• 47
    yabancı sınırlaması var mı? var.
    federasyonu ve kurumları ile taraf alınmış mı? alınmış.
    kötü hakemleri ile rezil yönetimlere devam mı? devam.
    rezil görüntü kalitesi ve 3. sınıf yorumcular ile devam mı? devam.
    tarla gibi sahaları ve boş tribünler var mı? var.
    temposuz oyun, sürekli duran oyun ve sahtekar oyunculara prim var mı? var.

    bu yayın ihalesi diğerlerinden hiçbir farkı olmayacaktır. eğer yukarıda ki yazılanlar düzeltilmezse.
    herkesin cebine baktığı bir yerde, vizyonsuz isimlerle bu kadar olmasına bile şaşırdığım süper lig yayın ihalesi.

    benim cebimde milyarlarım olsa şu yayın ihalesini filan hayatta satın almam. tamamı ile kaosun beslediği ve kalitenin yerlerde olacağı bir lige niye para vereyim?.
  • 62
    tarihin en berbat, en rezil ve kepaze federasyonunun bir internet sitesi ve marka değeri oluşturacağına, galatasaray'a nasıl daha fazla ceza verebilirim üzerine kafa yorduğu bir dönemde, üyeliği hala dekoder denen fiziki cihazlarla sağlamaya çalıştığı, şampiyonların belirlenmesinde ayan beyan etkisi olduğu bir distopik dünyanın ligine para veren olmasını gerçekten hayretle karşılıyorum.

    aracıların ve sesi en gür çıkanın 78 senedir soyduğu bir ülkede her şeyin yarım yamalak kalması ve gelişmemesi çok normal.
  • 65
    müşterilere yine fahiş fiyattan satılacağı için pek ilgimi çekmeyen ihaledir.

    20'li yaşlarımın ortasındayım ama hayatım boyunca cipsimi, kolamı alarak koltuğa yayılmış bir vaziyette maç izleyemedim. kendimi bildim bileli internet başında harıl harıl maç linki arıyorum. dekoder sahipleri saat 19.00'da başlayan bir maçın 25. dakikasında "gooolll!" diye bağırırken, ben saat 19:25'te daha 13 veya 14. dakikakarda falan olurum. sadece ben değil, ülkedeki birçok futbolsever maalesef ki bu dertten muzdarip. zaten ülke gün geçtikçe yoksulluğa doğru sürüklenirken, kıçı kırık bir lig için ayda 150-200 lira istemek nasıl bir kafadır, nasıl bir düzendir? bazı insanların aylık gıda ihtiyacından bile fazla düşünün yani. ayda 200 liradan 2 milyon kişiye satmak yerine, ayda 40 lira yap, 15 milyon kişiye sat işte ne istiyorsun? ama yok, sömüren sömürene.

    lafa gelince şöyle vatanseveriz, böyle milletiz, süperiz, vatan millet sakarya falan filan diyoruz ama takımlarımızın avrupa'da oynadığı maçları bile başka platformlardan şifreli izliyoruz. yahu bu ülke neden 1.5 saati bile bize çok görüyor? avrupa'da bizim yaşıtlarımız veya bizden küçükler aylık paralarıyla nice maçlara gider, nice oyunlar oynar, nice eğlenir ama bizler evde sadece bir maç izlemek için bile kredi çeker olduk. yeter yahu bıktım bu düzenden. takımlarımızı da geçtim, diğer ülke takımlarının maçlarına bile bakamıyoruz artık. bundesliga izlemek için tivibu, premier ligi izlemek için s sport, şampiyonlar ligi izlemek için exxen... yeteeeerrrrrrrrr!

    lige 200 milyon dolar mı verirler veya 500 milyon mu bilemem. bildiğim tek şey olan yine bizim gibi insanlara olacak. o yüzden ben pek takmıyorum çünkü ülkeden de, ülke insanlarından da, futboldan da, hatta takımımdan bile soğudum ya.

    edit: yazım yanlışları.
  • 69
    onca seneler üye olarak, decoder alarak para verdiğim oluşum.

    futbolu yöneten fb ve bjk ağırlıklı oluşumun (nihat, tahir, mecnun, servet vs) galatasaray’a karşı gösterdikleri düşman tavrı görünce artık üye olmama kararı aldım.

    gerçi hakem hataları 4 haftadır bıçak gibi kesildi, ama son iki sezondur yapılan haksızlıklar karar almam için yeterli.

    iyi ki, maç izlemenin başka yolları da var.
  • 28
    yapılan çoğu ihalelerde olduğu gibi bu ihalede de tüketiciyi kazıklamak üzerine yapılıyor.

    eğer bir futbol sever, süper ligi ayrı bir kanalda, uefa avrupa ligini ayrı bir kanalda, uefa şampiyonlar ligini ayrı bir kanalda, avrupa liglerini ayrı ayrı kanallarda izlemek zorunda olduğu yetmemiş gibi şimdi de süper lig için iki ayrı aboneliğe zorlanacaksa batsın bu düzen diyorum.

    dazn diye bir platform var. almayanda yaşayanlar gelecek aydan itibaren 29,99€ ödeyecekmiş. karşılığında ise bundesliga, uefa şampiyonlar ligi, serie a, la liga, ligue 1, nba, nfl ve ufc gibi organizasyonları izleyebiliyormuş. yani birim olarak bakıldığında fiyat eskiye göre baya artmış ama halen içeriği göz önünde bulundurursak baya uygun gibi.
    demek ki oluyormuş.
  • 48
    taraftarı olmayan lig için açılan ihaledir. şirket takımlarını siyasi rant sebebiyle süper lige dolduran düzen sebebiyle türk futbolu bitmiştir. bugün siyasi olarak zirveye yakın olan kimselerin neredeyse ilk icraatı futbol takımı almak/kurmak ve süper lige çıkarmak oluyor, çünkü zamanında şişirdikleri futbol ekonomisinin ve siyasi bağlantılar ile bulunan katar sponsorluklarından gelen paraların bağlantı sahiplerinden başkasına gitmesi ödlerini koparıyor. kendilerinin olmadığı yerde para transferi olacak diye ödü kopan insanların yönettiği, bu insanların ülkesinde bu kalitesizleşme her alanda olduğu gibi futbolda da çok normal.
  • 89
    --- alıntı ---

    yayın ihalesinde karar zamanı, 28 şubat pazartesi olarak açıklandı. türk futbolunun şişirilmiş değerinin patlayacağı açıktı ama bu kadar büyük bir düşüş de öngörülmüyordu. kulüplerimiz adına önce beın'in ikide bir yaptığı indirimler, ardından pandemi sonra da devalüasyon ciddi olumsuz etkilerdi. şimdi de ihalede beklenenin çok altında teklifle yeni döneme giriliyor. son durum şu:

    • beın 146 milyon dolarlık teklifini tl bazlı yaptı. 2 milyar 105 milyon tl'ye çıkardı.

    • beın, zaten geçmiş dönemde geri aldığı teminat mektubunu yeni dönemde de vermeyeceğini beyan etti.

    • saran, '100 milyon dolar garanti gerisi paylaşım modeli' teklifini 120 milyon dolara çıkardı ve öngörülerin tutması halinde ilk yıl 200 milyon dolar gelir elde edeceğini, bu garanti 120'nin üzerindeki miktar ne kadar olursa olsun bu bedelin yüzde 80'den fazlasını kulüplerin alacağını bir kez daha teyit etti.

    • son kulüpler birliği toplantısında kenan saran ve selim usta, saran adına teklifin içeriğini kulüplere ve tff yetkilerine anlattı.

    • beın, 4. paket denen "kazanan her şeyi alır" mantığındaki tüm yayın haklarına talip.

    • saran'ın teklifi ilginç. süper lig tv kuracak, bu tv'yi beın de dahil isteyen her kanala satacak. böylece süper lig tv; beın'de de isterse tivibu'da da isterse dsmart'ta da isterse netflix'te de; isterse exxen'de de olabilecek. tv'nin asli sahibi kulüpler olacak bir nevi.

    • saran, teminat mektubu vereceğini beyan etti.

    • 18 kulübün 13'ü saran'ın teklifi taraftarı.

    • tff, beın'ci.

    • nihat özdemir şampiyonluk primlerinden vazgeçin bu işi bitirelim mantığında.

    • tff; kulüplerin tatmini, onların daha fazla kazanmasını sağlamak adına çabadan ziyade beın'in biraz daha fazla ücret artırması ile ihaleyi beın'e vermeye teşne.

    • ama bu şartlar altında beklentinin epeyce altında bir miktarla işi beın'e vermek de kolay değil.

    • beın, mevcut teklifinden biraz daha yüksek bir miktara dahi çıksa bu saran'ın teklifinin sayesinde olacak. tıpkı telekom'un teklifi sayesinde digiturk'ün 400 milyon dolara çıkmak zorunda kalması gibi.

    son durum bu.. bakalım teminat mektubu da vermeyeceğini beyan edip teklifi 2.1 milyar tl olan beın mi; yoksa "bu sene 200 milyon dolara gideriz, seneye 250, sonraki yıllar bu ücret giderek artar" diyen saran mı kazanacak?

    --- alıntı ---

    serdar ali çelikler
  • 78
    140 milyon doların nesini beğenmiyor acaba kulüpler. 4 sene önceki 500 milyon dolar kur 3.5 iken bile bu lig için yüksekti. 140 bile yüksek. bu neyin itirazı.
    kulüpler önce kendi önünü süpürsün. zemin olayını bile çözemeyip para beğenmiyorlar. yayıncı da şart koşmalı. zemin kötüyse maçı yayınlamasın. ya da o maçın ücretini kulüpten kessin. futbolu güzelleştiren zemindir. bizde 20 kulubün toplasan 5'i falan zemine iyi bakıyor.
    (bkz: süper lig zeminlerinin içler acısı hali)
  • 73
    galatasaray'ın yok sayıldığı futbol ortamında ligin hak ettigi rakamların üstünde tekliflerin geldiği ihale.

    bu lige para verip izlemek dizi ya da tiyatro izleme bedelinde olmalı. ligde acısıyla tatlısıyla gerçek olan tek şey galatasaray. galatasaray yönetiminin bu ihaleye kafa yormak yerine kurulması kaçınılmaz olan avrupa süper ligi için yer kapmaya çalışması lazım.
  • 79
    turk futbolu acisindan devrim niteliginde bir ihale olacaga benziyor. sahsi fikrim 140 milyon dolar bile siyasi baglantilar ile mumkun. su ligin yayin hakkini almak isteyen, gercek manada kar amaci guden ozel bir sirketin 100 milyon dolar uzerinde bir bedel bicmesi akil disi. tamamen siyasete batmis, futbol oynamak degil oynatmamak uzerine kurulu bir duzen.

    yeni neslin zaten en ufak bir futbol meraki yok. benim cocukluk fotograflarima bakiyorum. butun fotograflarda ustumde sari kirmizi bir seylar var. bebeklik fotograflarindan, ergenlik fotograflarina kadar bu boyle. futbol oynayacak sokak kalmadi. insanlar cocuklari futboldan uzak dursun istiyor. cocuklar oynadigi sporlarin, sporcularin hayrani oluyor. turkiye'deki futbolun pesinde olan cocukluktan bu zehri kapmis olanlardir. yoksa su lig birakin para verip odenmeyi, trt'de acik yayinlansa 2 saat izlenecek bir lig degil. gecen zamana yazik.
  • 9
    türkiye’deki siyasi baskıdan etkilenmeyecek, fenerbahçe ve bjk gibi kulüplerin baskısını takmayacak bir grup tarafından alınmasını isterim.

    tv yayın hakkı, internet yayın hakkı, tv yurt dışı, tv avrupa ve tv asya ve diğer kıtalar yayın haklarının ayrı ayrı ihale edilmesi gerektiğini düşünüyorum. yurt dışına internet yayın hakkı verilmemeli. verimesine tv yayıncıları da zaten izin vermez.

    bugünkü yayıncıya yapıldığı gibi teminat bedeli de asla iade edilmemeli. beş yıllık değil üç yıllık ihale yapılmalı ve yayın ekipmanları tff tarafından kiralanmalı. böylece yayın ekipmanlarına yatırım yaptım üç yıl yetmez itirazlarının önüne geçilir. uzun süreli ihalelerden doğan çekişmeler, indirim talepleri vs.nin de önüne geçilir. ödemeler iki aydan fazla aksar ya da gecikirse teminat devreye sokulmalı ve yeniden ihale yapılmalı.
  • 94
    teknik olarak satılmış olsa da, ellerini attıkları her yeri değersizleştirdikleri gibi yönetsel iradenin değersizleştirerek satamadığı ihale.

    yabancı oyuncu sınırlamalar, başakşehir, trabzon inadı, büyük kulüpleri paçalarından aşağıya çekmek, tartışmalı federasyon ve mhk kurulları, atamaları, mafyatik tipler. böyle bir iklime bu rakamlar çok bile. keşke her kulüp kendi hakkını kendisi satsa.
  • 51
    fiyatlandırılmasındaki üstün başarısızlık sadece paket fiyatları ve iptv gibi oluşumlarla açıklanamayacak ihale.

    sen gidip ülkede ki futbolu siyasi emirle yönetip, inşaatçıya teslim eder, yabancı sınırını düşürür, yayın ihalesini zamanında peşkeş çekersen sonuç şu anki fiyattan bile daha az teklif almana sebep olur.

    başka ülkede olsa buna sebep olanlar istifa eder ancak, bizde pişkin pişkin kameralara sırıtırlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın