• 158
    sezonun ilk resmi düdüğüyle birlikte özlemimizi bitiren maç olacaktır. sanırım maçın önemini anlayamayan bir tek ben değilim okuduklarımdan yola cıkarak. bu maç benim için ligler baslamadan önce eksikliklerimizi, artı yönlerimizi görebilceğimiz güzel bir hazırlık maçından öte bir anlam taşımıyor. gelelim maça;
    beklediğim 11: muslera, ebuoe, semih, dany, hakan balta, hamit, selçuk, emre, amrabat, elmander, umut (engin'in bir sakatlığı vardı eger oynayabilcek durumda ise amrabat yerine engin oynayacaktır.) fatih terimin geçen seneki kadroyu zorunda kalmadıkça değiştireceğini düşünmüyorum umut dışında. melo ve ujfa olmadığı için yerlerine hamit ve dany'i beklemek hata olmaz.
    fenerbahçe'den başlayacak olursak; bu maç onlar için çok önemli her gs maçında olduğu gibi sezonu tamamen bizim üzerimizden kurdukları için gs'ı yenelim gerisi önemli değil mottosundan yola çıkacaklardır, cünkü bu hep böyle oldu. galip gelirlerse o ufak beyinleri ile geçen seneki kupanın hesabını kapattıklarını falan sanıcaklar.
    fenerbahçenin artıları; geçen sene olduğu gibi stoch, alex, kuyt(bu sene gelmesiyle geçen seneki sow'un yerine düşünebiliriz) hücüm anlamında birşeyler üretmeye çalışacaklar. ama yine geçen seneden yola cıkacak olursak bu ileri hattın bu kadar gol pozisyonuna girebilmesinde en büyük etken bana göre emre ve alex'idi. alex'in kendinden birşey kaybettiğini söyleyemem alex her zaman alex ama emre'nin orda olmaması alex'in ve bütün fenerbahce hücüm hattını etkileyecektir. mehmet topal'da oynasa, selçuk şahin'de oynasa defans ile hücüm arasındaki baglantıyı saglamak oldukça güç olucak, hazırlık maçlarında gördüğümüz üzere bu işi alex yeri geldiğinde kuyt yönlendirmeye calıstı ve hücüm da bir kişi eksik kaldılar. defans da ise egemen, serdar, hasan ali, özellikle bekir bizim hücümcularımızla baş edebilcek hatta abartıyorum süper lig de iyi organize olan iki sağlam top yapabilen hücümculara oynadıkça bu defansın ne kadar hata yapabilceğini beraber görüceğiz. mehmet topal ve selçuk şahin bu defansın önünde topla oynamasını beklediğimiz futbolcular ve ben fatih terim'in bu iki oyuncuya hatta bütün fb savunmasına sağlam pres yaptıracağını topun 2. 3. bölgeye geliceğine izin vermiyceğini düşünüyorum. saten gecen sene uyguladığımız baskıyı uygulayabilirsek bu sadece bizim için değil sezon içerisndeki fb'nin her rakibi için geçerli fenerbahcenin topu cıkarabilceğini düşünmüyorum.( vaslui maçında yenilen gol buna güzel bir örnek) çekinmemiz gereken bence tek şey fenerbahce balı olmalı. galatasarayımız ise,
    kalede muslera bildiğimiz muslera, dany ile olan uyumu yakalamış olmalı diye düşünüyorum. aynı zamanda dany'nin takım ile uyumu da bu maçla birlikte gözlemlememiz gereken durumlardan bir tanesi. orta sahada melo'nun yerinde oynayacak hamit veya engin cok kilit bir rol üstlenicekler bana göre maçta. burda sorun yaşamassak ben maçı domine ederek rahat bir şekilde kazanabilceğimizi düşünüyorum. amrabat oynamazsa yine kanatlardan durumundan fakir konumda olucaz. eboue'nin ileri cıkısları kanatlarda önemli etken olur. olası amrabat oynama ihtimalinde karşısında hasan ali de olsa orhan şam'da olsa rahat oraları otobana cevirebilcek durumda. umut ve elmander ileride fenerbahce'yi yazarken de dediğim gibi o istenilen presi uyguladıklarında yerden havadan fenerbahce defansına üstünlük kuracaktır.
    dediğim gibi dikkat etmemiz gereken bana göre iki şey var; fenerbahce balı ve melo'nun yerine oynayan baglantıyı kurucak hamit veya engin.
    sezonun ilk resmi son düdüğünde, ilk kupasında bizim adımızın yazması dileğiyle..
App Store'dan indirin Google Play'den alın