• 78
    ıngiltere'de futbolun paydaslarinin genis katilimi ile 30 nisan'da sosyal medya boykotu baslatilacak. aslinda eylemin fitilini daha önce benzer nedenlerle (irkçilik, nefret söylemi vs) bireysel boykotunu baslatan thierry henry yakti. amaç hem kullanicilari bilinçlendirmek hem de teknoloji devlerini (facebook, twitter) önlem (örnegin otomatik filtreleme) almaya zorlamak. çesitli ülkelerin sosyal medya platformlari üzerindeki baskilarini artirmasi ile ayni döneme denk geldigi için zamanin ruhunu iyi yansitan bir eylem.
  • 80
    çok güçlü bir silah olduğu kadar çok da tehlikeli bir mecraa. suçu olmayan birini bile tacizci, tecavüzcü, istismarcı, hırsız vb ithamlarla tüm ülkeye hatta tüm dünyaya ifşalayabilecek bir ortam. burada birşey yazabilmek için herhangi eğitim, aile terbiyesi veya hayat tecrübesi olmasına gerek yok. bir deli kuyuya bir taş atar bin akıllı çıkaramaz. ağzı olan değil bir parmağı olan bile konuşuyor (yazıyor). haberlere ve yardıma olanlara daha kolay ulaşabileceğimizi sağladığı gibi bunlar üzerinden yalan yanlış durumlara, acitasyonlara maruz kaldığımız çeşit çeşit uygulamaları olan bir ortam.

    şimdi biz bu ortamlarda yönetimlerimizi, teknik heyetimizi, futbolcularımızı defalarca eleştirdik, hızını alamayıp eşlerine, kızlarına, babalarına ulaştık; ağza alınmayacak sözler sarfettik, bıktırdık, bezdirdik... sabırsız davrandık. koskoca bir kulübün yapısı hakkında fikir sahibi olmadan, giden ne bıraktı, gelen neyle karşılaştı bilmeden, hem geleni, hem gideni eleştirdik. rahat bir nefes aldırmadık. yeri geldi sinirimize yenik düşüp hepimiz yazdık ağımıza geleni.

    haklı eleştiri yapanları, faydalı bilgilendirme yapanları ve haberleri doğru ulaştıranları tenzi ederek maalesef sosyal medyayı faydalı kullanmak yerine daha çok zararlı kullanıldı ve yeri geldi kötü emellere alet edildi.

    burak elmas yönetimi daha çok yeni ve nasıl bir yapıyla karşılaştılar bilemiyoruz. evet keşke kesin konuşmasalardı tarzı eleştiriler yapılabilir ki bence buna de gerek yok, ama gelen gideni aratıyor, sözlerinde durmadılar diye erkenden eleştirmenin de bir anlamı yok. bazı şeyler için sabretmek gerek. en azından fatih hocamın da çok şikayet edeceği bir durum yok gibi gözüküyor, olsa zaten söylerdi, söylemişliği de var. umarım görevde bulundukları süre içerisinde gerekirse psv'yi elemeyelim, gerekirse bir sene şampiyon olmayalım ama çok sağlım bir yapıya bürünelim. futboluyla, mali ve idari yapısıyla sapasağlam bir galatasaray'ı bizlere izletmesi temennisiyle kendilerine başarılar diliyorum.
  • 81
    içerdiği tarftar sebebiyle çok çekilmez olabiliyor.

    ama gelgelelim bizler ne kadar çok unutkan olursak olalım sosyal medya gerek yazılı gerek görsel olarak mükemmel bir hafızaya sahip.

    not: son zamanlarda çok fazla twitter link bırakıldığının farkındayım fakat bu yazıyı sözlüğe geçirsem yazanın emeğine büyük saygısızlık etmiş olurdum. bu sebeple kusuruma bakmayın keyifli okumalar.

    https://twitter.com/.../1418253181843394562
  • 82
    herkesin çöp ilan edildiği mecra.

    cicaldau gelir buna niye bu parayı verdiniz, 3 yaş küçüğü boey gelir 1 milyon euro bonservisle yok efendim bu adam iyiyse neden kulübü bu paralara bırakmış vs vs..

    halil geldi geçen yıl ilk maçı sivas son 5 dakika girdi kornerden top geldi çok rahat gol yapacağı pozisyonda gitti dışarı vurdu. yok bu çöp nerden geldi niye alındı fatih terim senin ben.. sen ne anlarsın topçudan çöp çöp çöp.
    burda içine dahil olduğum birkaç sözlük yazarı twitterda da 3-5 kişi dedi ki yapmayın etmeyin olur böyle şeyler en az 5 maç izlemek lazım sonra herkes halil fan club oldu.
    aynı şekilde gedson geldi adam covid geçirmiş 1 yıl top oynamamış temposunu yakalayamadı ilk 3-4 maç yok efendim bu balon bunu aldırdılar irfanı kaçırdılar falan filan. yine dedik yapmayın etmeyin sonra gedson fan club olundu.

    kısaca bir futbolcuyu 5 maç izlemeden daha gelir gelmez çöp öyle böyle yapanlar yüzünden soğudum artık. bunu avrupada da yapıyolar oyuncuya çöp diyolar falan ama adam artık 20.maçında bile saçma sapan işler yapıyorsa dalga geçiyorlar. biz ise saldırı şeklinde yaklaşıyoruz. en azından adamlar bunu bir eğlence kültürü haline getirmiş bizim gibi saldırı kültürü değil.

    diğer konu futbolcunun sosyal medyasına ana avrat düz gidiliyor ulan sizin ananıza bacınıza her hafta küfür edilse sahaya çıkıp %100'ünü vermek ister misiniz?
    bu işi yapanlar genelde 13-18'lik ergenler ama bunlara ek olarak yaşı daha büyük olup (20-30) doğuştan yangıncılar var alıyorlar ergenlerden gazı türklerin en çok sevdiği iş sürü psikolojisiyle saldırmaktır. hepsi bir ağızdan hücum ediyor sonra bunu gören rakip takım taraftarı da oh ekmek çıktı diyip destek veriyor.
    galatasaray taraftarının eskiden bir ağırlığı vardı o da kayboldu en çok buna yanarım. iyice fenerbahçe beşiktaş seviyesine hızla evriliyoruz oldukça üzücü.
  • 85
    fikret orman'ın başkanlığı döneminde açılan beşiktaş troll hesapları sonrası futbol konusunda bambaşka bir noktaya evrildi. artık burası bir sektör, insanlar ekmek yiyor. kimi takımı için bir şeyler yaparak ekmek yiyor kimi sahibi için iğrenç şeyler yaparak ekmek yiyor. gideceği noktayı acayip merak ediyorum. şuan tam anlamıyla bir bataklık.
  • 87
    en ufak bir oyuncu hatasinda yangın yerine dönen yer. halil dervisoglu'nun ilk çıktığı maç buna çok iyi bir örnek. birde yangın çıkarım, terime agza gelmeyecek şeyler söyleyen hesaplarin neredeyse %90'ı 2021 yılında acilmis hesaplar. bu %90'in yarısından fazlası ise mayis, haziran, temmuz, ağustos aylarında açılmış. artık neler dönüyor siz tahmin edin.
  • 88
    (bkz: #3259304)
    ilgili girdiyi görünce yine aklıma geldi.
    bu vesileyle belki kulübe ulaştıranlar olur. tüm dünyada ve özellikle bizim gibi ortadoğu ülkesinde sosyal medya gündemi belirleyip yön veriyor. bu yadsınamaz bir gerçek halini aldı.
    üstelik ülkemizde lobi anlamında geride kalan, 3. büyük diye adlandırılan beşiktaş’ın, sosyal medyadaki gücü gün gibi gerçek. adamlar istedikleri algıyı yapabiliyorlar. bu gün geliyor candaş tolga oluyor, gün geliyor bülent uslu oluyor. biz bu adamları iplemiyoruz ancak paralı veya parasız bir şekilde kitleleri etkiliyor ve yönlendiriyorlar.
    örneğin dün oynanan beşiktaş sivasspor maçında josef’in kasti olduğunu düşündüğüm bileği kırma-tendonu koparma hareketi bugün hiç konuşulmuyor, o kadar eksiği olan beşiktaş’a karşı sivasspor’un oyunu konuşulmuyor, sergen’in hakeme küfür etmesi -üstelik sergen kırmızı doğru dediği halde- konuşulmuyor. akılları sıra 2 maç ceza aldırıp tahkimle 1’e düşürme peşindeler.
    şu bir gerçek ki, hiçkimse parasız şekilde bu kadar küfür edildiği bir ortamda, at gözlükleri takarak çığırtkanlık yapamaz. yani insan olan yapamaz. ama insanlar para karşılığında bunu yapabilir.
    bu konuda en geride kalan camia maalesef biziz. zira fenerbahçe de, beşiktaş kadar olmasa da bunu yapıyor.
    bunun ayıbı yok. kuracaksın sosyal medya ağını, biraz para yedirteceksin, muhakkak çığırtkanlık yapanlar olacaktır. sözlükçe biz o kişileri sevmeyeceğiz zaten -bizim kültürümüzde o tip kişilere hiçbir zaman prim verilmedi- ancak sosyal medyanın gücünü de hafife almak gerekmiyor. oyunu kuralına göre oynamadığında sıkıntı yaşıyoruz.
    bakın en yakın örneği, oyunculara verilen maaşları açıklamamak oldu. kuralına göre oynadığında ise galatasaray her zaman önde olacaktır.
  • 90
    galatasaray - fatih terim ayrılığı konusunun iyice çığrından çıkmış bir şekilde tartışıldığı platform(-lar). artık iyice ikiye bölündü mevzu, taraflar tutulmuş. fatih terim, galatasaray tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı kişisidir. lakin bana göre geç kalınmış bir ayrılıktı. ayrılış şeklini savunmasam da hoca artık dayanılmaz biçimde zarar veriyordu takıma. benim gibi düşünmeyene bir şey diyemem tabii ki ama fatih terim ve ekibini galatasaray önüne koyma gafletine düşecek kadar kafayı yemiş arkadaşlar var.

    https://twitter.com/...597889881292803?s=21

    tek tek isim sayıp şuna muhtaç kalacaksınız, bunun için öleceksiniz demek nasıl bir düşünce yapısıdır ? kuş uçmadığı için mi her maçtan önce ilk 11 düşüyordu bu mecralara ? hepsi maddi anlamda fazla fazla karşılığını alarak gitti bu kulüpten. ki bir kısmı kulüpte çalışamayacak kadar amatör insanlardı. artık şu dilinizi biraz durdurun da takıma destek olun. aslolan galatasaray’dır !
  • 94
    büyük bir boş adam sorunu var, aynı dünyada olduğu gibi.
    ama aynı zamanda azınlığın sesi de var.
    bugün 100 kişi ile size sosyal medyayı cehennem edebilirim. 100 kişi çok az gözüküyor ama 100 kişinin her yere yazması ile sanki çoğunluk böyle oluyor gibi algılanıyor.
    bu sebepten fatih terim gitti diye ona buna saldıracak kadar düşecek insanlar olsa da bunlar azınlıktır ve işsizlikten ötürü bol bol sosyal medya zamanları vardır, haliyle virüs gibi her yere bulaşmışlardır.
  • 95
    ağırlıklı olarak z kuşağından oluşan platform. peki kim bu z kuşağı? aslında sözlükteki başlığın gidildiğinde az çok cevabını bulabilmek mümkün. internetin içinde büyüyen, her şeyi mizaha vuran ve mizaha vururken genellikle sınırları olmayan olmayan, olumsuz durumlar karşısında çok hızlı bir şekilde nefret depolanabilen bir kuşak bu. mesela bir çoğumuzun yalnızca 1 tane twitter hesabı var, ancak bunlar öyle değil. 1 tane genel, 1 tane siyaset, 1 tane futbol, 1 tane tv programı belki bir kaç hesap birden açıyorlar ve hepsinde ayrı ayrı kitle ile takılıyorlar. genel olarak sinirli ve mutsuzlar, çünkü ülkede yürütüen yanlış politikalar yüzünden bir çoğu göstermelik bir eğitimden geçti ve büyük bir gelecek kaygısı yaşıyor. son günlerde özellikle fatih terim'in kovulması üzerine resmi twitter hesabını markaja alan arkadaşlar genel olarak bunlardan oluşuyor. dedim ya bizden çok farklılar, tepkilerini dile getiriş şekilleri de çok farklı haliyle..

    siyaset konu entrylerine baktığınızda türkiye nefreti görürsünüz. ama bunun aslında bir nefret olmadığını, aslında bir kızgınlık bir eleştiri olduğunu bilirsiniz. malum partinin ileri gelenleri bile saldı artık bu kuşağı, son zamanlarda onlarla, tavırlarıyla ilgili pek eleştiride bulunmuyorlar. çünkü üstlerine gittikçe daha çok agresifleşen bir yapıları var. ancak fatih terim konu olunca bazı galatasaray taraftarları bu kuşağı anlamamak, sğrekli yaftalamak için müthiş bir çaba içerisine giriyorlar. ülkeleri için endişelendiklerinde nasıl nefret dili twit şov yapıyorlarsa fatih terim'in kovulması ile aynı nefret dili ile geleceğinden endişelendilkleri galatasaray için de aynı nefret dilini kullanmaya başladılar. kendi kuşaklarıyla bile aralarında kuşak farkı olan ultraslan tayfa tarafından tehtidlere maruz kalınca daha da radikalleşti söylemleri. daha sert tepki görürlerse daha da radikalleşirler. siz burada onları gömdüğümüzde çok daha radikalleşecekler. bu çocuklar bizim kuşaktan çok farklı. hala anlaşılamamış olması garip.

    he bir de açık söyleyeyim, 15 -20 yaşlarında hayatı sarkazm üzerine kurulu umutsuz ve kaygılı, elinde sosyal medyasından başka pek bir şeyleri olmayan çocukların kendine özgü yöntemlerle tepkilerini dile getirmesi üzerinden burada gelip hepimize laf sokulmasından fazlası ile sıkıldım şahsen.
  • 96
    ıki günde bizlere aslında plan ve hedefleri olan kişiler için ne kadar riskli olduğunu gösterdi sosyal medya.
    birincisi tercüman olan kişinin sosyal medyada yaptığı bazi açıklama ve fotolar ile işi başladığı gibi bitti.

    şimdi de ışıtan gün koca koca adamken attığı tweetler ile cancelled olacak. ha bana göre dediklerinde normal bir insan için sorun yok ama dediklerini belli yerlere gelmiş birinin demesinde sorun var malesef. ben junior müdür olarak iş hayatına girmeden sosyal medya temizligi yaptım ki gün gelir de bir şey kullanılmasın diye. milyon eurolarla oynayan adamların böyle şeyleri akıl etmemiş olması komik.

    buradan okuyan genç ve profesyonel dünya düşünen dostlara tavsiye; sosyal medyada ne kadar az varsanız (fotoğraf, paylaşım, yazı vs) o kadar risksiz hayatınız olur. ama 17 yaşında arkadaşlarınız ile yaptığınız goygoy 35 yaşında müdür olduğunuz zaman karşınıza çıkabilir.
  • 97
    marc gonzalo martinez'in takımdan ayrılmasında mevcut galatasaray yönetimi*nin kararlarını şekillendiren medya sistemidir.

    sosyal medyanın amiyane tabirle "kelle" almasının doğru olup olmamasını geçtim, bakalım aynı hassasiyet ortaya çıkan tweetlerinden sonra ışıtan gün için geçerli olacak mı?

    tabii ki türk kültüründe yalan çok büyük bir problem olmadığı için sosyal medya paylaşımları daha popüler oluyor. yoksa ortaya çıkan "skandal" sosyal medya paslaşımlarından önce, yaptırımı olmasi gereken ne yalanlar söylendi de yaprak kıpırdamadı.
  • 98
    uzun bir aradan sonra, üstelik rakibin 4 xg üretip 4 gol attığı bir maçtan sonra galatasaray taraftarı tribüncüsünden gazetecisine, bloggerından youtuberına bütün unsurlarıyla sosyal medyada hakemler takımı uzun zamandır doğruyor, yeter demeye başladı. bu kadar insanın aklına bu cidden hoca gidince mi geldi yoksa hoca gidene kadar aslolan galatasaray değil miydi ayrı bir merak konusu...

    (bkz: 16 ocak 2022 hatayspor galatasaray maçı)
  • 99
    kullanmayı bilmeyen için acayip kötü bir bilgi kaynağı.
    maçı türk spikerden izledim ama sırf bu saçma twitter yazısının retweet edildiğini görünce bütün fransızca kaynakları aradım, böyle bir şey yok. uydurma.
    https://mobile.twitter.com/.../1482801247317020674
    şimdi burada da paylaşılacak ama fransa'da kimsenin böyle bir şey dediği yok. o yüzden lütfen bir şeye inanmadan önce, özellikle böyle boş twitter hesaplarına inanmadan birazcık duraklayın.
    https://mobile.twitter.com/.../1482804575899947019
  • 100
    futbolcu menajerlerinin istedikleri ücreti elde etmek için galatasaray taraftarının gücüyle yönetimlere mahalle baskısı yaptığı iletişim mecrası.

    (bkz: irfan can kahveci)
    (bkz: falcao)
    (bkz: gedson)
    (bkz: ve daha niceleri)

    hiç bir süreç bu kadar dillenip gerginlik meselesine döndükten sonra öznesi olan kişiye fayda sağlamamıştır.

    bunu tabi kırılganlaşarak insanların eline fırsat malzemesi şeklinde biz verdik. sabah akşam burada 100 bin euro bonusu tartışanlar olarak milyonları menajerlere döküyoruz fark etmeden.

    gedson fernandes başlığına 100 binden fazla twit bir kaç saatte…

    keşke yolsuzluklara, toplumsal sorunlara, ya da sanatsal eleştirilere, çevresel krizlere ya da teknoloji çözümlerine dökseydik bu kadar kamuoyu baskısını.

    keşke farklı yönde kullansaydık da insanlar(menajerler) kulübü soymak için böyle bizi manipüle etme fırsatı bulamasalardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın