• 538
    büyük kulüpleri yöneten yöneticilerin vizyon sahibi olmaları gerektiğinin en net örneklerinden biridir bu dönem. nasıl mı.?

    malum uefa ile ffp kapsamında 3 yıllık anlaşmamız var. bu anlaşmanın en can alıcı maddesi sattığın kadar al maddesi. yani elimizdekini satamazsak yenisine bonservis veremiyoruz. ilk sene 2018-2019 yaz transfer döneminde garry, cavanda ve gomis‘in satışıyla hareket alanı bulduk ama ilk büyük hatayı gomis’in yerine sağlam forvet almayarak yaptık. 2018 - 2019 sezonunun devre arasında bir yandan marcao ,luyindama ve nagatomo ile savunmayı yenilerken bir yandanda yana yakıla forvet arıyorduk.bu arada devre arasında savunma için harcadığımız bonservis 9.5 milyon euro. devre arası 11 milyona satılan ozan’dan gelen parayla değil, sezon başı satışlardan kalan artı parayla yapıldı bu transferler.

    devre arası alan carvalho’mu gelecek yoksa pato’mu gelecek, her ikisi birden gelebilir diye haberler çıkarken devre arası transfer süresinin bitmesine 13-14 gün kala ozan 11 milyona satıldı.
    ama forvet yada forvetler hala ortada yoktu.sonra son gün oluşan mecburiyet ve panikle kasımpaşa’dan kimilerine göre 10 kimilerine göre 13 milyona diagne alındı. bu transfer hikayesi bugün 2020 2021 yaz transferi döneminde elimizi kolumuzu bağlayan en büyük nedendir.

    büyük ihtimalle belhanda ve soso’yu bir şekilde satarız sıkıntı çekmeyiz diye düşündüler ki o denemlerde belhanda için tekliflerin olduğu konuşuluyordu. işte vizyonun burda harekete geçmesi gerekiyordu. ozan’nın satışı belli olduğunda ya kiralık hazır bir forvet yada genç potansiyelli tıpkı marcao ve luyindama transferlerine benzer birinin gelmesi gerekiyordu. ozan transferinde ise lazım olabilecek 3-4 milyonu kiralık olarak almak sene sonunda ise kalan 7-8 milyona zorunlu satın alma opsiyonu koydurmaktı.

    bunu yapmış olsaydık eğer belki bugün orta saha derdimiz olmayacaktı.2019 - 2020 yaz transfer döneminde tüm yaz sevilla’dan banega’yı beklerken, 4.5 milyona fernando sevilla’ya banega’nın yanına gitti. gelen bonservis luyindama’nın opsiyonuna kullanılırken tüm paramızı bastığımız diagne kiraya verildi. orta saha ve kanatlar ise kiralık olarak seri, lemina, nzonzi ve onyekuru ile dolduruldu.

    geldiğimiz noktada belhanda ve soso’yu satamıyoruz. sadece maicon’dan gelen 1.4 milyona bir kanat ve 3 orta saha almayı düşünüyoruz. 2020 - 2021 yaz transfer dönemindeki pasifliğimizin en büyük iki nedeni gomis’in yerini zamanında doldurmamak ve ozan’nın satışında akılcı davranmamak. sonuç olarak gereken hamleleri yapmak için ya ffp ile yapılan anlaşmayı bozacaz, ya marcao ve luyindama’dan birini satıp savunmayı bozacaz yada yine kiralık aşklara sarılacaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın