başlığına "son 4 yıl için (bkz: iker casillas)" yazmak legal ve nesnelmiş. insan kendi içinde bu kadar çelişemez.

    edit 3: ben de evde kendi kendime yıl sonunda en iyi kaleci ödülü veriyorum. "bamforce dergisi ekibince son 5 yılda dünyanın en iyi kalecisi petr cech'tir." desem bok silinir o zaman. tabi bu söylediklerim mantıklı bir moderasyon ile ilgili. kurala falan hiç gerek yok, entry silerken anayasayı karıştırıp mı siliyorsunuz? kafanıza göre siliyorsunuz işte, gerek yok kurala falan.
  • 19
    öncelikle kuralların daha da arttırılmasına çok sevindim. diğer sözlüklerdeki kuralsızlıktan kaçan biri olarak gerçekten sevindiğimi belirtmeliyim.

    sözlüğe girdiğimden beri en dikkatimi çeken şeyler az da olsa troll vari olan entryler. misal herhangi bir futbolcunun başlığına yazmış adam "nefret ediyorum ediyorum bundan. oynadığı top değil. gitsin rakipte oynasın. onu o formayla görünce takımdan soğuyorum. aldığı para haram zıkkım olsun" gibi. öncelikle bu kanunen kin ve nefret suçu. böyle entryleri giren yazarların önce uyarılmasını eğer yine aynı tarz entryler giriyorsa güle güle denilmesi gerektiğini düşünüyorum. burası birilerine kin ve nefretin kusulacağı yer değil, olmamalıdır. eleştiri olur nedenlerinle birlikte eleştirirsin sayfalarca ama kin ve nefret olmaz.

    aklıma geldikçe yazmaya devam ederim nasılsa süremiz var daha.
  • 20
    dünyanın en iyi kalecisi ödülü 1987'den beri her yıl uluslararası futbol tarihi ve istatistikleri federasyonu (iffhs) oylarıyla dünyanın en çok göze çarpan kalecisine verilen ödül olduğuna göre ve iker casillas da son 4 yıldır bu ödülü aldığına göre sunulan bilgi nesnel, nesnel olduğu içinde legal. burada bir sıkıntı gözükmüyor.

    çok saçma kurallar, iğrenç kurallar demek yerine yanında öneri ve çözümler sunmak çok daha faydalı olabilir.
  • 21
    (bkz: başlıktaki entry'lere fiziksel referans içeriyor)

    yazar bir başlıkta kendi düşüncesini açıkladıktan, tanım girdikten, vb sonra o başlığa daha önce girdiği bir entry'i bakınız verdiği zaman o entry silinmesin. ama sadece ben demiştim diye yazarsa silinsin.

    örnek:

    daha önce bu futbolcu ile ilgili düşüncelerimi belirtmiştim. (bkz: #123435544)

    yeni sezonda bu futbolcu büyük değişim geçiriyor. en güzeli de ne yapması gerektiğini öğrenmiş......
  • 23
    galatasaray sözluge yakisan ve son derece medeni olan bir tartismadir. nacizane önerilerim icin;

    1. 60 karakterden uzun bkz verilmesinin yasaklanmasi dogru ama gbkz'lerin, cumle icerisinde vurgu yaparken kullanimasi gerekir. cok uzun entry'leri okurken okumayi kolaylastiriyor. örnegin ata sözleri, alinti sözler ya da yazarin altini cizmek istedigi* noktalari gbkz ile vurgulanabilir. örnek olarak bu entry icerisinde kullanacagim mesala.

    2. entry'lerin liste seklinde veya tek paragraf halinde yazilmasini son derece yanlis buluyorum. birincisi cirkin, ikincisi okuma zorlugu olusturuyor. örnegin;

    liste seklinde entry : (bkz: t a a r a b t/#1015630) ve (bkz: arda turan/#1015357) veya (bkz: sabri sarıoğlu/#1015242) *
    tek paragraf entry : bunun icin örnege gerek yok. ilkokuldan mezun olmus okumasini ve yazmasini bilen herkes, yazi icindeki konular degistiginde satir basi yapilmasi gerektigini bilir.

    3. imza niteligi tasiyan ve kimi yazarin kendisini belirtmek icin kullandigi isaretlerin yasaklanmasini rica ediyorum. örnegin, entry basina "*****" koymak ya da t a a r a b tadli yazar arkadasimizin yaptigi gibi hemen hemen her entry'i " :( " ile sonlandirmak.

    4. kendisinden önce yazilmis entry'lere, kendi entry'si icinde ima yoluyla dokundurma, ayar verme ve hatta hakarete varacak sekilde entry girilmesinin yasaklanmasi.

    örnegin emmanuel culio basligi altinda;

    entry1 : takimda kalmis olsa arda turan'dan daha faydali olacagina inandigim futbolcu.
    entry2 : arda ile culio'yu kiyaslayacak zekaya sahip futbol dehasi yazarlari tanimamizi saglamis futbolcu. ( kendisinden önce yazilan fikri begenmemis ve kendince ayar vermeye calismis yazar modelidir.)
    entry3 : gerizekali turnusoludur. ( yine birinci entry'i begenmemis bir yazarin hakaret iceren cevabi.)

    5. futbolcularin veya kisilerin eslerine, kizlarina ve manevi degerlerine istinaden yazilan entrylerin yasaklanmasi. gecen arkadaslarimizdan biri sabri sarioglu icin "parasi olmasa normalde yuzune bakmayacak karisi var"* tarzi bi entry girmisti. sanane kardesim? ya da bize ne? adamin ailevi hayati ve manevi degerleri bizi ilgilendirmez. hele esiyle iliskisi hic ilgilendirmez...

    6. yazarken bazi harflere basmayi unutup kelimeleri eksik yazabiliyoruz, bundan dogal bir sey yok ve duzeltilebilir. ancak noktalama isaretlerinden sonra bosluk birakmamak, turk dil kurumu yazim kurallarina göre %100 yanlistir. 1-2 unutursun ama butun bir entry'i o sekilde yazdiysan, bunun yazim kurallarina ve dolayisiyla sözluk kurallarina aykiri olmasi gerekir.

    7. oturum suresinin uzatilmasi gerekir. böylece uzun yazilar yazmaktan korkmayiz. cunku bir konu hakkinda yazi yazarken bazen arastirma yapmamiz gerekiyor ve bu esnada dalginliktan oturumumuzun kapandigini unutuyoruz. böylece yazdigimiz onca yazi bosa gitmis ve konudan sogumus oluyoruz.

    8. tek cumlelik entry'ler olmadigi surece yazarlarin sahsi fikirlerine de deger verilmesi ve niteliksiz entry olarak yaftalanmamasi gerekir. yazar olmaktaki amac, kamuoyu olusturmaktir. dolayisiyla öznellikten cikar.

    saygilar.
  • 24
    bu kadar kaliteli galatasaray sevdalısının aynı anda bulunduğu ve sosyal medyadaki en güzel sözlüğün, hele ki adı galatasaray ise kaliteden ödün vermesi beklenemez. popülarist olarak yazar alımı her daim açık olsa sözlükte şu an binlerce yazar olurdu ama kalite de yerlerde olurdu. bir yerde kalite olacaksa önce kurallar olmalı.

    farkında olarak ya da olmadan diğer galatasaray taraftarlarına yön verdiğimizi bizzat ben biliyor ve gözlemliyorum. bu kadar farklı yaş, meslek vs. yazarlar her daim galatasaray için zaman ve emek vermekte.

    belki bazıları yalnızca geyik yapmaya, ona buna sallamaya gelse de bir çok insanın bu sözlüğe ve galatasaray' ımıza emek verdiğini çok yakından biliyorum.

    galatasaray, başkanından, yöneticisine, futbolcusundan, taraftarına kadar her zaman kalitesiyle örnek olmuştur. bu elitlik başkaları tarafından kıskanılmış ve hep özenilmiştir.

    şimdi bütün sözlükler arasında uzak ara en kaliteli olan bu sözlüğün korunması ve gelişmesi açısından yapılacak olan her şeye, tüm bu kurallara sonuna kadar katılıyorum, üzerime düşecek tüm sorumluluğu kabul ediyorum ve uygun görülürse verilecek görevleri de seve seve kabul edeceğimi bu vesileyle belirtiyorum...
  • 25
    şimdi akademisyen kimliğimle konuşuyorum sözlük.
    1. anayasa yapıyoruz ve sözlük içinde imla hatası yakalaması için bir imla timi kuruyoruz kendi anayasamızın imlası ve yazım dili çok kötü.
    2. sözlükte yazılan entrylerin sorumluluğu eskiye nazaran yazarlara yüklenmiş. sorumluk sahibi olunması adına çok iyi bir adım olmuş.
    3. üyelik ve yazar olma koşulları madde ğ'ye göre sözlük moderasyonu hiç bir gerekçe göstermeksizin yazarlık ve üyeliği silebilirmiş. bu nasıl bir anayasa maddesi olabilir anlamadım. anayasalar da elbetteki cezalar olacaktır fakat verilecek cezanın hangi sebepten ötürü verileceği kesinlikle belirtilmelidir. böyle ben yaptım olduculuk çağ dışı bir zihniyetin uygulayabileceği bir olgudur. bu maddenin galatasaray ve galatasaray sözlük'e yakışmayacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın