• 62
    sözlükte aktif olarak yazmama engel olmuş, beni buradan alabildiğine soğutmuş kültür. iyi tanım.

    biraz açayım. 2009'un sonlarıydı sözlüğe üye olup bir şeyler yazmaya başladığımda. tam da bu "liseli ergen" furyasının patladığı döemlerde bir "liseli" olarak onlie olup kendimce bir şeyler yazmaya çalışıyordum burada. fiilen liseli olduğum ve o dönemin popüler goygoyunun liseliler üzerinden döndüğünü yakından takip edip bildiğim için fikri anlamda çok şey yazmamaya gayret ettim. küçümsenirim dedim, hakaret alırım, alay ederler benle filan dedim. bilgi paylaşmaya çalıştım daha çok. "2-2 olan maç", "haftalar sonra galip gelmiş olan takım", "kart sınırında olan oyuncu" gibi gibi. yaptığım yorumlarsa genelde olumlu, ister istemez popülist oldu. "maaşallahı olan oyuncumuz", "bilezik gibi geçiren aslan parçası", "aq çubuklu tosunu" tarzında.

    sonra günlerden bir gün. "sabah"leyin gazetede okuduğum haberi burda bi paylaşayım, bi de ufak düşüncemi belirteyim dedim. gerisi. gerisi işte bol bol nick altı, birçok mesaj falan filan. belki hatalıydım bilmiyorum. belki çok yanlış şeyler düşünüp yanlış aksettirmiştim. cidden bilmiyorum. ama karşılaştığım tablo pek güzel değildi.

    kendi kendimi sözlükten dışladım. sözlüğe girmedim, trip attım buraya. o sırada nice zirveler yapıldı, çok insan buradan tanışıp arkadaş oldu. arkadaşlığını dostluğa dönüştürenler çoğunluktaydı bunlardan. ben çekindim. nası olsa liseliydim aq. iki cümlelik yorumumu siklemeyen adamlar, gerçi çoğunu tenzih ediyorum o anki düşüncem oydu, beni aralarına almazlardı herhalde.

    şimdi twitter'da filan görüyorum. o "altın nesil yazarlar"ın hemen hemen hepsini takip ediyorum. içlerinden beni bir tane bile tanıyan yok ama aq. ulan gs dergisi'ne bile çıktı allahsızlar. neyse. tabii onlar da bıraktılar bir süre sonra burayı, baktılar üç beş trollün taşağına kurban gidecekler, terk ettiler burayı. sonra bi "devrim" lafı çıktı, olmadı.

    burası hikaye kısmıydı. ama esas olan şu. galatasaray'a dair güzel ve seviyeli bir tartışma ortamından beni uzaklaştıran şey, işte bu kültür. buradaki insanlarla tanışamayıp sağda solda goygoy döndüremiyorsam, bu kültür yüzünden.

    velhasılı, içinizde bilendiğim çok insan var. işte onlar için geri döndüm. nick altlarında görüşürüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın