• 326
    bizim taraftar bu derece ve gereksiz yere korktuğu için bu kadar uzayıp giden konu. bizim taraftar kendi kendine triplere girip fenerbahçe camiasını orgazm etmese ali koç'tan tut artık camianın tabanı neresiyse oraya kadar hiçbir "fenerli"nin bu konuyla ilgileneceğini düşünmüyorum...

    bu ülkede şike aklandığında da millet öldük bittik diyordu, bu ülkede futbol izlenmez diyordu. 58. madde değiştikten 15 gün sonra aynı insanlar son maçta gol yemeyelim diye doksan dakika bildiği tüm duaları etti.

    fenerbahçe'nin şikesi aklandıktan sonra galatasaray 4 yılda 3 şampiyonluk, 10 yılda 5 şampiyonluk yaşadı. fenerbahçe sadece 1'de kaldı. entry tarihi itibarı ile 7 yıldır resmi bir kupa müzelerine girmedi. kendi sahalarında şampiyonluk kaybetmeyi de tattılar, 20 küsur yıllık serilerinin bittiğini de, 32. hafta ligde kalabilmeyi de...

    galatasaray taraftarı bu konularda biraz da paranoya içinde, tıpkı diğer takım taraftarları gibi. dördüncü fatih terim döneminde federasyon'dan başımıza gelmeyen kalmadı, hala daha yazarak ya da tepki göstererek bir karara engel olunabileceğini sanıyor. ya da "bunu yaparlarsa bir sonraki hedefleri de şu şu" diye tahmin yürütecek kadar yüceltirken, o derece "gözü dönmüş" ve güçlü atfettiği bir güruhun kendi lafıyla geri adım atacağını düşünüyor.

    fenerbahçe'nin hala bir yerlere başvuracağını söyleyip başvuracağına ve sonuç alacağına inanma kısmı var bir de. fenerbahçe her takipçisi olduğu konuyu takip etseydi, her dava açacağını söyleyeceği konuyu dava etseydi, her ilgili makamlara başvurduğu konuyu ilgili makamlara başvursaydı bugün düz hesapla türk futbolunun 3/4'ü türk futbolunun içinde olmazdı.

    zamanında başvuru yapan yönetim kurulundan olan nihat özdemir'in üçüncü şahıs kullanarak verdiği "zamanında başvuru yapmışlar" beyanatını bile yalanlayacak kadar kendiyle çelişen bir savunması var bu hikayenin. koskoca galatasaray taraftarının bunlardan korkup da "canımızı alacaklar şimdi yandık" diye feveran etmesi biraz üzüyor beni açıkçası...

    hadi hepsini geçtik, hani olmayacak zaten ama velev ki bu iş bir şekilde oldu...

    sadece ali koç'a 150 milyon euro borcu olan fenerbahçe bir anda artıya mı geçecek?

    emre belözoğlu'nun gölgesinde, caner erkin'in güvencesinde(!) duracak teknik direktörler sistem kurup başarı mı gelecek?

    sırf galatasaray istedi diye irfan can kahveci'ye 10 milyon, birileri araya girdi diye 2 yıldır top oynamamış mesut özil'e "bedava" diye duyurup yıllık 7 milyon euro veren, sezonun üçte ikisini kaçırıp 8 gol atan falcao için "bas bas paraları leyla'ya" diye kendince taşşak geçip bütün sezon oynayan iki santraforu 8 golde kalan futbol aklı düzelip de iş mi yapacak?

    fenerbahçe yönetimi fenerbahçe taraftarına bunu vaadediyor bu şampiyonluk hikayeleri ile. en aklı başında olanları bile bunu bekliyor federasyonun vereceği karardan(!). koskoca galatasaray camiası da bunların ekmeğine yağ sürercesine bu olaydan korkuyor...

    şampiyonluk sayısında önde olmak herşeyi çözseydi ne kupa galipleri kupasında yarı final gelirdi, ne manchester zaferi, ne dört sene üst üste şampiyonluk, ne 14 mayıs 2006, ne de başka pek çok şey. gökten yalandan yıldız indirmeyle bu işler olsaydı beşiktaş'ın da 2003-2016 arası 13 senede sadece 1 şampiyonluğu, o da devre arasında 10 puan gerideyken yukardakiler dökülünce kazandığı, olmazdı...

    bu iş zaten olmayacak ve bundan yepyeni bir mağduriyet masalı çıkarılıp 3-4 sene daha şampiyon olamamaya çok ses çıkmaması sağlanacak, o da ayrı bir konu...
  • 329
    iyiden iyiye bizimle yarışma ihtimallerinin olmadığını, aramızdaki rekabetin, rakipliğin artık kalmadığını anlayan, artık hocamızın da dediği gibi rütbelerimizin de aynı olmadığının farkına varan fenerbahçe'nin her zaman yaptığı gibi sahada değil farklı yollardan önümüze geçmeye çalışmasının bir tekerrürü. biz yıllarca emek verip ter ve gözyaşı dökerek kazandığımız nice başarıyı tff'ye yerleştirdiği kendi lobileri aracılığı ile masada sipariş vererek almaya çalışıyorlar. geçiniz efendim, 1925 yılında 2 maç yaparak aldığınız gazoz kapaklarını gidin müzenizde sergileyin. zaten kendilerine güveniyor olsalardı böyle yan yollara sapmadan bizi sahada yenerek, bizden daha iyi futbol oynayarak bizim başarılarımızı sayısal olarak geçmeye çalışırlardı, ancak anlaşılıyor ki bu güven bile yok artık kendilerinde.
  • 332
    özellikle "tahkim'in reddettiği bir karar, yeniden ele alınamaz." ilkesinin bugün iyiyden iyiye herkes tarafından anlaşılması bu yalanın resmileşmesine engel olacağını düşünüyorum.

    bu mevzu konuşulmuş, görüşülmüş, sonunda da hadi ordan denmiş. bu konunun yeniden ele alınıp hele de kabul edilmesi türkiye'deki bütün geri dönülmez hukuki kararların da yeniden ele alınabileceğine dair emsal olacaktır. ben kimsenin böyle bir skandalı göze alabileceğini asla düşünmüyorum.

    bir kaç güne red kararı açıklanır diye umuyorum.
  • 333
    bu olayda kimse kusura bakmasın saygı duyacağım tek insan yok. üstünden yarım asır geçip şampiyonluğu şimdi vermeye kalkışmak cinayettir türk futbolunda. benim çocukluğum gençliğim şampiyonluk heyecanıyla geçecek. galibiyetlere mağlubiyetlere üzüleceğim. rakibini geçmek adına mevcut profesyonel ligdeki sayıda öne geçmek adına ve sonra kalkıp birileri senin geçmişte yaşadığın tüm duyguları hiçe sayıp seni geri atmak isteyecek. benim gibi sevdayla tutkuyla galatasaraya bağlı olan arkadaşların futbol sevgisini aşkını öldürürler. kendi şahsımda söylüyorum bu olay şayet tescil ederse türk futbolu benim için biter. geriye sadece galatasarayimin güzel anıları kalır.
  • 334
    temelde evrensel bir hukuk kuralının uygulanmaması sorunların başı. bir ligde yeni bir kural koyuyorsan her şeyi sıfırlayacaksın, bu kadar basit. kurallar geriye dönük işlemez. böyle uğraşıp durursun sonra. yıldız sistemine geçiyorsan sıfırdan başlıyorum diyeceksin. gelir dağılımında yeni bir sisteme geçiyorsan sıfırdan başlayacaksın. hak iddia edilmeyeceğini dair taahhütname alacaksın. ben böyle bir değişiklik olacağını bilsem farklı mücadele ederdim , önemserdim demez mi adam. premier lig gibi çak geç. diğerleri istedikleri kadar şampiyon oldum desin sonra.

    bu sorunun bir çözümü de şu : yayın gelirlerinde eski şampiyonluk payı kaldırılır ve abone olan kulüp taraftarlarının sayısına göre hesaplanırsa tüm bu kutuplaştırıcı tartışma biter. zaten eskiden çok şampiyon olan takımların çok taraftarı olur. adamların derdi para zaten.

    örneğin süper lig için 200 milyon euro var diyelim. bunun yarısı performans için ayrılır.
    herkese baştan 4'er milyon euro verirsin. 72 milyon euro böyle dağılır.
    sonra kalan 28 milyon euroyu üye sayısının oranlarına bölersin. bu da tahminen yüzde otuz gs, yüzde otuz fb, yüzde 20 bjk ,yüzde 10 trabzon , yuzde 10 diğer olur. 8,4 daha gs, 8,4 fb, 5,6 beşiktaş, 2,8 ts, 2,8 verirsin. adil olur.
  • 335
    6 şubat 2021 fenerbahçe galatasaray maçı öncesi haksız bir şekilde binlerce seyirciyi stada aldıklarında ilahi adalet bir şekilde tescil etsin hiçbir şey istemiyorum demiştim. maçı kazandık.

    bu olay için de aynısını düşünüyorum. kulüp olarak yeterince tepki vermediğimizi düşünsem bile er ya da geç adalet yerini bulacaktır. ilahi mi olur mahkemeler yoluyla mı olur bilmiyorum fakat bu saçmalık elbette bir yerde patlayacak.

    rakip dediğimiz takım o kadar kötü niyetli ki artık bu yaptıklarının bedelini 7 yıldır şampiyon olamayarak, kupa kazanamayarak ödediklerini düşünmeye başladım.
  • 336
    kendilerine 'son kale' diyen rakip takımın bence kendilerinin bile inanmadığı kuyruklu yalan. şöyle ki;

    türkiye'de o tarihlerde futbol oynayan takımların yüzde 90'ının hiç bir şekilde katılma şansına sahip olmadığı bir turnuvanın şampiyonuna türkiye şampiyonu demek istiyorlar.

    üstelik hukuki olarak tahkimin daha önce reddettiği bir konu tekrar dava konusu olamazken.

    bir de daha önce tahkime başvurmadık diye insanların gözlerinin içine bakarak yalan söylüyorlar.

    atalarımız ne güzel sözler söylemiş yalan konulu,
    -ramazanda yalan söyleyenin bayramda yüzü kara olur; er ya da geç bu yalandan dolayı utanacaklar.
    -çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz; o kadar çok şey söylüyorlar ki bu konuyla ilgili çoğu yalan, çok mal kısmını da anladınız siz.
    -el eliyle yılan tutan yarısını yalan tutar; sahada başarısız olup masada başkasından şampiyonluk dileniyorlar, kendi işlerini kendileri yapamıyorlar çünkü.

    bir tane de ben ekleyeyim, at yalanı öpeyim inanı....

    bir de tüm bu olanları sinsi sinsi izleyen bir diğer rakip takım var. ezeli rakiplerimizi gördükçe üzülüyorum halimize, yukarı çıkmak yerine hep bizi aşağıya çekme çabalarındalar. ama verilecek karar sonrası 1959'dan önce aldıkları haksız 2 şampiyonluk geri alınca yine başlar hakkı'lar şeref'ler...
  • 339
    eğer bu mesele es kaza federasyonunun onayından geçerse başta gazi büstü kupası olmak üzere, istanbul futbol ligi şampiyonlukları, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı ve türkiye kupaları da şampiyonluk formatında değerlendirilmek zorundadır. çünkü profesyonel lig şampiyonluğunu alakasız amatör turnuvalar ile birleştirmeye çalışırsan, bütün turnuvaları içine dahil etmek zorundasın.

    hatta karadeniz'de, güneydoğu anadolu'da, doğu anadolu'da, iç anadolu'da, ege'de, akdeniz'de vs oynanmış bütün yerel lig şampiyonluklarını da seve seve saymak zorundasın. böyle saçma sapan bir karmaşa türk futbolunu içinden çıkmaz bir kaosa sürükleyecektir. yıllardır diyorum fenerbahçe camiası virüstür diye. bunu ispatlamaya kararlılar sanırım.
  • 340
    fenerbahçe kendinden emin bir şekilde bu işin peşinde.
    acaba belli yerlerden bir garanti mi aldı diye düşündürüyor.
    kendi taraftarını buna inandırdı. şimdi diğer kulüpleri de yanına çekip, onları da inandırıyorlar.
    galatasaray, türkiye'nin en iyi hukukçularını yetiştiren bir camiadır ama hukuk konusunda ülkenin içinde bulunduğu durum belli.
    hepimiz biliyoruz ki, ''göklerden gelen bir karar vardır''
    asıl soru şu;
    böyle bir dönemde, şampiyonlukları saydırarak milyonlarca galatasaray taraftarını kendine küstürerek oy kaybı ihtimaline cesaret edebilecekler mi?
    yoksa, ülkenin içinde bulunduğu kriz ortamında, odakları dağıtmak için en iyi yol şampiyonlukları saydırıp kaos çıkarmak mı?
    hangileri işlerine daha çok gelir bilemedim.
  • 342
    bomboş bir argümanın arkasına saklanan armasında maydonoz bulunan bir kulübün ortaya attığı ve gündemi meşgul eden yalanlar silsilesi.

    ne diyeceğim sayın ali koç: siz 1907'de kurulmuştunuz değil mi? e o zaman 1907'den 2021'e kadar geçen 114 yılın tamamına şampiyonluk yazalım mı size? nasıl olsa aynı yılda 2 şampiyon olabiliyormuş, hiç olamadıysanız 3 yazarız ne dersiniz? ya ne olacak allah aşkına, kim fark edecek bırak karıştırma sen. ;)

    ya da avrupa kupası başına yıldız vermeye de başlayalım, bizim uefa + süper kupamızı 1 sayalım, sizin harrington kupanızı 100 sayalım. nasıl olsa ülke işgal edilirken, galatasaray lisesi mezun değil şehit verirken siz ingilizlerle top oynamışsınız. hem de neden, ülkeyi sevindirmek insanların moralini yüksek tutmak için değil mi? e savunduğunuz argüman bu.

    ya da ne diyeceğim bak, yapılan şikeye de bir yıldız verelim. vallahi bak. benden. içimden geldi. nasıl olsa ahlak sukut etmiş, ne konuştuğunuzu bilmez olmuşsunuz. "kumpas kumpas" diye dolanıyorsunuz ya, "kumpası bertaraf etme yıldızı" deriz adına, süper olur. kim araştıracak da bilecek sizin aileniz türkçe olimpiyatlarına sponsor olmuş, şimdiki federasyon başkanı "2 milyon fenerbahçeli cemaat mensubu var" demiş, aziz yıldırım hapisten çıkar çıkmaz o şerefsiz terörist başı ile telefonda görüşmüş falan, kim araştıracak kim konuşacak ya değil mi?

    ne etti?

    114 yıl için 22 yıldız ediyor.
    harrington kupası için 100 yıldız verdik 122 yıldız ediyor,
    bir de kumpastan kurtulma yıldızı verdik size etti mi 123.

    rahatladınız mı?

    nasıl olsa saçmalık üzerine saçmalık üretmekte üzerinize yok, madem yapacaksınız tam olsun abi.

    aaa, bak hazırlık maçlarında aldığınız kupaları unuttuk. neydi sivas'ta ikincilik kupası almıştınız ama olur o da cumhuriyet kupası sonuçta, bir kere düzenlendi ikinci oldunuz bak oradan da yıldız verelim.
    land of legends kupası var, hani rıdvan dilmen'i taklit eden bir arkadaş kupa vermişti, legends falan var isminde e bir yıldız da oradan verelim.
    acun ılıcalı'nın düzenlediği veteran kupası var, onu da saydım be senin güzel hatırın için.

    126 yıldız. al hadi hayrını gör. al bıraktım sana gelişinden hadi.

    nasıl olsa doğrunun, mantığın falan bir önemi yok. kafana göre uydur uydur iste vallahi 10 numara sistem. ama bir alex değil ha.

    bu fenerbahçe camiası için bugünden sonra ettiğim son kelimelerimdir. ne zaman ki sizin camianın içerisinden aklı başında birisi çıkar der ki "arkadaş yapmayın saçmalıyoruz" falan, hani bir mantığa sahip olur, o gün tekrardan görüşürüz belki. ama sizin camiadan da o çıkmaz be güzelim.

    iş bu entry'yi de daha önce başvurup reddedildiğiniz ve konunun ilelebet kapandığı o tahkime yapacağınız başvuruya ekleyiniz. bak 126 yıldız var işin ucunda, kaçırma bu fırsatı harvard'larda okumuş yalılarda büyümüş ama rambo seviyesini bir adım ilerletememiş ali.
  • 343
    daha önce herhangi bir başvurumuz olmadı diyen tescilli şikeci fenerbahçe kulübünün 2014 yılında bu konuda başvuru yaptığına dair müze müdürleri ve kongre üyelerinin ağzından itiraf edilen, fenerbahçe tv kaynaklı videosu ortaya çıkmış olan yalan.

    https://twitter.com/...751166315073539?s=19

    bu saatten sonra başvuruda bulundukları ve tahkim kararıyla reddedildikleri kesinleşmiş olup bu konunun incelemeye dahi alınması hukuka aykırıdır.
  • 346
    bir argumanin, bir anlatinin, bir iddianin tamamen yanlis olmasi da, hukuka aykiri olmasi da, mantiga aykiri olmasi da anlamsizdir. icinde yasadigimiz postmodern post-truth devrinde onemli olan o hikayenin gercekmis gibi insa edilip yeterince insan tarafindan inanilir hale gelmesidir. 1959 oncesi sampiyonluklar da boyle olmustur. guya batiya acilan pencerenin 19. yuzyilda kalmis refleksleri cagi yakalayamamis, rakibin surdurdugu bu anlati insasi projesini anlamamistir.

    su anda galatasaray taraftarlari disinda herkes bu hikayeyi kabul etmis durumda. bu isin sonu er gec "bir yilda iki sampiyon olmaz, sadece milli kumeyi sayiyoruz" denmesine varacak. bunun sebebi de bu tehlikeyi dogru zamanda goremeyen, turkiye'de bir sey hukuka veya mantiga aykiri diye imkansiz hale gelir sanan naif camia kulturumuz. akla, mantiga o kadar onem veriyoruz ki kitlelerin akilsizlikla, mantiksizlikla, yalanlarla yonetilen, gudulen, idare edilen bir mefhum oldugu gercegini kaciriyoruz.
  • 347
    teknik ekip de bu konuya kafayı takarsa %20 kalan şampiyonluk şansımız %0'a düşer. birileri konuya liderlik edip, haramilere ders vermeli ve teknik ekibi bu konuda endişeli bırakmamalı. yoksa bu fenerbahçeli hükümet, bu passat medyası, bu fenerbahçe kulübünün ek binası tff ile her saçma sapan şeyin olması mümkün. çünkü bu kumpas 2010 - 2011 sezonu futbolda şike soruşturması'ndan yüz kat daha önemli bir durum. hıncal uluç, kemal belgin, eski galatasaraylı başkanlar, mevcut yönetim ve 30 milyon galatasaray taraftarı birlikte ve hızlı sert reaksiyon gösterip bu saçmalığı bir an önce kapatmalı.

    çünkü kimse kimsenin şampiyonluğu inkar etmiyor. hatta 1924'ten sonrası değil 1905'ten sonra her kupa sayılır. ama profesyonel ve ciddiye alınacak lig 1959'da başlamıştır ve buna son yıllarda karar verilmedi. 1959'da karar verildi. evet almanya 1902'den beri şampiyonlukları kabul ediyor ama 1962'den beri olan şampiyonlukları ciddiye alıp yıldız hesabını ona göre yapıyor.

    son olarak galatasaray taraftarı artık ilk siyasi seçimde fenerbahçe amigosu hükümetle hesaplaşmalı, çok geç bile kaldı. çünkü türk futbolunda bu yirmi yıllık rezaletin ana sorumlusu ve kaynağı bu merci.
  • 348
    düşünsenize bir evde kiracı olarak oturuyorsunuz ev sahibiniz evi satıyor. yeni ev sahibiyle kontrat yapıp devam ediyorsunuz. bilmem kaç yıl sonra eski ev sahibi geliyor “ben de bu evin sahibiydim beni de sayacaksınız kira vereceksiniz bana” diyor.

    saçma değil mi? şu an yaşananların hiç bir farkı yoktur. sen 59’da bir lig kurmuşsun, şartları belirlemişsin, kimse kafana silah dayamadığı halde bu çerçevede dahil olmuşsun. şimdi “ama öncesini de sayın.” olur, başka?

    hiç uzatmaya gerek yok. bazı yöneticilerin sevdiği usülde yapıcı hatta yer yer ağlak tavra da gerek yok. bu olay olursa galatasaray ertem şener’in iddia ettiği gibi ligden ve havuzdan ayrılarak kendi liginde yola devam etmelidir. bu futbol ortamıyla muhatap olmaya hiç gerek yok. ondan sonra 3 korner 1 penaltı 5 korner 1 fb şampiyonluğu ilan etsinler isterlerse.

    galatasaray için tamam ya da devam anlamına gelecek olaydır. ayrıca, mevcut yönetimin sessiz sessiz izlemesi 2 senedir bugünlerin en büyük sebebidir. başkan ciddiye almamış da çoluk çocukmuş da. sizin ciddiye almamak gibi bir hakkınız yok sayın başkan. kusura bakmayın ama güzel başlayıp feci bitirmek üzeresiniz.

    gerçi sessiz sessiz izlemedikleri kaç olay oldu o da tartışmalı. izle izle taraftar köpürünce üst perdeden tepki koy. her konuda.
  • 350
    https://twitter.com/...002331179089920?s=21

    dönemin fenerbahça yöneticileri başvuru yaptıklarını fb tv de açıklamışlar.

    aziz yıldırım ise başvurmadık dedi. hatta tff bugün beni aradı başvuru yaptınız mı diye bana sordu dedi :)

    tff yapılan başvuruyu bulmaz. aziz yıldırımın beyanı delil ! kabul edilir. geçmiş yıllardan fener takımı alacaklı kabul edilir.

    çözüm dinsizin hakkından imansız gelir. pazartesi sabah 09.00'da tff aleyhine kayyım davası açmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın