• 334
    temelde evrensel bir hukuk kuralının uygulanmaması sorunların başı. bir ligde yeni bir kural koyuyorsan her şeyi sıfırlayacaksın, bu kadar basit. kurallar geriye dönük işlemez. böyle uğraşıp durursun sonra. yıldız sistemine geçiyorsan sıfırdan başlıyorum diyeceksin. gelir dağılımında yeni bir sisteme geçiyorsan sıfırdan başlayacaksın. hak iddia edilmeyeceğini dair taahhütname alacaksın. ben böyle bir değişiklik olacağını bilsem farklı mücadele ederdim , önemserdim demez mi adam. premier lig gibi çak geç. diğerleri istedikleri kadar şampiyon oldum desin sonra.

    bu sorunun bir çözümü de şu : yayın gelirlerinde eski şampiyonluk payı kaldırılır ve abone olan kulüp taraftarlarının sayısına göre hesaplanırsa tüm bu kutuplaştırıcı tartışma biter. zaten eskiden çok şampiyon olan takımların çok taraftarı olur. adamların derdi para zaten.

    örneğin süper lig için 200 milyon euro var diyelim. bunun yarısı performans için ayrılır.
    herkese baştan 4'er milyon euro verirsin. 72 milyon euro böyle dağılır.
    sonra kalan 28 milyon euroyu üye sayısının oranlarına bölersin. bu da tahminen yüzde otuz gs, yüzde otuz fb, yüzde 20 bjk ,yüzde 10 trabzon , yuzde 10 diğer olur. 8,4 daha gs, 8,4 fb, 5,6 beşiktaş, 2,8 ts, 2,8 verirsin. adil olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın