• 326
    sacha boey'in bayern münich'e satıldığını var sayarsak oradan doğan eksiklik için, yani sağ bek için, illa ki genç ve fransa ligi'nden oyuncu bakılmasını açıkçası çok garip karşılıyorum. hee, takip edilen oyuncular vardır oradan uzun zamandan beri onu anlarım ama onun dışında bunu zorlamak çok saçma. ne bileyim sağ bek eksikliğini tecrübeli bi' oyuncuyla giderirsin ama atıyorum sol beke genç, potansiyelli vardır takip ettiğin alırsın ya da 2 kanadı da tecrübeli oyunculara emanet edersin elden kaçmayacak bi' sol açık vardır çat gider alırsın. illa ki genç ve fransa ligi'nde oynayan sağ bek kovalamak saçmalık bi' kere tuttu diye her zaman olacak diye bi' kaide yok.
  • 328
    boey satisi resmilestiginde, bahsedilen para (30 mio euro) geldiginde maalesef gidecek yerleri var. bankalar birliğine yarisi gidiyor sanırım. rennes'e %15, eski manejerlik şirketine %5 deniliyor. bize çok kalmıyor maalesef. baska oyuncular giderse (tete, barış, vs) ayni sekilde yarisi bankalar birliğine gidiyor. biraz elimizi kolumuzu bağlayan bir durum. taksitle felan alabiliriz sanırım.
    bende mümkünse sol/sag bek ve iyi bir 8 numara istiyorum. defansa, 6'ya, 10'a, kanatlara ve forvete transfer gerekmez su an icin.
  • 330
    okan hocanın bir bildiği vardır demekle birlikte merkez orta saha transferini elzem gördüğüm dönem. sergio, berkan, demirbay, ndombele dörtlüsünden hiçbiri tam olarak o güveni vermiyor. kerem demirbay’ın da performansı inişli çıkışı zaman zaman çok iyi işler yapsa da.

    bize gerçekten kaliteli bir standart koyan merkez orta saha seviye atlatır.
  • 331
    sacha boey kolay bonuslar ve rennes + menejer payı düşülünce bile 30m€ getiri sağlayarak gitti (+ hazırlık maçları alliance arena'daki ne getirir göreceğiz 7-8milyon€ getirir masraflar hariç gibi, merchandise ile ek gelir gelir)

    nelson'a 15 milyon € + bonus,
    barış alper yılmaz için teyit gereken 19 milyon €
    abdülkerim bardakçı için teklif, torreira için teklif;
    ziyech'e zaha'ya teklifler;
    yani takımın oynayan tüm oyuncularına teklif var neredeyse. 6 oyuncunu 15m€ ortalama ile rahat satar 90milyon€ bonuslarla 100 milyon€'yu görürsün, çok çok iyi. eldeki varlıkların borcu kapatma seviyesine geldiğini gösterir. (varlıkların bilanço'da değerlemesi yılların batıklık durumunu resmen gideriyor)

    bu sebeple yönetim, erden timur ve okan buruk'a teşekkür edilmeli. (bu işler öyle ortak olduğun banka aracılığıyla italyan kulüplerine futbolcu çakmaya benzemez veli *)
  • 332
    sacha boey satışı sonrası elimize büyük miktarda nakit geçeceği için victor nelsson, barış alper yılmaz gibi diğer teklif olan futbolcularda elimizin çok daha güçlendiği ve gerektiğinde rahatlıkla ret vereceğimiz, gerektiğinde de fiyatı yukarı çekeceğimiz dönem.

    nelsson'un 2.5 yıl daha sözleşmesi olduğunu ve son dönemlerdeki istikrarını düşünürsek ibrenin yeniden bizim lehimize geçtiği görülüyor.

    bir ara 10 mil. € teklif gelse hemen gönderilecek haberleri okuyorduk. yeniden 15 seviyelerine çekmemiz olası.

    satılan oyunculardan ele geçen paranın çarçur edilmesi konusunda ise:

    süreçlere iyi bakmak lazım, sattığın kadar al, finansal fair play, maaş bütçesi sınırı ile uğraştık yıllarca. göz göre göre transfer hataları oldu ama sistem bir şekilde mantıksız transfer yapmaya zorluyordu.

    şu an durum biraz daha sistemli gidiyor kulüpte. ve kulüp faiz yükünden kurtulduğunda asıl o zaman biz yıllardır neler yaşadık diyeceğiz.
  • 333
    oyunculara gelene teklifler güzel de benim için önemli olaran yerlerinin nasıl dolacağı. bugüne kadar herhangi bir satıştan kazandığımız parayı iyi kullandığımızı görmedim hiçbir yönetim döneminde. parayı bulduğumuzda laf attığımız araplara dönüyoruz. tek temennim 30 yaş üstü 1 sene sonra posası çıkabilecek oyunculara parayı gömmemek.
  • 334
    galatasaray için son günleri ilginç bir 'kader' tercihine sebebiyet verecek gibi görünen transfer dönemi.

    sacha boey transferinden kemiksiz €30m bonservis getirisi sağlayacağımızı artık sağır sultan duydu. son saniye büyük bir süpriz olmazsa sacha aşağı yukarı bu bedel ve başarı bonusları ile bayern münich'in yolunu tutmuş gözüküyor.

    aynı anda barış alper ve abdulkerim için de teyide muhtaç olsa da €20m'lara yaklaşan teklifler olduğu dedikoduları dolanıyor.

    dursun özbek yönetimi, göreve geldiği günden bu yana sportif başarının yanında çok daha büyük bir şeyi hedeflediğini sürekli dile getirdi. o da kulübün borçlarından arındırılması ve finansal özgürlüğe kavuşması. bunun yolu olarak ise leo residences'dan kazanılan para ile florya'nın devlete ait kısmı galatasaray'a kazandırıldı ve birleşik halde florya arazisinde yapılacak bir proje ile birkaç yüz milyon dolarların konuşulduğu bir getirinin sağlanmasından bahsedildi. bu noktada kemerburgaz tesisleri'nin inşaatının beklenenden çok daha ağır ilerlemesi, maddi anlamda da sıkışıklık yarattı.

    transfer yangınları, yavaş yavaş yerini mevcut kadro ile devam edilmesi hakkındaki genel kanıya bırakmıştı. birden bire bomba gibi bir gündemde, çok hızlı bir şekilde sacha'nın ayrılması ve diğer oyunculara da ciddi teklifler olduğu bilgisi ortaya çıktı.

    bugün oyuncu satışı ile süper lig şampiyonluğunu riske atmak, ezeli rakibimizle mücadele halinde olmamızdan dolayı belki pek çoğumuzun çok mesafeli durduğu bir şey. fakat bazı noktada futbolun doğrularını yapmak, kulübün çok uzun zamandır sırtında kambur olmuş finansal problemleri bir anda silip atabilmek uzun vadede çok daha doğru opsiyon.

    yazın zaniolo'dan ciddi bir getiri elde edeceğiz. nelsson'un da ayrılacağı ve bu ayrılığın marcao'dan az para kazandırmayacağı malum. elden çıktığında yokluğunu aramayacağımız tete'ye, zaha'ya ve potansiyel olarak davinson'a teklifler var veya teklif alma ihtimali çok yüksek olan oyuncular. barış, kerem, abdulkerim gibi isimler ise çok başka rakamların ve durumların konuşulabileceği en büyük potansiyellerimiz.

    birden bire finansal özgürlük için aranan €100m'u birkaç oyuncu satışı ile elimizde bulacak gibiyiz. yönetime en çok finansal planlamada güvendiğimi belirteyim. maliyetli, isimli transferlerin en şiddetli karşıtlarından da olsam ortaya koydukları plan, proje ve yönetim her anlamda kulübü ileriye taşısa da en çok faydayı finansal tablolarda görüyoruz, göreceğiz.

    doğru tercihi yaparız umarım. galatasaray bir şekilde borçlarından arınmak zorunda, faiz sarmalından kurtulmak zorunda, finansal bir politikası olan ve ülke problemlerinden finansal anlamda etkilenmeyen bir kulüp olmak zorunda. hakkımızda hayırlısı olsun.
  • 335
    nitelik olarak bekleneni veremeseler de 8 numara pozisyonunda bir kaç oyuncuya yatırım yaptığımızdan bu bölgeye oyuncu alınmayacak diye düşünüyorum.

    10 numara için tek oyuncumuz mertens ve skor katkısı çok düşük. buraya iyi bir transfer şart.

    sağ bek sol bek ve 10 numaradan birine kiralık geçici bir çözüm bulup 2 tane yüksek kalite transfer yapabiliriz.

    kerem aktürkoğlu sol kanat için as oyuncu konumundaysa boey benzeri defansif ismin sol beke alınması önemli bence. sağ bekte daha ofansif bir bek tercih edilebilir önünde de barış alper oynar. davinson da sağda olduğundan atletizmiyle arkayı toparlar.

    umarım boey’dan gelen parayı en iyi şekilde değerlendiririz. yaz transfer döneminden dersler çıkarıldığına inanmak istiyorum.
  • 336
    baris'a teklifler geliyormuş. hepimizin bildigi bu sezon kadroda en az 3 turk oyuncu şart. abdulkerim, kerem, kaan, barış, kerem d elimizdeki seçenekler. günay, eyup, ve halil i tam olarak sayamıyorum.
    eğer ki denildigi gibi baris'a 20 mio euro teklif varsa bence verilebilir. güzel para.
    ama apo/kerem de isteniyorsa onlar sezon sonuna kalmalı. direkt oynatacak çok fazla oyuncumuz yok maalesef.
  • 337
    her ne kadar çok güzel kazanacak olsak da kan kaybıyla girdiğimiz dönem.
    boey’in gidişi gerçekten üzücü. şampiyonluğa oynarken, oynadığımız oyunun ana dişlilerinden birini kaybetmek çok kötü oldu. umarım yerini dolduracak bir hamle yaparız.
    bu döneme girerken sol bek ve orta saha transferi elzemdi artık bir bölge daha eklendi bu eksiklere. son bir kaç maçtır yarım yamalak kadrolarla iş yapan okan hocanın işi biraz daha zorlaştı.
  • 344
    bence yine kötü başladığımız dönem. yaklaşık 1 hafta var uefa'ya liste vermeye. boey'in böyle bi' transfer yapabileceği belliydi. yerine konabilecek oyuncuların listesi çoktan yapılmalıydı. bi' yandan boey'in pazarlığını yaparken diğer yandan yeni transfer için pazarlıklar yapılmalıydı. sol bek ihtiyacı zaten belli. yaratıcı özellikleri olan orta saha oyuncusu için de hala hareket yok. yine akşam pazarı kovalanacak belli.
  • 348
    dönem başlarken eksikler belliydi. sol bek bariz bir eksikti mesela. orayı barış alperle kaanla falan yama yaptık. boey'in gidişiyle bir de sağ bek eksiği doğdu. buna ek olarak yaklaşık 2 yıldır süren bir merkez orta saha. duruma göre belki fazlası.

    şimdi gelinen nokta; 28 ocak 2024'e girmeye hazırlandığımız şu saat itibariyle, yaptığımız hamle sayısı 1. o da berkan'ı geri çağırmak veya iadesini kabul etmek. neyse.

    doğal olarak; geç kaldığımız veya yine hazırlıksız yakalandığımız söylenebilir. ama boey satışı bir başarıdır, fazlasıyla başarıdır.

    umarım buradan sonra doğru profilde, takıma direkt fayda sağlayacak adamlar getirebiliriz.
  • 349
    boey’nin sağ kanadımızdan bırak golü doğru düzgün atak yememize dahi izin vermediğini göz ardı etmememiz gereken dönem. boey sağ koridorun tamamında savunma yapan felaket bir adamdı. bu takımın zaten sorunları vardı ve en iyi işleyen yerinden kan kaybetti. dolayısıyla acuna falan gibi idareten götürecek adamlar yerine listenin başındaki isimlere yönelmek gerek. rennes’deki sağ bek gündemimizde. eğer bu çocuk zaten izlenmiş ve beğenilmişse problem yok. fakat eğer ani yakalanmış ve bir tane tutturduk bir daha deneyelim diye totem yapılıyorsa ortada ciddi bir problem vardır.

    son transfer sezonunu hiç iyi geçirmediğimizi düşünüyorum. takımın mevcut problemlerini açıkçası çözemedik. zamanında da yukarıda belirttiğim kalibrede yalap şalap transferler hem bizim takımda hem süper lig takımlarınca fazlasıyla yapıldı ve halen de yapılıyor. bu sebepten benim içim hiç rahat değil. son transfer sezonunda yine sırf isimlere para döktük. tutan transferimiz de yok. bir tek sanchez tuttu denilebilir ki kendisi de en çok tartışılmış isimdi.

    boey, marcao, barış alper’i öneren kişiler hala bu takımın bünyesindedir. benim tek temennim boey’nin parasını ölü yatırımlara gömüp satmasak daha iyiymiş demememiz. çünkü uzun yıllar çok örneğini gördük bunun. bir ndombele, bir zaha aldık mıydı 2 senede o para çöpe gidiyor. bunu unutmamamız gerek bu transfer döneminde. ben zaha’yı çok severim. yıllarca kendisini izledim. ve açıkçası beklentimin de çok altında kaldı. fakat yine de transferi maaşı düşünüldüğünde akıl karı değildi. hele eski performansından da uzak olunca ciddi tatsız bir transfer oldu. bunu yaşamamak adına çilek transferlerinden uzak durmamız gerek. avrupa kupası kazanacaksak da ndombele ile falan değil boey ile kazanabiliriz. torreira bulursanız getirin tabi ama artık ben kulübün rehabilitasyon merkezine çevrilmesinden çok yoruldum. isim transferlerinden uzak durmamızı temenni ederim.
  • 350
    sağlam oyuncu almazsak kaşla göz arasında şampiyonluğu kaptırabileceğimiz dönem.

    hem sağ beke hem sol beke kendini ispatlamış, sakatlık sorunu olmayan, dinamik, net katkı verebilecek futbolcu almamız şart.

    ziyech gibi yarı sakat ve yürüyen, nbombele gibi temposuz, angelino gibi tıfıl isimlerle yola çıkarsak şampiyonluğu net kaybederiz.

    az hata yapanın kazanacağı bir 2. devre bizi bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın