• 51
    fiyatlandırılmasındaki üstün başarısızlık sadece paket fiyatları ve iptv gibi oluşumlarla açıklanamayacak ihale.

    sen gidip ülkede ki futbolu siyasi emirle yönetip, inşaatçıya teslim eder, yabancı sınırını düşürür, yayın ihalesini zamanında peşkeş çekersen sonuç şu anki fiyattan bile daha az teklif almana sebep olur.

    başka ülkede olsa buna sebep olanlar istifa eder ancak, bizde pişkin pişkin kameralara sırıtırlar.
  • 53
    sadece galatasaray maçlarını izlemek için ilgilendiğim ama bana çaykur rizespor - antalyaspor mücadelesini, garip bein dizisi reklamlarını, fenerbahçeli yorumcuların maaşını falan da mecburen, üstelik fahiş fiyatlara çakan sistemin ihalesi. durum böyle oldukça insanların ihtiyaçlarını alternatif yollardan gidermeleri dibine kadar meşrudur, buna kimse şaşırmasın.
  • 54
    --- alıntı ---

    kulüpler birliği vakfı ve tff temsilcilerinden oluşan yayın hakları ihale komisyonu bunun üzerine 2 formül üretti: bunlardan birincisi; kulüplerin kuracağı 'süper lig tv' yayın haklarını alıp maçları yayınlayacak, ikincisi ise; kulüpler, ihaleyi kazanan şirketle anlaşıp dekoderleri kendileri satacak.

    --- alıntı ---

    havuzdan çekiliriz blöfünün bir tık üstü bu.
    nihat özdemir aziz yıldırım abisinden baya iyi şeyler kapmış.
    halbuki adaletli olsalar,amaç cepleri olmasa çok güzel paraya gidecek lig.
    ancak ne zaman fener küme düşürülmedi o zamandan sonra her sene geriye gitti lig.
    bu arada keşke böyle bir şey olsa da kim daha fazla dekoder satıyor kimin zararına olur anlamış olsalar.
    bakalım kulüpler birliğinde bildiri yayınlarken ki cesaret burada işe yarayacak mı?
    galatasaray fener beşiktaş olmazsa kimse para kazanamaz.
    ben neden rize'ye para kazandırayım?
    neden hatay benim param ile şaibeli işler çevirsin?
    zaten kim alırsa alsın 100 tl'nin üzerindeki bir paraya bu işi kotaramaz.
    her sene indirim ister.
    exxen 60.00 tl netflix 40.00 tl bence bu fiyatlarda olursa tutulur.
    ancak başka bir ihtimal daha var aslında.
    teklif verenlerin hepsine satmak.
    hem daha rekabetçi olur hem halk daha fazla futbola ulaşır. hepsi de daha fazla dekoder satmak için birbiri ile yarışır.
  • 55
    çok önceden geçilmesi gereken sisteme mecburiyetten geçilip, kulüplerin dekoder satması yoluna gidilmesi ağırlık kazanan ihale.
    yıllardan beri bıktım hakkımızda dangıl dungul konuşan anadolu kulübü başkanı görünümlü itici tipleri fonlamaktan. allah aşkına tff başkanı bey, girdiğiniz yoldan dönmeyin ve kulüpler dekoder satsın ; 100 yıllık kurumların sıçrattıklarıyla ihya olan anadolu kulüpleri kerameti kendilerinden sanmasınlar. çalışıp şehirlerinde dekoder satsınlar.

    --- alıntı ---
    "pazartesi günü yayın ihalesini yaptık. 15 tane teklif geldi. katılanlara cuma günü saat 17.00'ye kadar süre verdik. revize edilmiş teklifleri bekliyoruz. ilgi ve alaka var ancak elimizden geldiğince bu yayın fiyatını yükseltmeye çalışıyoruz. inanıyorum ki teklif verenler, asıl tekliflerini henüz vermedi. rekabeti arttırmak için fiyatı yükselteceklerdir. daha yüksek teklif gelmesini bekliyoruz. kulüplerimizin maksimum bedel almasını isteyen bir federasyonuz. beklediğimiz teklif gelmezse süper lig televizyonu gibi bir televizyon kurulur. kulüpler, dekoder satışı yapar ve gelir paylaşımı yapılır. bu da düşüncemiz içerisinde var."

    nihat özdemir- kaynak: ntv spor

    --- alıntı ---
  • 56
    159 tl olması ne kadar ülke gerçekleri ile örtüşmüyorsa 20-30 tl olması da o kadar örtüşmüyor.
    benim kişisel görüşüm kör dövüşü tadında futbol oynanan bu ligin adil değeri abone başına üç büyükler için asgari ücretin %2'si anadolu kulüpleri için %1'i dir. dağıtılan pay'da buna göre değerlendirilmelidir.

    ama kulüplerin istediği parayı verebilmek için bu payın %4'den aşağı olmaması ve nerden baksan 1.5 milyon abone gerekli. çünkü ligin kalitesi düşük ve kavga'dan başka bir numarası olmadığı için reklam verenlerin ilgisini çekmiyor artık.
    önceden saniyesi 3500 dolar olan reklamları 1000 dolar'a verip alıcı bulamadıkları söyleniyor.

    ücretleri 30 tl bandına çektiniz diyelim önce o meşhur tabirle bir köpük oluşacak ama size garanti ediyorum devamlılığı olmayacak kalitesiz ürünü istersen 1 lira yap kimse almaz. bunun en basit örneği trt'de yayınlanan alt lig maçlarıdır kimse kendi şehrinin takımı ya da lig'e çıkmayı belirleyecek bir maç olmadığı takdirde oturup herhangi bir maçı izlemez çünkü dandun futbol oynanıyor. ingiltere alt ligi örneği çok uçuk kaçacak zira oranın yayın değeri bile bizden fazla ama almanya ve fransa alt liglerinin bile bir seyir zevki var.

    özetle ücret dengesi çok konuşuluyor ama kalite kısmını konuşan yok. eğer sen iyi bir ürün verirsen insanlar gerekiyorsa bütçelerini zorlar. bedava bile olsa gidip kaçak yayından izleyecek kitleye yapacak bir şey yok o dünyanın her yerinde var.

    ihalenin kime gideceğini bilmiyorum (aslında tahmin ediyorum) ama kulüplerin süperligtv gibi bir hayali gereçekleştiremeyeceklerini düşünüyorum. hadi bir çılgınlık yapıp kurdunuz bunun için evlere kurulacak cihazların teknolojik gereklilikleri, desteği, kurulumu vs. işlerine girdiklerinde astarı yüzünden pahalıya gelecektir.
    exxen gibi sadece internet üzerinden yapacaklarsa ayrı ama onlarda teorik olarak sadece aldıkları yayını paylaşıyorlar kulüplerin 6 ay içerisinde bu gereklikleri yerine getirmelerini mümkün görmüyorum dahası işin kalbi olan canlı yayın yapma tecrübesi ve gereklilikleri tarafına hiç girmiyorum.

    bein canlı yayını aktarma işini saran'dan alıyordu ve yayın kalitesi ortalamaydı ancak maliyetler gereği saran'dan çıkardıktan sonra görüntü kalitesi resmen çamur seviyesine dönüştü.
    korsan iptv'lerde yayınlanan x ülke alt lig maçlarından bile kötü kalitede sunuyorlar.

    özetle bu işleri ülkede yapabilecek kurum sayısı belli muhtemelen ağlayarak, kızarak ve söylenerek de olsa bu üç kurumdan birine gidecektir.
  • 57
    selcuksports ve golnet’in (benim bildiklerim bunlar) daha şimdiden, hatta ihaleye dahi girmeden kazandığı ihale.

    kimse kusura bakmasın da millet evine ekmeği zor götürürken, futbolcular lüks yaşamlarına biraz daha lüks eşyalar katsın diye millet her ay yüzlerce lira para vermez. ya bu yayınlar şifresiz kanaldan verilir; reklam gelirleri ile işi kotarırlar ya da şifreli olur ama herkesin ulaşabileceği ucuzlukta olur. yoksa selcuksports falan kıyamete kadar yayıncı kuruluş olarak anılır.
  • 61
    leş olan futbolumuza hak ettiği değerin takdim edildiğini federasyon kanadı başta olmak üzere verilen tepkilerden anladığımız ihale. üründen bağımsız olarak dile getirmek neredeyse suç sayılsa da kurun böyle pornografik noktalara gittiği, zamların ve piyasanın kontrol edilemez halde istikrarsızlaştığı bir ekonomik ortamda sadece maçları yayınlamanın külfetinin son ihaleden bu yana kaç katı arttığını ölçebilecek bir endeks yok.

    ulaşım giderleri artmış. elektrik giderleri artmış. mobil güç kaynağı desen yakıt giderleri artmış. kurdan ötürü tüm malzeme ve bakım giderleri katlanmış. personel giderleri falan da haliyle artmış. gelir kaynağı olarak ise üyelik ve reklam kalıyor geriye. hiç üye kaybı yaşanmasa ve hiç artış yapılmasa bile üyeliklerden gelecek gelirin giderlere oranı düşecekti. yapılan artışlara rağmen hem üye kaybı hem de giderlerdeki artıştan ötürü bu kalemde dramatik bir düşüş var. reklam desen neredeyse yerel televizyonların verdiği reklamlar seviyesine inildi artık ligin sadece türkiye'de ve çok sıkı kurallarlar yayınlanmasından dolayı. kaldı ki zaten bizim firmaların da reklam yapacak gücü kalmadı artık. aynı firmaların nezaketen verdiği reklamlarla döndürmeye çalışıyorlar işte.

    kaldı ki gece maçlarının sebep olduğu enerji sarfiyatının gazete satırlarından ciddi hesaplara ve tartışmalara sebebiyet verebildiği bir dönemdeyiz. süper lig ve birinci ligde haftada 19 tane maç oynanıyor. bu maçların kaç tanesi kâr bırakmayı geçtim yayın maliyetini çıkartabiliyor? ya da kaç tanesi vakıfbank'ın iç saha maçındaki seyirci sayısını geçebiliyor?

    bu uzayıp giden listeyi alt alta koyup toplayınca, ürünün kendisinin bayağılığından bağımsız olarak, birinin bu ligi hatta ligleri yayınlamak için para vermesi bile mucize aslında...
  • 62
    tarihin en berbat, en rezil ve kepaze federasyonunun bir internet sitesi ve marka değeri oluşturacağına, galatasaray'a nasıl daha fazla ceza verebilirim üzerine kafa yorduğu bir dönemde, üyeliği hala dekoder denen fiziki cihazlarla sağlamaya çalıştığı, şampiyonların belirlenmesinde ayan beyan etkisi olduğu bir distopik dünyanın ligine para veren olmasını gerçekten hayretle karşılıyorum.

    aracıların ve sesi en gür çıkanın 78 senedir soyduğu bir ülkede her şeyin yarım yamalak kalması ve gelişmemesi çok normal.
  • 63
    ülkede alım gücü ciddi manada düştü, bununla beraber son bir kaç yıldır futbola olan ilgide ciddi manada düştü. son 3 yılın şampiyonları başakşehir, beşiktaş ve muhtemelen trabzonspor, böyle bir futbol ortamında türk futbolunun iki lokomotifi galatasaray ve fenerbahçe’nin başarısız olduğu tribünlerini dolduramadığı bir ortamda o ihaleye kimse girmez. ülkenin yüzde 70’i bu iki takım taraftarından oluşuyor. eskiden puan kaybından sonra bir hafta geçmek bilmez, puan kaybı sonrası göze uyku girmez ve bir sonraki maçta galibiyet alınınca rahat uyku uyunurdu. bu iki takım taraftarı bu sene özellikle vasata öyle bir alıştılar ki yenilgiler, yenilen goller normal gelmeye başladı. işin siyasi kısmına hiç girmiyorum bile. bu ihaleyi koparacak güçte ağır başkan dahi kulüplerimizde yok. aziz yıldırım’ın bu konuda ciddi bir ağırlığı vardı, önceki ihalede ciddi faydaları vardı. şimdi katarlıların kapısında yatıyoruz, sen git fenerbahçe olarak haftalarca manipülasyon yap be fair tshirtleriyle protesto yap, hande sümertaş üzerinden haftalarca algı yap, en ufak hakem hatasında bile “dekoderi iptal ederim.” veya “havuzdan çıkarım” gibi konuşmaları yap. böyle bir futbol ortamında aylık 6-7 euro’ya satış yapmaya kalk. yine de yaranama sanki kulüpler kendi borçlarına sadıkmış gibi sen iki gün parayı geciktirince hemen medyada seni kötülesin. istedikleri parayı vermeyince tff tv kurarız diye boş blöf yapsın. yemezler abicim yemezler içi boş laflar. türk futbol severi maçları takip etmesi için olması gerekenler belli, adil hakem yönetimi, adil ceza sistemi, yabancı sınırı, adil hakem atamaları, passolig saçmalığının kalkması tff’nin üzerine düşen görev bunlar için çaba gösterip ligin marka değerini arttırmak. tff yaptığı hareketlere galatasaray özelinde bakalım etebo’nun videosu üzerinden arda turan’a verilen ceza, fatih terim’e verilen fahiş cezalar, sistemi eleştirenlere cezalar, doğru karar verdiği için ali palabıyık’a 16 hafta maç vermeme gibi akla mantığa sığmayan cezalar. şimdi bir galatasaray taraftarı bu lige niye ilgi duyup para versin. bunlar düzeltilirse türk futbolu düzlüğe çıkar.
  • 65
    müşterilere yine fahiş fiyattan satılacağı için pek ilgimi çekmeyen ihaledir.

    20'li yaşlarımın ortasındayım ama hayatım boyunca cipsimi, kolamı alarak koltuğa yayılmış bir vaziyette maç izleyemedim. kendimi bildim bileli internet başında harıl harıl maç linki arıyorum. dekoder sahipleri saat 19.00'da başlayan bir maçın 25. dakikasında "gooolll!" diye bağırırken, ben saat 19:25'te daha 13 veya 14. dakikakarda falan olurum. sadece ben değil, ülkedeki birçok futbolsever maalesef ki bu dertten muzdarip. zaten ülke gün geçtikçe yoksulluğa doğru sürüklenirken, kıçı kırık bir lig için ayda 150-200 lira istemek nasıl bir kafadır, nasıl bir düzendir? bazı insanların aylık gıda ihtiyacından bile fazla düşünün yani. ayda 200 liradan 2 milyon kişiye satmak yerine, ayda 40 lira yap, 15 milyon kişiye sat işte ne istiyorsun? ama yok, sömüren sömürene.

    lafa gelince şöyle vatanseveriz, böyle milletiz, süperiz, vatan millet sakarya falan filan diyoruz ama takımlarımızın avrupa'da oynadığı maçları bile başka platformlardan şifreli izliyoruz. yahu bu ülke neden 1.5 saati bile bize çok görüyor? avrupa'da bizim yaşıtlarımız veya bizden küçükler aylık paralarıyla nice maçlara gider, nice oyunlar oynar, nice eğlenir ama bizler evde sadece bir maç izlemek için bile kredi çeker olduk. yeter yahu bıktım bu düzenden. takımlarımızı da geçtim, diğer ülke takımlarının maçlarına bile bakamıyoruz artık. bundesliga izlemek için tivibu, premier ligi izlemek için s sport, şampiyonlar ligi izlemek için exxen... yeteeeerrrrrrrrr!

    lige 200 milyon dolar mı verirler veya 500 milyon mu bilemem. bildiğim tek şey olan yine bizim gibi insanlara olacak. o yüzden ben pek takmıyorum çünkü ülkeden de, ülke insanlarından da, futboldan da, hatta takımımdan bile soğudum ya.

    edit: yazım yanlışları.
  • 66
    kendi çapında bir lig ve onun yayınını almak için milyon dolar para veriliyor, şaşkınım.
    - yabancı kuralı getiriyorsun, sonra diyorsun ki bu lige niye para vermiyorlar. gel şöyle güzelce anlatayım: kardeşim ben bu maçı izlerken en değerli varlığımız olan zamanımı veriyorum, verirken de ömer bayram'ı, caner erkin'i, berkan kutlu'yu, necip uysal'ı vs. izlemek zorunda bırakılıyorum. çünkü bu adamları oynatmak "zorundasın" fotbolu böyle geliştireceklerini sanıyorlar.
    - futbol kalitesi ve futbolcu ahlakı: dört büyükler olarak addedilen takımlara karşı anadolu takımlarının futbol keyfini baltalarcasına, insafsızca savunma yapıp, hiçbir oyun zevki olmadan maç izlettirirsen kimsenin para vermemesi o kadar olağan ki... futbolcu ahlakı konusu ise bambaşka, adamın eli, diğer adamın omzuna çarpıyor, sanırsın adam öldü, yerde debeleniyor, can acısı pozları bunu mu izlemek için para vereceğiz?
    - eyyam konusu ise satırlar dolusu yazabilirim ama bu konuya girmeyip sadece başlık olarak vermeyi tercih ediyorum.
    - en önemli konu ülke insanın geliri, asgari ücret 4250 tl (310-320 dolar seviyelerinde) o kadar çok futbol ile alakalı platform var ki hepsini almak istesen ortalama 350 tl gibi bir rakam ödemen gerekiyor ki bu da maaşın %8'ine denk geliyor. uygun fiyatı paketler satıp korsan yayını bitirmek yerine insanları daha çok link aramak zorunda bırakıyorlar ve futbolun ekonomik zararına sebep oluyorlar. herkesin alabileceği fiyata ürün satmak varken fahiş fiyata satıp herkesin zarar görmesine sebep oluyorlar.
  • 68
    bu lige kim neden para versin dedirten ihale. kimse adeletli bir yönetim olduğuna inanmıyor, o kadar ilginç ki oluşturulan ortamda trabzonsporlu adam bile bu sene hakemlerin onlara karşı olduğunu düşünüyor. hangi takım olursa olsun bunu düşünmeyen takım taraftarı yok denek kadar az sayıda. lige bakıyorsun, oynanan futbolun kalitesi ortada. geliştirme kısmına bakıyorsun, kulüplerin neredeyse tamamı sınırsız yabancı isterken bir anda bir karar alınıyor ve yabancı sınırı getiriliyor. yani kulüpler istemiyoruz diyor, kulüpler birliği istemiyoruz diyor ama nasıl oluyorsa karar farklı oluyor. taraftar pandemi vs. demeden stada gitmiş, en doğal hakkıyla küfür etmeden yönetimini protesto ediyor, bir bakıyorsun ses kısılmış. neden, niçin hiçbir açıklama yok. yani insanları bu kadar futboldan uzaklaştırıp da daha sonra ligin ihalesinde yüksek öneriler beklemek bana çok mantıklı gelmiyor. insanlar maalesef artık bu lige para vermek istemiyorlar ya da talep edilen ücretlere değmeyeceğini düşünüyorlar.
  • 69
    onca seneler üye olarak, decoder alarak para verdiğim oluşum.

    futbolu yöneten fb ve bjk ağırlıklı oluşumun (nihat, tahir, mecnun, servet vs) galatasaray’a karşı gösterdikleri düşman tavrı görünce artık üye olmama kararı aldım.

    gerçi hakem hataları 4 haftadır bıçak gibi kesildi, ama son iki sezondur yapılan haksızlıklar karar almam için yeterli.

    iyi ki, maç izlemenin başka yolları da var.
  • 72
    bein'in alacağını düşündüğüm yayin ihalesi. 150 milyon dolar civarı bir bedelle bitmesi halinde bile tl bazında kulüplerin eline geçen ihalenin ilk halinden daha çok para geçecek. 2016'da 500 milyon dolardan biten ihale zamani dolar 3.50tl civarindaydi. şu an 13.50-14 civarında seyrediyor. her şeyi geçtim zaten her sene yapılan revizelerle şu an yayin ihalesi 180 milyon dolar seviyelerine inmis durumda. ihalede son teklifler verildiğinde de fiyatin 180-190 m dolar bandına gelmesi muhtemel.
  • 73
    galatasaray'ın yok sayıldığı futbol ortamında ligin hak ettigi rakamların üstünde tekliflerin geldiği ihale.

    bu lige para verip izlemek dizi ya da tiyatro izleme bedelinde olmalı. ligde acısıyla tatlısıyla gerçek olan tek şey galatasaray. galatasaray yönetiminin bu ihaleye kafa yormak yerine kurulması kaçınılmaz olan avrupa süper ligi için yer kapmaya çalışması lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın