resim
İrfan Can Kahveci
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:28
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 2104
    kariyer planlaması hakkında iki kere çok yanlış kararlar vermiş orta saha oyuncusu.

    hata bir, başakşehir ile sözleşme yenilemesinde yaptı. iyi futbolcusun, potansiyelin yüksek. kalkıp da başakşehir ile 2024'e kadar 5 sene sözleşme uzatman hata. ha sözleşmeyi yenileme demiyorum, elbette yenile. ama 5 sene de yapma, yap 3 sene elin rahatlasın. başakşehir bir proje takımıydı, tamam ancak bu sefer olası transferlerine kapıyı komple kapatmasan da çok zor açılacak şekilde bırakıyorsun.

    hata iki, fenerbahçe'ye gitmeyi kabul etmesi. yanlış olmasın, gitmeseydi demiyorum ya da biz alamadık diye de söylemiyorum bunu. fenerbahçe bu ülkenin en büyük ikinci camiası, seni istiyorsa kulübün ile anlaşmışsa gitmen kadar normal bir durum olamaz. ama hali hazırda orta saha rotasyonunda ozan tufan - luis gustavo - jose sosa - mert hakan yandaş - dimitrios pelkas ve hepsinden önemlisi mesut özil olan bir takım var. 4-2-3-1 oynadığını düşünürsek eğer 3 kişinin oynayacağı kadroya 7. alternatif olarak gidiyorsun. her maç tamamının değiştiğini düşünsen sana yine sıra gelmeyebilir. bak misal beşiktaş'a gitse (gerçi kadrosuna bakmadım durumunu bilmiyorum orta sahasının ama) olur, trabzonspor olur, avrupa'da kadroya girebileceği bir takım olsa olur. ama 3 kişinin oynadığı pozisyonda (ki ikisi sabit aslında * * geri kalan tek pozisyon için 5 kişi forma savaşına gireceksiniz) 7. alternatif olmak, hele hele önceki takımının gözbebeği iken, bana doğru bir kariyer hamlesi olarak gelmiyor.

    fenerbahçe için mantıklı, adamların kullanmak zorunda oldukları bir bütçe vardı ve bu riski aldılar. yarın öbür gün bir şekilde orta sahadan birisini satarsa seni değerlendirebilir, olmazsa da olmaz çünkü kaybedecekleri parayı zaten devir yapamayacakları için kullanamayacaklardı, sende harcadılar. ancak sen 2. kez böylesine bir kariyer hatasını nasıl yaptın, ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.

    ben kendisinin yerinde olsam böyle bir hamle yapmazdım. gerçi bekara boşanmak kolay derler, bilmiyorum. ama her anlamda bu iki yanlıştan bir doğru çıkmayacak gibi. hakkında hayırlısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın