• 334
    galatasaray için son günleri ilginç bir 'kader' tercihine sebebiyet verecek gibi görünen transfer dönemi.

    sacha boey transferinden kemiksiz €30m bonservis getirisi sağlayacağımızı artık sağır sultan duydu. son saniye büyük bir süpriz olmazsa sacha aşağı yukarı bu bedel ve başarı bonusları ile bayern münich'in yolunu tutmuş gözüküyor.

    aynı anda barış alper ve abdulkerim için de teyide muhtaç olsa da €20m'lara yaklaşan teklifler olduğu dedikoduları dolanıyor.

    dursun özbek yönetimi, göreve geldiği günden bu yana sportif başarının yanında çok daha büyük bir şeyi hedeflediğini sürekli dile getirdi. o da kulübün borçlarından arındırılması ve finansal özgürlüğe kavuşması. bunun yolu olarak ise leo residences'dan kazanılan para ile florya'nın devlete ait kısmı galatasaray'a kazandırıldı ve birleşik halde florya arazisinde yapılacak bir proje ile birkaç yüz milyon dolarların konuşulduğu bir getirinin sağlanmasından bahsedildi. bu noktada kemerburgaz tesisleri'nin inşaatının beklenenden çok daha ağır ilerlemesi, maddi anlamda da sıkışıklık yarattı.

    transfer yangınları, yavaş yavaş yerini mevcut kadro ile devam edilmesi hakkındaki genel kanıya bırakmıştı. birden bire bomba gibi bir gündemde, çok hızlı bir şekilde sacha'nın ayrılması ve diğer oyunculara da ciddi teklifler olduğu bilgisi ortaya çıktı.

    bugün oyuncu satışı ile süper lig şampiyonluğunu riske atmak, ezeli rakibimizle mücadele halinde olmamızdan dolayı belki pek çoğumuzun çok mesafeli durduğu bir şey. fakat bazı noktada futbolun doğrularını yapmak, kulübün çok uzun zamandır sırtında kambur olmuş finansal problemleri bir anda silip atabilmek uzun vadede çok daha doğru opsiyon.

    yazın zaniolo'dan ciddi bir getiri elde edeceğiz. nelsson'un da ayrılacağı ve bu ayrılığın marcao'dan az para kazandırmayacağı malum. elden çıktığında yokluğunu aramayacağımız tete'ye, zaha'ya ve potansiyel olarak davinson'a teklifler var veya teklif alma ihtimali çok yüksek olan oyuncular. barış, kerem, abdulkerim gibi isimler ise çok başka rakamların ve durumların konuşulabileceği en büyük potansiyellerimiz.

    birden bire finansal özgürlük için aranan €100m'u birkaç oyuncu satışı ile elimizde bulacak gibiyiz. yönetime en çok finansal planlamada güvendiğimi belirteyim. maliyetli, isimli transferlerin en şiddetli karşıtlarından da olsam ortaya koydukları plan, proje ve yönetim her anlamda kulübü ileriye taşısa da en çok faydayı finansal tablolarda görüyoruz, göreceğiz.

    doğru tercihi yaparız umarım. galatasaray bir şekilde borçlarından arınmak zorunda, faiz sarmalından kurtulmak zorunda, finansal bir politikası olan ve ülke problemlerinden finansal anlamda etkilenmeyen bir kulüp olmak zorunda. hakkımızda hayırlısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın