• 201
    galatasaray için oldukça hareketli geçeceğini düşündüğüm transfer dönemi. aynı anda birden fazla sol kanat oyuncusuyla adımızın anılmasını babel'in forvet düşünülmesi fikrine bağlıyorum. (bruma, babel,jimmy durmaz, brahimi) mitroglou kiralık anlaşması iptal edilecektir babel'de yerine iyi bir yedek olacaktır hücum jokeri. rondon boşta ve iyi bir pivot. atletik ve dinamik. bizim ligde iyi iş görür. mariano yerine 5milyonluk bir bütçeyle pek ala 2 sene önceki gibi bir atılım tekrar yapılabilir. 28-29 yaşlarında top ve orta tekniği iyi istikrarlı bir brezilyalı sağ bek galatasaray'da iyi iş görür. biraz piyasada konuşulan isimler, biraz yapılan haberler ve teklif sızdırmaları bende böyle bir tablo canlandırdı. fatih hoca iyi bir yapılanmayla minimum 2-3 senelik bir kadro kuracaktır yine. birde her ne kadar seneye kiralık sözleşmesi olsa da belki al-nassr'dan maicon'u geri çağırıp bonservis ile satıp gelir elde edebilmek mümkün olabilir.

    * muslera
    fatih-------------------------free agent
    ismail

    * xxxxx (yeni bir mariano)---5m€
    * linnes
    şener------------------------free agent
    * luyindama------------------ops. 5m€
    * marcao
    semih kaya-----------------kiralık 500k€
    * ozarnwafor-----------------250k€
    * alberto moreno-------------free agent

    * feghouli
    gökhan töre----------------free agent
    okay yokuşlu---------------kiralık 3m€ ops. 7m€ (2020/2021 transfer sezonuna -7m€ bakiye)
    salih uçan------------------free agent
    * ryan donk
    * ever banega----------------5m€
    selçuk inan
    salih uçan------------------free agent
    taylan antalyalı------------1.5m€
    * belhanda
    emre akbaba
    * bruma----------------------kiralık1m€
    jimmy durmaz-------------free agent

    * salomon rondon-----------free agent
    * ryan babel-----------------free agent
    muğdat çelik

    transfer harcaması 20-21m€

    satış geliri 30.5m€

    diagne 15 m€
    fernando 7.5 m€
    mariano 3 m€
    nagatomo 5m€
  • 202
    geçmişteki transfer dönemleri gibi çakma gazetecilik yapan spor gazeteleri sayesinde taraftarlarımızın yüksekten uçtuğu dönemdir. talisca, banega ve hatta bu dönemin başında konuşulan falcao gibi oyuncularla beklenti çok yükseltiliyor. ilgilendiğimiz iddia edilen genç oyuncular bile 5 büyük ligin orta sıra takımlarının radarındaki oyuncular. bu oyuncuları bu takımların elinden almamız çok güç. ffp bir yandan sıkıştırıyor üstelik. zaten kimseyi satmadan oyuncu alamıyoruz kesinlikle. sözleşmesi biten babel, şener, jimmy durmaz gibi oyuncular ilk hedef olmalı ve taraftarlar da bunu kabullenerek beklentiye girmeli. tabi brahimi gibi kulübün tapusunu isteyenler hariç.

    kısacası sakin kalmak ve çok hayal kurmamak lazım. sonra fatih hocanın ve yönetimin yaratmadığı beklentiler üzerinden onları eleştirip boş yere kendimizi yıpratıyoruz.
  • 206
    taraftarın fazla beklenti içine girmemesi gerek. klasik kanalların, gazetelerin ve muhabirlerin sidik yarışını izliyoruz şu an.

    kendi şahsi görüşlerimi yazayım. basında yazılan "yabancı" futbolcuların hiçbiriyle ilgilendiğimizi düşünmüyorum. galatasaray'ın da oyuncu satmadan oyuncu alma gibi bir lüks yok. o yüzden taraftar daha bilinçli olmalı. yok o gelsin bu gelsin diye hayal kurmaya ve kadro dizmeye lüzum yok.

    kimi yeni youtube kanalı açmış takipçi istiyor, kimi kanalı daha çok izlensin diye uğraşıyor, kimi menajerden isim koparmaya çalışıyor. her sene gördüğümüz şeyler. pek takılmamak lazım. bana da soruyorlar kim gelecek kim gidecek diye ama ben ilgilenmiyorum pek, merak da etmiyorum açıkçası.

    bipspor sessiz olduğuna göre bunda vardır bir hayır. çünkü onlar uydurmuyor direk içeriden alıyor haberleri ne menajer peşinde koşuyorlar ne de yönetici. kaynakları belli. şimdi kim gerçek kim yalan yazıyor isim isim saymak istemiyorum.

    sadece bekleyelim derim. fazla beklenti içine girmeden tabi.
  • 207
    bir tane (muhtemelen gerçekleşmeyecek) hayalim var bu dönem ile ilgili, onun da alınacak oyuncuların kalitesiyle falan alakası yok.

    yıllardır göremedik ama, mesela en geç temmuz ortası gibi fatih hoca ya da yönetimden birisi çıkıp; transferin bittiğini takımın aha da bu olduğunu, o andan sonraki haberlerin hepsinin yalan olacağını, bizim bundan sonra hazırlıklara odaklanacağımızı falan söylese, biz de duyumcu peşinde helak olmadan arkamıza yaslanıp sezon öncesini izlesek, 31 ağustos'a kadar zamanımız var diyen yönetici görmesek.

    neyse, hayal kurmayalım*
  • 212
    hayalimdeki kadro...ilk 11:muslera-linnes-marcao-luyindama-nagatomo-okay yokuşlu-banega-belhanda-feghouli-babel-eleke. yedekler:altay bayındır-şener özbayraklı-kaan ayhan-süleyman luş-donk-berkay özcan-atalay babacan-jimmy durmaz-bruma-vedat muriqi... (burada okay konusu biraz sıkıntılı farkındayım ama sağda solda 11 yabancıyla sahaya çıkıyorlar diyenlere karşı elimizde sonuna kadar güvenebileceğimiz birkaç türk futbolcunun olması gerektiğini düşünüyorum. kiralik falan belki olabilir mi acaba diye düşünerek koydum.ayrıca çok beğendiğim bi oyuncu okay. banega ve belhanda gibi iki 8.5 numara arkasını toparlayabilecek,her maç 12 km ortalamasıyla koşup orta sahayı domine edebilecek, havadan ve yerden gayet iyi bir oyuncu). hepimizin farklı farklı görüşleri var sabırsızız ve transfer bekliyoruz ama takımımız adına en sağlıklısı sabırlı olup kimseye prim vermeden yönetime güvenmek. bakalım neler olacak..
  • 213
    yangıncı taraftarları sahneye alalım, er ya da geç üşüşecekler nasılsa şimdiden gelsinler bize taraftarlık dersi versinler.
    duyumcuları unutmayalım tivitırdan takipçi kasmalık son dakika bilgileri üfürsünler,
    x'i donunda sallar, gelirse şampiyon yapar, elin oğlu buluyor abi... klişeleri hazırlansın.
    spor bültenleri "alınan bilgilere, gelen haberlere göre, muz cumhuriyei medyasına göre" kalıpları ile haber uydursun.

    sevenlerine hayırlı ugurlu olsun.
    benim son yıllarda nefret ettiğim, bazı insanlardan ve taraftarlardan soğuduğum dönemdir. bir an önce bitmesi dileğiyle.
  • 214
    ersin düzen an itibariyle trt spor canlı yayınında, ben teyit etmediğim bilgiyi paylaşmam diyerek gecenin bombasını patlattı. ersin düzen, gizli bir şekilde (bkz: trezeguet) ile ilgilendiğimizi ve transferin müspet bir noktada olduğunu açıkladı. transferin resmî olarak açıklanması için oyuncu satmayı bekliyormuşuz. eğer bir bütçe yaratabilirsek trezeguet ile anlaşacakmışız. an itibariyle resmî olarak açılmış sezondur.
  • 215
    tekrar hatırlatmakta fayda var; oyuncu satmadan oyuncu alamıyoruz. satılacak oyuncular malum diagne, belhanda, mariano belki fernando.

    diagne ve belhanda afrika kupasında oynayacak. yani arkadaşlar en az temmuz sonuna kadar bence sürer bu transfer işleri. o zamana kadar çok hareketlilik olmaz bonservisli oyuncularda. o yüzden sakin olalım, her habere itibar etmeyelim. hoca ve diğerleri zaten dışarıya haber vermiyor pek artık. her duyumla gaza gelmeyelim.
  • 217
    mali şartlarımız ve uymamız gereken sattığın kadar al kuralı sebebiyle, bütün transferleri kampa yetiştirmemizi beklemediğim transfer dönemidir.

    yaşı ilerlemiş futbolcular, avrupada vazgeçilen yıldızlar yada potansiyelini ilk fark ettiğimiz genç futbolcular çevresinde dolanacağız, birde ligimizin ortalama üstü futbolcuları var.

    avrupa piyasasını düşününce bunlar tercih değil mecburiyet oluyor. haliyle son güne kadar heyecanı süren bir dönem olacaktır.
  • 218
    malum olduğu üzere sattığın kadar al cezamız var,
    elimizde yüksek bonservisle satabileceğimiz öncelikli futbolcumuz diagne,
    kendisi 2019 afrika uluslar kupası'nda oynayacak ve kupa 17 temmuz'da sona erecek.

    dolayısıyla senegal finale kadar çıkarsa -ki finale çıkmaları diagne'nin daha fazla parlaması demek- 17 temmuza kadar bonservisle alacağımız kaliteli oyuncular bakımından yaprak kımıldamayacak. o tarihe kadar ancak babel, şener falan gibi bonservissiz nispeten kulübe transferleri yapılır. maalesef bu sezon da kampa tam takım gitmek zor. herkes buna göre aksiyon alsın ve gsstore'dan da 3-5 demeden alışveriş yapmayı ihmal etmesin.
  • 219
    gündemde olan, medyada ismi geçen isimlerin hiçbirinin transfer edilmeyeceğini düşünüyorum. devre arası bin tane adamın ismi geçti, luyindama ve marcao, transfer edileceği haftaya kadar kim ismini söylemişti? bence de böyle bir transfer dönemi geçireceğiz. ismi geçenlerden yalnızca babel ve şener transfer edilirse edilir, her ikisinin de bonservis bedeli yok ve bu ligde bir standart üzeri oynamış oyuncular. şener için türk olması da ayrı bir tercih sebebi.

    yine luyindama ve marcao ayarında ve şöhretinde, yani ismini duymadığımız ve gelecek vadeden isimler ile transfer yapacağımızı düşünüyorum.

    şener ve babel için de, maliyetleri abartı olmamak şartıyla ikna oldum bile. bonservis bedeli vererek almaya kalksanız, 6-7 milyon euro harcayacak olurdunuz. bu yüzden iyi hamleler.
  • 220
    "temenniler ve gerçekler" başlıklı olacak olan transfer dönemi.

    temennim 18-25 yaş bandında güney amerika, doğu avrupa ve iskandinavya bölgesinden futbolcuların transfer edilmesi

    yüksek ihtimal olacak olan ise bol maaşlı, 30 yaş üzeri, bu ligi bilen* bu seneyi kurtarsın seneye bakarız bakış açısına uygun futbolcuların transfer edilmesi.

    bu bir eleştiri değil yanlış anlaşılmasın, tabii ki bunun sebebi de malum olan ffp şartları ancak yine de bir ümit fatih hocamızdan kontralar beklemekteyim ben.
  • 221
    taraftarın geneli için, başımızda ffp sarmalı yokken bile "galatasaray'da transfer bitmez" kültürüyle yoğrulmuş ve transferin son günü, son saatine kadar "acaba kap gelir mi" beklentisiyle geçirmiş bizler için ffp sarmalı yüzünden satmadan alma durumumuz olmayacağından (bonservisi elinde olanlar hariç) transfer sezonunun tamamına yayılmasını beklediğim dönemdir.
    bahane demeyelim de gerekçeler;
    1. şampiyon kadro olmamız...
    2. şampiyonlar liginin taaaa eylül'de başlaması
    3. ffp - oyuncu satmadan oyuncu alamamamız..
    4. her yaz asya cup, afrika uluslar cup veya copa amerika'dan birinin düzenleniyor olması (gerek mevcut takımımızdan satılması düşünülen, yahut oynamakta olan, veyahut transferi düşünülan aday oyuncuların bu turnuvalarda bulunması ve turnuvanın bitişinin beklenmesi)
    kısaca, kampa kadar transferlerin tamamlanması olayı mevcut şartlarda maalesef bu sezon da vuku bulmayacaktır.
    dolayısıyla artık bu gibi şeyleri takıntı haline getirmeyip transfer sezonunun sonuna kadar sabırla beklemek en iyisi sanırım.
    umarım beklememize değecek iyi bir takım kurulur en sonunda...
  • 222
    çok fazla kafa yormayacağım dönemdir.

    1-) hocaya güveniyorum. hocanın kafasında bir oyun şekli vardır ve ona göre işini yapar. zaten aylar önce kendisi demişti “taraftar bize izin verecek.” diye. kurmuştur o kafasında. takımı da iyi ölçtü bu yıl bence.

    2-) devre arasındaki transfer politikamız güven verici. marcao ve luyindama transferleri bize bir şeyler anlatıyor.

    3-) yönetim de akıllanmıştır herhalde geçen yıldan sonra. işini sağlama alır, diye umuyoruz.

    bizim için hayırlısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın