• 545
    egri oturup dogru konusmamiz ve mevcut durumu iyi analiz etmemisi gerektiren donem.

    oncelikle sunu kabul edelim. kulubun son 6 aydir bir geliri yok ve ne kadar sure daha geliri olmayacagi belirsiz. bu durumdaki sirketlerin neredeyse tamami paralarini elde tutmaya calisip maliyetlerini olabildigince dusurmeye calisiyorlar. galatasaray`in da tam olarak yapmaya calistigi daha dogrusu yapmasi gereken budur. peki biz ne yaptik, ne yapmaya calisiyoruz?

    oncelikle takimin maliyetini dusurmek icin yapilan calismalar var. bunlarin en onemlisi ve en buyuk gideri olusturan kismi oyuncu maaslari. yuksek maasla kiralik oynayan isimleri gonderdik. ayrica kadrodaki oyuncularla masaya oturup maaslarinda indirime gitmelerini istedik ve cok yuksek bir yuzdeyle basari sagladik (rakiplerimizden bjk nin durumu ortada, tek bir oyuncu dahi kabul etmedi. fenerbahce`de indirim adi bile gecmiyor dogru duzgun).

    simdi sunu dusunmek lazim. siz oyunculardan %15-30 arasi indirim istiyor ve aliyorsunuz. akabinde gidip yeni bir oyuncuya bir kac milyon euro bonservis ve maas verseniz sizce bu oyuncularin dusunceleri ve psikolojileri ne olur? kaldi ki bir oyuncuyu sattiniz, bu durumda bile yuksek meblagli transfer yapsaniz bu oyuncularin psikolojilerini olumsuz etkilemez hayli yuksek. bunun da otesinde, yeni transfer yapsaniz ve ilerleyen donemde futbolularin maaslarini odeyemeseniz yine ayni sekilde performans sorunlari ve bir suru ic kargasa ile ugrasmak zorunda kalacaksiniz. bu sartlar altinda bir tercih yapmak zorundasiniz ve gorunen o ki yapilan tercih mevcut ekibi mumkun oldugunca mutlu kilip, kadroya dusuk maaliyetli oyuncular eklemeye calismak.

    ayrica sunu da not etmek lazim, kulupten aldigim bazi bilgilere gore mevcut yoneticilerimiz kasa kolayligi saglamaya sicak bakmiyorlar ve bunun iki temel sebebi var. bir tanesi, onumuzdeki sene secimi kaybederlerse yonetimde olmayacak olmalari ve paralarini geri almanin cok zor olmasi. ikinci sebep ise kulubun ongorulemeyen bir sure ile geliri olmayacagi ve bu nedenle paralarini geri almakta sikinti yasama ihtimalleri. bu da bizim icin su demek; kulubun transfer yapabilmek icin parasi yok.

    transfer icin takimizi sevenlere de uzulerek sonu soylemek isterim. evet bu takimin basta ortasaha olmak uzere transfere ihtiyaci var. ama mevcut sartlarda kulup ya cok cok ucuz fiyata dusuk maasli gencler bulmak zorunda ki gs seviyesinde bize katki verebilecek bu sartlari saglayan oyuncu yok denecek kadar az. ya da sizden kiralama ucreti istemeyen ve maasini karsilayabileceginiz isimlere yonelmek. bu opsiyona yonelecekseniz de o zaman transferler niye kampa yetismiyor diye sizlanmanin manasi yok cunku sizin kiralamak istediginiz adamlari son ana kadar satmaya, ya da ucreti karsiliginda kiralamaya calisiyor kulupler. tek akilli maalesef biz degiliz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın