• 10134
    en büyük sıkıntısı forvet hattının yeteneksizliği olan takım. öyle ki burak ve umut kaç gol atarsa atsınlar eğer iyi bir takım olmak isteniyorsa böyle gitmez.

    bütün büyük takımlar kendinden zayıf rakiple oynarken topu rakip sahaya yıkarlar. bunu da sırtı dönük oynayabilen veya ayağı temiz hücum oyuncuları sayesinde yaparlar zira topun orada kalması için, soğukkanlı, pas alış-verişi yapabilen santrafor gerekir.

    bize baktığımızda takım her hücuma çıktığında umut veya burak'a atılan 10 topun 9 u geri dönüyor (takımın asıl düşüşü de drogbanın fiziğinin artık bu durumu kaldıramaması sonrası) bu da tam ileri çıkmaya çalışan orta saha ve defans hattının ters yakalanmasına sebep oluyor. selçuk'un formsuzluğunun asıl sebebi bu. ilk sezonda elmander ve necati gibi bu oyunu harika oynayan futbolcularla selçuk da harika oynamıştı. çünkü oyun kurmak için zamanı oluyordu. şimdi düşünün savunma ve orta saha hattı topla ileri çıkmaya çalışıyosunuz ve hücum oyuncunuzun ayağına değen ilk top rakibe geçtiği için takım halinde eski pozisyona dönmeye çalışıyosunuz. bu durum şunu doğurur. asla sağlam bir savunma kurgunuz olamaz ve elinizde maç sonu istatistiğinde çok koşmuş ama bişey üretememiş bir takım olur. yani galatasaray'ın asıl sıkıntısı bu durum. ceyhun, yekta veya selçuk orada kim oynarsa oynasın bu sebeple etkisiz görünür. drogba bu yüzden çok kötü oynasa bile doksan dk oynuyodu. ama fiziği artık hiç kaldırmayınca takım da tamamen dağıldı. bu sistem problemi de melo ve sneijder gibi oyun zekası ve yaratıcılığı yüksek oyuncuların parlamasını sağlar. çünkü topu sahada gezdiremeyen bir takımınız varsa ekstra iş yapan oyuncuya ihtiyaç duyarsınız. sonuçta bence mancini veya terim'in olması bu sezon için bişeyi değiştirmezdi. böyle bir takımın kapanan küçük takımlara karşı başarılı olma şansı çok az. özellikle deplasmanda taraftar desteğin olmadan ne olduğu ortada.

    yeni sezonda ilk çözülmesi gereken problem bu bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın