• 37
    sözlükte kimsenin siyasi fikirleri yüzünden uçurulduğunu görmedim. genelde saygısızlık ve hakaret neden oluyor buna. galatasaray sözlük yazarı adı üzerinde yazardır. bugün hurriyet gibi bir gazetenin spor sayfasında bilgin gökberk çarşaf çarşaf siyaset yazmak zorunda kalıyorsa (ki adamın kovulmadığı yer kalmadı), galatasaray sözlük yazarı da aynı özgürlüğe sahip olmalıdır. sahiptir de. bugün nasıl bir 3-5-2 konuşurken bile konu sadece sistem konusuna çapa atamıyor ve oyuncunun karakterinden ülkenin havasının nem oranına sahanın denizden yüksekliğine kadar analizlere genişliyor, bu ülkede sadece siyasete dokunmadan yaşamak mümkün olmuyor. öyle bir ülke ki bu: bünyesinde spor bakanlığı var, federasyonu siyasi erk tarafından atananıyor, hele hele şike gibi konularının kavşak açmaya bile tenezzül eden başbakan tarafından ele alınması gayet normal karşılanıyor, hatta onu bunu bırakın fener taraftarı mesut yılmaz'ı istemiyor, tayyip'e adam gibi adam diyor ancak eleştirilmesi rıdvan tarafından -sebebi ne olursa olsun- bir şekilde muhalefet başlayınca "spora siyaset girmesin" diye ayıplanıyor. bırakın da bu sözlüğün yazarları da 2-3 kelam edebilsin. bana sorarsanız bu sporun nefs-i müdafaasıdır. sporumuz ne zaman ki siyasetten arınır o zaman biz de spor konuşmaya devam ederiz. bizler burada bir kamu görevi yapıyoruz.

    konuştuklarımız memleketin aynası.

    ülkemiz tarihinin belki de en önemli yıllarını yaşarken, yazarlardan yapay bir şekilde kendilerini soyutlamaları ve adeta nepal'daki katmandu'daki rahipler gibi bir otokontrolle (otosansür?) sadece spor ve galatasaray konuşmalarını istemek bence en hafif anlamda haksızlıktır. bu konudaki en güzel örnek de çanakkale savaşında ölen galatasaraylı öğrenciler ve sporculardır. teşbihte hata olmaz ama emin olun kurtuluş savaşı bugün yaşansaydı o zaman da düşmanla işbirlik halinde olmuş gazeteciler bugün de halkı olabildiğince apolitize etmeye çalışırlar ve vatan müdafaasını siyaset olarak göstermeye çalışırlardı. aslında siyasettir tabi. peki bizim siyaset algımız nedir?

    arkadaşlar siyaset kelimesi bize pisliği ifade eder. zihnimizdeki siyaset çamurdur, rüşvettir vs. ancak siyasetin pislik olmasının sebebi siyasetin kendisinden değil siyasetçilerden kaynaklanmaktadır. galatasaray sözlük ve siyaset diye okuyunca başlığı, insan doğal olarak muhafazakarlaşıyor. siyaset pis evet. çünkü temiz insanlar siyasetle uğraşmıyorlar. neden? çünkü öyle isteniyor. siyasetin güzel birşey olması zeki ve vatansever insanların katılımıyla mümkündür. belki de o zaman siyaset gerçekten kelime anlamını ifade eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın