• 526
    yavas yavas aytac kara ve ceyhun gulselam ikilisine dogru yurudugumuz donemdir.

    rodop ve ali naci de zaten klasik yonetim elinden geleni yapiyor ama kulupler ikna edilemiyor hikayelerine yavastan basladi.

    ben kendimi hic transfer yapilamayacakmis ve kimseyi de satamayacakmisiz gibi zaten hazirladim.

    kendi kafamdaki ideal 11'e de taylan ve atalay ikisini koydum. hayal dunyasinda sezonu oynatmaya baslayip 7. oldum bile.
  • 527
    x isimli bi kurumsal şirkette yazılım mühendisiydim; takımımızdan 3 arkadaşımız 2 ay arayla istifa etmişti. üst taraf yana yakıla adam arıyordu, kendimce tanıdığım çok iyi olmasalar da gelişebileceğini düşündüğüm 2 kişi ve deneyimli daha önce de birlikte çalıştığım bir arkadaşımı önerdim. görüştüler, neyse saçma sapan sorular ile elediler birini, öbürüyle görüşme zahmetine bile katlanmadılar; deneyimli olana da psikolojik baskı uygulamışlar üstüne gidip. meğersem arka planda rakip 2 şirketten 2 deneyimli kişi ile anlaşmışlar. onların istifa süreci girince de karşı taraf maaş zammı, iyileştirme gibi sebeplerle bizim adamları tuttu. meğersem anlaşılan adamlar da bizi koz olarak kullanmak için görüşmüşler. o ikiliye giderken bize gelecek elemanlardan da olduk. şimdi birisi kendi şirketinde takım lideri, öbürü yine bizim şirketteki iyi bir ekipte yazılımcı, 3.kişiyi de zar zor kavga dövüş aldırdım. sektör değişiyor ancak bilinç hiç değişmiyor, bunu anlatmak için kafanızı sevdim:)
  • 532
    öncelikle 20/21 sezonu için orta sahada eksiklik çektiğimiz doğru. ancak donk, ömer, belhanda, taylan, feghouli, jimmy ile bartuğ ve atalay'dan oluşan oyuncu grubu o kadar da kötü değil.

    şu an paramız yok. hareket kabiliyetimizi ortadan kaldıran uefa anlaşması var. önümüzdeki sezon maaş limitimiz şampiyonlar ligine katılım sağlayamamamız nedeni ile düşecek.

    bu durumda oyuncu satamazsak transfer döneminin sonunu bekleyip fırsat kollamak en uygun çözüm. bu dönemde eldeki oyuncularla idare etmek durumundayız. içlerinde bize 2 şampiyonluk kazandırmış isimler var. yabana atılacak veya küçümsenecek futtbolcular değiller. seneye limit kalkıyor. o zaman bu gün yaşadığımız zorluklar olmayacak. yani genç ve kaliteli oyuncuları opsiyonlu almayı beceremiyorsak kiralık kovalamak akla ve mantığa gayet uygun.

    üzülerek görüyorum ki galatasaray taraftarı akıl ve mantıktan çok uzak. olmayan parayla transfer diye tutturuyoruz. kimse elindeki yeteneği vadeli vermiyor ki haklılar da. çünkü vadenin geleceği güne kadar futbolcu ederini belki de 10'a katlayacak. esasen çok zor bir dönemdeyiz ve malesef taraftar olarak içinde bulunduğumuz koşulları kavrayamıyor veya irasyonel taleplerde bulunuyoruz.

    sabırla kurulacak takımı beklemekte fayda var.
  • 533
    1 adım sonrasını göremeyen galatasaray yönetimi açısından rezalet geçen dönem.

    pandemi sonrası gelirlerin düşeceği de, satmadan alamayacağın da belliydi.

    en azından 1 sene için çıkıp taraftara "para yok, gelecek belli değil bu sene idareten bonservissiz oyunculara yöneldik, yaşa vs takılmayın mazur görün' denilip bonservisi elindeki şu ortasaha kurulsa

    -------atiba------
    sosa-----m.hakan

    kimse de laf etmezdi.

    sosa 1.5 alacak yanılmıyorsam, mert hakan 300-500k farka kaçtı, atiba 600-700k

    yani öyle 2.5m eurolar, 4m eurolar flan da söz konusu değil.

    üstelik 1-2 sene idare de ederdi seni bu ortasaha, yanına taylan vs ile.

    yanlış anlaşılmasın ne sosa'yi, atiba'yı kaçırdık ne de mert hakan'ı kaptırdık diye bir sitemim yok.

    fakat bu adamları alamayıp ligin başlamasına 15 gün kala dalga geçer gibi "50 gun var" diyorsan, o zaman elindekileri kaçırmayacaksın.

    bunun adı ileriyi görememektir, zaafiyettir.
  • 534
    hala orta saha alınmamasını mantıklı bulan entryler okuyorum ve hayretler içerisine düşüyorum. ikinci hafta başakşehir, üçüncü hafta fenerbahçe ve hemen ardından avrupa ligi’nde eleme oynayacağız. lemina ve seri’nin gideceği ta 1 sene önceden belliyken yerlerine gelecek isimleri ağustos’un sonuna gelmişken ayarlayamamak tam bir iş bilmezliktir. 1.4 milyon euro kullanılabilecek paran varken ortalığa mensah, moder, coulibaly gibi bonservisle alabileceğin isimleri atarsan taraftar senden bonservisle oyuncu almanı bekler. ben 1 ay öncesinden kimseyi alamayacaklarını ve bu sebeple seri ve lemina’nın ne yapıp edilip 1 sene daha kiralanması gerektiğini düşünüyordum ve ne yazık ki haklı çıktım. transferin son gününe kadar bekleyip büyük ihtimalle takımında ıskartaya çıkarıldığından doğru düzgün kamp bile yememiş bir oyuncuyu “fırsat transferi” yapmak galatasaray’ın kuruşunu korumak değildir.

    insanın sinir kat sayılarını arttıran bir başka transfer dönemidir.
  • 536
    büyük kulüpleri yöneten yöneticilerin vizyon sahibi olmaları gerektiğinin en net örneklerinden biridir bu dönem. nasıl mı.?

    malum uefa ile ffp kapsamında 3 yıllık anlaşmamız var. bu anlaşmanın en can alıcı maddesi sattığın kadar al maddesi. yani elimizdekini satamazsak yenisine bonservis veremiyoruz. ilk sene 2018-2019 yaz transfer döneminde garry, cavanda ve gomis‘in satışıyla hareket alanı bulduk ama ilk büyük hatayı gomis’in yerine sağlam forvet almayarak yaptık. 2018 - 2019 sezonunun devre arasında bir yandan marcao ,luyindama ve nagatomo ile savunmayı yenilerken bir yandanda yana yakıla forvet arıyorduk.bu arada devre arasında savunma için harcadığımız bonservis 9.5 milyon euro. devre arası 11 milyona satılan ozan’dan gelen parayla değil, sezon başı satışlardan kalan artı parayla yapıldı bu transferler.

    devre arası alan carvalho’mu gelecek yoksa pato’mu gelecek, her ikisi birden gelebilir diye haberler çıkarken devre arası transfer süresinin bitmesine 13-14 gün kala ozan 11 milyona satıldı.
    ama forvet yada forvetler hala ortada yoktu.sonra son gün oluşan mecburiyet ve panikle kasımpaşa’dan kimilerine göre 10 kimilerine göre 13 milyona diagne alındı. bu transfer hikayesi bugün 2020 2021 yaz transferi döneminde elimizi kolumuzu bağlayan en büyük nedendir.

    büyük ihtimalle belhanda ve soso’yu bir şekilde satarız sıkıntı çekmeyiz diye düşündüler ki o denemlerde belhanda için tekliflerin olduğu konuşuluyordu. işte vizyonun burda harekete geçmesi gerekiyordu. ozan’nın satışı belli olduğunda ya kiralık hazır bir forvet yada genç potansiyelli tıpkı marcao ve luyindama transferlerine benzer birinin gelmesi gerekiyordu. ozan transferinde ise lazım olabilecek 3-4 milyonu kiralık olarak almak sene sonunda ise kalan 7-8 milyona zorunlu satın alma opsiyonu koydurmaktı.

    bunu yapmış olsaydık eğer belki bugün orta saha derdimiz olmayacaktı.2019 - 2020 yaz transfer döneminde tüm yaz sevilla’dan banega’yı beklerken, 4.5 milyona fernando sevilla’ya banega’nın yanına gitti. gelen bonservis luyindama’nın opsiyonuna kullanılırken tüm paramızı bastığımız diagne kiraya verildi. orta saha ve kanatlar ise kiralık olarak seri, lemina, nzonzi ve onyekuru ile dolduruldu.

    geldiğimiz noktada belhanda ve soso’yu satamıyoruz. sadece maicon’dan gelen 1.4 milyona bir kanat ve 3 orta saha almayı düşünüyoruz. 2020 - 2021 yaz transfer dönemindeki pasifliğimizin en büyük iki nedeni gomis’in yerini zamanında doldurmamak ve ozan’nın satışında akılcı davranmamak. sonuç olarak gereken hamleleri yapmak için ya ffp ile yapılan anlaşmayı bozacaz, ya marcao ve luyindama’dan birini satıp savunmayı bozacaz yada yine kiralık aşklara sarılacaz.
  • 537
    mevcut transfer sezonunda paramız yok, sor bakalım niye yok? akıl ve mantıktan uzak bir galatasaray taraftarı olarak hemen cevaplıyorum.

    - ozan'dan gelen bütün parayı diagne'ye bastığımız için yok.

    - ozan satılırken paranın bir kısmını yaza aktarmayı düşünemediğimiz için yok.

    - haftasonu şampiyonluk maçına çıkacak olan takıma kiralık oynayan stoperini 1.43m euroya satabildiğimiz için yok.

    - belhanda, babel, feghouli gibi oyuncularımızı satamadığımız için yok.

    - transfer işinde beceriksizden öte bir yönetimimiz olduğu için yok.
  • 540
    spor medyasının 'isim yetmezliği' çektiği transfer dönemidir.

    küçük bir araştırma ile:

    kalinic: beşiktaş-fenerbahçe
    götze: galatasaray-fenerbahçe
    balotelli: beşiktaş-trabzonspor
    niasse: beşiktaş-fenerbahçe-trabzonspor
    elneny: trabzonspor-beşiktaş
    n'diaye: beşiktaş-trabzonspor-bi ihtimal galatasaray
    lemina: galatasaray-beşiktaş

    ulan transfer çalımı kurgulayacaksınız diye haber yazmayı unuttunuz resmen. aynı futbolcuları üç gün arayla başka kulüplere yazıyorsunuz. bi kişi de çıkıp demiyor mu 'aga bu nedir' diye?

    yazık yemin ederim yahu. gazeteciliği ayağa düşürdünüz.
  • 541
    ligin başlamasına az bir süre kala halen orta sahasız devam ediyoruz hazırlıklara. eğer bu transferler son güne bırakılırsa yine ilk yarıyı kayıp yazıcaz demektir. madem bonservisli oyuncu alamıyoruz, ben de transfermarkt sitesinde serbest durumunda olan orta saha oyuncularını derledim. aralarından mutlaka faydalı olabilecekler vardır diye düşünüyorum;
    daler kuzyaev
    markus henriksen
    gonzalo escalante
    aleix garcia
    arnaud lusamba
    tom carroll
    steven defour
    theo valls
    artur yusupov
    giannelli imbula
    oscar hiljemark
    andy king
    beram kayal
    pajtim kasami
  • 543
    egri oturup dogru konusmamiz ve mevcut durumu iyi analiz etmemisi gerektiren donem.

    oncelikle sunu kabul edelim. kulubun son 6 aydir bir geliri yok ve ne kadar sure daha geliri olmayacagi belirsiz. bu durumdaki sirketlerin neredeyse tamami paralarini elde tutmaya calisip maliyetlerini olabildigince dusurmeye calisiyorlar. galatasaray`in da tam olarak yapmaya calistigi daha dogrusu yapmasi gereken budur. peki biz ne yaptik, ne yapmaya calisiyoruz?

    oncelikle takimin maliyetini dusurmek icin yapilan calismalar var. bunlarin en onemlisi ve en buyuk gideri olusturan kismi oyuncu maaslari. yuksek maasla kiralik oynayan isimleri gonderdik. ayrica kadrodaki oyuncularla masaya oturup maaslarinda indirime gitmelerini istedik ve cok yuksek bir yuzdeyle basari sagladik (rakiplerimizden bjk nin durumu ortada, tek bir oyuncu dahi kabul etmedi. fenerbahce`de indirim adi bile gecmiyor dogru duzgun).

    simdi sunu dusunmek lazim. siz oyunculardan %15-30 arasi indirim istiyor ve aliyorsunuz. akabinde gidip yeni bir oyuncuya bir kac milyon euro bonservis ve maas verseniz sizce bu oyuncularin dusunceleri ve psikolojileri ne olur? kaldi ki bir oyuncuyu sattiniz, bu durumda bile yuksek meblagli transfer yapsaniz bu oyuncularin psikolojilerini olumsuz etkilemez hayli yuksek. bunun da otesinde, yeni transfer yapsaniz ve ilerleyen donemde futbolularin maaslarini odeyemeseniz yine ayni sekilde performans sorunlari ve bir suru ic kargasa ile ugrasmak zorunda kalacaksiniz. bu sartlar altinda bir tercih yapmak zorundasiniz ve gorunen o ki yapilan tercih mevcut ekibi mumkun oldugunca mutlu kilip, kadroya dusuk maaliyetli oyuncular eklemeye calismak.

    ayrica sunu da not etmek lazim, kulupten aldigim bazi bilgilere gore mevcut yoneticilerimiz kasa kolayligi saglamaya sicak bakmiyorlar ve bunun iki temel sebebi var. bir tanesi, onumuzdeki sene secimi kaybederlerse yonetimde olmayacak olmalari ve paralarini geri almanin cok zor olmasi. ikinci sebep ise kulubun ongorulemeyen bir sure ile geliri olmayacagi ve bu nedenle paralarini geri almakta sikinti yasama ihtimalleri. bu da bizim icin su demek; kulubun transfer yapabilmek icin parasi yok.

    transfer icin takimizi sevenlere de uzulerek sonu soylemek isterim. evet bu takimin basta ortasaha olmak uzere transfere ihtiyaci var. ama mevcut sartlarda kulup ya cok cok ucuz fiyata dusuk maasli gencler bulmak zorunda ki gs seviyesinde bize katki verebilecek bu sartlari saglayan oyuncu yok denecek kadar az. ya da sizden kiralama ucreti istemeyen ve maasini karsilayabileceginiz isimlere yonelmek. bu opsiyona yonelecekseniz de o zaman transferler niye kampa yetismiyor diye sizlanmanin manasi yok cunku sizin kiralamak istediginiz adamlari son ana kadar satmaya, ya da ucreti karsiliginda kiralamaya calisiyor kulupler. tek akilli maalesef biz degiliz...
  • 545
    o meşhur galatasaray'da transfer bitmez ve daha 50 günümüz var saçmalıklarıyla galatasaray'ı idare eden bu grup umarım bu sene premier ligde transfer döneminin fırsatlar sunmayacağını biliyorlardır. önceki yıllarda olduğu gibi premier ligden son gün kiralarız kafasında olduklarını düşünüyorum.
    premier lig'de yaz transfer dönemi 5 ekim'e kadar devam ediyor ama önceki senelerden farklı olarak ingiltere içi transfer 16 ekim'e kadar yapılabilecek.
    son gün akşam pazarı hesabı yapılamayacak.
  • 546
    hiçbir şekilde satış olmadı senaryosu üzerinden konuşuyorum premier lig transfer sezonu 1 ekimde bitiyor bizim ise 5 ekim. hadi takımlar 20 eylülde artık kadrolarını netleştirmiş ve gidecek oyuncuları belirlemiş olsun diyelim. o oyuncularla ve kulüple anlaşma zeminleri en hızlı şekilde 5 günde gerçekleşsin yani 25 eylülde oyuncular geldi istanbula diye farzediyorum.

    şimdi zaten kafadan 25 gün oyuncuyu beklemiş olacağız bu demektir ki ilk 3 maç tren kaçtı. sonra bu oyuncu geldi idmana çıktı etti derken 1 hafta alışma süresi 4.maçta boşa gitti diyelim. araya turu geçersek 2 avrupa maçı ekleyelim (1 ve 2. tur olarak) kısaca lafı uzatmadan ingiltereden oyuncu kovalayacağız diye 6 maç orta sahasız mı oynayacağız ?
  • 547
    daha bitmeden benim için tek kelime ile hayal kırıklığı olan bir transfer sezonu oldu. yönetim yine şaşırtmadı ve 0 plan ile başladılar transfere. akıllarında olan şeyler muhtemelen kiralık olanları yeniden kiralamaya çalışalım kiralayamazsak satın alma opsiyonlu genç oyuncu kiralayalım ama bunun bir ön çalışması yapıldığını hiç sanmıyorum.

    gündeme gelen genç orta sahalar eğer ön çalışma yapılmış olsa idi isimleri basına düşmeden bitirirdin onyekuru örneğinde olduğu gibi ama belli ki hızlı bir şekilde scout ile iletişime geçip veri tabanından favori oyuncuları alıp görüşmeye başladılar ve iş bilmezlikten olsa gerek ki bu transferleri herhalde çok kolay falan bitirebileceklerini sandılar ama olmadı hal böyle olunca 1.4 milyon € ile kapı kapı gezip sürekli suratlarına kapı yediler.

    sonra ise gücümüz sizsiniz, gs mobil uygulama, kombine satışları gibi bir an önce nakit girdisi yaratmaya çalışıyorlar iyi güzel hoş da yeni mi geldi aklınız başınıza derler adama.

    bu takım büyük ihtimalle başakşehir ve fenerbahçe maçlarına orta saha transferleri olmadan çıkacak olası puan kayıplarında bence o silsile taa ki mayıs ayına kadar sürüp koltuklarını kaybetmelerine bile neden olacaktır. umarım fatih hoca şapkadan tavşan çıkarır diyorum çünkü o koltukta oturmalarının başka şansı yok.
  • 548
    süleyman rodop'un coulibaly haberinden sonra hiçbir gazeteciden çıt çıkmıyor. coulibaly transferi de zora girince ya elimizde hiçbir seçenek kalmadı ve gerçekten o yüzden servis edilecek isim yok ya da hoca hay sizin yapacağınız işi dedi ve yönetime bilgi sızdırılmaması için ültimatom verdi. umarım ikinci seçenektir de ansızın bir adet şutör 8 numara bir adet de adam yiyen 6 numara transferi yaparız.
  • 549
    tamamen hissiyatla yazıyorum; böyle olsun gibi temenni ile değil. muhtemelen sonlara doğru maaşları karşılayarak babel-belhanda gider yaklaşık 5 milyon bir bonservis geliri gösterilir, eldeki 1,3’ü de ekleyip 6 milyona 1 adet premier lig çıkması kiralık orta saha(belki seri belki lerma bilemem) 1 adet de coulibaly alır kapatırız. seneye yine kapı kapı orta saha ararız kiralık yerine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın