• 7752
    ya amk canım çok sıkılıyo bu ülkenin, adaletin durumuna.

    bu gün duruşmam vardı. sıra bekliyorum. beklerken de boş boş durmıyım girip benden önceki duruşmaları izliyim dedim. hani çok acaip şeylerle karşılaşmıştım ama bu kadarıyla ilk defa karşı karşıya kaldım.

    bir sulh hukuk mahkemesi. davacı davasını açmış ve kazanmış. davalı da temyiz etmiş. fakat sonrasında temyizden vazgeçmiş. işte temyizden vazgeçmesiyle kararın kesinleşmesi lazım. fakat yargıtay bu vazgeçmeyi görmemiş. koskoca temyizden vazgeçmeyi görmemek dosyayı okumamak demek. tabi bununla bitse iyi. yargıtay davayı kabul eden mahkemenin kararını da sanki davayı kabul etmemiş gibi; davayı reddetmen yanlış, kabul etmen gerekirdi diye bozmuş.

    oha artık amk. bu kadar olmaz.

    hakim diyo ki ben napayım şimdi. dosya zaten usulen kesinleşmiş. bozmaya uysam bi türlü, uymasam bi türlü, adam gibi okuyun şunu diye kararı yargıtay'a göndersem bi türlü. hakim bi hafta sonraya duruşma günü verdi. ben bunun üzerine bi düşüneyim tekrar dedi. gerçekten vakit bulursam gidip izlicem duruşmayı bana uzak bi mahkeme olmasına rağmen.

    nedir abi bu durum. iyice çivisi çıktı memleketin. yazık. resmen yazık. liyakat işte bu sebeple önemli. ülkenin işini en iyi yapan hakimleri yargıtay'da olmalı. anayasa mahkemesi'nde olmalı. danıştay'da olmalı. en iyiler buysa vay halimize...

    lütfen ama lütfen bir şeyler düzelsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın