• 597
    şimdiye kadar yapılan ve gönderilen transferlere ffp gözünden bakarsak an itibariyle, *

    luyindama: - 5 m euro
    seri: - 1.5 m euro
    emre mor: - 0.6 m euro
    ozornwafor: - 0.3 m euro
    fernando : + 4.5 m euro
    -------------------------------
    - 2.9 m eurodayız.

    orta sahaya transfer yapacağımız da neredeyse kesin. bonservisi elinde bir oyuncu değil de seri gibi kiralık birini bile getirsek 1.5 - 2 m euro versek, 4-5 m euro ekside kapatacağız.

    bugün diagne'yi gönderemezsek de, her halükarda en geç 2020 kışında bu farkı kapatacak oyuncu satışı yapılmak zorunda.

    artık yunus akgün mü gider, yoksa devre arasında marcao'yu falan satmaya mı kalkarız bilmiyorum ama diagne gitmediği sürece bu saatten sonra çok büyük çaplı bir hareket beklemiyorum.

    diagne ne zaman satılır, o gün haberler düşmeye başlar.

    bir de bugün başkanımız dursun özbek olsa falcao çoktan aramıza katılmıştı. neden? çünkü kendisi için ffp falan hiç önemli değil. getirsin 5 m euro bonservisle, 6-7 de oyuncuya versin, namı yürüsün.

    bu şekilde transferi herkes yapar ama o koltuklarda ve florya'da bugün galatasaray'ın her kuruşunun hesabını yapan isimler var. önemli olan seri gibi adamı 1.5 m euro kiralama bedeli ve 2.6 m euro yıllık ücrete getirebilmek.

    bu sebeple falcao veya bir başkası, mümkün olan en iyi mali koşullar için uğraşılıyor.

    lütfen şımarıklık ve sabırsızlık yapmayalım. son dönemde galatasaray taraftarının en kötü huyları bunlar. gerek yok bunlara. hele hele görevde fatih terim gibi birisi varken.

    baskı kurmanın, panik yaptırmanın ve hesapsız hareket etmenin cezasını her zaman çektik.

    benim kafam rahat, bu halimize bile sezona girsek 1 numaralı favoriyiz.

    bırakalım insanlar görevlerini yapsın.
  • 567
    tarihe altın harflerle yazılmasına ramak kalan dönem.

    sadece alınan oyuncu sayısı veya isimlerden ziyade, yapılan anlaşmalar kısacası tüm operasyonu değerlendirdiğimizde mükemmele yakın bir dönem geçiriyoruz.

    hem teşhisin doğru konması hem de tedavinin makul ücretlerle yapılıyor olması memnun edici.

    son 3 adım kaldı.

    1)diagne'nin gidişi
    2)falcao
    3)ortasaha

    şayet bu 3'ü de gerçekleşirse haldun üstünel, cenk ergün dönemlerini unutturacak bir dönem geçirmiş olacağız.

    emeği geçen herkesi tebrik etmek gerek.
  • 659
    ndiaye-fernando ---------> seri-nzonzi (toplamda 50 m euroluk bir orta saha)

    sinan-muğdat ------------> emre mor-jimmy-adem (ligde her takımda ilk 11 oynayabilecek hamle oyuncuları)

    şu değişim bile oldukça güzel geçtiğinin göstergesi.

    kalan sürede de gitmesi gerekenler* gider, falcao ve bir genç forvet gelirse tarihin en iyi transfer sezonlarından birisi olmuş olur.
  • 358
    galatasaray'ın son dönem transfer politikası süprizler üzerine kurulu.

    onyekuru, luyindama, marcao gibi.

    bir anda oyuncunun adı gündeme düşüyor, zaten transferi de hemen hemen bitmiş oluyor ve oyuncu takıma katılıyor.
    medyada bir takım isimler dönüyor banega, trezeguet, vedat, okaka... gibi. ama galatasaray transfer komitesinin bu futbolcular çevresinde dönüp durduğunu hiç sanmıyorum. en fazla 1 tanesini transfer ederiz. ama ilgiyi bu oyuncular üzerinde tutmak bize transferde hareket kabiliyeti sağlıyor. bu sezon da benzer operasyonları yaşarız.
  • 518
    allah için üstüme 25 yaş civarı kaliteli ilk 11 oyuncusu atın diye çığlık attığım transfer dönemi.

    haber çıkıyor, terim mariano'dan çok memnun satılmayacak, yaş 33
    sol bek nagatomo'ya emanet, yaş 33
    kampın yıldızı babel, yaş 32
    falcao sarı kırmızı don giymiş, yaş 33
    feghouli cezayir ile kariyerinde zirve yaptı, yaş 30
    belhanda'ya 10 milyon teklif, yaş 29
    muslera pazartesi kampa katılacak, yaş 33
    nainggolan için galatasarat devrede, yaş 31
    jimmy durmaz galatasaray'ın en iyi transferlerinden biri, yaş 30
    adem büyük insanları şaşırtacak, yaş 32
    fenere aslın çalımı şener özbayraklı, yaş 29

    geçen senenin, şampiyonlar ligi'nin grup maçlarında açık ara en az koşan takımı galatasaray, kadrosunu yine tecrübeli oyuncularla dolduruyor.

    30 yaş üstü oyuncu her takımda var, sürüyle var. 30 yaş ve üzeri adam alınmasın demiyorum. bu takımın dinamik oyuncuları nerde ama? stoperler geçen sene şafak baskınıyla bir anda 24 yaş ortalamasına indi. zevkten kendimizi kaybettik. onun dışında şu an kadroda tempolu, çok koşan adam kalmadı. gelin şu rüya takıma bi bakalım

    ---------------------muslera---------------------
    mariano----luyindama---marcao----nagatomo
    -----------------seri---------nainggolan---------
    ----------------------belhanda-------------------
    feghouli------------- falcao----------------babel

    30 yaşın altında 4 oyuncu var. luyindama 25, marcao 23, seri 28, belhanda 29
    30 yaşın üstünde 7 oyuncu var.

    tekrarlıyorum, geçen sene rakiplerinden neredeyse 10km hatta daha fazla az koşan takım galatasaray, bu tempo farkını nasıl gidermeyi planlıyor? bartali hoca 30 yaşını geçtirmiş adamlara kafa başı 2 km fazla koşturtacak kadar sihirli biri mi? ligi zaten her türlü hallediyoruz, ya avrupa? hoca dünyalardan büyük hayalim var diyor, işte o hayallerin adresi avrupa.

    32 yaşındaki adama yaşlı demek yanlış bence. ancak 25 yaşında çakı gibi adamlara kıyasla daha düşük tempolu oluyorlar. bu kadar çok 30+ adamla avrupa seviyesinde temposuz kalacağımız aşikar. o yüzden en azından ortasaha'daki 3. adamın genç, çok koşan, çok basan, ciğersiz bir adam olması lazım.

    son not olarak düşeyim, babel'in transferini olumlu buluyorum. şurada da belirttim: (bkz: #2715063). ortasaha ve forvete genç sayılabilecek adamların geleceğini düşünüyordum. ancak falcao, nainggolan, josef, benega... çıkan isimlerin hepsi 30+ olunca dayanamadım böyle bir entry girdim. bu takımın yaş ortalaması mutlaka düşmeli.
  • 540
    taraftarlarımızın çok fena gazlandığı dönemdir.

    önce seri transferi ile zaten kimseye muhtaç olmadan bir gaza geldik. ardından yaşanan falcao süreci de buna eklendi. son günlerde hayırlı olsun, geldi geliyor, iş imzaya kaldı gibi söylemlerle de zirveye ulaştık. bu arada diagne'nin de satılmak üzere olduğuna ilişkin haberler katar basınında çıkmaya başladı. arada bir de emre mor transferi ile iyice morellendik. en son oğuz altay'ın önemli bir orta saha ile anlaştığımıza dair twiti tüyü dikti.

    hadi bakalım sonumuz hayrolsun.*
  • 104
    hedefimiz daima türkiye ligini domine etmek üzere olmalı.çünkü zaten ffp kıskacında cl deki takımlarla mücadele etmemiz imkansız.
    bir futbolcu üzerinden gidecek olursak.douglası ele alalım.bonservis ödenmeyecek.ligte zayıf takımlara karşı çok etkili olacak ama avrupada muhtemelen defansif zafiyet gösterecek.
    bizim hedefimiz her sene cl de boy göstermek, katılım payını lig şampiyonluğu primlerini kasaya koymak olmalı.
    böylelikle ligteki rakiplerle makas açılacak.hersene avrupada yarışan bir kulüp olarak reklam gelirlerimiz artacak.
    mali düzenimiz oturmuş olacak.
    gerçekçi ol imkansızı iste demiş.
    bu şekilde 2 3 sene devam edersek çok farklı futbolcular ve çok farklı hedefler konuşuyor olacağız.
  • 558
    neden bu kadar panik yapıldığını gerçekten anlamıyorum. geçen sene forvet yoktu, kulübede adam yoktu ve hepimiz haklı olarak çok istedik transferlerin yapılmasını. ama bu sene durum çok farklı. şu anda hepimizin sülalem rahat panpa modunda takılması gerekirken yönetime sallayanı mı ararsın, istifaya davet edenleri mi ararsın, fener altayı alınca eyvah ne yapcaz şimdi moduna girenleri mi.

    bu kadro hiç bir takviye olmasa bile şampiyonluğun açık ara favorisidir. geçen sene ikinci devrede sadece 1 maç kaybettik o da şampiyon olduktan sonraki sivas maçı. şimdi ise çok daha güçlü bir takımız. ki hala en az 2-3 transfer daha olacak gibi duruyor. bu sene gelen isimlerden adem hariç içimize sinmeyen bir tane adam yok.

    kale defans olara açık ara en iyiyiz. muslera ve önlerinde boss-marcao öküz gibi affedersin. önlerinde kimse gelmese donk-seri ikilisi var ki laf edeb çarpılır. onların önlerinde babel-belhanda-feghouli var zaten daha ne istersin ki. forvette yanlış anlamayın ama kafasını toplamış diagne ve mitroğlu ikilisi gayet yeterlidir. tabi ki diagnenin gitmesi lazım. tabi ki ondan gelecek paraya ihtiyacımız var, tabi ki bu saatten sonra ondan performans almak zor ama gitmezse de dünyanın sonu değil emin olun. en az 20-25 golü atar yine gol kralı olur.

    bu senenin en güçlü tarafı kulübe olacak. kalede okan, defansta şener, linnes, ahmet, donk, emre, ömer, selçuk, jimmy, emre mor, adem, kostas ve altyapıdan gelen aslanlar; ali yavuz, atalay, mustafa, celil, yunus ve hocanın şapkadan çıkaracağı diğer tavşanlar.

    herşeyden önemlisi başımızda motive olmuş ve tekrar geçmiş olsun dileklerini ileten terim, albayrak ve yönetim var. inanmış ve kenetlenmiş taraftar var. daha ne olsun.

    diğer takımların hali ortada. beşiktaş daha sadece boyd'u aldı, biraz kassam benim bile oynayabileceğim defansa sahip fener var. başakşehir dağılıyor, trabzon çok genç. bırakalım onlar panik olsunlar, biz keyfimize bakalım.

    uzun zamandır geçirdiğimiz en güzel dönem oluyor.
  • 207
    bir tane (muhtemelen gerçekleşmeyecek) hayalim var bu dönem ile ilgili, onun da alınacak oyuncuların kalitesiyle falan alakası yok.

    yıllardır göremedik ama, mesela en geç temmuz ortası gibi fatih hoca ya da yönetimden birisi çıkıp; transferin bittiğini takımın aha da bu olduğunu, o andan sonraki haberlerin hepsinin yalan olacağını, bizim bundan sonra hazırlıklara odaklanacağımızı falan söylese, biz de duyumcu peşinde helak olmadan arkamıza yaslanıp sezon öncesini izlesek, 31 ağustos'a kadar zamanımız var diyen yönetici görmesek.

    neyse, hayal kurmayalım*
  • 807
    mükemmel geçirdiğimiz* sezon, umarım sahada da meyvelerini alırız. bu kadar kaliteli futbolcuyu cüzi bir rakama getirmek çok büyük iş. eminim rakip taraftarlar evde tırnaklarını kemiriyordur*. eğer sonunda linnes de gitmezse çıldırırım herhalde.

    başta başkanımız mustafa cengiz ve abdurrahim albayrak olmak üzere emeği geçen tüm yöneticilerimize teşekkürler.
  • 381
    sözlükte bazı yazarların geçen sezon* olduğu gibi başka takımların transferlerinden etkilenip, ortalığı yangın yerine çevirmeye çalıştığı dönem.

    geçen sene de berkeler, ferdiler, benzialar alınınca burada tufan vardı. 1 hazırlık maçı ile malum takım da şampiyon ilan edilmişti neredeyse.. yönetime hocaya sallamalar vs.

    ya ligin en önemli oyuncularından olmuş, hala hollanda milli takımının 11 oyuncusu* bonservissiz alınmış, kampa yetişmiş, yerli kadro için faydalı takviyeler yapılmış, yeni transferler için de belli ki büyük bir çalışma devam ediyor.. ama çoğu kişi, yok bunu aldılar, yok çalım attılar, yeter vs yazmaya devam ediyor.

    bir güvenin şu takıma, hocaya, scout ekibine, yönetime..
  • 471
    23 temmuz 2019 itibariyle transferi sonladırdığımızı düşünelim ve kadromuza bir bakalım,

    -------------------------------muslera(okan)-----------------------------
    mariano(linnes)-luyindama(ahmet)-marcao(ozorn)-nagatomo(emre)
    ----------------------------------donk(selçuk)------------------------------
    ---------belhanda(jimmy)--------------------------seri(atalay)------------
    feghouli(yunus)------------------------------------------------babel(adem)
    ---------------------------------diagne(kostas)----------------------------

    ek olarak: çipe, şener, ömer, gökay, celil, mustafa, erencan gibi yerli ve alt yapıdan çıkan oyuncular da rotasyona dahil olabilecek isimler.

    babel, jimmy, adem gibi birden fazla bölgede oynayabilen oyuncuların gelişi çok önemliydi. o bizi rahatlattı çoğu bölgede.

    2018-2019 sezonuna göre kesinlikle daha iyi bir kadro, onyekuru eksiğine rağmen, bir de onyekuru olsa lig için fazlasıyla alternatifli bir kadro kurmuş olacaktık.*(onyekeuru için de beklenecek sanırım son ana kadar)

    kendi adıma bu şekilde biten bir dönem beni çok mutsuz etmezdi. ben her şeye rağmen kalsa bile diagne'nin yine bize katkı vereceğine eminim.

    tabii ki istediğimiz oyun için uygun yeterli değil, ucl için yetersiz falan eyvallah ama 30 gollü adam kaldı diye de dünyam yıkılmaz.

    hayvan gibi fiziği ile diğer oyunculara açtığı alanlar ve oyuna katkısını az çok gördük.

    neyse bu saatten sonra 14 yabancımız olduğunu da düşünürsek birileri gitmeden transfer olmayacağı kesin.

    diagne ve kostas giderse zaten 2 boşluk yine forvet için kullanılır. (falcao, samatta vb)

    orta saha transferi yapılacaksa da ozornwafor kiralık gider veya linnes-mariano'dan birisi gider.

    ama her şeyden önce tüm hareketler mbaye diagne'nin gidişinden sonra başlayacak.

    ligin başlamasına 3,5 hafta kaldı. transfer sezonunun bitmesine ise 1 aydan biraz fazla. tabii satış yapılabilecek ülkeler vs de önemli.

    bakalım ben kendimi bildim bileli bu kadar rahat geçirdiğim bir transfer sezonu hatırlamıyorum. zaten 22. şampiyonluktan sonra inanılmaz bir rahatlama gelmişti.

    hemen açıklanan 3-4 isimle birlikte bu devam etti.

    ayrıca seri transferi ve adı geçen isimlerin seviyesinin yüksekliği, beni transfer politikamızın ffp'ye rağmen ne kadar geliştiğini ve güzelleştiğini gösterdi.

    fatih terim var, maddi konularda eli fazlasıyla sıkı bir yönetim var, herkesin derdi galatasaray. bu sebeple kafam çok rahat.

    yerli stopermiş, forvetmiş, orta sahaymış işi bu olanlar olayın gayet farkında, biraz sabır...
  • 542
    son yıllarda geçirdiğimiz en başarılı transfer dönemi. sanırım son günlere kalmadan transferi kapatacağız. bazı oyuncuları erkenden kampa yetiştirdik bu önemliydi bazılarını da yeni yeni alıyoruz. bu da demek oluyor ki son gün gece 12 ye kadar forvet transferi beklemeyeceğiz demektir.

    yönetim, teknik ekip, scout ekibi çok başarılı iş çıkarıyor. altında önemli bir çalışma olduğu belli. geçen sene ne kadar eleştirdiysek bu sene de bir o kadar takdir etmemiz gerekiyor. ben şahsım adına kafamız rahat bir transfer dönemi geçirdiğimiz için emeği geçenleri tebrik ediyorum.

    falcao ve bir de orta saha aldığımızda o zaman değmeyin keyfimize...
  • 238
    mbaye diagne'nin satışından önce bonservis vererek yapılacak bir transfer beklemiyorum. ne zaman afrika kupası biter ve mbaye diagne satılır* ondan sonra bizim için süreç başlar.

    ryan babel
    şener özbayraklı işleri tamamsa,

    kişisel tahminim,

    1 yerli kaleci,
    1 yerli stoper, *
    1 yerli orta saha,
    gökhan töre veya jimmy durmaz,
    1 yerli forvet(muhammet demir, mevlüt erdinç, umut bulut vb 3. forvet)
    onyekuru olmazsa 1 yabancı kanat,
    mitroğlu'nun gönderilmesi, mbaye diagne'nin satışı ile 2 yabancı forvet. (1'i orta yaşlarda, diğeri genç)
    belhanda satılmazsa en az 1, satılırsa en az 2 yabancı orta saha.

    orta saha veya forvetlerden birisinin de sükseli bir isim olacağını düşünüyorum. taraftarı heyecanladıracak, takıma seviye atlatabilecek bir isim olacak diye umuyorum...
  • 328
    sırf terim takıntısı nedeniyle bazılarının saçmalama konusunda sınır tanımadıkları transfer sezonu.

    tercihleri, oyuncuları eleştirmek başka plan konusunda bilip bilmeden sallamak bambaşka.

    satmadan alma muhabbetine hiç girmiyorum. sanki böyle bir durum yokmuş gibi bol keseden atmalar tutmalar hesap sormalar falan çok acayip.

    yedek kadroyu full altyapı oyuncularından oluşturalım peki. kaçı sözleşme uzattı? kaçı galatasaray'da kalmak istiyor? ve daha önemlisi kaçı galatasaray'da iş yapabilir düzeyde?

    boş yapıyorsunuz. yapmayın.
  • 105
    alt yapıdan ilk onbiri zorlayacak isimler bulamıyorsak, bundesliga gibi liglerden gurbetçi oyuncuları kovalamalıyız.

    yabancılarımız kalbur üstü ama emre akbaba dışında yedek kulübesindeki isimlerin hiçbiri süper ligde bir takımda ilk onbir başlayamaz. emre de malesef 1 sezon olmayacak.

    çok net bir yerli oyuncu eksiğimiz var. bu dönemde 2-3 tane iyi gurbetçi bekliyorum açıkçası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın