• 187
    yerli oyuncu sıkıntımız dışında bola alternatif bulunan sezondur. iş ki doğru planlama yapılmış olsun ve ilk 11 için düşünülen takviyeler bir an önce yapılsın. alternatifler zamanla eklenebilir takıma.

    belhanda ve diagne'nin durumuna göre transferin şekilleneceği görünüyor. bu iki isim satılıp gelen parayla takviyeler yapılacak gibi.

    8 milyon € geride başlıyoruz. bu bizi bira zorlayacak. ancak mutlak surette luyindama'nın bonservisini almalıyız.

    benim kafamda mutlaka kalması gereken oyuncular şunlar:

    muslera
    luyindama
    marcao
    yuto
    linnes
    emre
    donk
    emre
    feghouli

    gitse de olur kalsa da olurlar:

    mariano
    fernando
    selçuk
    henry
    kostas
    badou

    gitmesi gerekenler:

    diagne
    belhanda
    sinan
    eren
    muğdat
    semih
    ahmet

    neyi seçeceğimiz çok önemli. bence başabaş transfer dönemi yaptırımımız bitmeden takımı baştan yenilemeye kalkışmamalıyız. her sezon 3-4 oyuncu değiştirerek yola devam etmek en mantıklısı. zira futbolda devamlılık da çok önemli. takımın bu sene de şampiyon olmasının başat faktörlerinden birisinin bu olduğunu düşünüyorum ben. bu yüzden ilk 11'de en fazla 4 oyuncu geçen seneden farklı olmalı.

    ilk 11 için banko oyuncularımız şunlar:

    muslera
    linnes
    marcao
    luyindama
    yuto
    feghouli

    bence fernando ve henry de kalmalı. böylece buraya 2 orta saha, 1 tane de forvet monte etmek gerekiyor. gerekirse orta sahayı da toptan değiştirebiliriz ama bu bence büyük bir risk ve eğer gerçekleştirilecekse bir an önce yapılmalı.

    yani ilk 11 için 3 ya da en fazla 4, yedek kulübesi için de benzer şekilde en fazla 4 isim yeterli gelecektir. peki bunlar kim olabilir?

    orta sahadaki ikili çok kritik. bence badou bizim aradığımız isim değil. savaşçılığı ve gücü iyi güzel ama bir 8 numara olmak için pas konusunda çok yetersiz. şutu da yok. ceza sahasına gol koşusu da yapmıyor. bir de çok fazla ve gereksiz şekilde önde basıyor.

    ever banega'nın ismi geçiyor. neden olmasın? ama 31 yaşında ve 2 seneden fazla faydalanma imkanımız yok. ancak çok iyi bir oyuncu. keşke olsa. ancak yanına gelecek oyuncunun badou gibi güçlü ancak yine pas oyununu iyi oynayan bir oyuncu olması gerekir.

    ya da badou'yu tutacağız, fernando yerine bir oyuncu bulacağız. ama ben fernando'nun, badou'dan daha faydalı olduğunu düşünüyorum. özellikle stoperlerin önünde. ancak hem yaşı hem de her sezonda belirli bir süreyi sakat geçirmesi soru işareti. badou kolay sakatlanan bir oyuncu değil. ama badou'yu da 6 numara yapamayız. o pozisyon bilgisine sahip değil. defansta stoperlerin arasına girmeyi pek bilmiyor.

    yunus mallı'nın adı geçiyordu. son dönemlerde formu düşük olsa da özellikle yerli olması bizim için önemli bir avantaj. zira bence ilk 11'e 1 tane yerli oyuncu koymak zorundayız. 2 tane olursa harika olur ama öyle bir yerli oyuncu piyasada yok.

    forvet işi ise iyice karışık. bu durum satılacak oyunculardan elimize geçecek bonservis gelirine bağlı olacak. umarım aradığımız oyuncuyu buluruz. zira çok kritik bizim için forvet oyuncusu.

    yedek içinse bazı alternatiflerimiz var görünüyor. şener ve jimmy durmaz bence iyi tercihler. makul fiyatlara kaan ayhan'ı da kadromuza katabilirsek belki 1 tane de orta saha bulmamız iyi olabilir.

    oldukça zorlu bir transfer dönemi bizi bekliyor gibi görünüyor. ancak bir anda meydana çıkabilecek umulmadık gelişmeler belki de çok kolay bir dönem geçirmemizi sağlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın