• 351
    çoğu zaman yaptığımız gibi yine son günü beklediğimiz dönemdir.
    allah korusun bu süreç içerisinde 2 maçta puan kaybı yaşasak ne olacaktı?
    geç kaldık ve hala kalıyoruz.
    3 kritik pozisyonda 5 aydır açığımız var, transfer penceresi açılır açılmaz yapmamız gereken takviyelerdi bunlar.
    büyük ihtimal ilk transfer bu ayın son günü gelir, devamı ise yine fırsat kovalama süreci.
  • 353
    sağ bek, sol bek ve orta saha eklemesi yapılması gereken transfer dönemi. bakkal hesabı yaparsak boey’i 30’a sattık, 15’i kasaya kalıyor*. tete’yi 5’e satsak 2,5 kasaya kalır. toplam 17,5 milyon euro eksikleri gidermeye yeter.

    önümüzdeki sezon 12’ye düşecek yabancı sınırı da hesaba katılırsa bu 3 transferden birinin yerli olması daha mantıklı olacaktır. rıdvan yılmaz mantıksız durmuyor. 4 milyon euro civarına anlaşacağımızı düşünüyorum. sağ beke ise kesinlikle listenin en başındaki ismi almamız lâzım. boey’den eksilecek olan oyun gücünü deneme transferlere tolore edemeyiz. fransa’dan potansiyelli ve istikrarlı genç bir beke 8-10 milyon eurolar verilebilir. boey sonrası oyuncu ikna etmede elimiz güçlenecektir. iyi bir fişek kardeşimizi ekleyebilirsek gayet güzel olur. orta saha içinse yabancı sınırından dolayı ndombele’den çıkmak gerekiyor. diğer ihtimal ise sergio’nun sözleşmesinin dondurulması. buraya da no-name, 24-27 yaş arası, pasör ve hareketli bir oyuncu eklemesiyle taşlar tamamen yerine oturacaktır. yine scout önerisiyle 5-7 milyon euro arası bir transferle orta sahayı hallederek bu bölgeyi kotarabiliriz.

    tete’nin ayrılışıyla sağ önde bir boşluk doğabilir. ancak bu boşluğu hoca içeriden halleder. ziyech, barış alper ve bakambu’yu sağ önde kullanabilir. hele bakambu ters ayaklı kanat forvet rolünü oynayabilir. hoca bu role oyuncuyu adapte eder. zaten kısa süreli de olsa kanatlarda kullanıyordu. neticede tete ayrılırsa sağ öndeki eksikliği içeriden giderebiliriz.

    özetle boey satışından gelecek parayla çok rahat eksiklikleri giderebiliriz. rıdvan, assignon ve no-name orta sahayla bu takım 3 kulvarlı sezonu belli bir yere kadar götürür. ligde ise şampiyonluğun en büyük adayı olma durumunu sağlamlaştırır.
  • 355
    bi' önceki transfer döneminde yapılanların ne denli hatalı olduğunu bizzat o süreci yönetenlerin zımnen kabul etmesi gibi geçen süreç. tete ve ziyech gönderilmeye çalışılıyor zira ndombele'ye alıcı çıksa sırtta taşınarak hava alanına gönderilecek. berkan geri çağrıldı ya da genoa menun değildi bizde ise ihtiyaca karşılık geldi, kabul edildi. sezon başı saçma sapan bi' şekilde kiralık gönderilen dubua'yı başak göndermeyi kabul etse hemen alacağız. ilk 11 zaten çorbaya döndü okan hoca'yı burada tebrik etmek gerekir. saçma sapan transferlerle takım geçen seneye göre daha güçsüzleştirilmesine rağmen yarışta kafada tutuyor takımı. bu transfer dönemi bence belirleyici olacak. yapılacak 3 nokta transferle şampiyonluk garantilenir. bunun için sığınacak bahane de yok. para geldi.
  • 356
    galatasaray taraftarının çıldırdığı dönem, herkesin satılmasını istiyorlar ama çok az bir süre varken kimseyi almadığımızı unutuyorlar. kimseyi almadan ziyech gitsin, tete gitsin, ndombele gitsin ama yerlerine kim gelecek? sağ bekini yollamışsın, sol bekini yollamışsın, sağ kanatlarını yollayacaksın, orta sahanı yollayacaksın ama yerlerine kim gelecek? ara transfer döneminde ederinden fazla vermeden hiçbir takım as oyuncusunu, oturmuş oyuncusunu satmaz bizim seviyemizde. kimsenin yeri dolmadan herkesi yollayıp da takımın kalitesinin içine edilmesini istemek bana çok ters geliyor. galatasaray taraftarı ise tam olarak her oyuncusunu çöpleyip bunu yapıyor, zaha trabzonspor maçında 2 gol atmasa ona da benzerini yapıyorlardı ama hiçbir şey de sunamıyorlar şunu alalım, bunu alalım diye sadece yollayalım. yolladık diyelim uefa alma hayali kuruyordunuz ne oldu o iş? 3 tane ekleme yapabildiğiniz durumda ne yapacaksınız, 6-7 tane adam yollayıp kimi ekleyeceksiniz? berkan kutlu ekleyip mi şampiyon olacaksınız, kupayı alacaksınız? halil dervişoğlu ekleyip mi kadroya seviye atlayacaksınız? sağ beke, sol beke, sağ kanada, sol kanada her yere barış'ı koyarak mı şampiyon olacaksınız? barış sakatlanırsa ne olacak? yarın forvetin tekrar sakatlanırsa ne olacak? allah korusun kerem sakatlanırsa ne olacak?

    satalım herkesi diye çıldırmışlar, bir haber çıkıyor ziyech gidecek diye herkes sevinç çığlıkları ama ziyech yerine kim gelecek diyorsun barış oynasın diyorlar, barış sağ kanatta olmuyor ama anlamıyorlar ayrıca barış kapanan savunmalara karşı da iş yapamıyor diyorsun ama cevap alamıyorsun çünkü sadece koyalım oynar fikri yetiyor. son maçta yedek kulübesinde olup da oyuna girip oyunu değiştirebilecek tek isim icardi o da 11 oyuncusu, yarın icardi 11'e dönecek tete yerine, tete'yi de sattık diyelim kim girecek oyuna? halil mi? berkan mı? eyüp mü? baran mı? hangisini oyunu değiştirebilir? hadi satalım herkesi ne güzel ya satalım herkesi ama yerlerini asla doldurmadan satalım. satalım, şampiyonluğu da satalım. rakibimiz hiç böyle düşünmüyor ama kadroları şiştikçe şişti, yedekten giren adamlar bile fark yaratabilecek adamlar ama biz satalım yedekten de icardi yerine baran demiroğlu girer artık rakibinde batshuayi girerken, sağ kanat olarak da noname bir altyapı oyuncusu girer rakibinde az çok topa vurabilen kazık olsa da cengiz girer 1 maç çözer ama senin oyuncun fark yaratamaz. kadro derinleşeceğine yok ediyoruz ama herkes sevinç çığlıkları atıyor. delirmek üzereyim.
  • 357
    anladığım kadarıyla sacha boey'un satışından gelen para çoktan bitti. paranın yarısı bankalar birliği anlaşmasına geri kalan yarısı da kaç aydır cebinden para veren yöneticilere olan borçlara gitti. 4 ay sonra seçim var o yüzden tekrar aday olunacak mı olunmayacak mı seçilinecek mi bu sorular varken hiç bir yönetici parasının klüpte kalmasını istemez. o yüzden yok ona o paralar verilecek buna bu paralar verilecek diye beklememek lazım.
    belli ki avrupada transfer dönemi 1 şubatta sonlanacak. o tarihten sonra önümüzde 8 günümüz var. yaz transfer döneminde ne yapılmışsa kış transfer döneminde de aynı şeyler yaşanır. yönetim ders aldı en çok onlar üzgün laflarını bırakalım. kabul etmek lazım klüpte para yok. hiç bir yönetici de bu belirsizlikte kasa kolaylığı sağlamak istemiyor.
  • 359
    sol bek, sağ bek zaten herkesin hemfikir olduğu bölgeler. fakat ben genel kanının aksine orta saha yerine 10 numaranın daha öncelikli olduğunu düşünüyorum. takımda uzaktan şut çekip kilit açacak oyuncumuz yok. anadolu takımları fener maçlarının aksine bize nasıl kapanıyor görülüyordur. bunun için sihirbaz bi 10 numara şart. mertens’in özverisine hayranım ama uzaktan şut çekemiyor hep zayıf şutları.
  • 361
    sağ kanat rotasyonumuz tamamen çökecek gibi duran dönem. mümkünse tete ve ziyechi tutmak gerek eğer bu oyuncular kalmaya istekli iseler. sezon arasında yeniden kadro yapılanması oluşturmak zor iş. üstüne üstlük görünen o ki yönetimin bu konuya ilişkin ciddi bir eylem planı da yokmuş. yani oyuncular giderse, duruma bakacağız kim müsait, kim değil ona göre hareket edeceğiz. kadromuz sezon başında kağıt üstünde her mevkide alternatifli idi, ancak iş dar rotasyona doğru ilerliyor.
  • 362
    alınacak adamlara göre şampiyonluk isteğimizi belirleyecek dönem. kimse alınmazsa başkana yukardan boşuna para harcamayın bu yıl şampiyon belli demiş olabilirler. her geçen gün de bunu doğrular nitelikte olaylar oluyor. fenerbahçe bilmem kaçıncı stoper transferini ve bilmem kaçıncı orta saha transferini açıklıyor bizde ise yaprak kıpırdamıyor. umarım gelecek vaad eden ve başarıya aç oyuncular transfer ederiz.
  • 365
    rıdvan yılmaz, zeki çelik transferlerini toplamda iyi ihtimal 6 kötü ihtimal 10 milyon euro ile kapatabilirsek en azından şampiyonluk yarışından geri kalmayacak, yabancı sınırı karmaşasını ise ortadan kaldıracak duruma gelebiliriz.

    bu 2 transfer sonrasi bana kalırsa asıl iş hücum bölgesini düzenlemek olmalı. olası tete, ziyech ayrılıkları ile beraber en az 10 milyon euro harcayarak artık tartışmasız bir oyuncuyu koymamız lazım. bu blas mi olur kamada mi olur pasalic mi olur kim olur bilmiyorum ama artık hücumu yönlendirip bizi ileriye taşıyacak seçilmiş insan gelmek zorunda...
  • 366
    tamam sacha iyi paraya bir dünya devine satıldı, bunlar güzel şeyler, hepimiz bir yandan sevindik, bir yandan burulduk.
    lakin devam eden de bir şampiyonluk yarışı var ve bizim takımımız bu anlamda zayıflamış oldu.
    ilk kayıpta, yarışta ne sacha boey ne de 30 mil. euro konuşulacak emin olun.
    söylenecekler az çok belli, rakibin zaten daha geniş olan kadrosunu daha da derinleştirirken, sen olanı da kaybettin denecek. üstelik transfer dedikodularının devam ettiği ziyech, barış, tete, nelsson gibi oyuncular da cabası.
    yarışı sonuna kadar götürebilmek için kalan son 3-5 gün ya da 1 hafta, her ne ise, gerek bekler, gerekse de orta saha transferi adına çok verimli geçirilmesi ve kadroya hem nitelik hem de derinlik katacak takviyelerde bulunulması elzem.
    bizim 2 senedir hangi oyunu oynayarak bir ritm yakaladığımız belli, atletik ve çevik oyunculara ihtiyacımız var, yoksa adam almış olmak için paralar har vurup harman savrulmaz umarım.
    eğer bu süreci iyi geçiremezsek, sezonun kalan bölümünde korkarım son istanbulspor ve kayseri maçları gibi kabusları daha çok yaşar, bunların bir iki tanesinde puan da bırakır, sezon sonunda yalı çocuğunun 32 dişini görmek durumunda kalırız.
    demem o ki, umarım çalışmalar bu yönde gidiyordur...
  • 367
    boey ayriligi sonrasi gelen para ile herkesin beklentisi sag bek icin yine genc potensiyelli ve atletik bir bek. sahsen bu hakkimizi sol bek icin kullanip sag taraf icin dubois’nin donmesi taraftariyim. takimi ve sistemi bilen bir isim. boey sonrasi cancelo gelmeyecekse kim gelirse gelsin begenilmeyecegi icin dubois en dogru isim.

    bunun yanisira tete ve ziyech gidecek duyumlari var. boyle bir durumda keza hic maceraya girmeden zaniolo’yu geri cagirmamiz gerekiyor.

    gecen seneki basarili takimin kadrosu ile gereksiz yere cok oynandi. bedava alinan angelino, tete, zaha, ziyech ve ndombele kagit ustunde cok kaliteli isimler ve maddi olarakta cok iyi kosullarda transfer edildiler. fakat uygulamada katkilari yetersizdir. ozetlemek gerekirse bir sol bek transferi yapip dubois ve zaniolo’yu geri cagiralim ve onumuze bakalim.
  • 368
    takımımıza sağ bek, sol bek, orta saha, sağ kanat ve on numara gerekiyor. ara transferde bunların hepsini kapatmamız imkansız. zaten uefa kadrosuna 3 değişiklik bildirebiliyoruz. bazı pozisyonları içimizden halletmeniz gerekiyor.*
    bek rotasyonunda şu an asıl mevkisi bek olan kazımcan ve ali turap var sadece.
    orta sahada ise torreira, kaan, berkan, eyüp, n'dombele ve kerem d. var. sezon başından beri transfer gereken bölgemiz burası aslında.
    kanatlarda kerem, barış ve zaha var. ziyech ve tete gideceği için burası da sıkıntıya düştü.
    on numara için mertens var sadece.
    bekler için dubois ve rıdvan şimdilik yeterli olur. orta sahaya kim alınır bilmiyorum sosyal medyada hiç işim çıkmıyor. sanki buraya transfer yapılmayacak gibi.
    on numaraya pasalic ve kamada yazılıyor. pasalic'i tercih ederim şahsen.
    kanatlara keşke altyapıdan biri gelse ve şaşırtsa bizi. şu anda buna epey ihtiyacımız var sanki.
  • 369
    ilk lig maçında sol bek barış, sağ bek barış, sağ açık barış yazılacak bu gidişe :( tamam transfer dönemi kapandıktan sonra oyuncu almak bir taktik ama biraz abarttık sanki o işi. çünkü bu sefer transfer yapacağın takım sana vereceği oyuncunun yerini dolduramayacak. o zaman sana kalan da ya çer çöp ya da sorunlu oyuncu olur. bu saatten sonra artık kasada para da varken risk alma şansı yok. şampiyonluk demek ciddi şampiyonlar ligi geliri demek. şimdi yapacağın yatırımın çok daha fazlasını kazanmak demek. 6 aydır eksik bölgelerimiz belli. lütfen artık okan hocanın yükünü biraz hafifletin...

    ben isim falan bilmem. ahmet mehmet hüseyin fark etmez. tek kriterim hazır olması. erden timur icardi seviyesinde demişti. o seviyelerde hazır olsun yeter. geldikten sonra 2 ay adamı toplamaya çalışmayalım. davinson gibi geldikten 3 gün sonra maça çıkabilecek adam istiyorum.
  • 372
    başka oyuncu satışı olmayacaksa rıdvan yılmaz, dubois geri çağırma birde orta saha transferi yapıp, parayı daha sağlıklı bir şekilde harcayabilmek adına scout transferi yapılırsa olur yapılmazsa yeter deyip önümüze bakmamız gereken sezon. üç gün sonra ziyech ile bakambu da gelince yine barış alper nerede oynayacak modlarına gireriz o yüzden az ve öz bir kadro açısından çok fazla transfere gerek olmadığını düşünüyorum.
  • 373
    sacha boey gitti, angelino gitti. yarın 29 ocak 2024 galatasaray gaziantep fk maçı var.
    avrupa ligi kayıtlarına 5 gün kaldı. ziyech, tete ve ndombele için de teklif olduğu söyleniyor.

    gidenler belli de umarım gelecekler de çoktan ayarlanmıştır. zira takımın eksikleri 1,5 sezondur aynı. ilk puan kaybında kaos olur, yapılan tüm güzel şeylere rağmen bu plansızlığı sorgulamaya başlarız.

    angelino’nun gidişi ekim ayından beri belliyken hala bir sol bek alınmaması büyük sorun.

    iyi şeyler yapıyorlar diye yaptıkları kötü şeyleri eleştirmeyeceğiz değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın