• 376
    yaprak kıpırdamıyor. boey satışıyla eş zamanlı en azından 1 transfer açıklanmalıydı. son saniyeye bırakmanın işi, bizim açımızdan nasıl sonuçlar verdiği geçen transfer sezonundan belli. zaten takım eksiklikler yüzünden futbol olarak iyi değildi şimdi de elindeki en iyi oyunculardan birini satarak 2. devreye giriyorsun. bunlar olur yani eksiklikleri gidermek için para eden oyuncular elden çıkarılır ama bunun planı önceden yapıldığı için eksiklikleri bir bir giderirsin. zaman iyice daraldı hiçbir hareketlilik yok. yapamıyorsanız bırakın yapan gelsin.
  • 377
    elden çıkarma imkanımız varsa hazır teklifler olduğu da konuşulurken zaha, ziyech, ndombele, sergio*, tete* gönderilmeli. açıp tek tek bakmadım ama sanırım 20m€ civarı maaş bütçesinden kurtuluruz.

    yarım sezon bitti şu isimlerden birinden bile düzenli bi’ oyun içi katkısı alamadık.
    zaha istatistik kağıdına bakınca fena durmasa da oyun içi istikrarı maalesef hiç yok. karşısındaki düşük seviye anadolu takımlarına bile diş geçiremez halde vücudu gitmiyor.
    ziyech yine yürüyerek oynamaya çalışan ahı gitmiş vahı kalmış eskinin yıldızı fakat burnu hala havalarda. onana’nın fahiş hataları olmasa yarım sezonda verdiği katkı sıfır (0).
    ndombele almış olmak için transferin son günü alındı. koşmaya mecali yok adamın. deli gibi kilo fazlası var ve geldiğinden beri ilerleme yok maaşı fazla. sizi sıksa da dombili muhabbetini sonuna kadar hak ediyor.
    tete fırsat dedik, bir iki olacak gibi oldu, oynatılmadığında ben hocaya sitem ettim ama hoca haklıymış. yıllık 3.5m€ alıp bu halde verimsiz olamazsın burada. barış’ın kerem’in ne suçu var az buçuk paralara oynuyorlar üstüne bi’ dünya eleştiriyoruz adamları.
    bu isimlere ek olarak halil’i bir yerlere iteleyip erencan’ı kadroya katabilirsek çok güzel iş yapmış oluruz.

    tabi eksiklerimiz varken bir de kadroyu böyle daraltmak, rotasyonları tamamlamak ne kadar mümkün olur bilmiyorum ama kadroya yazacak 4-5 tane asker adam lazım bize. illa yerlerine yeni yıldızlar bakmaya gerek yok. hızlı hareket etmeliyiz.

    nando- transfer sağbek - davinson(nelsson)- apo - transfer sol bek - thor - orta saha - kerem - mertens(u: son dönemde performansı yükselse de yerine uzun vadeli yatırım yapmalıyız geç bile kalındı) - barış - icardi

    apo, kerem, barış üç yerliyi doldurur.

    rotasyonları; günay, kaan, bakambu, berkan, eyüp, dayı*, sol kanat, sağ kanat, erencan*

    yazın o kadar kötü planlama yapıldı ki kadroyu oturtamıyoruz resmen. eksik olan hiçbir bölgeyi kapatmadan yeni yeni yaralar açmışız kendimize.
  • 378
    saçma sapan ilerleyen dönemdir. mevcut kadroya 8 ve 10 numara katkısı beklerken, eldeki iki bekten de olduk. hadi bekler gitti diyelim, daha gitmeden önce yerlerini doldurman lazım. zira adamların gideceği belliymiş. bu konuda hızlı aksiyon almak lazımdı. şu işi fener yapıyorsa sen de yapabilirsin. fakat çingene pazarlığı sonucu yine kronikleşmiş kadroyu zamanında kuramama sıkıntısını yaşıyoruz.

    şu an sol bek kazımcan, sağ bek ali turap. başka söz yok. barış'ı arkaya çeksek ilerideki hücum gücümüz azalıyor. ne desek az yönetime gerçekten.
  • 379
    sacha boey gibi önemli bir parçayı sattığımız dönem.

    ziyech'in al shabab ile anlaştığı haberleri var. tete gönderilmek isteniyor ve kendisine bu bildirilmiş. barış alper yılmaz'a teklifler var. angelino oynatılmıyor ve gönderilmek isteniyor. keza gönderilmek istenenler arasına ndombele de var ve rennes'e kiralanması gündemde. yani yolcu çok ama gelen yok.

    hayırdır, şampiyonluktan vaz mı geçildi? 1 tane bile transfer bitmiş değil, ocak ayının sonuna geldik. rakip takım adam göndermeyi geçtik, önemli mevkilerinin boşluklarını dolduruyor ve kadroda boş alan bırakmıyor.

    böyle giderse şampiyon falan olamaz bu takım.
  • 380
    mükemmel bir belirsizliğin olduğu sezon. gerçi koca 2023 yazında kadronun oyun gücünü yükseltmesine yardımcı olacak transferleri yapamayan bir yönetimden ne beklenmeli, burası da farklı bir tartışma konusu. takımın maaş yükünü tavana çıkarıp oyun gücüne ekleme yapamadıktan sonra bir de takımın torreira'yla birlikte en önemli dinamosunu kaybettik 28 ocak 2024 tarihi itibariyle. transfer işi iki bacaklı bir süreç aslında. bayern'den alınan para yani oyuncunun gönderilmesi ekonomik olarak ve sürecin yönetilmesi olarak inanılmaz derecede başarılı. belki de hem bizim hem de türk futbol tarihinin en başarılı işi. bu işten emeği geçen herkese de bir taraftar olarak teşekkürlerimi sunuyorum.

    işin diğeri bacağı da bu parayla ne yapılacağı. burası ise an itibariyle koca bir karadelik. transfer edememe konusu gerçi sadece bu yönetimin başarısız olduğu bir özellik değil. 31 yaşındayım, bu transfer etme işini çok iyi yapabilen bir yönetim göremedim. bu yönetimin öne çıkan özelliği ise tarihimizin en iyi ve en karlı satış işini yapmış olmaları. yazınki beklentiler ve yazın takımımızın eksiklik çektiği pozisyonlar hala devam ediyor. 1 haftada tüm eksikler kapanır mı, bilemiyorum açıkçası. 2023 yazı yaşananlardan ötürü bir taraftar olarak huzursuzluk ve rahatsızlık hissediyorum ben. ancak herkes hatalarından ders alabilir ve doğruyu bulabilir. burada inşallah bu sefer doğru hamleleri yapabiliriz ve bu hamleler bizi lig şampiyonluğuna götürebilir. şampiyonlar ligine gitmek, orada kendini gösterebilmek maddi ve manevi anlamda çok değerli.

    okan hoca çok değerli ve gollum gibi kıymetlimis diye geziyorum. bizimle birlikte olması büyük bir şans ve elindeki eksiklere rağmen bir kere şikayet etmeyerek gemiyi kıyıya çıkarmaya çalışıyor. elindekiyle de en iyisini yapacağına ve özellikle kapanan takımlara karşı oyununu güçlendireceğine inanıyorum. ancak yönetiminde hocanın eline iyi ve hazır malzemeler vermeli, vermek zorunda. sürekli düşeş atacak diye bir şey yok okan hoca, ondan bunu da beklemek haksızlık.
  • 381
    boey ve angelino gitti, ndombeleyi de gonderip minimum 2 oyuncu almamiz sart. bir sol bek ve bir dinamik 8-10 numara almaliyiz. bir de sag bek alabilirsek ben fitim. tete'yi, ziyech'i oyle hemen elden cikarmak buyuk hata olur. takim dinamigini sagladiktan sonra ki bu dinamigin temeli 8-10 numara koordinesine bagli su anki oynadigimiz oyunda. bunu sagladigimiz zaman tete ve ziyech'ten daha fazla yarar saglariz. piyasasini oldurmeye gerek yok bunlar bizim topcularimiz ve hatiri sayilir bir pazarlari var dunyada. biraz akliselimle hareket etmek lazim. yoneticilerden beklentim bu 2 mevkiye bir an evvel scout transferini yapilsin, karakter analizini de ihmal etmeyelim. takima uyum saglayacak ve takima nese katacak dinamik isimler bekliyoruz. takimdasligimiz gayet iyi, enerjisi yuksek isimlerle coskulu futbolumuza tekrardan kavusabiliriz. taraftarimiz da yangin yapmasaniz destek olsun lutfen. her yerde guclu olmaliyiz!
  • 383
    avrupa ligi için maksimum üç değişiklik yapabileceğimiz dönem. iki bek ve bir orta saha transferi ile bu hakkımızı dolduruyoruz.o yüzden ziyech,tete vs o gitsin bu gitsin derken bu kuralı göz önünde bulundurmamız gerekiyor.açıkcası lig çok önemli ama son 16 kaldığımız noktada hayal kurabilecek bir durumda olabiliriz, transfer yaparken ligden ziyade avrupa transfer tahtasının kapandığı günü referans almalıyız.
  • 384
    yönetimin önünde çok kritik bir haftalık süreç bulunmakta. bu transfer döneminden iyi şekilde boey' in satışını avantaja çevirerek kapatırlarsa, okan hoca gerekeni yapacak ve hem ligde hem de avrupa da takım başarıyı yakalayacaktır. ancak ite kaka gittiğimiz bu haftalarda, bir de üzerine hem satışla hem de sakatlıkla kaybettiğimiz oyuncular yerine ciddi katkı verecek oyuncular alamazlarsa başarısızlığın sorumlusu da kendileri olacaktır.
  • 387
    umarım barış alper ve kaan ayhan"ın performansları okan hocayı rehavete sürüklememiştir. anjelinho durumu geldi geleli belli.
    bize aylardır bir sol bek ve torreria'nın yanına adam lazım. artık boey yerine de lazım... transfer sezonu açılır açılmaz imzaları attırmak lazımdı. hatta önceden anlaşılıp özel idmanları yaptırılmalıydı. şimdi gelecek olan varsa da yok takıma alışsın yok form tutsun diye bekleyeceğiz.
    yine de içim rahat. vardır hocanın ve erden başkanın bir bildiği.
  • 391
    sanırım yönetim de, teknik ekip de uefa ligini biz taraftarlar kadar pek umursamıyor. öncelik olarak şampiyon olup cl'ye play-off aşamasından direk katılım bileti hedefleniyor. bu sayede hem sezonu biraz daha geç açacağız, hem de transfer için biraz daha süremiz olacak yaz döneminde. hal böyle olunca, bu ara transfer döneminde yapılacak olan transferlerin önceliği lig olmuş oluyor. üstelik boey gibi getiri ihtimali en yüksek olan oyuncumuzu ara transferde sattık. gelen paranın yarısı bankalar birliğine borç ödemesi olarak gidecek. bonus maddelerinden elde edilecek kazanımlar ise yaz doneminde gerçekleşecek sanırım. yazın nakde dönüşebilecek oyuncular olarak ise elimizde en iyi ihtimalle barış ve nelsson kalacak. tete ve ziyech'in ara transferdeki durumları belirsiz olduğu için ne şimdiye ne de yaz transfer dönemine koymadim onları. biliyoruz ki yazın euro 2024 var ve hiç bir kulüp oyuncu alış verisinde aceleci davranmak istemeyecektir yaz döneminde.

    tüm bu parçaları birleştirdiğimde ise aklımda oluşan tek düşünce, uefa'ya liste bildirim tarihi sonuna kadar bekleyeceğiz ve takımların gözden çıkarmayı düşündüğü kalbur üstü oyunculara, zorunlu satın alma opsiyonu ile kiralık olarak talip olacağız. bu sayede yaz donemi transfer işinin önemli bir kısmını da bu ara transfer döneminde yapmış olacağız. cephane (para) kısıtlı, niyet (hep cl' de olma) başka.
  • 393
    transfer açlığını sürekli eleştiren biri olmama rağmen bu zamana kadarki sessizliğin canımı sıktığı dönem. kıran kırana bir şampiyonluk mücadelesi verilirken kaç haftadır mecburen aynı oyuncuları farklı bölgelerde değerlendirerek ite kaka devam ediyoruz. yazın yapılan hataların hepsini telafi etmek imkansız ama eksikler bu kadar barizken en azından sol bek sorununu çoktan çözmemiz gerekirdi. seçim önceleri genelde nakit akışında problemler olur. bu sefer o da çözüldü ama daha da büyük güç kaybettik. umarım bu hafta içerisinde aklı başında hamleler yaparız. aksi durumda allah korusun ilk puan kaybında tatlar kaçar.
  • 395
    fenerbahçe her eksik noktasını bir şekilde doldurmaya devam ediyor. kadronun güç ve potansiyeli bizim takım kadar üst düzeyde olmasa da ligde diğer takımlara fark koyma konusunda hayli yeterli. üstelik kadro derinliği bizden de yukarıda.

    bizim eksik noktalarımız sene başından beri hiç değişmedi, üstüne boey ayrıldı. ancak şimdiye kadar durumu kotardık. hiç transfer yapılmasa da anlarım. iyi kötü idare edecek bir takım var. şampiyonluğu bir takım kaybedecek illaki. fener yarınlar yokmuşçasına tüm seçenekleri zorluyor. bizim takım biraz daha uzun vadeli hareket ediyor gibi geliyor ve bence de mantıklı olan bu. 4 aylığına aldığın oyuncu direk katkı verecek ve seviyeyi yükseltecek oyuncu olmalı. bence bunun için sadece sol bek pozisyonuna takviye gerekebilir. diğer takviyeler sene sonuna da bırakılabilir.
  • 397
    yazın 150 tane transfer yapıldı. kimlik yaşlarının toplamı isa'nın doğumunu görecek futbolcular yüksek maaşlara alındı ancak bu takım yine geçen seneki topçularının ayağına bakıyor. bu takıma parayı da yine zamanında 3 kuruşa alınıp 1 kuruş maaş ile top oynayan, genç, azimli, kariyerinde adım atma motivasyonu olan futbolcudan kazandın.

    yine gidip yaşlı, para dışında motivasyonu olmayan adamların peşinde koşmak yerine motive, genç, fiziki kapasitesi yüksek, ihtiyaç olan bölgelere ivedilikle transfer yapılması gerekiyor. sol bek + sağ bek + yaratıcı/on numara orta saha. daha ne kadar hocanın sırtında yük olacaksınız? para da geldi. lütfen saçma sapan adamları alıp şov yapmak yerine hocanın istediği adamları alın artık.
  • 398
    şimdilik bizim açımızdan yolunda giden dönem. boey'den 20 milyon euro beklerken daha fazlasını aldık. bir de berkan geri döndü işte. boey'den gelen parayı harcamamak panik transferleriyle o parayı harcamaktan her türlü iyidir diye düşünüyorum. galatasaray'ın transfer için 1 haftadan az süresi var ama hala var. umarım bir planımız vardır. eğer planımız yoksa o parayı geçmişte olduğu gibi sırf taraftar istiyor diye birilerine gömersek üzülürüm. şu andaki hareketsizlik hareketlilikten daha iyi geliyor bana. tabi bu hareketsiz kalalım demek değil. sadece iyi düşünelim demek.

    net olan bazı şeyler de var. takımın sol beki, sağ beki şu anda yok. merkez orta saha ve 10 numaradaki eksiklik daha opsiyonel şu an. öncelik sağ bek ve sol bek olmalı. alacağımız adam kesinlikle boey'den iyi olmayacak. sol bekimize de boey muadili bir adam gelmeyecek. beklentiyi düşürmekte fayda var. çünkü boey bir bayern ilk 11 oyuncusu artık. kimse iki tane bayern oyuncusu almamızı beklemesin. yaz transfer döneminde daha kalıcı çözümler bulunabilir diye düşünüyorum. bu yüzden boey'den gelen parayla, eğer bir altın fırsat yoksa mümkünse kiralık oyunculara yönelmekte fayda var. hata payını da düşürmüş oluruz.

    takım kurmak, iskelet kurmak zor iş. 1 milyar euro harcayıp hala iskelet kuramayan takımlar var, bakınız chelsea. bu takımın iskeleti hala sağlam ama 23-24 yaz transfer döneminde bazı hatalar yaptık, bazı eksiklikleri gideremedik. hala da oradayız. ve hala da iyi bir takımımız var. okan hoca eksik yerlere yama yapmakta çok mahir. bu takıma transfer yapılacaktır ama gerçekten paniğe gerek yok. 1 hafta içinde oluşacak gelişmeleri takip edelim. inşallah hayırlı gelişmeler olur.
  • 399
    10 numara zaten senelerdir yok. hala bulamıyoruz. pek bulacağa da benzemiyoruz.

    sol beki bir türlü bulamadık nagatomodan sonra. hiç kimseyi beğenmeyen taraftarımızın da sayesinde bulamayız da.

    tek sağ bekle 22 lig, 12 şampiyonlar ligi ve 1 kupa maçı oynadık. onu da sattık. yedek sağ bekimizi de bize günahını bile vermeyen başakşehir'e verdik.

    icardi sakat, bakambu afrika'da. forvet yok. sahada başı kesik tavuk gibi dolaşan halil dervişoğlu'ndan medet umduk. forvet de alamıyoruz nedense.

    galatasaray gibi 3 kulvarda hem de üst düzeyde top oynayan takımların hazır bekleyen orijinal en az 5 stoperi olmalıdır. mümkünse 6. orada da eksiğiz. abdülkerim sakat, nelsson'a ve sanchez'e bir şey olsa kaan ayhan'ın yanında kim oynar onu da bilmiyorum.

    muslera 38 oldu. bırak yerine kaleci bulmayı yedek bile bulamıyoruz. içerdeki fenerbahçe şampiyonluk maçına günay ile çıkma ihtimali bile uykularımı kaçırıyor.

    ziyech, kerem, zaha, barış alper, tete hatta dervişoğlu. hepsi açık oyuncular. neden bu kalabalık?
    ben şahsım adına bu bakışımsız transfer tercihlerinden ve baştan sona çalakalem kadro mühendisliğinden bıktım usandım.
    yine de bu yetersizliklere rağmen galatasaray'ın şampiyon olması ve hep zirveye oynaması asaletinden olsa gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın