resim
Serdar Aziz
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 710
    2016 yaz transfer döneminde galatasaray'ımızın resmen bitirdiği ilk transferimiz.

    kesinlikle kötü bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum, faydası da olacaktır ama kendisi için 4,5 milyon euro + sercan + furkan + bilal'in verilmesini yanlış buluyorum.
    serdar aziz'in transferini mevcut koşullar dahilinde pahalı bir transfer olduğunu söyleyebiliriz. bilal kısa'nın gönderilmesini de büyük bir hata olduğunu düşünüyorum. bilal'in yerine gönderilmesi gereken oyuncu tarık çamdal, jem paul karacan veya umut bulut olmalıydı. bilal 2015-2016 sezonunda galatasaray'da oynadığı her maçta faydalı olmuş ve iyi performans göstermiş bir oyuncuydu. merkez orta sahada selçuk'a iyi bir alternatif ve/veya partner idi. emre çolak da gitti zaten, hamit'i ve jose'yi saymıyorum zaten. bu şartlarda bilal'in gönderilmesini doğru bulmuyorum.

    peki serdar aziz ihtiyacımız olan tipte bir stoper miydi?
    cevap: kesinlikle hayır !

    çünkü takımdaki stoperlerimiz 182-185 arasındaki boyları ve hava toplarındaki etkisizlikleri ile meşhurken, aynı tipte bir stoper daha almayı hem de 4,5 milyon euro ve bilal kısa'yı vererek satın almış olmayı en hafif tabir ile akılsızlık ve beceriksizlik olarak addediyorum.

    bu durum serdar aziz'in kötü oyuncu olduğu anlamına gelmez, ama 4,5 milyon euro da asla etmez. ayrıca bizim farklı tipte bir oyuncuya ihtiyacımız var. uzun boylu, güçlü bir fiziğe, agresif ve ürkütücü/yıldırıcı bir otun stiline sahip, ikili mücadele kazanma oranı yüksek bir stopere ihtiyacımız var. serdar'ın transferi bu açığı kapatmadı ve bu tipte bir oyuncuya halen ihtiyacımız var. ama bu tipte bir stoper daha alacak bütçemiz var mı?

    örnek : (bkz: syam ben youssef) şu anda caen'de oynuyor.
    üstelik de serdar aziz'den daha ucuza alabilme ihtimalimiz halen mevcut.

    edit: 2 milyon euro garanti ücret alacağı açıklandığında kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. serdar aziz bursa'da 700 bin euro garanti ücret alıyordu, bu adama 1.2 milyon teklif etsek hayır mı diyecekti? inanamıyorum, inanamıyorum...

    çok öfkeliyim, hem de çok. galatasaray hiç bu kadar kötü yönetilmemişti, galatasaray taraftarı hiç bu kadar çaresiz kalmamıştı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın