• 877
    fb camiası, iddialarına ve anlattıklarına bir gram inanıyorlarsa; twitter ve instagram'da yayınlayacakları yeni sezonun fikstür paylaşımında bize de 5 yıldız eklerler... elbette bunu yapmayacaklar. çünkü "mesele yıldız meselesi değil" :)

    not: fb sosyal medya hesaplarının, galatasaray arması içerikli ilk paylaşımı, yeni sezon fikstürü olur diye tahmin ediyorum.
  • 879
    şampiyonluk sayıları 19-19 iken, hatta 1-2 şampiyonluk önde olduğumuzda zaten bunu yapamazlardı.
    fakat fark açıldıkça, algı çalışmaları arttıkça, bunu yapma ihtimalleri var.
    26-19'luk bir fark yakalasak, 27-28 yapalım diyebilirler.
    bu başvuru, 2002 yılında reddedilmiş. tbmm, tff ve tahkim reddetmiş. anayasa’sının 59’uncu maddesine göre “tahkim kurulu kararları kesin olup bu kararlara karşı hiç bir yargı merciine başvurulamaz”
    buna rağmen, tff "biz istesek de tahkim kararı var" diye rahatça bu işten sıyrılabilecekken, komisyon topluyor.
    servet yardımcı gibi kişileri kritik noktalara getirmeye çalışıyorlar. bu ülkenin hukuk sistemine güvenen var mı? şike sahaya yansımadı diye bahane uydurup neredeyse ödül vereceklerdi. fenerli yorumcular 28 şampiyonluk diyor, 5 yıldızlı formalar, logolar yapıyorlar.
    bu konuda tüm lobi gücümüzü kullanıp, yılanın başını küçükken ezmemiz gerekirdi.
    bu yalan, her geçen gün gerçeğe dönüştürülüyor.
    ve biz sadece izliyoruz.
  • 882
    1959 öncesi oynanan futbolun ne kadar amatör ve dandik olduğunu şuradan anlayın;

    1954 dünya kupasına katılma yolunda türkiye ispanya ile eşleşiyor. ilk maçı 4-1 kaybedip ikinci maçı 1-0 kazanıyor. averaj icat edilmediği için üçüncü maç oynanıyor. o da 2-2 neticelenince trbünden bir çocuk çağırıp kura çektiriyorlar. kuradan türkiye çıkınca ispanya evine dönüyor.

    saçmalık burada bitmiyor tabi. türkiye gruplarda batı almanya, macaristan ve güney kore ile eşleşiyor. yalnız grup maçları 2 takıma karşı oynanıyor.* türkiye macaristan ile oynamadan batı almanya ve kore’yle oynuyor. macaristan lider olurken almanya ve türkiye eşit puanda kaldığı için bir maç daha yapıyor. saçmalığın büyüğü de bu maçta yaşanıyor. 28. dakikada sakatlanan çetin zeybek 51. dakikaya kadar sahada kalıyor. oyuna devam edemeyince oyuncu değiştirme kuralı da olmadığı için türkiye maça 10 kişi devam etmek zorunda kalıyor.* 10 kişi oynamanın akabinde 7-2 eleniyoruz sonuçta.

    misal benzer bir saçmalık 1950 turnuvasında da yaşanıyor. ingiltere kıbrıs’a vize vermeyince kıbrıs turnuvadan çekilmek zorunda kalıyor.

    bakın bunlar futbolun güya en zirvesinde yaşanan saçmalıklar ve amatörlükler. daha nice saçmalıklar da var ama uzun uzun yazmaya zaman yetmez. dünya futbolu bu kadar amatörken türkiye’de ne haldedir varın siz düşünün.
  • 883
    aziz yıldırım, ali koç ile çıktığı canlı yayında başvurunun kabul görmesinin imkansız olduğuna dair bir şeyler gevelemişti ağzında.

    yalandır, yalan olarak da unutulup gitmesi gerekendir. 19 şampiyonluğu ve üç yıldızı olan bir takım 28 şampiyonluğum ve beş yıldızım var diye ortalarda dolaşamaz.

    bu doktorası olmayan adamın doçent dr.’yim diye ortada dolaşması gibi bir şey.
  • 884
    tff’nin artık net bir şekilde bu konuyu kapatması gerekiyor. 60 sene hiçbir fenerbahçeli bunun hakkında bir şey söylememiş, ali koç 6 yıl şampiyon olamayınca bunu hortlatmıştır. türkiye ligi 1959’da kurulmuştur.

    bir çok istanbul dışındaki futbol kulübü de bu istanbul liglerine katılmamıştır, onların ne suçu vardır? örnek veriyorum karşıyaka’nın izmir futbol liginde 3 şampiyonluğu vardır, bu şampiyonluklar sayılacak mı? bu sezonlarda istanbul liginde şampiyonlar olanlar da var. hangisi sayılacak? örnek veriyorum 58-59 yılında izmir ligi şampiyonluğu var, fener’in de istanbul ligi şampiyonluğu var, hangisini lig şampiyonu kabul edeceğiz? istanbul profesyonel ligine istanbul dışındaki takımlar alınmamış, nasıl türkiye şampiyonı sayılıyor bunlar? bunlar tabii işin saçma mantıksızlıkları. türkiye'deki her kulüp bu ligin 1959’da başladığı hakkında hemfikir olmuş bugüne kadar.

    uzattıkça uzatılır bu konu. fener’in hesabına göre galatasaray da 5 yıldızlı şuan. görsellerinde koyuyorlar mı o yıldızı? sakız gibi uzatmanın bir anlamı yok bu konuyu. 65 yıldır böyle oynanıyor bu lig. başarısız ali koç gelene kadar bu konu hiç açılmamış bile. adamların hayatı haksız kazanç elde etmek üzerine.

    federasyonun artık bu konuyu kapatması gerekiyor.
  • 885
    puma'nın fenerbahçe'ye yaptığı alternatif formada, desen içerisine yedirilmiş şekilde beş yıldızlı logolar mevcut. sponsorluk anlaşması yapılırken bu konuya da yer vermek gerekirdi. neticede hakkımızla elde ettiğimiz dört yıldıza gölge düşürmeye çalışacak her hamleye payanda olacak her yapıya karşı bir duruş sergilemek gerekiyor.

    madem ki benim sponsorum olduysan benim emeğimi hiçe sayacak bir aksiyon içerisinde bulunmayacaksın.
  • 886
    ben fenerbahçe'nin 5 yıldızlı ürün satışına karşı hiçbir aksiyon almamamıza kızıyorum. küçücük çoluk çocuklarda takım tutma olayında bu etkili oluyor sonuçta. çocuğa birer forma alıyorlar yıldızı daha fazla diye fenerbahçeli oluyor. böyle emrivaki olur mu, buna sessiz kalınır mı?

    biz alnımızın teriyle 4 yıldız kazanmışız, allah'ın izniyle 5.si de yolda. 3 sene öncesine kadar 3 yıldızlı ürün satan takım kafasına göre yıldızları 5 yaptı, satışlarını da artırdı. nerde bu rekabet kurulu, tahkim kararını tanımıyor adamlar, nerde bu anayasa mahkemesi. çocuk oyuncağı mı lan bu?

    bizimkiler neden ağzını ayırıp izliyor bu meseleyi, o da ayrı mesele.
  • 887
    fenerbahçe cephesinin hesabına göre galatasaray’ı da 25 şampiyonluğa çekmesi gereken yalan.

    ancak işin aslı öyle değil. onların hesabına göre fener’in helal mi helal tertemiz 28 şampiyonluğu varken, galatasaray’ın 0 tane vardır. o sene ya beşiktaş’ın ya da onların hakkıdır. ikisi de yarışta yoksa işte başakşehir, trabzon, sivas allah ne verdiyse. ya biz şikeyle teşvikle kazanmışızdır, ya devlet batmayalım diye hediye etmiştir, ya fetö ya pkk ya da mafya yardım etmiştir. uefa kupasına henüz bir kulp takamadılar, bakalım gelecekte ne yaratıcı teorilerle gelecekler.

    bunlar eskiden de yenilince hazmedemez mızır mızır ağlarlardı, ama bu 10 sezon şampiyonluk alamamak tamamen cozutup şizofrene bağlamalarına sebep oldu. milat fatih hoca’nın 2019 yazında çektiği “sizi rakipten saymıyoruz” videosudur. o günden beri psikolojikman bitmiş durumdalar.
  • 890
    federasyon’dan karar bekleyen arkadaşlar çok iyimser yaklaşıyor. fb’nin 5 yıldız kullanımının usülsüz olduğuna kanaat getirilse bile fb o dönemki federasyon kim olursa, o’nu fetö, olmadı x,y,z ilan edip 5 yıldızı daha büyük bir kamuoyu oluşturup kullanmaya devam edecek, kararın açıklandığı günü de x tarihi kumpası diye anacak, fb’yi hiç mi tanımadınız. fb bizimle rekabet etmenin tek yolunu artık gerçeklerden kaçıp paranoyalardan beslenme olarak belirlemiş, öyle de devam edecek.
  • 891
    federasyondan bir bok olmaz. fenerbahçe bugün mourinhoya 5 yıldızlı forma giydirip instagramda bilmemkaç milyon yabancı insana 5 yıldızlı kulüp imajı veriyor. onu bunu geçtim adamlar ülkede 1 senedir kafalarına göre 5 yıldızlı armayla saha dışında her yerde yer alıyorlar. bunun yaptırımı olmadığı için yarın şampiyon olsalar 29. şampiyonluk diye kutlayacaklar, hata kaza 2 şampiyonluk daha alsalar 6. yıldızı koyup devam edecekler. tüm dünyaya yarın şampiyon olup 29. şampiyonluk diye duyursalar federasyon gelip bir yaptırım yapamayacak. çünkü korkaklar.

    dünyanın başka hiç bir ülkesinde böyle saçmalık göremezsiniz. tam bir komedi. saçmalık. federasyon bunu kabul edecek de işte tepkilerden korkuyor, yoksa bu kadar bilinçaltına 5 yıldızlı formaların işlenmesine izin vermezlerdi. ama en büyük rezillik onların 5 yıldızının tescili değil bu 1 yıllık kural tanımazlığın cezalandırılmadığı aptal dönemdir. bir kurumun özgül ağırlığı bu kadar mı düşük olur? yarın galatasaray bence 10 yıldızımız var bizim uefa kupası 5 yıldız değerinde bence, 1 de süper kupa var. tertemiz 10 tane yıldızımız var dese; ya da her 5 türkiye kupası için 1 yıldız koyuyoruz dese buna engel olacak bir federasyon da yok. ali babanın çiftliğinde öküzler var çünkü. bir saçmalık yaşandığında da anca möö möö diye bağırır çiftliğinde ali babanın.
  • 892
    fb'nin yıldız meselesini bu dünyada sadece galatasaray taraftarı ve fb taraftarı umursuyor merak etmeyin.
    kimse fb'nin formasında gördüğü 5 yıldızdan etkilenip ''aa türkiye'nin en büyük takımı fb'mi?'' demez.
    galatasaray önümüzdeki 5-10 yıl şampiyon olmasa bile dünyada kimse sorsan yine ''türkiye'nin en büyük takımı galatasaray'' der.
    ha bu fb'nin şımarıklığına göz yumulsun demek değil, sadece canınızı dünyada etkisi olacak diye sıkmayın.
  • 894
    malum takımın şaibeli ve mümkün olmayan safsatasıdır. fakat daha komik olan bunlar beş yıldız hayali kurarken istedikleri bir karar bile çıksa yine galatasaray ile eşit yıldıza sahip olacaklar. geçen sene şampiyon olduğumuz için bu arkadaşların bir yerlerinden uydurduğu hesaba göre bir şampiyonluk daha ekleniyor galatasaray'a. lakin az önce belirttiğim gibi asla geçerliliği olmayan ve yıldız hesabına dahil edilemeyecek turnuvaların lig şampiyonluğu gibi saydırılmaya çalışıldığı büyük bir safsatadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın