• 176
    sattığın kadar al cezası var başımızda biliyorsunuz. zaten luyindamayı alacağımız için -5 milyon euro ile başlıyoruz sezona. daha forvet orta saha vs bir sürü transfer yapılması gündemde.

    muslera satılmaz, nagatomo ve mariano gönderilse bile 1-2 ya eder ya etmez, marcao yeni alındı hoca göndermek istemez, yerlilerimiz zaten çöp.

    şu anda satıp da para kazanabileceğimiz takımda 3 oyuncu var:
    diagne: 10-15 arası en iyi ihtimalle
    belhanda:7-8
    feghouli: 7-8

    bu 3 oyuncuda kimlerin gönderilebileceği çok önemli. diagne allah göstermesin satılamazsa ayvayı yeriz resmen. o nedenle gelecek oyunculardan çok daha önemlisi kimlerin kaça satılabileceği. hoca feghouliyi satmaya çok yanaşmayacaktır. diagne + belhanda yeteri kadar kaynak oluşturabilecek mi takıma göreceğiz.

    umarım araplardan şöyle sağlam teklifler gelir de diagneyi satabiliriz.
  • 182
    türkiye ligi'ni mesken tutmuş olan doyumsuz menejer- kulüp başkanı-siyasi destekli görevsiz yönetici üçgeninden uzak durmamızı dilediğim sezon. branş ayırt etmeksizin bir spor kulübünde başkanlık/yöneticilik yapmak türkiye sınırları içinde en geçerli ve güvenli yolsuzluk/kaçakçılık metodlarından biri. sporun "s"sinden haberi olmayan yüzlerce kişi ülkenin dört bir tarafında spor kulüplerinde yöneticilik yapıyor. voleyi vurup köşelerine çekiliyorlar. olan o kulüplerin profesyonellerine ve varsa camialarına oluyor. kimsecikler de bu insanların peşine düşemiyor ya da düşmüyor. eskiden belediyespor adı ile açık seçik kendini belli eden siyasi erk de bir nesil belediyesporları komple boşaltıp batırdıktan sonra artık yeni yeni isimlerle yeni takımlar ortaya çıkarmaya başladı. hesap sorulamamazlık sayesinde absürd paraları kolayca çar çur edebiliyor herkes ve aynı şekilde küfesini bol bol doldurabiliyor.

    menejer dediğin adamın asli görevi zaten sporcusunun kazancını her daim mümkün olan en üst seviyede tutmak. e olaylar da türkiye gibi etik kelimesinin bile neredeyse sözlükten çıkarıldığı bir ülkede gerçekleşince hangi noktaya kadar gidebileceklerini tahmin etmek bile çok zor. buna kulüp yönetimlerine çökmüş sadece parayı vurma derdindeki insanları, onlarla doğrudan ilişkili siyasi erki ve onların hizmetkarı basını hatta federasyonu da ekleyince ürkmemek elde değil. çok korkunç manipülasyonlar, akıl almaz derecede şişirmeler yapılıyor. işin daha acı tarafı kamuoyunun da bunların attığı her yemi daha ellerindeyken yutmaya çalışması...

    2019 yazı itibarı ile futbolda son 2 sezonun şampiyonuyuz. en yakın rakibimiz fenerbahçe'ye şampiyonluk sayısında 3 fark atmış durumdayız. maddi konular desen fenerbahçe uefa'dan gelecek kallavi cezanın gününü bekliyor. beşiktaş ve trabzonspor da muhtemelen ceza radarına girecekleri günü beklliyor. bizim durumumuz kıyas kabul etmeyecek kadar iyi. geçen yaz yaşanan korkunç döviz dalgalanmasından da şampiyonlar ligine katılmamız sebebiyle gelen döviz geliriyle en az darbeyi alan da biz olmuşuz. finansal fair play konusunda müthiş bir yönetim maharetiyle planlamamızı kabul ettirmişiz ve ilk sezonda da bu planlamaya uymuşuz.

    hal böyleyken vitesi bir tık daha yukarı atıp rakiplerimizi(!) dikiz aynasında biraz daha küçültmek için önümüzdeki en önemli adım bu transfer dönemini de bu yamyamların oyununa gelmeden, paramızı bunlara kaptırmadan geçirmek olacak. siyasetin kucağındaki yöneticilerin çabalarıyla, satılmış medya kalemlerinin gazlamasıyla; hasbelkader türkiye liginde iyi istatistik tutturmuş ama şampiyonlar ligi arenasında beş kuruş etmeyecek futbolculara milyon milyon euroları gömmek kulübe sadece zarar getirecektir.

    yapılması gereken imkan ve ihtimaller dahilinde menejer kılıklı akbabaları mümkün mertebe kulübe sokmadan transfer işlerini yürütmek, iyi kötü şampiyonlar ligi alışkanlığı olan a sınıfı olmasa bile b hatta b+ sınıfa konabilecek isimleri kovalamaktır. geleceğimizi korumanın yegane yolu mümkün mertebe bu kan emici tayfadan uzakta kalabilmektir...

    gerçi uzun uzun yazdıktan sonra sırf cukkası kesildi diye mustafa cengiz yönetimini ibra etmeyen bir divan kurulunun kulübü yönettiği, futboldan sorumlu yöneticinin de abdürrahim albayrak olduğu gerçeğini hatırladım yine...

    şampiyonlar ligi gelirini gömelim yanımda silah olsa hakemi vururdum kulüp başkanına. fukara ibrahimovic'i saç modelli futbolcusu şampiyonlar ligi maçlarında "ya ya ya şa şa şa" filmindeki ilyas salman gibi sahanın ortasına çömünce küfrederiz millete "aha gördünüz mü istediğiniz adamı" diye...

    nasıl olsa önemli olan bugün konuşup günü doldurmak...
  • 183
    bilinmezi istediğim dönem. böyle marcao gibi luyindama gibi transferler istiyorum. muriqi gibi böyle bildiğimiz adamları değil haberimin olmadığı scout transferlerini istiyorum. genç oyunu istiyorum. fm'de yaptığım gibi transferler istiyorum. aynı isimlerin konuşulmasından bıktım gerçekten. onyekuru gibi bir anda bilinmedik sürpriz isim açıklansın şok olalım istiyorum. heyecanlanmak istiyorum. bu da kimmiş ki lan demek istiyorum. kalbim küt küt atsın istiyorum. evet istiyorum.
  • 186
    yurtiçinden mümkün mertebe oyuncu almamız gereken dönem. almanya ve hollanda'da futbol oynayan birçok türk oyuncu var bunları yerli kontenjanından kadroya katıp olası bir yabancı sınırına karşı önlemimizi de almış oluruz. bunun yanında scout transferleri yapabiliriz ki son dönemde emre utkucan ve ekibi iyi sınavlar veriyorlar. mali olarak kısıtlamalar yaşadığımız bu dönemde yol haritamızın böyle olması, kulüpten gereksiz milyonların çıkmasını engelleyebilir.
  • 187
    yerli oyuncu sıkıntımız dışında bola alternatif bulunan sezondur. iş ki doğru planlama yapılmış olsun ve ilk 11 için düşünülen takviyeler bir an önce yapılsın. alternatifler zamanla eklenebilir takıma.

    belhanda ve diagne'nin durumuna göre transferin şekilleneceği görünüyor. bu iki isim satılıp gelen parayla takviyeler yapılacak gibi.

    8 milyon € geride başlıyoruz. bu bizi bira zorlayacak. ancak mutlak surette luyindama'nın bonservisini almalıyız.

    benim kafamda mutlaka kalması gereken oyuncular şunlar:

    muslera
    luyindama
    marcao
    yuto
    linnes
    emre
    donk
    emre
    feghouli

    gitse de olur kalsa da olurlar:

    mariano
    fernando
    selçuk
    henry
    kostas
    badou

    gitmesi gerekenler:

    diagne
    belhanda
    sinan
    eren
    muğdat
    semih
    ahmet

    neyi seçeceğimiz çok önemli. bence başabaş transfer dönemi yaptırımımız bitmeden takımı baştan yenilemeye kalkışmamalıyız. her sezon 3-4 oyuncu değiştirerek yola devam etmek en mantıklısı. zira futbolda devamlılık da çok önemli. takımın bu sene de şampiyon olmasının başat faktörlerinden birisinin bu olduğunu düşünüyorum ben. bu yüzden ilk 11'de en fazla 4 oyuncu geçen seneden farklı olmalı.

    ilk 11 için banko oyuncularımız şunlar:

    muslera
    linnes
    marcao
    luyindama
    yuto
    feghouli

    bence fernando ve henry de kalmalı. böylece buraya 2 orta saha, 1 tane de forvet monte etmek gerekiyor. gerekirse orta sahayı da toptan değiştirebiliriz ama bu bence büyük bir risk ve eğer gerçekleştirilecekse bir an önce yapılmalı.

    yani ilk 11 için 3 ya da en fazla 4, yedek kulübesi için de benzer şekilde en fazla 4 isim yeterli gelecektir. peki bunlar kim olabilir?

    orta sahadaki ikili çok kritik. bence badou bizim aradığımız isim değil. savaşçılığı ve gücü iyi güzel ama bir 8 numara olmak için pas konusunda çok yetersiz. şutu da yok. ceza sahasına gol koşusu da yapmıyor. bir de çok fazla ve gereksiz şekilde önde basıyor.

    ever banega'nın ismi geçiyor. neden olmasın? ama 31 yaşında ve 2 seneden fazla faydalanma imkanımız yok. ancak çok iyi bir oyuncu. keşke olsa. ancak yanına gelecek oyuncunun badou gibi güçlü ancak yine pas oyununu iyi oynayan bir oyuncu olması gerekir.

    ya da badou'yu tutacağız, fernando yerine bir oyuncu bulacağız. ama ben fernando'nun, badou'dan daha faydalı olduğunu düşünüyorum. özellikle stoperlerin önünde. ancak hem yaşı hem de her sezonda belirli bir süreyi sakat geçirmesi soru işareti. badou kolay sakatlanan bir oyuncu değil. ama badou'yu da 6 numara yapamayız. o pozisyon bilgisine sahip değil. defansta stoperlerin arasına girmeyi pek bilmiyor.

    yunus mallı'nın adı geçiyordu. son dönemlerde formu düşük olsa da özellikle yerli olması bizim için önemli bir avantaj. zira bence ilk 11'e 1 tane yerli oyuncu koymak zorundayız. 2 tane olursa harika olur ama öyle bir yerli oyuncu piyasada yok.

    forvet işi ise iyice karışık. bu durum satılacak oyunculardan elimize geçecek bonservis gelirine bağlı olacak. umarım aradığımız oyuncuyu buluruz. zira çok kritik bizim için forvet oyuncusu.

    yedek içinse bazı alternatiflerimiz var görünüyor. şener ve jimmy durmaz bence iyi tercihler. makul fiyatlara kaan ayhan'ı da kadromuza katabilirsek belki 1 tane de orta saha bulmamız iyi olabilir.

    oldukça zorlu bir transfer dönemi bizi bekliyor gibi görünüyor. ancak bir anda meydana çıkabilecek umulmadık gelişmeler belki de çok kolay bir dönem geçirmemizi sağlar.
  • 189
    işin sonunda beşiktaş gibi olmamızdan korktuğum dönemdir. 11'de zaten mariano, nagatomo ve fernando gibi 32'sini doldurmuş 3 tane adam varken, bir de üstüne babel'i aldık galiba. şimdi de banega ismi ciddi olarak gündemde. daha muslera'yı saymadım. biz enerji diyoruz atletizm diyoruz takım gittikçe veteranlaşıyor.

    saydığım adamların hepsi tek tek bakıldığında üst seviye adamlar. ama hepsi aynı anda oynarsa ki plan bu galiba, hakikaten yazık ederiz. önünüzde bjk örneği de varken bu plandan vazgeçmeliyiz.

    satabileceğimiz adamlara yönelmeliyiz. bu kadar 32 yaş üstü adamla 1-2 yıl içinde perişan oluruz.
  • 190
    geçtiğimiz iki transfer döneminde uygulamaya başladığımız transfer politikamızı sürdürmemiz gereken kritik dönem. ffp dolayısıyla 2020-2021 sezonunda zarar etmememiz, 2021-2022 sezonunda ise kara geçmemiz lazım. bunu başarmanın yolu maaş bütçesini azaltmaktan ve transferde başarılı işlere imza atmaktan geçiyor.

    2018-2019 ara transfer döneminde nasıl ki serdar-maicon-rodrigues-ozan/diagne-marcao-luyindama değişiminden maaş-bonservis-kalite dengesinde karlı çıktıysak benzer işleri bu transfer döneminde de sürdürmeliyiz. yani bir yandan akıllı hamlelerle kadroyu güçlendirirken diğer yandan ekonomik anlamda olumlu hamleler yapmalıyız.

    mesela 2019-2020 yaz transfer sezonu itibarıyla selçuk-ndiaye-onyekuru-eren dörtlüsünün sözleşmeleri bittiği için maaş bütçesinde 9.65 milyon euro'luk bir boşluk oluştu. farazi konuşmayı sevmem ama diagne-belhanda ikilisinin satışından elde edilecek 20 milyon euro bonservis girdisi ve maaş bütçesinde oluşacak 5.7 milyon euro ekstra boşluk ile 2019-2020 sezonu yaz transfer dönemi'nde kuş gibi özgür olacağız.

    ben bu tür hesaplamalar içine girmeyi sevmem ama farkında olmayan varsa bu transfer sezonunun bizim türk futbolunu gerçek anlamda domine edeceğimiz bir sürecin başlangıcı olabileceğini görsün istedim.
  • 191
    fransız l'équipe gazetesinin haberine göre (bkz: jean michael seri), (bkz: yacine brahimi) ve (bkz: ever banega) ile ilgilendiğimizi yazıyor bu üç isimde farklı tipte oyuncular, eğer ki (bkz: younes belhanda), (bkz: fernando reges) ve (bkz: papa ndiaye) ile yollarımızı ayırıp bu üç ismi kadromuza katarsak mali olarak başa baş bile olsa orta sahada kalitemiz iki üç tık birden artmış olur.
  • 192
    ince eleyip sık dokunması gereken dönem. a takımdan ilk 18'e girebilecek 2 alt yapı oyuncusu dahil edilmeli, orta saha dinamizmi arttırılmalı, rotasyonumuz kuvvetlendirilmeli ve al-sat donemi bitene kadar para edebilecek isimlerin yine para edebilecek isimlerle takviye edilmesi gereken bir yol izlemeliyiz. bjk son 2 yılda yaşlı ve kaliteli oyuncularının yerini yetersiz oyuncularla ve yine yaşlılarla takviye ederek nasıl bir yoldan kaçınmamız gerektiğini gösterdi. aynı hatalara düşmemeliyiz.
  • 193
    uzun uzadıya başka zaman da yazarım ama şu an için şunu söyleyeyim bu transfer sezonu için. 2018-2019 sezonu şampiyonluğu bizim için çok önemliydi diyorduk rakiplerle makası açabilmemiz için. şampiyon olduk da sonucunda, ama farkı açacak transfer hamlelerini göremiyorum şu an. transferde yöneldiğimiz oyuncular bize fark yaratacak oyuncular gibi gözükmüyorlar, umarım gerekli hamleleri olabildiğince uygun maliyet çerçevesinde yapabiliriz. yoksa bu transfer döneminde gerekli kadro mühendisliğini yapamayarak bu fırsatı kaçırmak, çok kötü olur.
  • 194
    farkında değiliz sanırım ama transfer sezonu henüz resmi olarak açılmadı.

    sezon bile bitmeden emre utkucan'ın paylaştığı, içinde fatih terim, şükrü hanedar vs olan foto benim için kafi.

    kimlerle anlaşılıp, kimlerle görüşüldüğü bile belli değilken umutsuzluğu anlamıyorum.bahsi geçen isimlerin tamamı basının saldığı haberler

    zaten satış olmadan transfer olmayacak, şimdilik babel, jimmy, şener bile bitmişse yeterlidir.

    diagne kilit adam ve şuana kadar teklif yok. afrika kupası bitene kadar da olacağını zannetmiyorum.

    dolayısıyla esas transferler icin temmuz'u beklemek gerek.
  • 195
    seri, banega, brahimi gibi isimlerin geçtiği; taraftarın yine, yeni, yeniden büyük beklentilere sokulduğu dönemdir.

    transfer dönemine 8 milyon € geride başlıyoruz arkadaşlar. transferde başabaş yaptırımının yanı sıra sezon sonunda en fazla 10 milyon € zarar açıklama mecburiyetimiz de var.

    elimizdeki oyuncuların çoğunun ücretleri oldukça yüksek zaten. yenilerini katmamız da kolay değil. bunun yanı sıra şampiyonlar ligi'nde bulunmamız dışında herhangi bir cazibesi yok takımın.

    bu durum da gereksiz beklentilere girip sonra da ortalığı yıkmayalım. bekleyelim bakalım, neler olacak?
  • 196
    gecen sezon sol kanada volkan sen haberleri cikiyordu.

    adini hic duymadigimiz bir adam geldi. skora en cok katki veren isimlerden biri olarak sampiyonlukta buyuk pay sahibi oldu.

    hoca da gectigimiz gunlerde yayinladigi videolarda bu asilsiz haberlere inanmayin bizim aciklamalarimizi bekleyin dedi.

    sabirsizligin luzumu yok. birakin da basarili gecen sezonun ardindan ekip sevdikleriyle doya doya bayramlassin biraz dinlensin.
  • 197
    bu transfer sezonu sonunda beklediğim transfer hareketleri :
    mariano nagatomo fernando belhanda diagne satışı
    en az bir gelecek vaadeden(olsen, onyekuru) çok genç hücum oyuncusu
    en az bir dinamik görece genç(24-25) bir orta saha, mensah bonservisiyle, seri kiralık olabilir.
    en az bir tecrübeli ne alacağın belli kaliteli hücumcu(brahimi babel)
    bir tane de takımı oynatacak 10-15 de gol atacak forvet
    olsen gibi bi gence 8-10 milyon gömmrmiz çok gelecek yıllarda elimizi daha da güçlendirebilir.
  • 198
    mariano, nagatomo ve fernando 3'lüsünü elden çıkarmamız gereken dönemdir. sağ bek için linnes'i ana planda düşünüp şener'i yedek olarak alabiliriz. ya da douglas ile sözleşme yapıp yine arkada linnes'i tutabiliriz. hem şener hem de douglas sözleşmeleri ellerinde futbolcular.

    sol bek için avrupa'nın elit takımlarının düşünmediği birini bulup kiralama yoluna gidebiliriz.

    orta sahanın ortasında seçenek bol. özellikle boşta olan johansen iyi bir hamle olur. takımı tarafından kialanmaya açılan seri de düşünülebilir. aynı şekilde traore ve mensah gibi oyuncular için de şansımız var diye düşünüyorum.

    bahsettigim 3'lüden 9-10 milyon euro kazanabilirsek yerlerini bir boşta olan oyuncu, bir kiralık ve bir de kelepir oyuncu transferleriyle doldurabiliriz. hem gençleşmiş hem de maliyetleri nispeten azaltmış oluruz.
  • 199
    insan tabii hayal ediyor. aslında büyük hayaller değil bunlar ama gerçekleşmesi de pek olası değil. piyasada geçen isimlerden şöyle bir 11 hayal ettim ben de:

    muslera

    linnes - luyindama - marcao - moreno

    seri - banega

    yunus mallı

    feghouli - babel - olsen

    fena olmadı gibi. şener, jimmy durmaz ve 1 tane de yerli orta saha alırsak güzel de olur. bakalım, hayırlısı. kostas'ın durumuna göre vedat muriqi de düşünülebilir. kenarda muriqi ve donk bekler işte.
  • 200
    banega, mata gibi futbolcular yerine, kesinlikle marcao tarzı transferler yapılmalıdır. artık hata yapma lüksümüz yok. alacağımız oyuncunun yaşı en fazla 25 olmalı. fatih hoca da bunun sinyallerini geldiğinden beri veriyor zaten, bu nedenle gönlüm rahat. yabancı transferi yaparken basında hiç adı geçmeyen futbolcuları alacağız, tıpkı onyekuru ve marcaoda olduğu gibi. yerli transferi yaparken bonservisi elinde isimlere yönelebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın