• 14
    hazır bu başlıkta kuralsız bir ortam varken dibine vuralım bakalım.*

    şimdi bahsedilen şey gerçekten büyük, devrim niteliğinde bir değişim. taslağı okudum, tekrar tekrar okuduğum yerler de oluyor tabi. şu an tüm yazarların hazır ola geçtiği bir an yaşıyoruz.

    galatasaray taraftarlığını yapmak, o ismi yanımızda taşımak o kadar kolay değil bir kere. bir ağırlığı var, hafife alınamayacak derecede. altyapısından store'una, twitter'ından sözlüğüne ne kadar profesyonel bir oluşum olduğumuzu göstermek, bu çerçeve içerisinde davranmak kolay değil, bunu en başta bu kulübe gerçekten değer veren insanların kabullenmesi gerekiyor.

    içinde bulunduğumuz bu sözlük de kulübün resmi yayın mercilerinden sonra en ciddi olması gereken oluşum bence. bu kapsamda uygun davranmamız gereken bir anayasa altında olmamız gerekmekte. kuralları, yaptırımları olan ve kalite ve düzen konusunda sürekliliği sağlayan bir metin dahilinde aksiyon almamız gerekmekte. ancak halihazırda internet dünyasında aktif halde olan sözlük formatındaki oluşumların kurallarına alışmış bu bünyelere sanki bazı açılardan ağır gelecek, alışılması zaman alacak maddeler içeren bir anayasayı tartışıyoruz şu an. ben burada aktif yazarlık yapanların büyük çoğunluğunun bir şeyler yazarken katkıda bulunmayı amaçladığını düşünüyorum. gerçekten emek harcıyorlar, düşünüyorlar, yazıyorlar, hoşlarına gitmiyor, başka kelime seçiyorlar tekrar yazıyorlar falan. yani buraya bir entry girerken ecel terleri döken bünyeler de var, tabi pek .iklemeyen insanlar da.

    bu değişimin yazdığı şeye önce kendisi değer vermeyen yazarları bir bir elemesini umuyorum öncelikle. bazı entrylere bakıyorsunuz, ne kadar laubali, ne kadar sinir bozucu ve düşünülmeden yazılmış anında anlıyorsunuz. bunların elemine edilmesi lazım. ancak formata uymayan entrylerin açıklandığı bölümde bakıyoruz ki, eğer her kurala uyan bir entry girmeye kalkarsak akademik bir makale yazıyormuşçasına uğraşmamız gerekiyor. kendimce tezat gördüğüm bazı yerler de var mesela;

    kendisinin transfer dedikodusu çıktığında hasta laziolu arkadaşlarıma** sormuştum "nedir usta bu kızanın olayı" diye? "çok kötü kaleci, boş kaleye oynasak daha iyi skor alacağımız bir sürü maç var" minvalinde bir yanıt almıştım. sonra lorik canayla takası gerçekleştiğinde kendisi bana teşekkür mesajı attı "lorik cana gibi bir savaşçıyı verdiniz tam lazioya göre bir adam yerine muslera'yı aldınız allah sabır versin kaarşim" şeklinde.

    mesela bu entry legal notunu almış. çünkü birçok kurala uyuyor. ama tanım göremedim ben burada mesela. bunun gibi birkaç örnek entry daha var. bu kuralların hepsinin uygulandığı bir entry girmek biraz sıkıntı yani.

    revize edilmesi gereken şeyler var. inşallah en uygun, kurunun yanında yaşın, gerçekten emek harcayanların da yanmadığı bir değişim yaşarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın