• 101
    umarım yönetime şunu alın, bunu alın, bu oyuncu alınır mı, ona o kadar para verilir mi gibi cümlelerin havada uçuşmadığı bir dönem olur. bırakın rahat rahat çalışsın insanlar. her habere inanıp da sonra o isim yerine başkası gelince pazardan aldım x eve geldim y gibi sözlerin de söylenmediği bir dönem olur. ben beklentimi çok düşük tutacağım ve gelen transferlere sevineceğim. gelir gelmez umarım yeni transferlere de medya üzerinden yüklenilmez. çünkü çok gördük yeni gelen bir sözleşmeli galatasaray futbol takımı kadrosunda bulunan yeni transfere çöp vs. dendiğini. umarım bizim için yararlı bir dönem geçer ve her isim takıma yararlı olur. 5 transfer yapacaksak en az 4'ü nokta atış olmalı. eğer öyle olursa 23. şampiyonluğa zaten rahat yürürüz. avrupa için de iyi bir takım kurarız.
  • 104
    hedefimiz daima türkiye ligini domine etmek üzere olmalı.çünkü zaten ffp kıskacında cl deki takımlarla mücadele etmemiz imkansız.
    bir futbolcu üzerinden gidecek olursak.douglası ele alalım.bonservis ödenmeyecek.ligte zayıf takımlara karşı çok etkili olacak ama avrupada muhtemelen defansif zafiyet gösterecek.
    bizim hedefimiz her sene cl de boy göstermek, katılım payını lig şampiyonluğu primlerini kasaya koymak olmalı.
    böylelikle ligteki rakiplerle makas açılacak.hersene avrupada yarışan bir kulüp olarak reklam gelirlerimiz artacak.
    mali düzenimiz oturmuş olacak.
    gerçekçi ol imkansızı iste demiş.
    bu şekilde 2 3 sene devam edersek çok farklı futbolcular ve çok farklı hedefler konuşuyor olacağız.
  • 105
    alt yapıdan ilk onbiri zorlayacak isimler bulamıyorsak, bundesliga gibi liglerden gurbetçi oyuncuları kovalamalıyız.

    yabancılarımız kalbur üstü ama emre akbaba dışında yedek kulübesindeki isimlerin hiçbiri süper ligde bir takımda ilk onbir başlayamaz. emre de malesef 1 sezon olmayacak.

    çok net bir yerli oyuncu eksiğimiz var. bu dönemde 2-3 tane iyi gurbetçi bekliyorum açıkçası.
  • 106
    forvete umut bozok takviyesini yapıp diagne'yi güzel bi paraya okutabilirsek gelen parayla merkez orta sahaya en az iki transfer yapmamız gereken transfer dönermi. badou büyük ihtimalle seneye bizde olmayacak. fernando'nun da misyonunu tamamladığını düşünüyorum. geriye donk ve sözleşmesi uzatılırsa(uzatılacak gibi hissediyorum) selçuk kalıyor. bir defansif bir de box to box orta saha oyuncusu almamız lazım.

    sağ bekte douglas ismi bana çok dogru transfer gibi gelmiyor ama çok umutsuz da değilim. mariano'yla yolların ayrılması lazım. çok iyi teklif gelmezse stoper ikilimizi bozmamız büyük hata olur. marcao ve luyindama birlikte oynadıkça daha da güçlenecek. ama en az bir yedek stoper almak zorundayız ve bu isim yerli olursa güzel olur. donk'un stoperi yedeklediği düşünülürse marcao-luyindama-donk üçlüsü var elimizde stoper için. semih ve ahmet'le yollar ayrılmalı. sadece kupada oynayacak diye bi dünya para döküyoruz bu ikisine. gençler oynasın, bence türkiye kupası'na doyduk artık. seneye avrupa'ya daha fazla ağırlık vereceksek, ki açıklamalar bunu gösteriyor ben seve seve türkiye kupası'ndan vaz geçerim.

    onyekuru'yu bir sezon saha kiralayabilsek iyi olurdu açıkçası. yoklayacağımızı düşünüyorum everton'ı. olmazsa sol kanada transfer yapılacak, ryan babel'e hayır demem ama süratli genç bir sol kanat oyuncusunu da kadromuza katsak fena olmaz. babel gelirse forveti de yedeklemiş olacak ve kostas-babel-umut gibi bir üçlü forvette yeterli olabilir.

    satmadıkça bonservis ödeyemiyoruz ama maaş konusunda elimiz daha rahat sanıyorum. feghouli gibi karakter koyup maç çevirecek bir yıldız daha olsa fena olmaz elimizde. bu tip bir transferde yaş kriterine pek takmam açıkçası. bonservissiz, imza paralı ve yüksek maaşlı maksimum 31-32 yaşında lider özellikli, sahada güven veren yıldız mertebesinde bir transfer beni mutlu eder. şampiyonlar ligi'nde oynarken kadroda böyle hem tecrübeli hem kaliteli isim sayısının çok olması onemli. orta saha transferlerimizden biri olursa bu arkadaş daha da güzel olur.
  • 109
    2012 ve 2013 yılında üst üste galatasaray şampiyon olmuştu. o sıralar yabancı sınırı tarihindeki en geniş sınırlarına ulaşmış ve 6+2+2 şekline gelmişti. didier drogba, wesley sneijder, felipe melo, fernando muslera, armindo bruma derken güzel bir kadromuz vardı. peki sonra ne oldu? yabancı sınırı birden düşmeye başladı. ilk önce 6+0+2, sonra da 5+0+3 oldu. yani demem o ki 2018 ve 2019 yıllarında galatasaray şampiyon olduğuna göre, yabancı oyuncularımıza gıpta ile bakıldığında göre, genç, iyi ve ucuz oyuncular bulmaya başladığımıza göre bu yabancı sınırı yine daralacak. o yüzden bu transfer döneminde yerli oyuncu kalitesi yükseltilmeli.
  • 111
    her zaman olduğu gibi yine zor geçecek transfer dönemi.
    bu sene as oyuncularımızdan olan ve önümüzdeki sezon yararlanamayacağımız ndiaye, onyekuru ve emre akbabanın yeri doldurulması gerek. bitmedi, ekstra takviyeler gerek. yine bitmedi, yaş ortalamasını düşürmek gerek. ffp kıskacında, para yokken nasıl yapılacak bunlar kara kara düşündürüyor. neyse ki hocaya ve başkana güveniyoruz, bir şekilde hallederler diyebiliyoruz.
  • 112
    2018 - 2019 sezonu ara transfer dönemindeki operasyon bizi şampiyon yaptı.

    bırakalım insanlar planlarını yapsınlar. baskı oluşturmaya gerek yok.

    2011-2012'de eboue için arsenal 8 m euro isterken fatih terim'in tok alıcı taktiğiyle 3.5 m euroya alınmıştı mesela.

    christian luyindama teixeira marcao ikilisinden sonra benim scout ekibine güvenim arttı. benzer operasyonu orta saha için de yapabilirsek önümüz açık.

    kalanlara nokta dokunuşlarla, fırsat transferleriyle güzel bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.

    fatih terim bu yaz yapılacak olan operasyonu daha 18-19 sezonunun ilk devresinde söylüyordu.

    şimdi şampiyonluğun tadını çıkaralım...
  • 113
    https://gss.gs/TBO.png

    bundan yaklaşık 2 hafta önce önümüzdeki sezona dair kurduğum kadro bu şekildeydi. galatasaray'ın kadrosu ligin hem yaş ortalaması bakımından, hem yerli - yabancı oyuncu dağılımı bakımından hem de kalite bakımından en iyi kadrosu olduğunu düşünüyorum. geçtiğimiz devre arası yönetime çok kızdık ettik ancak nihayetinde muhteşem bir operasyon yaptık, belki de bunun farkına çok sonralarda varacağız konumuza dönelim.

    *galatasaray'ın üst düzey yıldız düzeyinde 4 tane oyuncusu var şu an: muslera, mariano, fernando, feghouli. bugün baş 5-6 takımı saymazsak diğer tüm takımların kadrolarında 11'de yer alabilecek oyuncular. dolayısıyla gelecek sezon da bu 4 oyuncunun etrafında kadro dizayn etmemiz gerekiyor.

    *marcao-luyindama ikilisi ise şu an yıldız olmayan ancak hem genç, hem de çok büyük gelecek vaat eden oyuncular ve bence ligin en iyi stoper ikilisi. transfer dönemi yapılacak ilk iş de luyindama'nın bonservisini almak olacaktır. tekrardan şampiyonlar ligi gruplarında yer alacağımız ve yine lig & kupa kulvarlarında olacağımızı düşünürsek yedeklerini bulmamız gerekiyor. bu konuda semih bu sene beklentimin üzerine çıktı ve tekrardan kiralanmasına bir beis görmüyorum fakat yine de bir stoper transferi şart (eğer iyi bir yerli stoper bulabilirsek çok büyük avantaj olur mesela benim adayım küme düşmesi çok muhtemel bursa'dan ertuğrul ersoy'u kapabilirsek başarılı bir iş olur). yine sağ ve sol bek için de linnes, nagatomo ve emre taşdemir yeterli ve kaliteli alternatifler (sivasspor'dan douglas'ı tamamladığımız söyleniyor o da büyük takım için uygun bir oyuncu)

    *sezonun en büyük operasyonu sanırım orta sahada olacak. ndiaye'yi tekrar takıma katacağımızı sanmıyorum bence gerek de yok. onun yerine oyuna yine tempo katabilecek fakat skora da etki edebilecek bir orta saha oyuncusu şart. ligimizden bu tarz örnek rize'den azibuike aklıma geliyor ancak onun da skor katkısı düşük. örneği hem az maliyetli hem de tarz olarak verdim, bu tip bir oyuncu takıma almalıyız. belhanda benim çok sevdiğim bir oyuncu ancak sezon sonucu gidici gibi. daha ligin devre arasında gitmek istediğini yönetime bildirmişti ancak sezon sonu şampiyonluk hedeflendiğinden kadroda tutulmuştu. hani gitse de kalsa da o bölgeye yine bir kaliteli ayak şart. biraz uçuk olabilir ama bu bölge için benim adayım uefa'da yarı final oynayan eintracht frankfurt'un 10 numarası filip kostic. güncel piyasa değeri 10-15 bandında gözüküyor ve inter dışında bir taliplisi yok bildiğim kadarıyla. takımı bu sene ilk 4'e giremedi almanya'dan da bayern, dortmund falan istemiyor adamı. diagne ve belhanda'dan iyi bir fiyata çıkılıp kulübüne iyi bir bonservis verirsek bu ligi ve galatasaray'ı tercih edebileceğini düşünüyorum. yine rotasyonda donk'un sözleşmesi 1 sene otomatik uzadı ve bence kalmalıydı da ligde yine iş yapar, yunus ve özellikle celil bu sene ciddi rotasyon oyuncusu olacaktır.

    *galatasaray daha sezon bitmeden 2-3 hafta evvel babbel gibi douglas gibi (bek olsa da ofansif) oyuncular ile anlaşma sağlayarak hücum zenginliğine ekstra güç katmak istediğini zaten gösteriyor. onyekuru ile tekrar anlaşma kovalamamız çok zor ve gerçekten içimizde ukde olacak. ben sezon içerisinde kendisine çok sayıp sövdüm yalan yok * ancak biraz bu kullanım şeklinden ötürüydü. fatih hoca'nın kanat yerine 2. forvet olarak kullanmasının daha avantajlı olacağını düşünüyordum. zaten ligdeki çoğu forvetten fazla gol attı hem karakter olarak hem de katkı olarak büyük oyuncu olduğunu gösterdi, sezonun 2. yarısında. tüm derbi ve önemli maçlarda gol attı. bundan sonraki atışlar da onyekuru tarzı oyuncular olmalı. hatta şöyle söyleyeyim babel gibi artık kariyerinin sonundaki oyunculara 2 yıllık yılda 2-2,5 sözleşme önermek yerine onyekuru gibi genç oyunculara 8-10 bandında bonservis verilip ucuz maaşa takıma katmalı. genç oyuncuya verdiğin yüksek bonservisi bir türlü çıkarabilirsin çünkü. bruma'da, telles'te olduğu gibi... neyse konumuza dönelim. transfer için arayışta olacağımız en önemli mevki santrfor olacak yine. diagne konusunda çok uzun bir tekrara girmek istemiyorum. 1,5 sezonda 45 gol atmış oyuncu bence yeni sezon için yine en büyük kozumuz olacaktır fakat önümüzdeki sezon kostas'ın takımdaki yeri garantiyken iyi para kaynağı yaratma adına en önemli oyuncu yine diagne gibi duruyor. o sebeple kadroda satılmalı kısmına yazdım. yine de kalırsa çok bir şey demem. bu sezon yeni bir kamp süreciyle beraber bu sezondan çok daha fazla katkı vereceğini düşünüyorum. devre arasında ciddi bir sakatlık yaşadı ve mustafa denizli denen artık çağ dışı antrenman metotlarına sahip, tembel bir hoca ile çalıştı. bize geldiğinde hem fiziksel olarak hazır değildi hem de ilk 2-3 maçı kaçırmıştı. buna rağmen yine kritik anlarda sahneye çıktı. üstelik bunu takım arkadaşlarından çok da fazla yardım almadan yaptı yani çevresinde bir trezeguet veya eduok olmadan yarım sezon geçirdi. babel dışında trezeguet tarzı bir oyuncu daha takıma katabilirsek diagne çok daha faydalı olacaktır. hatta beti arttırıyorum; şampiyonlar liginde kimi zaman kontratağa yönelik oynayacağımız oyunun diagne'yi daha işlek hale getireceğini öne sürüyorum.

    bunca şeyin sonuna şunu ekleyerek bitireyim. bu kadar fazla yabancı oyuncu olması bir tarafa galatasaray'ın çok ciddi potansiyel içeren bir genç oyuncu grubu ve ligde bunu en cesurca kullanabilecek teknik direktörü var. oyuncu üretmeden, kendi kültürümüzden oyuncuları takıma monte etmeden uzun vadeli kalıcı bir başarı zor ve bence fatih terim de bunun farkında. babel ve douglas gibi oyuncuların yanı sıra deniz türüç, emre kılınç, emre taşdemir gibi oyuncuları tutmasının önemli bir sebebi var fatih terim'in. bunu etkili şekilde kullandığı zaman neler olabileceğini de hepimiz biliyoruz.
  • 114
    2 sezon üst üste şampiyon olmuşken artık yapılanmaya gitmemiz gereken sezondur. öncelikle şu yabancı sınırı işi kesinleşmeli artık. bu saatten sonra değişiklik olmamalı aslında. haziran'a geldik. transfer çalışmaları yapıldı. bir değişiklik olacaksa önümüzdeki sezondan itibaren konuşulmalı bu konu.

    babel, douglas pereira ve şener isimleri geçiyor. haydi babel tamam. ama diğerlerine ne gerek var? elimizde linnes var. genç, çalışkan, yetenekli. evet bir mariano kadar inceci değil. ama hiçbir zaman sırıtmıyor. temposuyla oldukça yeterli bir izlenim veriyor.

    takımın maaş yükünü de düşürmek zorundayız. belhanda, fernando, mariano ve diagne satılarak en az 25 milyon €'luk bir bütçe oluşturulmalı. geri kalan oyuncular takımda kalabilir. zaten diagne'yi 15-17 milyon €, belhanda'yı da 8-10 milyon € arasına satsak bu parayı misliyle çıkartıyoruz. mariano ve fernando'dan bonservis gelirse ballı kaymak olur. 30 milyon €'yu bile bulabiliriz.

    henry ve ndiaye dönüyor. muhtemelen ndiaye'yi yeniden kiralarız. açıkçası hayır demem. ama yanına 1 ön libero 1 tane de 8,5 numara bulmamız lazım. bu 2 oyuncu çok net olmalı. tartışılmamalı.

    henry'yi yeniden kiralarsak babel - mitroglou ikilisi bence santraforu 1 sezon daha götürür. ama henry olmazsa 30 yaşında altında net 1 santrafor daha şart bu takıma.

    ciddi şekilde bonservissiz oyunculara saldırmamız lazım. zaten bizim seviyemizde olup da bonservisi elinde olan çok az oyuncu olacak. bunlardan en az 2 tane almalıyız.

    bakalım neler olacak? nispeten rahat bir transfer sezonu geçireceğiz. zira 2 sezon üst süte şampiyon olduk. elbette bu sezon artık şampiyonlar ligi'nde gruplardan çıkmak hem maddi hem manevi olarak önemli bir hedef bizim için.
  • 115
    transfer dönemine bonussuz şu fix maaşlarla başlıyoruz:

    sofiane feghouli - 3'850'000 eur
    fernando muslera - 3'575'000 eur
    younes belhanda - 3'350'000 eur
    fernando reges - 3'300'000 eur
    kostas mitroğlu - 2'600'000 eur
    ryan babel - 2'500'000 eur
    mbaye diagne - 2'350'000 eur
    mariano filho - 2'300'000 eur
    yuto nagatomo - 2'000'000 eur
    ryan donk - 1'895'000 eur
    emre akbaba - 1'750'000 eur
    martin linnes - 1'400'000 eur
    ahmet çalık - 900'000 eur
    adem büyük - 3'500'000 try (ca. 500'000 eur)
    ömer bayram - 400'000 eur
    valentine ozornwafor - 100'000 eur

    bu toplam 32'770'000 eur ediyor.

    ek olarak bunlara durumu henüz belirsiz olan:
    - selçuk inan'ın sözleşmesi bitti, uzatılacağını düşünüyorum
    - sinan gümüş'ün sözleşmesi bitti, akibeti belli değil
    - luyindama'da opsiyon kullanılacak, sözleşme şartları belli değil
    - ndiaye ve onyekuru'nun kiralık sözleşmesi bitti, akibetleri belli değil
    - yunus, celil ve atalay gibi gençlerin sözleşme durumları belli değil
    - muğdat'ın sözleşmesi bitti, akibeti belli değil
  • 116
    şahsi fikrim kadroyu mümkün olduğunca korumalıyız. 23. şampiyonluk mevcut rakip şartlarında çok daha kolay gelecektir.

    ndiaye ve onyekuru kiralık, sözleşmeleri bitiyor. ndiaye'ye güle güle. onyekuru tekrar kiralanabilirse çok iyi olur.

    mariano gidebilir, linnes orayı doldurur, douglas ya da şener alternatif olarak transfer edilir. douglas soso'yu da yedekler.
    fernando gidebilir ama kim ne para verir fernando'ya? yine de 2 merkez ortasaha şart.

    belhanda-soso net olarak kalmalı. diagne 10+ milyon euro verilirse gidebilir.

    mariano da 2-3 milyon euro bonservis getirebilirse yaklaşık 12-13 milyon euro kaynağımız olacak.

    bunun b,r kısmı luyindama'ya gidecek. 5 milyon euro sanırım. kalan 8 milyon euro ile forvet transferi tamamlanır, ortasaha içinde bonservisi elinde olan adamlara yöneliriz. tabi bir de yedek forvet lazım.

    sonuç olarak;

    muslera

    linnes-luyindama-marcao-yuto
    fernando-transfer
    feghouli-belhanda-onyekuru
    transfer

    2 transferle ilk 11'i tamamlayabiliriz. bu kadro türkiye'de yine şampiyon olacaktır. ama o 2 transfer çok önemli. lider karakterli, mental açıdan güçlü 2 adam lazım.

    şahsi fikrim cl için 1-2 sene bekleyebiliriz. cl kadrosunu oluşturmak kolay değil. 2-3 sene mevcut kadroda istikrarı sağlayıp, cl katılımları ile mali durumu düzeltip, sonra da yapacağımı eklemelerle cl'de başarı yakayabiliriz. acele etmeye gerek yok. illa contender olmamıza gerek yok ki olamayız da. istikrarlı katılım daha önemli şu aşamada.
  • 119
    bu dönem sonucunda diagne'nin satılıp babel/kostas'ın ileri uçta, bruma'nın da henry yerine solda olacağını düşünüyorum. yerli takviyeleri de olacaktır bence. mariano gider, douglas da gelir. en hayati yer ise merkez orta saha. umarım 2 tane çok iyi oyuncu alırız oraya. zaman zaman linnes, zaman zaman donk tribüne çıkar belki ama orta sahayı iyi 8 numarayla desteklersek seneye alırız ligi.
  • 120
    bizim için yine zor geçecek bir transfer dönemi olacak. ince eleyip sık dokumamız gerekecek.
    bence göndermemiz gerekenler;
    -eren derdiyok (zaten gitti herhalde)
    -sinan gümüş
    -ahmet çalık
    -muğdat çelik
    -ömer bayram
    -mariano
    -belhanda
    -diagne
    -selçuk (alacaklarına karşılık cüzi miktarda bir sözleşme imzalamazsa gönderilmeli)
    gelmesi gerekenler;
    -mehmet özcan (eskişehirspor)
    -taylan antalyalı (erzurumspor) (erzurum düşeceği için serbest kalabilir)
    -nazım sangare (antalyaspor) (douglas a göre daha dengeli bir bek her şey hücum demek değil bence)
    -muhammet demir (sivasspor) (düşük bir yıllık ücret ile 3. santrafor olabilir daha 27 yaşında)
    -abdülkadir parmak (trabzonspor) (sözleşmesi 2020 de bitiyor yoklamakta fayda var bence çok faydalı bir oyuncu)
    -alberto moreno (liverpool) (sözleşmesi bitiyor)
    -babel (fulham) (sözleşmesi bitiyor)

    belhanda, diagne ve mariano nun satışından 20 milyon euro kazansak, 5 milyon euro luyindama' ya gidecek. 7-8 milyon euro da türk oyunculara harcarsak 8 milyon euro elimizde kalır. 8 numara ve santrafor için kiralık seçeneklerini düşünmeliyiz.
  • 121
    burada şener özbayraklı ismini gördükçe soğuk terler döktüğüm ve içimin daraldığı süreçtir. arkadaş ne şener'i, ne bayrağı? adam küme düşmemeye oynayan fenerbahçe'de bile kadro dışı kalmış, sakatlanmış, sadece 9 maçta forma bulabilmiş. şaka mı yapıyorsunuz ya? misler gibi linnes'i beğenmeyip şener'e şak şak yapmak nasıl bir akıl tutulmasıdır? illa velakin o pozisyona yerli oyuncu bakılacaksa ve madem kadro dışı kalması falan bir kriter değil kimseye göre, o zaman trabzon'un ingiliz alt yapısında yetişmiş oyuncusu kamil diyorum ben de. ya da adana demirspor'un beklerine bakalım. veya altınordu'nun kapısını çalalım. nedir bu fenerbahçe sevdası? adamlar battı batacak biz yine bir kaç milyon euro iteleyeceği bu vizyon reisin bitik takımına sanırım. batmakta olan rakiplere hiç acımadan ve onlar yokmuş gibi davranarak geçirmemiz gereken süreçtir.

    öncelikle bilmemiz gereken kimler gidecek?
    bu konu netleşmeden zaten oyuncu falan alamıyoruz. şayet belhanda gitmesi düşünülüyorsa ve kendisi de gitmekte ısrarcıysa benim fikrim 10 numara pozisyonuna ve merkez orta sahaya ( no 8) brezilya ve arjantin ligleri'nden gencolar bakınmak olacak. mesela 1 milyon euro bareminde tomás andrade var sol ayaklı. river plate'in oyuncusu, 21 yaşında. club athletico paranaense'de kiralık oynadı son sezon. istanbul'a bence gelmeyi düşünebilir özellikle cl oynayacağımız kesinleştiği için. elbette mükemmel olacak vs diyemiyoruz bu yaşta bir çocuk için ama fatih hoca'nın elinde bir dünya yıldızına dönüşme şansı var. düşünülebilir.
    santrfor için ise bence max kruse hazır boştayken düşünülebilir şayet cagne gidecekse.
    avrupa'da gençler zaten çoktan keşfedilmiş ve fiyat olarak kopmuş gitmiş oluyorlar bence bizim başarımız, luyindama ve marcao gibi isimleri toparlamak olacak. ajax, frankfurt, lille örnekleri önümüzde.
  • 122
    ben şayet ryan babel transferi olduysa,bunun onyekuru'yu tutamayacagımız anlamına geldiğini düşünüyorum. abdülrahim albayrak'ın şampiyonluk gecesi açıklamaları ile düşünürsek,asıl kadro temizliği bu yaz yapılabilir. muslera,linnes,marcao,luyindama ve feghouli haricindeki yabancıların akıbetini merak ediyorum. donk'u saymadım bir yıl daha kalacaktır. bu isimler haricindeki tüm yabancıların alternatifini galatasaray bulur. ayrıca feghouli'yi bu sezon gezen 10 olarak belhanda pozisyonunda da görebiliriz. istikrarı olmayan tok oyuncularla bir yıl daha ligi kazanmamız oldukça zor. şimdiden galatasaray'ı aşağıya çekme uğraşları başladı bile. bu kadar gelirle bunu beceremezsek,önümüzdeki sene çok fazla sıkıntı çekeriz. bu ara transfer dönemi büyük kumardı,tuttu da. ama koskoca galatasaray,oyuncuların keyfini mi bekleyecek?
  • 123
    yapılan tüm kadro ve transfer önerilerine saygı duymakla birlikte, şampiyonlar ligi kadro kayıt kuralları ve ffp sebebiyle bu sezon 21 olan oyuncu kayıt hakkıyla oynadığımızı unutmamak gerek. ffp 18/19 sezonunda başarılı olduğu için kontenjana +1 eklenecek ve 19/20 sezonunda 22 oyuncu kayıt edeceğiz. rakipler ise 25 kişilik kadrolarla mücadele edecekler.

    nispeten dar rotasyon ve oynatamayacağımız yabancı/türk oyunculara para ödemek yerine, sineğin yağını sıkıp cl'den 3. olarak avrupa ligi'nde üst turları zorlamak, zorlamak derken kupaya oynamak demek daha akılcı olacaktır. gönül ister ki cl'de ajax vari bir sezon geçirelim, 20-21 sezonu için o hayali kurabilirim, gelecek sezon zor gibi fakat vazgeçmek yok!

    gelelim kurallara ;

    a ve b listesi olarak iki liste gönderilecek. belimizi büken tabii ki a listesidir. b listesi altyapı oyuncularının ozan kabak gibi parlaması durumunda bizim için joker olacaktır.

    2019/2020 şampiyonlar ligi/avrupa ligi maksimum kayıt edilebilecek oyuncu sayısı : cezadan ötürü 22 (aslında 25)

    1) 3 yıl türkiye'de oynamamış ya da kulüpte yetişmeyen eklenebilecek oyuncu sayısı:14 (aslında 17)

    2) kulüpte ya da ülkede oynamış/yetişmiş oyuncu:
    2a) 4 oyuncu 15-21 yaş arası en az 3 yıl kulüpte yetişmiş olmalı.(uyruk önemsiz, 4 tane eklemek zorunlu)
    2b) 4 oyuncu 15-21 yaş arası en az 3 yıl türkiye'de oynamış olmalı.(uyruk önemsiz, 4 tane eklemek zorunlu)

    2a ve 2b maddelerinde 4'er oyuncudan 8 sayısı tamamlanmak zorunda. 8 sayısı tamamlanamazsa kontenjandan -1 olarak düşülecek ki böyle bir lüksümüz yok.

    3) zorunlu kaleci kaydı: 2

    özel durumlar (b listesi): 1 ocak 1996 ve sonrası doğumlu, 2 yıl kulüpte forma giymiş oyuncuların kaydı ise limitsizdir.

    bunun dışında 2 kaleci de sakatlanırsa zaman farketmeksizin kaleci ekleyip, çıkarabiliyorsunuz.

    gündem de olan oyunculardan özellikle; fatih öztürk, babel, şener özbayraklı gibi isimler heyecan yaratmıyor! fakat kurallar da ortada.

    kiralık sözleşmesi bitecekler: onyekuru, n'diaye , semih kaya
    sözleşmesi bitenler: eren derdiyok, selçuk inan, sinan gümüş , muğdat çelik
    olası satışlar; diagne, belhanda, mariano, fernando
    yeni transferler: luyindama(zorunlu satın alma)

    edit ve ekleme: imla ve kayıt kurallarıyla ilgili eksik veya yanlış bilgi varsa iletmenizi rica ederim.
  • 124
    antrenör transferinin, futbolcu transferinden fazla olmasını umduğum sezon. sağlam temellere oturtulmuş, sağlıklı bir antrenör departmanının inşasına ihtiyacımız var.

    en yakın örnek olarak, devre arasında gelen italyan alberto bartali'nin takımımıza sağladığı katma değerin herhalde herkes farkında. sezonun başından, sezonun sonuna doğru baktığımızda, galatasaray'ın birçok eksikliğinin giderilemediğini, bunun yanında sadece fizik kondisyon (haksızlık olmasın: marcao ile luyindama'nın transferiyle defansif anlamda da sınıf atladık) olarak geliştiğimizi söyleyebiliriz. oysa sezon başında kötü olduğumuz birçok alanda hala kötüyüz.

    gerçi meseleyi sadece dar pencereden yani a takım açısından bakmamak lazım.

    gündemde yabancı oyuncuya getirilecek sınır var. peki takımların -şampiyonluk yarışındaki takımların kadrosuna gözü kapal yazabileceği kaç yerli/türk var? süper lig'de parlayan kaç futbolcu oldu? var, var ama maliyeti ne kadara patlar?

    sürekli akademimizin yetenekli oyuncu havuzundan bahsediyoruz. bu oyuncuları yetiştirecek antrenör transfer etmek, yerli/türk transferi yapmaktan daha mantıklı geliyor bana. maliyeti daha hafif olmakla beraber, alacağımız katkı daha büyük olmaz mı o zaman?

    ben özellikle u21'in a takımdan ayrı düşünülmemesine tarafım.

    diğer taraftan, guardiola'nın klopp'un allegri'nin vs 20'leri 30'ları aşan antrenör ekiplerinden bahsederken dönüp bir de kendimize bakmamız lazım. ki ajax'ın antrenör departmanını da hafife almamak gerekir.

    transfer gerekli mi? gereklidir elbette. futbol iyi futbolcularla oynanır. ama iyi futbolcuyu iyi antrene edemezsen de iyi futbol oynamazsın. daha doğrusu istediğin verimi alamayıp istediğin oyunu oynayamazsın.

    neyse işte. antrenör transferi yapalım bir şekilde. tabii yapmak için değil, iyisinden seçmece.
  • 125
    bu dönemde önemli bazı futbol ülkelerinde oynanan süper lig seviyesindeki liglerin transfer tahtasının açıldığı ve kapandığı tarihler aşağıdaki gibidir;

    arjantin: 3 temmuz-24 eylül
    brezilya: 1 temmuz-31 temmuz
    çin: 1 temmuz-31 temmuz
    ingiltere: 11 haziran-2 eylül
    fransa: 11 haziran-2 eylül
    almanya: 1 temmuz-2 eylül
    italya: 1 temmuz-25 ağustos
    meksika: 14 haziran-5 eylül
    hollanda: 11 haziran-2 eylül
    portekiz: 1 temmuz-22 eylül
    belçika: 15 haziran-2 eylül
    ispanya: 1 temmuz-2 eylül
    türkiye: 8 haziran-30 ağustos
    ukrayna: 1 temmuz-2 eylül
    abd & kanada: 9 temmuz-7 ağustos

    bu taihlere bakınca tek hayal ettiğim haziran ayında gelen ve giden oyuncularımızın bir çoğunu halletmiş bir şekilde yaz kampını beklememiz. keşke gerçek olsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın