• 401
    ara dönemler genellikle takımların ilk 11 oyuncularını vermek istemediği, kadroda düşünmedikleri oyuncuları gönderdikleri bir dönemdir. o yüzden ara dönemde istediğiniz oyuncuyu almak yaz dönemine göre daha zordur. biz sacha boey’i güzel bir bonservis bedeli kazanarak gönderdik ancak o bölgede şu an kan kaybettik. hali hazırda zaten eksikliklerimiz vardı. transfer sezonunun kapanmasına günler kala bu işin içinden nasıl çıkacağız merakla beklemekteyim.
  • 402
    umarim turk diye zeki celik, ridvan yilmaz’a gidilmez.

    bizim gelecek adina gidebilecegimiz adamlar;

    bradley locko
    nuno tavares
    lorenz assignon
    costinha

    para da varken bunlardan costinha, locko’ yu alip gelirim ben olsam.

    bunlar da isin cilegi tabi bize yedirirlerse ;

    lucas bergvall
    konstantinos koulierakis’ apo satisi sonrasi tabiki.

    fm de hulle yapip gs me alayim ben hemen :)
  • 404
    türk futbol tarihinin en pahalı satışını yapmış olmamıza rağmen taraftarın beklenti içine girmemiş olması çok sevindirici, ve fark ettiyseniz “duyum” haberciliğide çok az bu transfer döneminde, yönetimin başarısı olarak görüyorum tüm bunları.

    farklı oyun karakterlerine sahip bi sağ, bi sol bek ve skor üretebilen bir sekiz numara aldığımız takdirde kadronun tüm eksikleri tamamlanır; ancak devre arası olmasından mütevellit, sezon sonunu getirebilecek, geçici ama güvenilir çözümlere gidilecek muhtemelen.
  • 405
    hazır oyuncu alınması gereken dönem.

    boey 30'a gitti çünkü hazırdı. gidip çat çat oynayabilir orada. oyun kurgusu vs. başka konu.

    bizim de ya hazır ya da belli sebeplerle oynamaya aç oyuncu almamız lazım.

    örnek olarak rıdvan şampiyona için oynamak zorunda ve bunun farkında.

    ergün penbe nam-ı diğer kemik abimizden sonra -toprağım olur kendisi eheheh- bir hakan balta bir de nagotomo tuttu sol bekte. yıllardır 3-5-2 sol beki,ofans beki,kanat beki derken dikiş tutmadı sol tarafımız.

    ah nago'nun ciğeri sönmeseydi..

    sağa ofansif alacaksan sola defansif, sola ofansif olacaksan sağa defansif daha mantıklı gibi duruyor.

    8-8.5 olarak dillendirilen orta saha da lazım.

    sağ kanatlar giderse sağ kanat da lazım.

    isim önermek haddime değil ama lütfen hazır oyuncular alın. kasadaki bu para mertens sonrası 10 numara,boey sonrası sağ bek ve sol beke hayli hayli yeter. yetmeli.
  • 406
    nando/günay
    bay/kaan - davi/nelss - apo - kazım/angel
    torr/berk - demir/ndom/eyüp/oli
    ziye/tete - mert - akturk/zaha
    ıcardi/baka/halil

    yukardaki rotasyona sahip bir takımın yapması gereken şey belli. 3, 8 ve 10 transferlerini yapmak. bu yazın da böyleydi, 2 ay önce de böyleydi, bugün de böyle. o yüzden panik transferi diye bir şey söz konusu olamaz. zaten 2023 haziranından beri eksikler belli. ona göre listeler hazırlanmıştır şimdiye kadar. artık para da var. gerekli takviyelerin transfer sezonu bitmeden yapılması gerekiyor. gitmesi gerekenler de giderse iyi bir kış transfer sezonu geçirilmiş olur.
  • 407
    saçma bir argüman var o da şu; boey'i sattık, herkes paramız olduğunu biliyor, kime gitsek çok para ister. peki yaz gelince ne olacak? boey satışımızı unutacaklar mı?

    şampiyonluk için yarıştığın rakibin öyle ya da böyle eksiklerini tamamladı. bizim yaklaşık 2-3 senedir merkez orta saha ihtiyacımız bas bas bağırıyor. aylardır sol bek ihtiyacımız da ortada. nerde bu konudaki çalışma? planlı olan takım takviye yapmak istediği noktalar için oyuncu ve kulüpleri ile çoktan anlaşır, satışın ardından tak tak floryaya indirirdi. biz satışı yaptık, şimdi sağa sola bakınıyoruz. rıdvan mı olsa, assignon varmış, acuna mı kiralasak... beni kızdıran şey bu plansızlık.

    takım yamalı don gibi. hiç beki yok, 8 numarası yok, orijinal 10 numarası yok, sağ kanadı gidecek mi kalacak mı meçhul, yedek forveti yok, yedek kulübesinde tek hamle oyuncusu halil dervişoğlu. böyle nasıl dolu dizgin şampiyonluğa yürüyeceğiz? nasıl avrupa liginde iddialı olup ilerleyeceğiz?

    rakibi hafife almaya ve rehavete devam edelim. avrupa'dan elenip, şampiyonluğu rakibe bıraktığımız senaryoda kimse şikayet etmesin, hele hele okan hocaya saldırmasın ama.
  • 408
    açıkçası scout ve performans ekibinin eksik bölgelere uygun adaylar bulduğunu tahmin edebiliyorum. çünkü eksikler belli üstelik bu adamlar zaten sürekli her bölge için 3-5 alternatif oyuncu ellerinde tuttuklarını açıklamışlardı. oyuncudan anladıklarını, tespit etme işinde de iyi olduklarını görüyorum. geçen yaz transfer döneminde de gittikleri hep doğru adamlardı.

    sorunun yönetimsel olduğu belli. para olmadığı da açık. şimdi boey satıldı diye 4 günde 3-4 isim inecek görünen o. ama yine bir transfer döneminde akşam pazarına kaldık. kaderimiz değişmiyor emenike.
  • 409
    kadroda kanatlarda olan şişkinliğin azaltılıp bek takviyesi yapılarak kapatılmasını umduğum transfer dönemidir.

    gönlümden geçen sağ beke de sol beke de boey tarzı genç, dinamik, savunmasıyla ön planda olan fakat hücum aksiyonlarına da yeri geldiğinde dahil olabilecek fizik kapasiteye çıkabilecek potansiyelli isimlerin gelmesi. bu transferleri yapacak maddi imkanımız da boey transferi akabinde mevcut.

    fakat bu maddi imkanımızın olduğundan bizim kadar tüm kulüpler de menejerler de haberdarlar. ve her gittiğimiz oyuncu için ederinin üzerinde talep alacağımıza çok eminim. bu sebeple eğer maddi şartlar uygun şekilde gelişmiyorsa gerekirse cüzi bir bedelle kiralanacak ve asgari ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir sol bek ve dubois’in geri çağrılması ile sağ ve sol bek eksikliğinin yarım devrelik giderilmesi ve potansiyelli ve ileriye dönük transferlerin yaza bırakılması benim için yeterli olacaktır.

    tete ve ziyech’in birinin ya da ikisinin de satılması durumunda da o bölgede eksikliklerini çekeceğimizi düşünmüyorum. zaten ligin ilk yarısında şampiyonlar ligi grup aşamasındaki üst üste ağır maçları oynadığımız yoğun bir tempomuz artık yok, o bölgeyi sadece barış’a bile emanet edip maç sonlarında halil ve bakambuyla 4-4-2’ye dönmek de yeterli olacaktır.

    kadromuz bu sezon hem maddi olarak hem de isim olarak çok şişmiş durumda, ve galatasaray bu kadronun tamamını tatmin etmeye yetmiyor, ikinci yarıda daha da yetemez hale gelecek.

    yine imkan ve uygun şartlar olursa mertens yerine bir genç oyuncu almak da fayda sağlayacaktır, ancak önceliğimizin bek transferi ve özellikle sağ kanat rotasyonumuzdaki ve takım maaşlarındaki şişkinliği azaltmaya yönelik olması gerektiği kanaatindeyim.
  • 411
    bayern nasıl üçe beşe bakmadan eksiğini kapadıysa bizim de artık ölücü pazarlıklarını bırakıp genç potanisyelli dinamik oyunculara gerekiyorsa 5-10 arası yatırım yapmamız lazım. bunlardan kolay kolay zarar etmeyiz. nelsson, marcao, gedson, davinson seviyesini kovalayıp tatava yapmadan kapatmamız lazım. şampiyonlar ligi geliri ve vitrin etkisi bu yatırımları fazlasıyla çıkaracak.
  • 414
    1- çok oyuncuyla anlasamayiz kadro kayit kuralları var ve kimse avrupada oynayamayacagini bile bile kolayina gelmez.

    2- kimse hazir oyuncusunu devre arasinda göndermek istemez.

    3- yabanci oyuncu alırken önümüzdeki seneyi de düşünmek zorundayız 12 yabanci sınırı var.

    4- paramız cok gibi görünüyor olabilir ama ikinci devre mac gelirleri avrupa maçları daha az olduğu için düşecek futbolcu maaşları ise aynı kalacak.

    bu dört parametre düşünüldüğünde marcao tarzı düşük maliyetli deneme yapmak ile dört ayı bir sekilde kotarmak arasinda sıkıştığımızı düşünüyorum. yani ya küçük takıma rekor bonservis vererek (4-5 milyon euro civari gibi) oyuncular alacağız ya da büyük takımlarda süre bulamayan düşüşte olan isimleri getireceğiz. orta büyüklükte takımların hazir, oynayan oyuncularını şuanda almamiz bence imkansiz. umarım okan hocanin oyun anlayışına uygun oyunculara gideriz ve boey'in yarattığı insanüstü atletizmi iki üç oyuncu arasinda paylastirarak ilerleriz. yoksa ligi alacagimizdan suphem yok ama avrupa liginde bir iki tur gecemeden elenmeye doğru gidecegiz gibi.
  • 415
    kiralik oyuncu alinacaksa hic alinmasin, kimse gelip 4 ay icin burada canini disine takmaz. yazin euro var muhabbetini de anlamsiz buluyorum, milli takima alinacak adam zaten bellidir, kimse turkiyede 15 mac oynadi diye milli takima alinmaz, gecelim bu fantazileri. bize canini disine takacak adam lazim sampiyon boyle olunuyor, gerekirse elimizdekilerle devam edelim ama herkes istesin. kalitemiz her seye yeter, galatasaray’in kadrosu rakipten daha cok istedigi surece bu ligde her takimi yener.

    uzun vadeli planimiz varsa, hedefimizde olan oyunculari alabiliyorsak alalim, yoksa ben istemiyorum kiralik formdan dusmus yildiz. 2 mac izleyip 10 mac formsuz/sakat gecireceklerse hic gerek yok, senelerdir ayni seyi milyon kere izledik.

    nasil ki yaz transfer donemi icardi 10 milyona alinabildigi icin basarili gectiyse, ara transfer donemi de 30 milyona boey’i bayern’e satarak basarili gecmistir.

    benim degerlendirmeme gore sol bek haric anormal bir ihtiyacin olmadigi ara transfer sezonu.
  • 417
    "transfer yapılmasa da olur" cümlesini taraftarın da, yönetimin de aklının ucundan bile geçirmemesi gereken transfer dönemi.

    eğri oturup doğru konuşalım. galatasaray'ın kadrosunun çok ciddi eksikleri var. galatasaray bek ve orta saha rotasyonunda yer alan futbolcuların çok büyük bir kısmı, şampiyonluk yolundaki doğrudan rakibimizin yedek kulübesinde bile kendilerine yer bulamazlar. fenerbahçe torreira ve belki kaan ayhan haricinde galatasaray'ın bek ve orta saha rotasyonundan kimseyi takımına transfer etmek istemez. şu anda içinde bulunduğumuz konjonktürde fenerbahçe'nin örneğin yedek sağ beki mert müldür bizim takımımızda banko oynar. rahat oynar üstelik. sol bekleri ferdi bizim takımın sol tarafına çağ atlatır. irfan can ve szymanski eksikliğini bir yıldır çektiğimiz 8 ve 10 numara pozisyonlarına deva olurlar. bizim ali turap'ın, kazımcan karataş'ın, kerem demirbay'ın, dries mertens'in vs. ise fenerbahçe yüzüne bile bakmaz. bu gerçekleri de artık rakip takım övgüsü, rakip futbolcu övgüsü gibi çocukça suçlamalarla susturmaya, görmezden gelmeye çalışmak galatasaray'a zarar verir. bizim malumu ilam etmemiz lazım ki doğru hamleleri yapabilelim. galatasaray'ın bazı pozisyonlarını da noksanlar ancak ve ancak transfer ile giderilebilir. inançla, kenetlenmeyle, camia içi birlik-beraberlikle çözülebilecek sorunlar değil bunlar.

    sacha boey'in gidişinden sonra galatasaray'ın sağ beki yoktur. yok, hakikatle inatlaşmak faydasız, kabul etmemiz lazım bunu. ali turap üzerinden hayaller kurmak veya o bölge özelinde sadece anlık/maçlık çözüm olabilecek kaan ayhan üzerinden beklentiye girmek bize bir fayda sağlamaz. galatasaray, eğer ligde şampiyonluk ve uefa avrupa liginde üst turları görmek istiyorsa, sağ bek almak zorundadır, nokta. sol bek konusuna gelince. galatasaray yaz'ın ideal 11 için transfer ettiği sol bekten iki ay önce ümidi kesmiş, dün itibariyle de oyuncuyu roma'ya göndermiştir. galatasaray'ın sol beki de yoktur. bir hücum oyuncusu olan barış alper sol bekte ancak geçici bir yama olabilir. benim geçen sezon umutlu olduğum ancak artık ümidimi kestiğim kazımcan ise o bölgede yama dahi olamaz. galatasaray eğer başarı istiyorsa, sol bek de almak zorundadır. nokta. yönetimin, teknik heyetin "o bölgede çok oyuncumuz var. transfer düşünmüyoruz" masalı ile taraftarı uyutmaya çalışması, bir yıldır bas bas bağıran eksiği yokmuş gibi göstermeye çalışması da, beni bağlamaz. galatasaray'ın mevcut orta saha rotasyonunda torreira dışında gözü kapalı sahaya atılabilecek bir tane oyuncusu bile yoktur. geri kalan oyuncuların performansları aynı hafta içerisinde, hatta aynı maç içerisinde dahi o kadar dalgalı ki; içlerinden herhangi bir tanesine dahi güvenebilmemiz söz konusu olamaz. bu bölgeye de mümkünse 2 ancak en azından 1 transfer şarttır. şampiyonluk isteniyorsa, uefa avrupa liginde bir şeyler başarmak isteniyorsa, orta saha transferi zarurettir.

    bir hafta içerisinde eksik olan bölgelere doğru transferleri yapıp yapmamamız, galatasaray'ın bu sezon başarılı olmayı isteyip/istemediğinin en temel göstergesi olacaktır. "dubois'i geri çağırmaya çalışalım. acuna'yı kiralamak için uğraşalım. olmuyorsa da bunlar, çok da zorlamayalım" şeklinde ise rotamız, bunun anlamı şudur: bizim için bu sezon ligi ikinci sırada bitirmek yeterli, uefa avrupa liginde sparta prag'a elenmek çok da mühim değil. bu istikamette hareket etmenin farklı bir anlamı olamaz çünkü mevcut eksiklikler birlik-beraberlik, konsantrasyon, motivasyon gibi unsurlarla ortadan kaldırılamaz. bunu her fırsatta söyleyeceğim. galatasaray yönetimi ve teknik heyeti şampiyonluğu ister, avrupa'da başarıyı ister, bu doğrultuda gerekli kalitede transferleri yapar; işte o zaman yönetim, teknik heyet, futbolcu ve taraftar kenetlenmesi ile camia şampiyonluğa ve avrupa'da başarıya yürür. her zaman da olduğu gibi. ama bu birleşmedeki olmazsa olmaz unsur takımın kalitesidir. kalite oluşturulamazsa, sağlanamazsa; birlik-beraberlik hiçbir işe yaramayacaktır.
  • 418
    galatasaray'ın parasını sanki kendi paranı harcıyormuş gibi dikkatli harcamak taktir edilesi bi' davranış ancak duruma ve şartlara bağlı olarak bazen 500 bin yuro düşmesi muhtemel bi' transfer pazarlığını ihtiyaca binaen erken bitmesi için bu tutarı ödemek de sağlayacağı faydaları göz önüne alırsak kulübün lehine bi' durumdur. zamanın bol olduğu transfer dönemlerinde bu taktik uygulanabilir ancak elinde o mevki için oyuncun yoksa ve sıkışık bi' maç programındaysan ve kaybedilecek puan seni şampiyonluktan etme riski taşıyorsa ver o allahın belası 500 bin euroyu demek geliyor insanın içinden. senin vereceğin o parayla önemli maçlara eksik parçayı tamamlayarak çıkılacak.
  • 419
    angelinho gitti, boey de gitti. kaldi 1. en fazla 1 adam gönderebiliriz zira uefa ara transfer doneminde en fazla 3 oyuncu degisikligine izin veriyor. yani 3 oyuncu kaydedip, 3 oyuncu cikarabiliriz.

    ha ama yunus ve emin bayram gelirse mesela onlarin kayit olayi farkli oldugu icin (altyapı kontenjani) o zaman 5 oyuncu eklemis gibi olursun. ama onlar geri gelir mi? gelmeyecek. ayrica yunus tamam da emini nereye sigdiracagiz bu stoper rotasyonunda!

    arkadaşlar yine fm oynuyor.

    gelecek oyuncu icin de 3 transferden 2si tamam diye biliyorum. sadece aciklanmasi bekleniyor.

    o sebeple ziyech, ndombele, tete falan hepsi gitmeyecek. en fazla 1'i gider. sosyal medyadaki kardeş payı sezailere prim vermeyin.

    edit: avrupa ligi'nin önemsedigimiz senaryo icin gecerlidir. yoksa lig icin istersen takimi komple yenile.
  • 420
    bakambu gitmek istiyorsa bırakılıp yerine erencan yardımcı'ya gidilebilir. öyle bir durum yoksa bu transfere gerek yok.

    sağ bek ve sol bek için ultimate planda düşünülen oyuncu listesindeki en üst sıralardaki futbolculardan hangisi alınabiliyorsa o bölgeye takviye yapıp diğer bek için dubois geri çağırılabilir.

    ziyech ve tete satılacaksa ya yusuf demir mümkünse çağırılmalı ve 10 numara özellikleri olan bir sağ kanat oyuncusu satın alınmalıdır. bu futbolcu scout transferi denilen tarzda olmalıdır ve mümkünse bonservis ödeyerek ama az maaşla tamamlanmalıdır. yusuf ise basel tarafından oynatılmıyorsa kadroda derinlik sağlamak açısından önemli olacaktır.

    ndombele kesin gidiciyse bir orta saha alınabilir elbette ama ben listemizin üst sıralarında bulunan bir orta saha alamadığımız müddetçe bu satın almaya karşıyım. yaşının 25'den fazla olmasına da karşıyım. bir özelliğinin çok düşük olmasını da asla istemiyorum. işte hücumcu ama defansa katkısı çok az. işte çok akıllı ama fizik gücü düşük. tam bir sporcu ve devamlılığı yüksek bir istikrar abidesi gelecekse gelsin yoksa yaza kalsın bu transfer. torreira, kaan, berkan, oliviera, demirbay falan idare edebiliriz. 4-2-4 oynayabiliriz. bir çok farklı sistem denenebilir belki ndombele gönderilmez vs.

    nelson ise bence satılmamalı. hatta boey'nin gitmesi durumu daha önceden netleşseydi bence angelino-apo-nelson-davinson dörtlüsünü denerdi okan hoca. sonuçta gitti. nelson astronomik bir teklif gelmediği sürece bence gönderilmemeli. astronomik teklif bence nelson için 15-16 milyon eurolardan başlıyor. nelson da giderse bence tam olarak onun yerine değil apo'nun yerine ekleyebileceğimiz bir stoper aranmalıdır. sanchez, emin bayram ve kaan sağ stoperde yapabilirler ama apo'nun ikamesi çok zor bir olay. işte burada bir şans varsa biricik bir futbolcu izleniyorsa yüksek bonservis ödenebilir. mümkünse sol bekte de oynayabilecek teknik ve atletik bir gence 8-10 milyon euro çok rahatlıkla bağlanabilir. direk 11 oynayabilecek durumdaysa bu genç dubois artı barış alper yılmaz ve ali turan rotasyonu bize yeterli olur sağ bek için.

    son olarak erden timur'a ve hocaya güveniyorum diyerek bitiriyorum.
  • 421
    bu yönetim transfer yapmasa beni şaşırtmaz. galatasaray’ın devre arasında yaptığı transferler genelde tutmuyor zaten. sneijder-drogba/marcao-luyindama ikilisi hariç.

    takım zaten eksikti şimdi bir de boey gibi 11’in en garanti en dinamik adamını kaybetti. devre arasında kim sana iyi oyuncusunu verecek hepsi muamma.

    papağan gibi hep tekrarlıyorum ama 2023-24 yaz transfer sezonunun ceremesi bunlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın