• 501
    rakiplerimize göre geride olduğumuz bir transfer dönemi kesinlikle değil. eksik bölgelerimizi biliyoruz ve monte edilecek oyuncuları bekliyoruz. buna karşılık rakiplerimizin yapmış oldukları transferleri gördük. biz transferleri kulübeye yaptık, onlar ilk 11'e ve yeterli değiller.
    sahi yok mu şöyle 10 numarayı giyecek brezilyalı güzel bir kadife ayak?
  • 503
    taraftarın "yok" tan anlamadığı sezondur. yok arkadaşlar. para yok. daha ffp'ye gelmeden yalan oluyoruz. stat geliri olmadı neredeyse. şampiyon olamadık. yayıncı kuruluş para ödememek için kılı kırk yarıyor. tff'de de para suyunu çekti. euro ise 9 tl'ye dayandı. bu işin bir de vergi borcu kısmı var.

    bakın daha ffp'ye gelemedik. bütün yukarıdakileri geçince daha ffp'ye geleceğiz. peki diğer takımlar nasıl harcıyor? çok basit, olmayanı harcıyorlar. "battı balık yan gider" hesabı. fener zaten kural tanımıyor. muhtemelen kalkacak limitler de. bjk ise şampiyonlar ligi'ne güveniyor. bence pek şansları yok. ama güvenseler bile daha kendi oyuncularının parasını ödeyemiyorlar. buna rağmen transfer filan yapıyorlar. büyük patlayacak ikisi de.

    tekrar söylüyorum: yok. paramız yok.
  • 504
    herkes geleceklere odaklandı ama gitmesi gereken oyuncularlada bir an önce yolları ayırmamız lazım. şöyle ki 28 kişilik süper lig kadrosuna altyapımızdan yetişmemiş 24 oyuncu kaydedebiliriz. şu anda bizim takımda bu sayı 26. yani hiç transfer yapamasak bile mecbur 2 kişiyi göndermemiz lazım. ayrıca yabancı sayımızda 14.

    sekidika ve ozornwaforu kiralayıp şener, jimmy ve babeli elden çıkarmamız lazım. böylelikle 11 yabancımız ve 21 tane altyapıdan çıkmamış oyuncumuz olacak. 3 orta saha transferiyle de kadroyu tamamlarız.
  • 505
    görünürde çok net yapmamız gereken hamlelerin henüz yapılamadığı dönem.
    belhanda ve babel'in acil elden çıkarılıp biri defansif özellikleri ön planda ve sert olan; biri pas yeteneği, oyun görüşü yüksek ve olabildiğince iki yönlü; biri de ofansif özellikleri ağır basan, yaratıcı ve skor katkısı verebilen 3 kaliteli orta saha almamız gerekiyor. bunlar bu hafta içinde yapılmalı. yaşı, maliyeti ve milliyeti beni ilgilendirmiyor.
    transfer dönemi bitmeden de emre taşdemir, jimmy, şener ve valentine'i göndermek lâzım. antrenman kalitesini aşırı derecede düşüren oyuncular bu tip oyuncular.
  • 506
    bir an önce bitmesini istediğim dönem. saçma sapan işler olmadan, çılgın paralar vermeden bitsin gitsin. insanlar anlamakta güçlük çekiyor sanırım şu anki ekonomik koşulları.

    satmadan alamıyoruz. sadece ffp kuralı olduğu için değil, mevcut kadromuzun dahi parasını zar zor ödeyebildiğimiz için oyuncu satmak zorundayız. burada yönetim pek tabii beceriksiz ancak şartlar da herkesin malumu. piyasa bir hayli durgun. herkes sonları bekliyor ki fırsat transferleri düşsün.

    bu transfer dönemini ve hatta bir sonrakini unuttum ben. olabildiğince elimizdeki potansiyelle yetineceğiz. muhtemelen şartları zorlayıp bir ya da 2 orta saha transferiyle kapatırız. öp başına koy olursa.
  • 507
    bu hastalık bize ne zaman bulaştı böyle. uzun zamandır sezona tam kadro ile hazırlanamıyoruz. forvetsiz, defanssız şimdi de orta sahasız bir hazırlık dönemi. kaç yönetimdir aynı şey. yetişen dönemlerde de maliyetler uçuşuyor. camia için de bu işi sağlıklı becerebilen bir kişi yok. eski oyuncular vs onlardan da iş çıkmadı. herkes antrenör olmak istiyor. öyle olunca da yöneticilik kamyoncular inşaatçılar otelcilere kalıyor. gerçi böyle isteniyor büyük ihtmalle.
  • 509
    orta sahaya mutlak suretle 2-3 takviye yapılacaktır, son dakika yapılan junichi inamoto transferi benzeri dahi olsa bunda şüphem yok. fakat benim asıl beklediğim ve görmek istediğim bonservis geliri sağlayarak oyuncu gönderme mecburiyetimiz. elimizde iyi kötü para edebilecek ve takımda yeri olmayan birçok oyuncu var. lakin bugüne kadar söylenti dahi çıkmadı.

    umarım gelecek oyuncularda olduğu gibi gideceklerde de hareketlilik yaşarız önümüzdeki günlerde.
  • 511
    şu an için çok da sıkıntılı işlemeyen süreç.
    kaleci,defans ve forvet tandemi bir şekilde oturmuş gözüküyor.
    orta saha rotasyonunda eksiklik var ve maalesef günümüz futbolunun en önemli noktası orta saha. :(
    4-2-3-1 formatında oynayacağımızı varsayarsak, 5 adet orta saha oyuncusunun bence su an 3 tanesi banko. onlar da, emre akbaba, emre kılınç ve feghouli. geri kalan merkez 2'li de ilk maç rotasyonuna yetiştirilecek şekilde planlanırsa, lige çok da eksik başlamış sayılmayız. evet, kamp geçirmemiş olacaklar fakat ffp'nin de bir bedeli olmalı ve nedense bu bedeli her seferinde en ağır biz ödüyoruz. bu hafta işleyiş açısından belirleyeci olacaktır. bekleyelim, görelim.
  • 513
    her transfer dönemi gibi yangıncı taraftara malzeme çıkaran dönem.

    bu arkadaşların istekleri şu şekilde oluyor:
    - 2 veya 3 tane ilk 11de oynayacak aşırı kaliteli ama ucuza orta saha, kanat alınsın.
    - yine 2-3 tane 100 bin euroya alınıp milyonlarca euroya satılacak genç oyuncu alınsın.
    - takımda geçen sene beğenmediğimiz topçular kovulsun.
    - ıslıklayıp yuhalanınca taraftara tepki veren futbolcular da kovulsun.
    - rotasyon oyuncularımız, ilk 11 oynayabilecek ama haftalarca kulübede oturup sorun çıkarmayacak adamlarla değiştirilsin.
    - transferi zor gözüken ama istediğimiz adama yıllık 5 milyon euro da olsa maaş verilsin.
    - bu arada geçen sene istedik diye 5 milyon euro verdiğimiz adamın maaşı düşürülsün, çok o para.

    arkadaş size küçükken bir şey istediğinizde ve cevap olarak "oğlum paramız yok" dendiğinde ne yapıyordunuz siz ya?

    drogbalar, melolar artık mümkün değil. bakın açık konuşayım 4,5-5 milyon euroya adam alınacaksa en az 2 sene oynayıp kar ettirerek satılabilecek bir isim olmalı.
  • 514
    taraftarın çok büyük bölümünün beklentilerinde bir problem olmayan ve son derece rasyonel istekler sunulan bir transfer dönemi olarak geçmektedir. galatasaray taraftarı diğer tüm taraftarlardan farklı olarak gerektiğinde üst akıl rolünü en iyi oynayan taraftardır.

    saçma sapan transfer çalımı haberlerine karşı bırakın gaza gelmeyi, çoğunluğu gülüp geçmiştir. james rodriguez gibi dedikoduları ciddiye almamış ve talep oluşturmamıştır. büyük çoğunluğun istediği marcao tarzı transferlerdir ve bunun ne kadar doğru olduğu tartışmaya açık bile değildir.

    ayrıca yüksek ücretli futbolcuların gönderilmesinin talep edilmesi de taraftar adına son derece doğru tespittir. bundan sonra yapılabilecek en büyük destek de transferin son gününden sonra oluşacak nihai kadroya destek olup yukarı taşımaktır.

    belhanda'da, arda'da, diagne'de, feghouli'de çekincelerini belirten taraftar burada da görevini yapmıştır.
  • 517
    sozlutke en nefret ettigim, agzi olanin neden-sonuc iliskisi kurma becerisnden yoksun olmasina ragmen konustugu donemin bu seneki hali.

    takima 2 tane orta saha gerek burada hem fikiriz (seri ve lemina gelmiyor varsayarsak). geriye kalan tum bolgeler transfer sezonu "baslamadan" halledildi, bakin daha sezon bitmeden biz emre kilinc, omar'i biliyorduk, ogulcan tamamdi, ardayi tahmin edebiliyorduk zaten. bir tek fatih ekstra transfer oldu o da sakatliktan. yani takimin belirli bolgelerine bedava takviyeler yapildi. hatta pandemi olmasa mert hakan da bizde olacakti, oradaki problem sezonlarin uzatilip protokollerin sezonlara gore uzatilmamasi oldu. buraya kadar iyi mi, gayet iyi.

    elde 1.4 milyon euro var su an, 1.4 milyona buyuk ihtimalel ancak 1 tane orta saha kiralanabilir. 2. orta saha icin oyuncu satmamiz sart. fakat oyuncu satalim diyince oyuncu satilmiyor (bkz: oyuncu satmak/@entropia). satilmak istenen oyuncularin cogu galatasaraydan gitmek istemiyor, takimda tutulmak istenen oyunculara teklifelrin var oldugu soyleniyor ama oyuncular gonderilmiyor. bu durumda transfer yapilamiyor. yapilacak 2 sey var

    1- gitmek istemeyen oyunculari oyle ya da boyle, yasal yollardan (evet cunku yasal olmayan yollari oneren bile var) ikna etmek (maas farkini odeme 1 senelik mesela)
    2- risk alip marcao/luyindama yi bozmak.

    isin sonunda oyuncu gitmek istemezse gonderemiyorsunuz, yasadisi bir sey yapmadiginiz surece. bunun da acisini cekiyoruz.
  • 519
    bazı arkadaşlarımızın fm 2005’teki gibi transfer yapmayı beklediği dönem. ya da red alert 2’deki yuri gibi mustafa cengiz diğer kulüplerin başkanlarını psişik güçleriyle kontrol edicek sanırım beklenti bu. belhanda’yı babel’i felan bırakın bonservisi bedelsiz bile almaları zor diğer kulüplerin. nasıl bir beklentiniz var çözemedim. şu anda paramız yok ve kötü sözleşmelerden dolayı başkaları gibi katakulli yapmadan transfer yapmamız mümkün değil. birilerine talipler çıkar ve oyuncular ikna edilebilirse transfer hareketliliği başlar bizim için. oyuncumuz x’in y kulübüne z bonservis bedeliyle satışı gerçekleşmiştir gibi bir açıklama olmadıkça transfer bekleyen kardeşlerimiz mümkünse gitsin derslerine çalışsın.
  • 521
    en az 2 orta saha oyuncusu alınmadığı taktirde sezon içinde çok fazla sorun yaşayacağımız ve ocak ayını sabırsızlıkla beklememize neden olacak yaz transfer dönemi.

    takımdaki oyuncuların genelini incelediğimizde orta saha dışındaki bölgelerden bir şekilde verim alabileceğimizi söyleyebilsek de en az 2 oyuncu alamadığımız taktirde orta sahadaki oyuncuların yetersiz kalacağı aşikar.

    önceki sezonlarda elde sadece eren derdiyok ile sezona girdiğimiz düşünüldüğünde, yönetimin bu sezona da orta sahasız girme ihtimalini çok olası görmeye başladım zira ne satmayı ne de almayı yıllardır beceremiyoruz. elimizdeki para eden oyuncuları alt fiyat bandından yolluyor, yerlerine alınan adamları ise genellikle üst fiyat bandından alıyoruz.

    bu gibi problemlerin bir diğer yansıması da fırsatları kaçırmak oluyor zira son 2 sezonda paramız olsaydı kiralık oyunculara yönelmez ve sezon bittiğinde bu şekilde bomboş kalmış bir orta saha hattıyla baş başa kalmazdık.

    krizi fırsata çevirebilmek için de elimizde çok fazla seçenek yok, büyük beklentiler olan bartuğ'u koyup ciddi şekilde verim almamızı çok düşük ihtimal olarak görüyorum. donk, ömer, belhanda hattından daha iyi olur mu, koca bir soru işareti. koca bir çaresizlik durumuyla başbaşayken yönetimin, yakın olduğu muhabirlere ısrarla "kulübün iyiliği için transfer yapmıyoruz." algısı oluşturmasını da doğru bulmuyorum. işi sıkı takip etsek ve pratik hareket edebilsek zaten bonservisi elinde olan bir kaç oyuncuyu ikna eder bir şekilde kampa yetiştirirdik, şu an gelecek olası oyuncuların kampa yetişme ihtimali bile kalmadı.

    dolayısıyla harcamaktan kaçındığımız 1-2 milyon euro yine bize çok daha büyük bedellere sebep olacak şekilde dönecektir. nasılki gomis'i 6 milyon euro bonservisle gönderip, 13 milyon euroya diagne'yi aldıysak bugün doğru hamleler yapılmazsa, gerek başarısızlıkla gerekse de panik hamleleriyle farklı hataları beraberinde getirecektir. diğer yandan yönetimin tavrından sıkılan fatih hoca'da 4-5 maç sonra ocağı işaret edecek ve yine içinden çıkılamayacak bir döngüye girmiş olacağız.

    daha kötüsü eğer bu sene başarılı olamazsak gelecek sene bizi daha etkileyecek limit kısıtlamalarından dolayı hareket alanımız daha da zayıflayacak ve enkaza dönüşmeye başlayacağız zira bu vakitten sonra kimse dursun özbek gibi 40 milyon euro bonservis ödeyerek transfer yapamaz, astronomik satışlar olmadığı sürece.

    önemli bir kırılma noktasındayız bu detayları düşünürsek ve bu kırılma noktasında yönetimin durumu çok da umursadığını düşünmüyorum. iş kendi reklamlarını yapmaya geldiğinde her kameraya konuşan ekip transferle ilgili konularda sürekli olarak hedef değiştiriyor ve zarar verici açıklamalar yapıyorlar.

    bu konuda uygulanabilecek iki formül olduğunu düşünüyorum :

    1. belhanda ve babel gibi yüksek maaşlı oyuncuları maaşını ödeyerek 7-8 milyon euro bonservis kazanmak. bilindiği üzere bu oyuncular net yaklaşık 6 milyon euro kazanıyorlar eğer maaşlarını biz ödeyip gönderirsek, bonservis girdisi sağlarız ve bu şekilde 3 oyuncu takıma kazandırabiliriz.

    2. marcao veya luyindama'yı olabildiğince yüksek bonservis bedellerine gönderip, bonservi girdisi sağlamak. bu şekilde de yine 15 milyon euro civarı bir bedel kazanıp 4-5 oyuncu alınabilir ve açıklar kapanabilir.

    maalesef başka bir formülde eksikliklerin giderilmesi sadece alt yapı desteğiyle mümkün gözüküyor o işi de bir türlü beceremediğimiz için bana uzak bir ihtimal olarak geliyor. bu seneye eksik girersek önceden de belirttiğim gibi gelecekte de bu durum farklı problemler doğuracak ve olası başarısızlıkta daha derin revizyonlara sebep olacaktır.

    yönetimin zaten mayıs ayında ayrılmasına kesin gözüyle bakıyorum dolayısıyla gitmeden orta/uzun vadeli bir çözüm bulmaları gerekiyor, umarım bu ümitsizliğin sonunda çıkar bir kapı bulunur ve sorunlarımızı kalıcı olarak çözeriz.

    ne demişler, galatasaray adının olduğu yerde her zaman umut vardır.
  • 522
    her yıl farklı bir mevki denemesine giren sevgili yönetimimiz bu yılda orta sahasız şampiyon olmayı deneyecek anlaşılan. aslında fatih hocanın ocak ayı geldiğinde ndiaye gidip yerine adam alamayarak bu denemeye girmişlerdi ama hoca donk faktörü ortaya çıkartmıştı ve elimizde yine de bir fernando vardı. bu yıl arda feghouli donk 3 lüsünün oynadığı bir orta saha kurgusuyla şampiyonluk yaşamayı denemek istiyor sanırım sevgili başkanımız.

    oyuncu satmadan orta saha alamayacağımız bir dönem o yüzden baktınız gidiş kap geldi orta saha açıklanıyor demektir. ama ortada ne giden var ne gitmek isteyen belki marcao süpriz bir satış olursa hareketlenecek ortalık.
  • 523
    bonservisi elinde, imza parası olan transferlere son kez mecbur olacağımız dönem.
    çünkü ffp'ye göre bonservis kaynağı için oyuncu satamayacağız, öyle görünüyor. elimizdeki 1.6 milyonla da genç ve iyi oyuncu falan alamazsın.
    şu an için mantıklı olan yine ismi olan, boşta, direk 11'e girecek oyuncular almak.
    bir de şöyle bir şikayetim var. bizim taraftar bir ortasını bulamıyor. bir kısmı 32 yaşındaki rakitic'e çöp muamelesi yapıyor ve coulibaly dileniyor. diğer kısım da çoluk çocuğu bırakın rakitic, nainggolan getirin diyor. ikisinin ortasını bulsak olmuyor mu ?
    yani ordan bir rakitic bir de coulibaly getirin başkanım =(
App Store'dan indirin Google Play'den alın